Ostatně koukněte hned na následující video Brno -Plzeň a zkuste porovnat, jestli je lepší střeďáky podjet nebo předjet předpisově levym a pak to střihnout do výjezdu na poslední chvíli, jako ten co si tam "dělá prdel". Nechápu proč tam 24/7 nekorzuje policie a nepomáhá nám se od těch "střeďáků" chránit, ani by na to nepotřebovala prassaty, stačily by ovčácký fabie se stopkou a kamerou ..
Jak jezdíme
Re: MÚK Modletice (R1×D1)
Co by to mělo znamenat .. to je přece nejjednodušší způsob jak to tam projet, bez zbytečnýho kroucení volantem a nebezpečnýho zavazení letcům v audinách 
Ostatně koukněte hned na následující video Brno -Plzeň a zkuste porovnat, jestli je lepší střeďáky podjet nebo předjet předpisově levym a pak to střihnout do výjezdu na poslední chvíli, jako ten co si tam "dělá prdel". Nechápu proč tam 24/7 nekorzuje policie a nepomáhá nám se od těch "střeďáků" chránit, ani by na to nepotřebovala prassaty, stačily by ovčácký fabie se stopkou a kamerou ..
Líp bych to asi ani nenapsal, taky mě to šíleně sere že ty blbci maj v pravym volno a zůstávaj ve střednim,, zlatý Němci - 99% vpravo, taky ale maj tu možnost se to pořádně naučit 3+3 velice úseků - u nás 2 krát 15 kmjonáš píše:Co by to mělo znamenat .. to je přece nejjednodušší způsob jak to tam projet, bez zbytečnýho kroucení volantem a nebezpečnýho zavazení letcům v audinách
Segue 1.4 tce Grand Scenic
A z Lipníka do Bělotína to je co?seque píše:...u nás 2 krát 15 km
píšu 2 krát 15 ne? nebo 20 nebo kolik to je kmmbmat píše:A z Lipníka do Bělotína to je co?seque píše:...u nás 2 krát 15 km
Segue 1.4 tce Grand Scenic
Jenže němci se jezdit na dálnici učí už v autoškole. U nás stále ještě platí, že když se člověk naučí rozjíždět ve městě, na dálnici to už v pohodě zvládne jako samoukseque píše: Líp bych to asi ani nenapsal, taky mě to šíleně sere že ty blbci maj v pravym volno a zůstávaj ve střednim,, zlatý Němci - 99% vpravo, taky ale maj tu možnost se to pořádně naučit 3+3 velice úseků - u nás 2 krát 15 km
Já teda v autoškole jel i na dálnici, a to víckrát.egelebege píše:Jenže němci se jezdit na dálnici učí už v autoškole. U nás stále ještě platí, že když se člověk naučí rozjíždět ve městě, na dálnici to už v pohodě zvládne jako samoukseque píše: Líp bych to asi ani nenapsal, taky mě to šíleně sere že ty blbci maj v pravym volno a zůstávaj ve střednim,, zlatý Němci - 99% vpravo, taky ale maj tu možnost se to pořádně naučit 3+3 velice úseků - u nás 2 krát 15 km
Nojo, tak ty jsi z Prahy, značná část měst to má ale u nás na D/R tak daleko, že se tam opravdu v rámci autoškoly člověk nedostane..
Ale to už jsme "trochu" OT...
Ale to už jsme "trochu" OT...
Já jsem taky z Prahy ale v autoškole jsem jel z Vyšehradu maximálně na Pankrác. Pravda, už je to nějakej ten pátek. Nicméně, v životě jsem u nás neviděl autoškolu na dálnici. Možná tak na jižní spojce
Re: Jak jezdíme
No já už to navrhoval někdy za císaře pána, že by se mohly od němců a rakušáků převzít ty cedule "rechts fahren", ale asi by se mezi ty bilb ordy už nevešly a šoféry by moc rozptylovaly 
tak němci to hlavně postihujou
u nás zastavěj toho, kdo předjíždí zleva
u nás zastavěj toho, kdo předjíždí zleva
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Jojo...taky jsem vzdycky na nervy z tech manasu, co si to kvaci prostredkem...
Ale jeste horsi mi prijde, kdyz se tvori vlacek v rychlym pruhu na normalni dalnici 2+2 (napr. D1), nebot je to jaksi lepsi jet rovnou v rychlym. Zaprve to tam min drnci a zadruhe..kdo ma furt tocit volantem a davat blinkr, ze?!!. A pak te jeste ti "rychlejsi" nepusti, abys mohl ten kamion predjet, takze radeji rovnou v rychlym...I kdyz pomalu!
Nedavno jsem byl toho ucastnikem. To potom nezbyva, nez jet pomalym pruhem rychleji, nez ti v levem, nebot oni se stosuji do strudlu o rychlosti 100...To by trefil slak! To jsem se doopravdy prestupku podjizdeji dopustil nerad a z donuceni. Ale co ma clovek v takovy situaci delat? Jet vedle nich 90-100, kdyz je pred nim na kilometry daleko volno??? Musim jeste dodat, ze jsem ten strudl nedobrovolne podjizdel rychlosti 110km/h....
Ale jeste horsi mi prijde, kdyz se tvori vlacek v rychlym pruhu na normalni dalnici 2+2 (napr. D1), nebot je to jaksi lepsi jet rovnou v rychlym. Zaprve to tam min drnci a zadruhe..kdo ma furt tocit volantem a davat blinkr, ze?!!. A pak te jeste ti "rychlejsi" nepusti, abys mohl ten kamion predjet, takze radeji rovnou v rychlym...I kdyz pomalu!
