Řidičáky
Řidičáky
Před nedávnem jsem se dohadoval s pár lidmi, jak je to v případě rozšiřování řidičáků o další skupiny, např. z Béčka na A, C atd. Když člověk nesloží ty další zkoušky přijde o stávájící řidičák? Já zastávám názor, že ne, aspoň v zákonech a vyhláškách jsem nic takovýho neviděl. A další věc, může zkoušející navádět k porušení zákona (tj. zastavte tady aka na zákazu zastavení apod.)?
Re: Řidičáky
O řidičák na Béčko při rozšiřování na další skupiny a v případě neúspěchu v testech (tedy ne v jízdách) člověk přijít může, bohužel. Co se týče navádění k porušování předpisů, tak to si nejsem jist, ale zato jsem si jist, že se to běžně děje, ale ne přímo. Tedy přeba že Vám řekne až to půjde odbočte doleva. A na první odbočce vlevo je značka zákaz odbočení vlevo. Zastavte u chodníku až budete mít místo...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Kdo teď vede řidiče u zkoušek? Když je to policista, musíte podle vyhlášky jeho příkazu uposlechnout, zákaz nezákaz, bo je snad nadřazený dopravnímu značení.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
O řidičák při dodělávání další skupiny můžete přijít v případě, kdy nesplníte testy, potom nesplňujete podmínku o odborné způsobilosti k řízení vozidla.
U zkoušek již není dopravní policista, ale komisař který vám na začátku že budete řídit zákona 361/2000 Sb., takže pokud vám řekne něco co je v rozporu s tím to zákonem, nesmíte tak učinit.
U zkoušek již není dopravní policista, ale komisař který vám na začátku že budete řídit zákona 361/2000 Sb., takže pokud vám řekne něco co je v rozporu s tím to zákonem, nesmíte tak učinit.
R48 -> D48 se podařilo!
Supr, díky moc za info!
-
Fox Mulder
Mě se zrovna tohle u skládání zkoušek stalo.
Dělal jsem řidičák na C a komisař (nebo jak se jim řiká) po mě chtěl zabočit z hlavní ulice do úzké vedlejší uličky. Na té hlavní byly směrové pruhy se šipkama, takže já, jako odbočující doprava, jsem byl nucen jet co nejvíc napravo, abych jel ve svém odbočujícím pruhu, takže jsem si nemohl nadjet. Jak jsem si nemohl nadjet, tak jsem "lízl" pravym zadnim kolem o roh obrubníku, který byl velmi ostrý (malý rádius), takže se mu téměř nedalo vyhnout, respektive dalo se vyhnout, ale musel bych výrazně vjet do protisměru té vedlejší uličky, což mi přišlo nebezpečné, protože tam není vidět. Raději jsem tedy zvolil jet ve svém pruhu, ale že pojedu až u obrubníku. Tato událost "líznutí rohu obrubníku" pro komisaře znamenala "jízda po chodníku", takže mi dal neprospěl a já musel za měsíc znovu na další závěrečky..
Ten "chodník" byla vlastně taková vybetonovaná plocha, která nikam dále nevedla, takže "chodecký provoz" byl nulový. Co byl paradox, tak právě toto místo bylo do roka přestavěno a upraveno, byl výrazně zvětšen rádius, takže tato situace nastat už nemohla a ten "chodník" byl zrušen, pokračuje tam trávník.
To místo je zde: http://www.mapy.cz/#mm=F@x=131280016@y=137483408@z=17. Není to poprvé. Už jednou se mi stalo, že místo, kde mě policajti buzerovali s radarem kvůli 50ce je nyní 70ka a nikdo tam nebuzeruje.
Tenkrát jsem byl mladej, tak jsem si to nechal líbit to od toho komisaře. Dneska bych si to už líbit nenechal a s tim komisařem bych se hádal a třeba i na něj podal stížnost.
