D48 Rychaltice – Frýdek-Místek

Bělotín – Frýdek-Místek – Český Těšín
Odpovědět
bumbik

Re: R48 Rychaltice – Frýdek-Místek

Příspěvek od bumbik »

no při průjezdu jsem si všiml, že středová svodidla jsou od mostu doprovodky směrem do Chlebovic - nešlo vidět, jestli i od mostu doprovodky k motorestu Hroch, ale možná ano ... jinak v Rychalticích velmi pilno ... a provoz šílený, opět se ťukla 2 auta na doprovodce a doprava ucpaná, chce to rychlou dostavbu R48 ;-) ale už se blížíme do finále naštěstí :-) chce to foťák ... asi zas někdy vyrazím do akce :D
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
bmw740d

Příspěvek od bmw740d »

Včera jsem si všiml, že dochází k bourání CB krytu o šířce cca 1-1,5m v jízdním pásu ve směru na Příbor u MUK Rychaltice. Trošku mně to zarazilo, pročpak se bourá, když ho před pár dny položili :-D.. Jestli to namá spojitost s napojením odbočovacího pruhu na severní větev MUK RYchaltice??

Co se týka zbytku stavby tak se usilovně pracuje. Během několika dnů se bude pokládat CB kryt u tunelu v JP na Příbor...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

co se týče toho bourání, tak boural se ve směru do FM u MÚK Rychaltice - prostě odbočováky a připojováky mají být zřejmě s asfaltem, nebo se to nějak nepovedlo a položí se tam CB a to zvlášť nějakou užší mašinkou než tou klasickou ... jinak nevšiml sis, jak to vypadá se středovými svodidly, jestli jsou oboustranné už na nějakém větším úseku? a co svodidla krajní, už se někde montují? a pokročily nějak protihlukovky v Rychalticích, či někde SOS systémy? nebo mám raději zítra vzít foťák a po práci udělat menší průzkum :D
Pete9

Příspěvek od Pete9 »

To odbourávají krajnice, mašina je široká při pokládce, tak před pokládkou udělají ze štěrku val - mantinel . Aby byla pokládka po cele šíři stejně vysoká a aby se směs nerozlévala do boků (místo bednění). Po vytvrdnutí tyto kraje odřežou na přesnou šíři, a odtěží. A připojováky buď dodělají asfaltové, nebo mají malou mašinku a udělají je taky CB.
bmw740d

Příspěvek od bmw740d »

Myslel jsem si to, že to bude z důvodu napojení připojováku. Co se týče svodidel tak z obou stran jsou pod mostem doprovodky ve směru na Příbor.. Jinak z velké části jsou středová svodidla aspon zjedné strany hotové.. Co se týče okrajových svodidel, tak se pouze kompletovany svodidla na zemi. Tak že během několika dnů budou na některých místech také krajní svodidla...SOSek jsem si nevšiml.. A protihlukové stěny rostou pěkně!! Například u dvoumostí chybí jen poslední horní řada panelů..
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

Tuším, že to bylo dobře vidět na fotkách z rekonstrukce R1 515. Tam kde jsou přídatné pruhy tak je jiná šířka vozovky tzn. že se to dělalo jakoby nadvakrát aby se při pokládce nemusel pořád přenastavovat finišer. Aspoň tak jsem to pochopil. Asfaltové připojováky ale určitě nebudou, stačí se podívat na nové dálnice, něco podobného je vidět už snad jen na D1.
mipol

Příspěvek od mipol »

Došlo do redakční pošty:
Frýdek-Místek čekají další kolony
Na řidiče projíždějící Frýdkem-Místkem čeká další dopravní omezení. Jen co skončí oprava průtahu v centru města ve směru na Český Těšín, začnou se tvořit další kolny vozidel, tentokrát v opačném směru, tedy na výjezdu z města na Příbor. Důvodem je napojení rozestavěné silnice R 48 z Rychaltic na ulici Příborská.
Dopravní omezení začne v sobotu 20. října a skončí 4. listopadu. Na výjezdu z města směrem na Příbor u čerpací stanice Benzina bude společnost HOCHTIEF CZ a. s. budovat napojení rozestavěné rychlostní silnice R48 z Rychaltic do Frýdku-Místku na současnou R 48. Provoz bude veden střídavě pouze v jednom jízdním pruhu a bude řízen semafory.
Apelujeme na řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti, sledovali dopravní značení a pokud je to jen trochu možné, aby se tomuto místu vyhnuli. Tvorba kolon se očekává nejen na výjezdu z města ve směru na Příbor, ale také na příjezdu z Příbora do Frýdku-Místku.
Správcem silnice I/48 je Ředitelství silnic a dálnic.
Odkaz na mapu na Google.cz.
Příjemný den

Jana Matějíková
Tiskové oddělení Magistrátu města Frýdku-Místku
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Dík za info.
Ale za tohle "napojení na současnou R48" by zasloužil dopravní odbor políček :roll:
R48 -> D48 se podařilo!
adi88

