Pelc-Tyrolka - Balabenka - Štěrboholská radiála
Re: Pelc-Tyrolka - Balabenka - Štěrboholská radiála
http://www.mapy.cz/s/5NBb
není potřeba stavět novou větev... celou ulici Čuprova až po Českomoravskou bych nechal předělat. Možná nechat kompletně předělat křižovatku (bod A). Na křižovatce (bod C) se možná zvýší plynulost, pokud odpadne vozidel odbočujících na Sokolovskou. Zde je dlouhodobý problém v její kapacitě. Povrh komunikace je zde tragický a tramvajová trať(dnes téměř nevyužita) brání k dočasnému navýšení kapacity provozu). bod B je začátek kapacitního průtahu přes Palmovku. Myslím si, že i dnes by tam šlo vtěsnat 2+2+tramvaj. Pochybuji, že tam chtějí mít klidovou zónu, když tam je plno vandráků... heren a nonstopů jak by smet.
není potřeba stavět novou větev... celou ulici Čuprova až po Českomoravskou bych nechal předělat. Možná nechat kompletně předělat křižovatku (bod A). Na křižovatce (bod C) se možná zvýší plynulost, pokud odpadne vozidel odbočujících na Sokolovskou. Zde je dlouhodobý problém v její kapacitě. Povrh komunikace je zde tragický a tramvajová trať(dnes téměř nevyužita) brání k dočasnému navýšení kapacity provozu). bod B je začátek kapacitního průtahu přes Palmovku. Myslím si, že i dnes by tam šlo vtěsnat 2+2+tramvaj. Pochybuji, že tam chtějí mít klidovou zónu, když tam je plno vandráků... heren a nonstopů jak by smet.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Ono by se to dalo vyřešit celkem snadno. Místo sjezdu z MO od Povltavské směr Českomoravská by byla vratná rampa na MO směr Jarov. A za mostem by byla vratná rampa směr Českomoravská. Nemyslím, že vytížení té současné nájezdové rampy směr Jarov je takové, aby překonalo přínos toho řešení vratnou rampou MO - Českomoravská. Poloviční MO by tak v podstatě elegantně řešil Balabenku mimoúrovňově pro jeden z nejdůležitějších směrů.jonáš píše:A s tim nájezdovym pruhem od palmovky by se to vykřížilo nějakym vzájemnym prostupem hmoty?
Nevím proč, ale pořád mi to víc a víc nahrává na dokončení Vysočanské radiály. Tranzit odvede pryč a zároveň uděla obchvat Vysočan. Podle mě zcela nejlepší řešení. Levnější než dokončení MO. A dobrá dočasná náhrada s možností připojení na kapacitní Průmyslovou. Místo cca 8,5km postaví cca 5,5km. A na celé trase je minimum tunelů. Jaká bude cena a jak je stavba připravena netuším.
prostup hmoty bych řešil pouhým vykutáním stávajícího asfaltu a položením nového "ala" sjezd z dálnice
tedy že by tam zůstalo bojí, sjezd a nájezd
ta autobusová zastávka - co tam bývala nebo snad pořád je - je takový ideální začátek pro odb.pruh
a že by to bylo jednopruhové ?
plynule jedoucí jednopruh je určitě kapacitnější než poskakující dvoupru přes dvoje nesladěné semafory
inu stále platí
horší než když to nejde, je když se nechce
tedy že by tam zůstalo bojí, sjezd a nájezd
ta autobusová zastávka - co tam bývala nebo snad pořád je - je takový ideální začátek pro odb.pruh
a že by to bylo jednopruhové ?
plynule jedoucí jednopruh je určitě kapacitnější než poskakující dvoupru přes dvoje nesladěné semafory
inu stále platí
horší než když to nejde, je když se nechce
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Minimum tunelů? Pravda, jen jeden...FlakY` píše:Nevím proč, ale pořád mi to víc a víc nahrává na dokončení Vysočanské radiály. Tranzit odvede pryč a zároveň uděla obchvat Vysočan. Podle mě zcela nejlepší řešení. Levnější než dokončení MO. A dobrá dočasná náhrada s možností připojení na kapacitní Průmyslovou. Místo cca 8,5km postaví cca 5,5km. A na celé trase je minimum tunelů. Jaká bude cena a jak je stavba připravena netuším.
http://www.vhe.cz/node/78
Naposledy upravil(a) michal dne 3.12.2012 20:23:48, celkem upraveno 1 x.
