[D3] 0307 a 0308AB Tábor – Veselí n.L.
Re: 0307 a 0308AB Tábor – Veselí n.L.
Jak to vypadá s rekonstrukcí obchvatu Tábora resp. s jeho úpravou na dálniční parametry ? ! Vím, že tam byly nějáké majetkoprávní problémy, které tomu dlouho bránily a posléze jsem ztratil přehled jestli reko už proběhla nebo probíhá ........
Viz.: http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 810#p72810 a o příspěvek níže udělené SP na pravý jízdní pás, kde se námitky motocentra zamítají.
Z pohledu mě, tedy laika vypadá dálnice jako téměř dokončená. Vím, že skutečně to tak asi není, když otevření je v plánu až na 6/13, ale zajímalo by mě, co se na stavbě děje teď v zimě. Předpokládám, že některé práce prostě nejsou možné. Mohl by mi to tu nějaký stavař trochu přiblížit? Díky.
Za socializmu jsme odstranili sezónnost ze stavebnictví, jak mne učili soudruzi ve škole, leč s kapitalizmem se nám sezónnost vrátila. 
V zimně se toho na liniové stavbě opravdu moc dělat nedá. Země je zmrzlá a je většinou ekonomicky výhodnější se v ní "vrtat" až když mrazy přejdou. To samé platí o nasypávání nějakého promrzlého materiálu na promrzlou pláň. Zajděte si teď na nějaké pískoviště a zkuste vůbec nabrat lopatku písku. A že to někdy trvá než na jaře vše rozmrzne!
Takže jediné co se ještě trochu ekonomicky smysluplně dá dělat je betonování. Většinou nejde o (relativně) velké objekty (mostní opěry a pilíře, propustky, opěrné zdi,...). A i tady nesmí být moc zima - zhruba od +5C (i v noci!) níže to začíná být problém. Ohledně detailů odkáži na Google a zadat "betonování v zimě".
A ostatní si asi zodpovíte sám (Můžete dělat ocelařinu, ale tu u silnic moc nenajdete. Asfalty zmiňovat snad nemusím. ...).
Takže ta sezónnost se pak řeší "půjčováním" zaměstnanců na pozemní stavby (haly, domy,...), dovolenýma, volnama, neschopenkama a dalšíma metodama o kterých samozřejmě nevím ani z doslechu.
V zimně se toho na liniové stavbě opravdu moc dělat nedá. Země je zmrzlá a je většinou ekonomicky výhodnější se v ní "vrtat" až když mrazy přejdou. To samé platí o nasypávání nějakého promrzlého materiálu na promrzlou pláň. Zajděte si teď na nějaké pískoviště a zkuste vůbec nabrat lopatku písku. A že to někdy trvá než na jaře vše rozmrzne!
Takže jediné co se ještě trochu ekonomicky smysluplně dá dělat je betonování. Většinou nejde o (relativně) velké objekty (mostní opěry a pilíře, propustky, opěrné zdi,...). A i tady nesmí být moc zima - zhruba od +5C (i v noci!) níže to začíná být problém. Ohledně detailů odkáži na Google a zadat "betonování v zimě".
A ostatní si asi zodpovíte sám (Můžete dělat ocelařinu, ale tu u silnic moc nenajdete. Asfalty zmiňovat snad nemusím. ...).
Takže ta sezónnost se pak řeší "půjčováním" zaměstnanců na pozemní stavby (haly, domy,...), dovolenýma, volnama, neschopenkama a dalšíma metodama o kterých samozřejmě nevím ani z doslechu.
Teda musim říct, že to děsivý "provizorní" zakončení přeložky I/23 v MÚK Řípec a dvě 90° zatáčky s přejezdem jsou ukázkové... Předpokládám na známou jednotku dočasnosti "jeden furt" jako nad Borkem nebo na Klaudě. To se státní ŘSD a státní SŽDC nemůžou domluvit a postavit to přemostění dráhy společně? Kdypak tam někdo prvně prohučí citybloky až dolu na koleje?
Docela mě to zklamalo, když to tam zaslepili. Čekal jsem, že se to postaví hned.
Stavba koridoru by se měla v tomto úseku měla rozběhnout příští rok, obsahuje samozřejmě i ten most na I/23. Doba výstavby 1,5 roku, čili ta šílenost by skutečně měla být dočasná a ne "dočasná"Nystrom píše:Teda musim říct, že to děsivý "provizorní" zakončení přeložky I/23 v MÚK Řípec a dvě 90° zatáčky s přejezdem jsou ukázkové... Předpokládám na známou jednotku dočasnosti "jeden furt" jako nad Borkem nebo na Klaudě. To se státní ŘSD a státní SŽDC nemůžou domluvit a postavit to přemostění dráhy společně? Kdypak tam někdo prvně prohučí citybloky až dolu na koleje?
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
jj...ja byl taky hoodne prekvapenej, kdyz jsem tam jel prvne, po tom co to otevreli, a hne pekne potme a za deste..no snad to tedy v brzku dodelaji!
Vydán nový informační leták se stavem k 12/2012.
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/6567 ... veseli.pdf
Potvrzen termín UP 6/2013. Prostavěno přibližně 85% (dle prostého průměru 88%) prostředků.