Dělal jsem řidičák na C a komisař (nebo jak se jim řiká) po mě chtěl zabočit z hlavní ulice do úzké vedlejší uličky. Na té hlavní byly směrové pruhy se šipkama, takže já, jako odbočující doprava, jsem byl nucen jet co nejvíc napravo, abych jel ve svém odbočujícím pruhu, takže jsem si nemohl nadjet. Jak jsem si nemohl nadjet, tak jsem "lízl" pravym zadnim kolem o roh obrubníku, který byl velmi ostrý (malý rádius), takže se mu téměř nedalo vyhnout, respektive dalo se vyhnout, ale musel bych výrazně vjet do protisměru té vedlejší uličky, což mi přišlo nebezpečné, protože tam není vidět. Raději jsem tedy zvolil jet ve svém pruhu, ale že pojedu až u obrubníku. Tato událost "líznutí rohu obrubníku" pro komisaře znamenala "jízda po chodníku", takže mi dal neprospěl a já musel za měsíc znovu na další závěrečky..
Ten "chodník" byla vlastně taková vybetonovaná plocha, která nikam dále nevedla, takže "chodecký provoz" byl nulový. Co byl paradox, tak právě toto místo bylo do roka přestavěno a upraveno, byl výrazně zvětšen rádius, takže tato situace nastat už nemohla a ten "chodník" byl zrušen, pokračuje tam trávník.
To místo je zde: http://www.mapy.cz/#mm=F@x=131280016@y=137483408@z=17. Není to poprvé. Už jednou se mi stalo, že místo, kde mě policajti buzerovali s radarem kvůli 50ce je nyní 70ka a nikdo tam nebuzeruje.
Tenkrát jsem byl mladej, tak jsem si to nechal líbit to od toho komisaře. Dneska bych si to už líbit nenechal a s tim komisařem bych se hádal a třeba i na něj podal stížnost.
D0, D6, D7, D8, I/13, I/15, I/16, I/27, I/28, I/30, I/63
hlavní je dosažený počet bodů v testu.
když splníte počet bodů na "B", tak vám zůstane, ale na "C" můžete přijít opakovat.
když nesplníte ani na "B" tak "pápá..."
když splníte počet bodů na "B", tak vám zůstane, ale na "C" můžete přijít opakovat.
když nesplníte ani na "B" tak "pápá..."
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Není. Na "D" musí být plný počet , na "C" míň a na "B"ještě míň,přesné počty nevím,ale rozhodně je to odstupňované.Jde to určitě vyhledat na internetu,ale nemám na to časMartin z Ostravy píše:Minimální počet bodů je pořád stejný.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Díval jsem se na stránku eTesty.cz a tam jsem žádné rozlišovaní minimálního bodové zisku na základě skupin nezaznamenal.
R48 -> D48 se podařilo!
Našel jsem knížku testů z autoškoly 2001,když jsem si dělal "C"Martin z Ostravy píše:Díval jsem se na stránku eTesty.cz a tam jsem žádné rozlišovaní minimálního bodové zisku na základě skupin nezaznamenal.
a tam je :50bodů --skup. AM
52bodů--skup.A1
54bodů--skup T;B1
56bodů--skup.A,B;B+E
59bodů--skup.C;C+E;C1;C1+E
61bodů--skup.D;D+E;D1;D1+E
Můžeme polemizovat o tom,jestli to platí i dnes,já se domnívám,že pokud neplatí to,co jsem napsal,tak něco podobného,rozhodně tam budou rozdíly,protože na skupinu "D"se určitě budou vztahovat ty nejpřísnější kritéria.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Podívej se na tu stránku na kterou odkazuji, a klikni na skupinu B a pak na skupinu C a D. V zákoně jsem nic o minimálním počtu bodů nenašel.
R48 -> D48 se podařilo!
zkusil jsem si C a D a opravdu vypadá,že je to stejné - min.43bodů zMartin z Ostravy píše:Podívej se na tu stránku na kterou odkazuji, a klikni na skupinu B a pak na skupinu C a D. V zákoně jsem nic o minimálním počtu bodů nenašel.
50