No ne že bych to nějak moc proměřoval, ale podle mě se tam vratná rampa nedá nacpat bez nějakého zásahu do toho železničního náspu. A pokud by se to tam s nějakým minipoloměrem vešlo, tak zas na něj bude krátký odbočovací pruh kvůli tomu mostu přes Sokolovskou.Mike píše:tedy že by tam zůstalo bojí, sjezd a nájezd
Podle mě je tato varianta mrtvá a nová varianta by mělá být převážně povrchová. Samozřejmě takto dlouhý tunel nebude ani za 20 let. Toto by byla nerealizovatelná stavba a nemá opodstatnění ani ekonomické. Co vím, tak současná křižovatka s Kbelskou se bude muset přestavět kvůli jinému pokračování VR.michal píše: Minimum tunelů? Pravda, jen jeden...To už spíš někdo protlačí východní MO než VR.
http://www.vhe.cz/node/78
ps: podle mě byl zamýšlen podél žel. trati.
Je to varianta, která je v územní plánu. Odkolkovy mlýny jsou památkou, v místech, kde měla vést ta stará povrchová trasa, je plánována zástavba v souladu s územním plánem. Takže leda jedno patro radiála a druhé železnice a VRT. Každopádně na povrchovou variantu dochází místo. Resp. došlo, pokud budeme uvažovat o stejném koridoru jako před lety.
A zvladne vubec v budoucnu Kbelska v podobe 2+2 v useku MÚK s R8 - MÚK s VR ty pripadny intenzity, kdyz ted nahrazuje R1 520 a bude nahrazovat i MO ? A navic ve smeru na R8 se pripojujou z VR 2 pruhy a ze smeru Prumyslovy jenom 1, coz si myslim bude taky dost malo...
No je to přesně tak, mezi železničnim náspem a krajní čárou průběžného dvojpruhu je tam podle map nejvejš 30 metrů, přičemž i ta šílená vracečka na Chodově u OC má šířku 34 od průběžných pruhů kolektoru po výjezdovej pruh a 40 m když si tam představim jen jednoduchej nájezdovej. A odbočovací pruh tam má 120 m zatimco na Balabence by vyšel poloviční.MiKu píše:No ne že bych to nějak moc proměřoval, ale podle mě se tam vratná rampa nedá nacpat bez nějakého zásahu do toho železničního náspu. A pokud by se to tam s nějakým minipoloměrem vešlo, tak zas na něj bude krátký odbočovací pruh kvůli tomu mostu přes Sokolovskou.
Nezvládne. Stejně tak, jako tuhle kombinaci MO a PO nezvládala ani 3 pruhová Jižní spojka.Max píše:A zvladne vubec v budoucnu Kbelska v podobe 2+2 v useku MÚK s R8 - MÚK s VR ty pripadny intenzity, kdyz ted nahrazuje R1 520 a bude nahrazovat i MO ? A navic ve smeru na R8 se pripojujou z VR 2 pruhy a ze smeru Prumyslovy jenom 1, coz si myslim bude taky dost malo...
Takze tak za cca 10-15 let (tou dobou uz bude davno D8 komplet a jsem si jistej ze urcite i 511) se bude muset spolu s D3 ve stredoceskym stavet i 520, aby Kbelska nezustala jako jediny uzky hrdlo na E55 v ČR 
edit: a pokud to tou dobou pujde s demokracii v Evrope v dusledku ekonomickyho vyvoje do kopru, tak budou v Suchdole plakat nad tim, ze "tenkrat" nekejvli na R1 ve variante s tunelem...
edit: a pokud to tou dobou pujde s demokracii v Evrope v dusledku ekonomickyho vyvoje do kopru, tak budou v Suchdole plakat nad tim, ze "tenkrat" nekejvli na R1 ve variante s tunelem...
100% souhlas, Koněvka pak bude stát až na Ohradu... (doufám že trochu přehánímBobek píše:Co na Balabence, ale Jarov, Spojovací, údolí dutých hlav, to bude nejspíš pošušňáníčko.
Třeba na základě těchto a dalších pr....ů se naopak věci pohnou kupředu.?! Ale asi jsem moc velký optimista!Standa píše:100% souhlas, Koněvka pak bude stát až na Ohradu... (doufám že trochu přehánímBobek píše:Co na Balabence, ale Jarov, Spojovací, údolí dutých hlav, to bude nejspíš pošušňáníčko.)
No jasně, že se "věci pohnou" - uvnitř nového pseudookruhu se bude platyit mýtné a radnice doporučí jezdit MHD. 
