D3 - Všeobecně

Praha – Tábor – České Budějovice – Rakousko
Odpovědět
Standa

Re: D3 - Všeobecně

Příspěvek od Standa »

Sosa píše:...No spíš mi to přijde, že kapitán nařídil čerpat vodu dovnitř, aby se srovnal náklon a mohlo se ještě chvíli tančit.
Tak to je dost dobrá hláška, tu budu šířit! :D (ono je to teda spíš smutné, ale jsem cynik)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

něco o středočeské části D3 - Sudop revue 3/2012
http://www.sudop.cz/o-nas/sudop-revue?d ... load-force
Cajkowski

Příspěvek od Cajkowski »

zda se mi, ze jsem tuto informaci nikde tady nenasel, tak ji davam sem. Na ofiko strankach mesta ceske budejovice se objevily terminy dokonceni useku. Nevim odkud je maji. Nevim zda dobre vlozim link:
http://www.c-budejovice.cz/cz/zivotni-p ... ce-d3.aspx
Snowman

Příspěvek od Snowman »

Je fajn, že se České Budějovice o výstavbu D3/R3 alespoň trochu zajímají, ale bez jistých peněz na výstavbu D3/R3 ve SFDI, bez vykoupených pozemků a následně vydaných pravomocných stavebních rozhodnutí jsou uvedená data skutečně jen věštění z kříšťálové koule. Co já už takovýchto datumů zprovoznění četl. Ač bych byl velmi rád, aby se v uvedených datech vše postavilo, domnívám se, že opět půjde o další z řady nesplněných slibů na téma dostavba D3/R3.
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

Cajkowski píše:zda se mi, ze jsem tuto informaci nikde tady nenasel, tak ji davam sem. Na ofiko strankach mesta ceske budejovice se objevily terminy dokonceni useku. Nevim odkud je maji. Nevim zda dobre vlozim link:
http://www.c-budejovice.cz/cz/zivotni-p ... ce-d3.aspx
Termíny jsou z informačních letáků ŘSD.
Cajkowski

Příspěvek od Cajkowski »

to: -xdas-
jj. posledni letaky RSD.

Ted jsem koukal na prilohy z sfdi.cz a je to bida, ale alespon se zda, ze o D3 a R3 se nekdo zajima. cca 16mil na aktualizaci investicniho zameru na cely usek R3. SSUD Borek 10mil., usilne - trebonin cca 223mil., bosilec - borek 56mil. na vykup pozemku, jilove - nova hospoda 75mil.
Snowman

Příspěvek od Snowman »

Mezitím však byl vydán nový leták ŘSD pro úsek R3 Nažidla - státní hranice ČR/Rakousko. V tomto letáku se uvádí zahájení výstavvby 4/2016 a uvedení do provozu 10/2018, přičemž odhadovaná data pro územní rozhodnutí a stavební povolení ani nejsou uvedena. V nejlepším případě se tak nové R3 dočkáme za pět a půl roku.
kot

Příspěvek od kot »

to Snowman: Kdyby to tak dopadlo, ruku na srdce,byla by to výhra! Teď se to zdá ultra daleko, ale rok uplyne jak voda a skoro nic se nepostaví. D3 na ty peníze není sama. A těch "slíbených" staveb je dost a dost...
Petanecek

Příspěvek od Petanecek »

Tak, tak. Roky plynou jako voda a nám se opět dohánějí termíny slibované za minulého ministra dopravy. Takže za měsíc by měla být zahájena (dle prezentací z celého úseku, vč. těch starších) stavba na úseku Veselí - Úsilné. Realita je žel jiná, nejsou ještě ani vybráni zhotovitelé a měsíce utíkají a plynou.. a plynou.. .

Začíná mi to připomínat never ending story. Ale to je tady oflákané téma jako sliby politiků.
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
chemer

Příspěvek od chemer »

Ty termíny mě už dlouho nechávají chladným. :-)

Zaslechl jsem už také, že interně se v Metrostavu mluví o termínu zprovoznění Tábor - Veselí až po prázdninách 2013. Ale samozřejmě to není oficiální informace.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Proč začínám mít pocit, že jediný způsob jak vést dálniční těleso v blízkosti zástavby je typu Einsteinova ulice v Bratislavě (dálnice D1)??? Je to blázinec.....
vondr

Příspěvek od vondr »

aktualizované letáky
Dálnice D3 0309/I Bošilec-Ševětín
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/E5A6 ... evetin.pdf

Dálnice D3 0309/II Ševětín-Borek
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/7B97 ... -borek.pdf

zahájení v 04/2014 - jsem na to zvědav
chemer

Příspěvek od chemer »

Ani náhodou...
Snowman

Příspěvek od Snowman »

Skutečně úsměvné je, že jednak nemají vykoupené zdaleka všechny pozemky, tedy nemají ani stavební povolení a ani není uvedeno odhadované datum vydání stavebního povolení, není vypsán tendr a vybrán zhotovitel, ale ŘSD už ví, že se stavět se začne v dubnu 2014 a jezdit se začne v listopadu 2016.
Takovýchto nesplněných slibů jsem už četl opravdu mnoho. Takže souhlas s chemer: ani náhadou.
Petanecek