Nedavno jsem byl toho ucastnikem. To potom nezbyva, nez jet pomalym pruhem rychleji, nez ti v levem, nebot oni se stosuji do strudlu o rychlosti 100...To by trefil slak! To jsem se doopravdy prestupku podjizdeji dopustil nerad a z donuceni. Ale co ma clovek v takovy situaci delat? Jet vedle nich 90-100, kdyz je pred nim na kilometry daleko volno??? Musim jeste dodat, ze jsem ten strudl nedobrovolne podjizdel rychlosti 110km/h....
361/2000 Sb, §12, odst. 3:
(3) Je-li na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích v jednom směru jízdy taková hustota provozu, že se vytvoří souvislé proudy vozidel, v nichž řidič motorového vozidla může jet jen takovou rychlostí, která závisí na rychlosti vozidel jedoucích před ním, mohou jet motorová vozidla souběžně (dále jen „souběžná jízda“); přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu.
takže pokud je levý plný, chytnu se kamionu přede mnou v pravém a jedu podle odstavce 3.
(3) Je-li na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích v jednom směru jízdy taková hustota provozu, že se vytvoří souvislé proudy vozidel, v nichž řidič motorového vozidla může jet jen takovou rychlostí, která závisí na rychlosti vozidel jedoucích před ním, mohou jet motorová vozidla souběžně (dále jen „souběžná jízda“); přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu.
takže pokud je levý plný, chytnu se kamionu přede mnou v pravém a jedu podle odstavce 3.
Což ovšem neplatí pro situaci, kdy je levý pruh plný a pravý prázdný, nýbrž pro stav, kdy už popojíždí oba pruhy vedle sebe.
Hm...zajimave informace...nejake dalsi navrhy, jak resit takovou situaci??
Tím jsem nechtěl říci, že já nepodjíždím.siesa píše:Hm...zajimave informace...nejake dalsi navrhy, jak resit takovou situaci??
Tuší někdo, za kolik by to bylo peněz (nebo i bodů), kdyby se snad Policii podařilo předjíždění zprava náležitě zdokumentovat? Čas od času se mi to přihodí, moc to neřeším, ale přesto si hlídám Pašíky v okolí (tedy než se do toho pustím, při manévru si raději bedlivě hlídám toho prostředníka).
mě by spíš zajímalo, jak je "ohodnocená" jízda v prostředním pruhu s pravým prázdným. 
Mam známého co jezdi s Pašíkem a říkal že na D47 Bělotín - Lipník to pokutují.
tak to by mohlo být vysvětlení toho obrovského rozdílu mezi D1 před Prahou a D47. Před Prahou je zcela výjímečné potkat osobní auto v pravém pruhu, na D47 je to samozřejmé...Warcz píše:Mam známého co jezdi s Pašíkem a říkal že na D47 Bělotín - Lipník to pokutují.
Moraváci jsou tedy v tomto ohledu o krok napřed...
A nejenom v tomto.Jaroslav píše:Moraváci jsou tedy v tomto ohledu o krok napřed...
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
v historicky nedávné době - asi tak 8let zpět
po mě chtěla hlídka na D5 1000,-
ovšem neměli v autě kameru....
takže mi prolustrovali komplet lékarničku, změřili vzorek u všech gum, odzkoušeli všechny žárovky....
a nasraně mně propustili
po mě chtěla hlídka na D5 1000,-
ovšem neměli v autě kameru....
takže mi prolustrovali komplet lékarničku, změřili vzorek u všech gum, odzkoušeli všechny žárovky....
a nasraně mně propustili
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Čistírna na 6-12 měsíců, pokuta 5-10 tisíc a 7 bodů.Standa píše:Tuší někdo, za kolik by to bylo peněz (nebo i bodů), kdyby se snad Policii podařilo předjíždění zprava náležitě zdokumentovat? Čas od času se mi to přihodí, moc to neřeším, ale přesto si hlídám Pašíky v okolí (tedy než se do toho pustím, při manévru si raději bedlivě hlídám toho prostředníka).
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
Prosim??? To jako takovejhle krutej trest za to, ze se clovek snazi dodrzet plynulost silnicniho provozu a je ostatnimi ridici, kteri btw. porusuji min. pravidlo o jizde v pruzich, donucen k tomu, aby ostatni "podjel"??rob3rt píše:Čistírna na 6-12 měsíců, pokuta 5-10 tisíc a 7 bodů.Standa píše:Tuší někdo, za kolik by to bylo peněz (nebo i bodů), kdyby se snad Policii podařilo předjíždění zprava náležitě zdokumentovat? Čas od času se mi to přihodí, moc to neřeším, ale přesto si hlídám Pašíky v okolí (tedy než se do toho pustím, při manévru si raději bedlivě hlídám toho prostředníka).
Jak to popisuješ, tak provádíš spíše souběžnou jízdu... V takovém případě policie trestá vozy, které tě donutili k podjetí a ne tebe...Standa píše:Tuší někdo, za kolik by to bylo peněz (nebo i bodů), kdyby se snad Policii podařilo předjíždění zprava náležitě zdokumentovat? Čas od času se mi to přihodí, moc to neřeším, ale přesto si hlídám Pašíky v okolí (tedy než se do toho pustím, při manévru si raději bedlivě hlídám toho prostředníka).
Díky za informace, i když mě částečně i dost vyděsily (jsem opravdu netušil, že hrozí až takové postihy). Takže budu i nadále bdělý a ostražitý, zejména při hlídání Pašíků
! BTW, asi nejsem jediný, kdo si je sleduje, nedávno jsem jel služebním Pašíkem (tím sportovním) po dálnici z Hradce "něco málo" přes limit a všichni mi krásně uhýbali z cesty
.