Příspěvek od adi88 »

Martin z Ostravy píše:Dík za info.
Ale za tohle "napojení na současnou R48" by zasloužil dopravní odbor políček :roll:
Tak tak, je ostuda, že i na tomto odborném levlu někdo dělá takové chyby...U novinářů jsem si na to už zvykl, ti třeba mají jako R7 celou silnici z Prahy až na Horu sv.Šebestiána, ale od dopravního odboru... :roll:
bmw740d

Příspěvek od bmw740d »

Prave stojim na lavicce pro pesi u tunelu v lLysuvkach.. Dochazi k pokladce CB krytu v JP na Pribor.. Krasne jim to jde od ruky.. Vsude lidi jako smeti :-).. Chteji plne vyuzit krasneho pocasi.. Tj evidentni..
bumbik

Příspěvek od bumbik »

takže po práci asi vezmu kameru a foťák a zdokumentuju :D pokud se tam nechystá Martin???
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Asi to nestihnu, budu doma až kolem 16:30, spíš se tam vypravím zítra.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no já končím v 17:00, tak mám za to, že tam rychle naběhnu, než se setmí a snad tam ještě budou pokládat ... no pokud ne, tak mám smůlu ... tak aspoň nafotím cílový stav - tak tedy dnes já zítra máš směnu ty :D
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

BTW Tamtamy říkají, že úsek bude celý příští rok bez poplatku pro osobáky (dle návrhu vyhlášky o zpoplatnění na příští rok)...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

To je špatné, lidi si zvyknout, a pak zase budou remcat až se to zpoplatní-
I když pokud projde ta nová koncepce, tak to stejně bude D II.třídy bez poplatku, takže to zůstane 8-)
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Tak dnešní mikrodokumentace Lysůvek na fotkách a videu:
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 18-10-2012
http://www.youtube.com/watch?v=kHhr1oDv ... e=youtu.be

jen mě mrzí to zapadající slunce... dost mi to ku*vilo kvalitu :-( holt se blíží zima a slunce je příliš nízko :-( a čas mě tížil, jinak bych to vyfotil i z druhé strany nad tunelem ... jinak jsem si všiml, že další portál dopr. značení (jestli jsem za jízdy viděl dobře) vzniká hned za mostem u Krnalovic (zřejmě kvůli odbočce k budoucí jižní odpočívce) a jinak středová svodidla oboustranná jsou od motorestu Hroch až do Chlebovic a možná i někde dál a jinak na Chlebovickém dvoumostí už jsou hotové protihlukovky a v Rychalticích už se připravuje pokládka AB v odbočováku od Příbora a jinak už je vyřezán -CB povrch v odbočováku od FM ...
bmw740d

Příspěvek od bmw740d »

Dneska jsem si vsiml ze nad Rychalticemi jak je odbocovaci pruh na katerinice.. Tak v pravem brehu dochazi k nejake prelozce.. Neni to neco kvuli tomu aby nepropadlo SP na usek Rychaltice-Rybi???
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Ano, jsou to práce na přeložkách, probíhají minimálně týden.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Dnešní foto z celé stavby, na většině mostů už je finální povrch.
http://gallery.ceskedalnice.cz/rychlostni-silnice/R48-rychaltice-frydek-mistek/19102012
R48 -> D48 se podařilo!
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Paráda, roste to tam jako z vody :ok: Díky za fotky oběma..
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi)
VW Golf V. 1.9 TDi - daily car
Pete9

Příspěvek od Pete9 »

tak jsem se někde dozvědel že to napojení rychlostky na starou cestu se odkládá o jeden týden. Takže to omezení na výpadovce z Místku se posune o týden. Má někdo přesnější informace? Díky za info.
mipol

Příspěvek od mipol »

Je to tak:
Zdravím,

krajský úřad nás dnes informoval o změně termínu napojení nové R48 z Rychaltic do Frýdku-Místku na ul. Příborská. Termín zahájení prací na silnic I/48 u čerpací stanice pohonných hmot Benzina na ul. Příborská v Místku byl posunut z 20. na 29. října. Termín ukončení prací se nemění a zůstává stanoven na 4. listopadu.

Hezký den

Jana Matějíková
Tiskové oddělení Magistrátu města Frýdku-Místku
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Dnes jsem natočil několik videí:¨
1) MÚK Rychaltice:
http://www.youtube.com/watch?v=NGR8OgVi ... e=youtu.be
2) Kolonu u FM
http://www.youtube.com/watch?v=6Fi-JwA2 ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=muW3S8fc ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=Q7YWP96Z ... e=youtu.be
3) Provoz v Rychalticích večer, jak se řítí další a další auta do stojící kolony u FM
http://www.youtube.com/watch?v=0ct5-eVw ... e=youtu.be

Martinovi díky za fotky :-)
kot

Příspěvek od kot »

Pěkné!!!! Díky :kladivo:
Odpovědět

Zpět na „D48“