Ke zprovoznění chybí udělat obrus na celém úseku včetně mostů, části kanalizace, dopravní značení, vegetační úpravy, oplocení dálnice, souběžné přístupové komunikace, dokončovací práce u svodidel a SOS – DIS a jiné práce menšího rozsahu.
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/6567 ... veseli.pdf
Potvrzen termín UP 6/2013. Prostavěno přibližně 85% (dle prostého průměru 88%) prostředků.
Ke zprovoznění chybí udělat obrus na celém úseku včetně mostů, části kanalizace, dopravní značení, vegetační úpravy, oplocení dálnice, souběžné přístupové komunikace, dokončovací práce u svodidel a SOS – DIS a jiné práce menšího rozsahu.
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
Sakra...pulku tech praci vypustit (nejsou potreba k predcasnemu uzivani, jako napr. oploceni vegetacni upravy...) a mohlo by se jezdit jeste driv...kazdej mesic se pocita!
Co je to obrus?
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Povrchová vrstva vozovky, pojížděná a obrušovaná vozidly.
Nebylo mi právě jasné, proč je na dálnici už asfalt, když stavebníci říkali, že to nechtějí dělat takhle před zimou nebo v zimě. Takže ten stávající asfalt je jen podkladová vrstva?
Jinak díky za vysvětlení.
Jinak díky za vysvětlení.
Tam máme z části otevřené MÚK D3 / 409 za Planou n/L.
http://www.mapy.cz/#x=14.721490&y=49.364175&z=14
Včera ve zprávách Čermák potvrzoval, že termín otevření bude nejpozději 30.6. Pak také řikali, že asfalft je položen v celé délce, že stačí svodidla a nalajnovat, ale to asi není uplně pravda.
Pokud vím tak na celé stavbě chybí položit , poslední obrusná vrstva.
Je tedy pravda, že na první pohled už toho moc nezbývá a i zbytky typu "překopat stávající II/409 a na jejím místě položit 40 m dálnice", nebo "dokončit napojení D3 na I/3 u Veselí", se dají dodělat během pár týdnů. Škoda že sem občas nepřispěje třeba nějaký dozor, nebo někdo ze zhotovitelských firem, aby měl člověk i "druhý" pohled.
Ale stejně, jak já se těším, až budu v autě volat: "Sbohem průjezde Planou, sbohem průjezde Soběslaví, sbohem Tábore..."

Ale stejně, jak já se těším, až budu v autě volat: "Sbohem průjezde Planou, sbohem průjezde Soběslaví, sbohem Tábore..."
Byl jsem si to projet a hned mě opět zaujalo, jak je to hrbolaté. Poslední dobou mi přijde, že nikde kde udělají novou silnici, nebo povrch nejsou schopni to udělat na 100%. Prostě jako silnici v Rakousku.Jarda55 píše:Tam máme z části otevřené MÚK D3 / 409 za Planou n/L.http://www.mapy.cz/#x=14.721490&y=49.364175&z=14
Myslíš jako ze špatně osazenými víky od kanálu po celé délce silnice?chemer píše:Byl jsem si to projet a hned mě opět zaujalo, jak je to hrbolaté. Poslední dobou mi přijde, že nikde kde udělají novou silnici, nebo povrch nejsou schopni to udělat na 100%. Prostě jako silnici v Rakousku.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Tak na novém úseku se už začalo jezdit.
http://www.novinky.cz/krimi/288986-ridi ... rechu.html
Přesně to jsem si dnes říkal. No evidetně asi neměl na novou D3 dálniční známku a prot tak skončil.expert píše:Tak na novém úseku se už začalo jezdit.
Jinak si ale myslím, že to musí být z 85% samozřejmě jeho vina.
Ale moc bych za to nedal, že za to může i z 15% i lajdácké označení konce/ů dálnice.
V Táboře se s tím označení konce nikdy v minulosti "nemazlili" a vždy ten konec byl velmi špatně označen - v letech 95/00/05 - a to ála každý kdo to jede by to měl vědět, že to tu končí, tak na co ještě nějaké řádné značení. To samé nově i u Mezna - na podzim jsem tam viděl taky poválené reflexní zábrany a ani po měsíci je nebyl nikdo schopen zase řádně postavit, aby bylo jasně vidět, že zde opravdu dálnice končí.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
A co značky konec dálnice, ty tam asi neexistují, že? Když je někdo tele ani blikají reflexní značka mu nepomůže.
D47 už máme, teď ještě D48
Tak to jistě že existuje a že když je někdo pablb tak mu nepomůže už nic.Lenny píše:A co značky konec dálnice, ty tam asi neexistují, že? Když je někdo tele ani blikají reflexní značka mu nepomůže.
Ale to ještě neznamená, že když už tam někdo nainstaluje i ty reflexní blikající zábrany, že by si taky mohl všimnout, že do nich nějakej pabl vletěl a oni se tam válejí na zemi a blikají v noci na již měsíc jen na Lunu. A to zvláště - když je za to ten člověk placenej.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Už se těším, až se svezu.
Díky této stavbě, to letos nebude tak tragické co do zprovozněných km D a R. Ale 2014 už to bude skutečná bída
Díky této stavbě, to letos nebude tak tragické co do zprovozněných km D a R. Ale 2014 už to bude skutečná bída
R48 -> D48 se podařilo!