D48 Rychaltice – Frýdek-Místek

Bělotín – Frýdek-Místek – Český Těšín
Odpovědět
bmw740d

Re: R48 Rychaltice – Frýdek-Místek

Příspěvek od bmw740d »

Pred chvili jsem projizdel okolo stavby a mam par postrehu:

A. Doslo k premisteni dopravy na jizdni pruh smerem na Pribor
B. Montuji se ukazatele na MUK Rychaltice
C. Po cele trase se provadiji terenni upravy a na rade mist se vysazuji kere a stromy
D. Horlive se pracuje na ceste do Krnalovic.

Uz se tesim jak se poprve projedu. Muj pocit ze stavby je skvely. Az bych rekl ze se ani nejedna o Rko,
Jako spise o dalnici.. Co by za takovou podobu dala D1 :-) :-)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Co jsem mohl vidět a zkusit, tak to vypadá hodně kvalitně, ale projel jsem jen PJP.
Jinak viděl jsem včera že VDZ už je všude.
Akorát nevím, proč na kilometrovnících není označen směr k SOS hlásce.
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 2/SAM_6032
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

SDZ je OK, co jsem měl možnost za šera vidět, tak značení dobré, jen ta návěst před Rychalticemi je viditelná až na poslední chvíli přes stromy, snad je tedy ořežou ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak jsem nafotil již osazené SDZ:
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 23-11-2012
Pete9

Příspěvek od Pete9 »

Už jsem si toho taky všiml, ale myslel jsem že vidím špatně. Můžete mi vysvětlit proč se tam nebude platit mýtné kamiónům?? Vždyť na vypadovce z Místku směr Příbor bylo mýtné i na staré cestě. A teď postaví takovou cestu a totálně bez poptatku pro kamiony? A naco je tam ta mýtná brána u tunelu?
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Asi to nejdřív musí vyjít ve vyhlášce.
Království a půl princezny za 511.
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

To je dobrá blbost...
Mýtné tam bude, jen tam nebudou dálniční známky. A kde na staré cestě byla mýtná brána? Nikde! Možná nebude mýtná brána v provozu od samého začátku, než se dokončí R, ale to pochybuji.
Naposledy upravil(a) FlakY` dne 24.11.2012 8:49:58, celkem upraveno 1 x.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Mýtné tam bude, dodatkové tabulky budou muset být vyměněny... Zajímalo by mě, podle čeho je tam dotyčný nechal takhle vyrobit, protože v platné vyhlášce je úsek s poplatkem i pro osobní "od hned". V návrhu nové vyhlášky je úsek vyňat z časového poplatku (známky) ale mýtné na něm zůstává. To co je tam teď teda neodpovídá vůbec ničemu :)
Bobek

Příspěvek od Bobek »

V tom případě už možná víme, kam se zatoulala dodatková tabulka z magistrály, co se tu řešila nedávno. :mrgreen:
Království a půl princezny za 511.
kot

Příspěvek od kot »

to bumbik: Díky za pěkné a vše říkající fotky! PS. Jen šílenec hrne fotky na web ve 4 44 ráno!!!! Dík :lol: :kladivo:
bumbik

Příspěvek od bumbik »

teď nevím, jestli to je ironie, či nikoliv ... já zrovna dojel z prahy ... a nechtělo se mi spát, tak jsem to tam nacpal :D
kot

Příspěvek od kot »

To se ví, že to byl pokus o ocenění!!! Já jsem totiž taky noční pták - takže předpokládám podobnou krevní skupinu :P
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Tak pánové...
Z dokumentu MŽP (Akční plán pro Moravskoslezský kraj 2012) jsem se dočetl, že: V roce 2012 začíná dvouletý pilotní projekt osvobození vybraných úseků dálnic a rychlostních komunikací v Moravskoslezském kraji od placení poplatků za jejich užití.
Ve spolupráci s ministerstvem dopravy vytipuje v průběhu roku 2012 ministerstvo životního prostředí konkrétní obchvaty s ohledem na priority ve zlepšování ovzduší. MŽP bude intenzivně usilovat o to, aby ministerstvo dopravy při sestavování hodnocení efektivity staveb nově zapracovalo kritérium „vlivu na zlepšení ovzduší“.
kot

Příspěvek od kot »