Příspěvek od Petanecek »

Ale pánové. Ono se začne se stavbou.., v Transport Tycon Deluxe. Kdy si jeden úředník vzpomene, že má začít stavět s snad za dva roky to i dostaví.., když na to nezapomene. A pak zde budeme mít novou a krásnou dálnici..
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Snowman píše:Skutečně úsměvné je, že jednak nemají vykoupené zdaleka všechny pozemky, tedy nemají ani stavební povolení a ani není uvedeno odhadované datum vydání stavebního povolení, není vypsán tendr a vybrán zhotovitel, ale ŘSD už ví, že se stavět se začne v dubnu 2014 a jezdit se začne v listopadu 2016.
Takovýchto nesplněných slibů jsem už četl opravdu mnoho. Takže souhlas s chemer: ani náhadou.
... a s alokací finančních prostředků si taky nedělám nějaké iluze...
Nystrom

Příspěvek od Nystrom »

Představa státu v zimě 2013: - krom prvního řádku to považuji za utopii....
Červen 2013: Tábor - Soběslav (16,3km) a Soběslav - Veselí (8,7 km)
Říjen 2015: Borek - Úsilné (3,2 km)
Listopad 2015: Veselí - Bošilec (5,1 km), Bošilec - Ševětín (8,1 km) a Ševětín - Borek (10,7 km)
Říjen 2016: Hodějovice - D. Třebonín (12,5 km), D.Třebonín - Kaplice nádr. (8,5 km) a Nažidla - státní hranice (3,5 km)
Listopad 2017: Úsilné - Hodějovice (7,2km)
Říjen 2018: Kaplice nádr. - Nažidla (12km)
Snowman

Příspěvek od Snowman »

Je to naprosto nereálné. Už jen z toho důvodu, že dle tohoto harmonogramu má D3 od října 2015 do listopadu 2017 končit u Úsilného a začínat až u Hodějovic. Takže po dobu delší 2 let bude veškerá doprava projíždit skrz České Budějovice? To snad na ŘSD nemyslí vážně.
Před napsáním těch termínů se asi ŘSD hodně zasnilo a nepodívalo se též na již schválený rozpočet SFDI na rok 2013 a též předpokládanou alokaci prostředků na další roky.
Moc rád bych těmto datům věřil, ale s ohledem na vnější okolnosti je to prostě nerálné.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Tak reálně se dá počítat se zahájením 0309/I a 0309/II nejdříve na podzim 2014 a to jsem optimista. Obchvat ČB začátek reálně nejdříve 2016/2017, aktuálně jen od poloviny února podepsána smlouva na zpracování DSP a související IČ... Každopádně příprava jede, není finančně omezována a staví se to co je připravené, čili cílem je připravovat rozumné stavby, mezi které obchvat ČB jednoznačně řadím.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
kot

Příspěvek od kot »

Martini co takhle zase po čase hlasování? Přiznám se,že i tvá predikce se mi jeví optimisticky... Ale kéž bych se pletl. Ten rok uteče k..va rychle a změn je pomálu!
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Dotaz na insidery:

V minulém týdnu jsem z rozhlasových vln Radiožurnálu zaslechl informaci, že hornorakouští politici si při setkání s českými partnery poměrně intenzivně stěžovali na skutečnost, že s D3/R3 k Rakouským hranicím se nic neděje, zatímco na rakouské straně se staví a staví...
Snad že i problém má být řešen nejen na spolkové úrovni (u nás ekvivalent kraje) ale na národní.

Nevíte o tom někdo něco? Je to reálné, aby se "pohnuly ledy"?
Cajkowski

Příspěvek od Cajkowski »

TO Michal R.: ANO. Myslim, ze i pod nejakym subforem Rakousko - S10 je odkaz na clanek z rakouskeho webu.

Strucne receno. Pred nekolika lety podepsalo CR a Rakousko memorandum o vystavbe a propojeni R3 a S10. Cesky stat se zavazal k nejakym terminum, ktere samozrejme neplni, ale Rakousko ano. Slusne receno. Rakousko je jiz dost nasr...., ze se u nas nic nedeje a u hranic ani v dohledne dobe dit nebude. Na poslednim setkani to uz rekli na plnou pusu. 2015 maji hotovo od Freistadu k dalnici a 2016 chteji popoject jeste o cca 6km blize k nam. K Rainbachu. Schazi uz pak jenom kousek (myslim cca 10km) a jsou u hranic. To stavet nebudou (jednak nemaji zatim poresene vykoupeni pozemku) ale co hlavne!!! Nechteji se dockat, ze budou mit na hranich dalnici a blbci z CR ji pritahnou o 200m jinudy.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Blbci z ČR jo? Koordinace staveb ti asi nic neříká, dohoda o místě přechodu hranice taky nic. Helmuti mají co říkat, sami si rozhodli, že přechod R52/A5 nebude u Nového Přerova, ale u Mikulova a nás pak postavili před hotovou věc.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Odpovědět

Zpět na „D3“