Ha ha ha... :twisted:
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Dnešních několik foto v rychlosti foceno za jízdy, kvalita nic moc, dodělává se dopravní značení a dnes se instalovala dálniční kamera u Krnalovického mostu - snažil jsem se to vyblejsknout, ale moc se mi to nepovedlo viz. 7. fotka a tady už je odkaz
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 28-11-2012

edit: ještě doplním, že u FM je provizorní napojení již označeno vodorovným dopravním značením i svislým (to je vidět na fotkách) a lidé přijíždějící po II/648 do FM tam mají stopku a dávají přednost řidičům přijíždějícím po R48, ale to se dalo čekat ...
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

http://gallery.ceskedalnice.cz/var/albu ... 1354092881

Na této fotografii je jasně vidět jak je poškozena PHS. Víte někdo z jakého to je materiálu a čím to, že se to tak poškodilo a ŘSD nepodniklo žádné kroky k opravě? Už dříve jsem si všiml, že je poškozena, ale za jízdy nemám čas sledovat detaily a tady je to jasně vidět. Chápu, že to budou rozšiřovat ale tohle tak přece nemůže fungovat...
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

Na streetview to vypadá na lehké trubky jako výztuž které obyčejně odrezly. Potom je v tom nějaká textilie a z druhé strany prkna.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

novinky:
- na jižní straně zářezu v Lysůvkách byly nainstalovány definitivní sloupy VNN a zrušeny ty provizorní dřevěné a vedle nich se dělá oplocení, které je z velké části hotové ...
- doplňkové informační tabule na SDZ o neplacení mýtného a dálničního poplatku byly vyměněny za definitivní o neplacení dálničního poplatku ale o placení mýtného kamiony
- byla nainstalována svodidla v zářezu v Lysůvkách ve směru do FM a dokončují se severní stěny zářezu v Lysůvkách
- byly doplněny další značky Chlebovice, Pálkovice (II/648) u provizorního ukončení ve FM a bylo doplněno osvětlení na bočních stěnách tunelu v Lysůvkách
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak jsem dnes očíhl situaci na konci stavby u FM
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... /2-12-2012

pár postřehů: před tunelem jsou další dálniční kamery, a podle toho, co jsem měl možnost vidět, to vypadá, že se nejspíš bude otevírat jen jedna polovina stavby - a to směr do FM a bude se jezdit jen ve 2 pruzích, dokud se nedokončí severní stěna zářezu v Lysůvkách a násep v Rychalticích, jinak nic moc nového, a Skanska zatím neopravila II/486 v Rychalticích, stále je to tankodrom ... a přitom to měla už dávno opravit ...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Před tunelem bude zúžení na pravou polovinu, tunelem a až do konce se bude jezdit po pravé polovině ve 1+1 pruzích.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Tož pěkná to bude dálnice. Doufám, že to dočasné zúžení bude jen na krátkou dobu a zmizí jen co dokončí severní stěnu. Co se týče Rychaltic, tak tam asi nic nového není co pánové, popř. bumbíku?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

nic nového - problém je v tom, že když počítám, jak dlouho trvá vyvlastnění těch posledních parcel, tak by to mělo být dokončeno podle mě někdy do konce ledna nebo začátkem února, jenže to začne platit nový vyvlastňovací zákon, takže se reálně může stát, že pokud by se to protáhlo, tak začne potom vyvlastnění od nuly znova, aby řsd ušetřilo v rámci nového zákona a bude to trvat dlouhooooo ale doufám, že se pletu! a co se týče parcel dříve vyvlastněných zatížených žalobou, tak tu stále ostravský krajský soud nerozsoudil a to už trvá od února tedy 10 měsíců, jóóó naše soudy jsou tak šíleně rychlé.... :-(
kot

Příspěvek od kot »

Nejen soudy...Co takhle stavební úřady?
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Pokud už běží vyvlastnění, tak to jede podle starých kolejí. Pochybuji, že by se vraceli na začátek. Škoda, že nevíme kdy se to bude znovu projednávat a jaké tam jsou pak lhůty. Nedivil bych se kdyby to Konvičkovi záměrně natahovali. Musíme věřit, že do letních prázdnin to bude komplet dokončeno!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no to jsem si myslel taky, ale připomenu reportáž Michala Poláška tuším z 3. července potažmo tehdejší zprávy na čt24, nina ledvinová z řsd řekla, že začal platit nový vyvlastňovací zákon a tak začali znovu od začátku, takže by se prakticky opakovala historie ...
Odpovědět

Zpět na „D48“