Nebo že by konečně spustili ty revoluční autovlaky, které by jezdily po tramvajových kolejích?MPMP píše:No jasně, že se "věci pohnou" - uvnitř nového pseudookruhu se bude platyit mýtné a radnice doporučí jezdit MHD.
tou dobou 511 jistě ještě nebude a 520 má "čas"Max píše:Takze tak za cca 10-15 let (tou dobou uz bude davno D8 komplet a jsem si jistej ze urcite i 511) se bude muset spolu s D3 ve stredoceskym stavet i 520, aby Kbelska nezustala jako jediny uzky hrdlo na E55 v ČR
tvrdili radní asi před 2-3lety
takže počkáme, až se nám zaktivizuje nějaké to OS ve Vinoři, miškovicích... nebo okolo čeho to má vést
prostě něco jako propojení letňany - kbely, kde na haldě vznikne park a "noví" pražané, tam auta nechtěj
2 jonáš, ano na odbočení v 80kmh by to nebylo, ale on si každý rád přibrzdil, než stál na 2 semaforech.
a odbočovat ze sokolovské by mohly oba "pravé" pruhy
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
add ta rampa)
A nesla by rovnou udelat pres ty zeleznicni naspy (tedy spis pod nimi). Stejne tudy ma vest ten jizni "obchvat" ... jedna vetev ma koncit na Sokolovsky tesne vedle leveho zeleznicniho naspu a druha vetev pod obema naspy i pod MO az k Ceskomoravske ... tak by se prifaril jeste jeden pruh ... od sjezdu z MO v protismeru pod temi naspy az k ty vetvy na Sokolovskou. Nevim jak to tam je presne s nivelitou, ale mam pocit, ze zeleznice je vys ... takze by to tam zakroutit asi slo.
A nesla by rovnou udelat pres ty zeleznicni naspy (tedy spis pod nimi). Stejne tudy ma vest ten jizni "obchvat" ... jedna vetev ma koncit na Sokolovsky tesne vedle leveho zeleznicniho naspu a druha vetev pod obema naspy i pod MO az k Ceskomoravske ... tak by se prifaril jeste jeden pruh ... od sjezdu z MO v protismeru pod temi naspy az k ty vetvy na Sokolovskou. Nevim jak to tam je presne s nivelitou, ale mam pocit, ze zeleznice je vys ... takze by to tam zakroutit asi slo.
Nejdriv mi to tak neprislo. Ale zdvyhani asi nepripada v uvahu ... z jedne strany je nivelita dana nadrazim, z druhy podjezdem trati na Vysocany. Takze asi nic.
EDIT: Navic tam musi zustat ten najezd na MO ... takze to uz by tuplem neslo spodem. Jedine horem pres najezd i tu prvni trat ... druha je vyrazne vys. Takze jedine horska draha
EDIT: Navic tam musi zustat ten najezd na MO ... takze to uz by tuplem neslo spodem. Jedine horem pres najezd i tu prvni trat ... druha je vyrazne vys. Takze jedine horska draha
-
Marooned17
Studie pan Preinengera na podzemní křižovatku pod bílou skálou.
http://www.praha.eu/public/b6/18/23/148 ... ise_08.pdf

http://www.praha.eu/public/b6/18/23/148 ... ise_08.pdf
co dodatPo přednesení prezentace pan Petr Preininger se spolupracovníky jednání Komise opustil.
Pořizování bylo přerušeno ve VURM s tím, že proběhne jednání
mezi ÚRM a autory studie. Petr Preininger však studii ÚRM neposkytl.
Vlastislava Šenarová podotkla, že je to strašné
Jaroslav Zíma – Navrhuji změnu přerušit a vytvořit komparativní studii všech variant. Bylo by asi vhodné mít zpracovatele studie ze zahraničí (objektivnější ceny tunelů apod.)
Jitka Cvetlerová – Území změny je dostatečné velké, aby moho obsahovat více variant. Je tedy třeba vznést podnět pro prověření dopravního řešení.
Petr Hlaváček – Studie by měla mít přesah do dopravní koncepce celé metropole.
Komise doporučuje změnu přerušit a prověřit dopravní řešení.
Vzhledem k velmi obsáhlé prezentaci v úvodu Komise již nezbýval čas na další body jednání a zasedání Komise bylo ukončeno
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Efektivita práce jak vyšitá. To konstatování, že je to strašné mě pobavilo, úplně to slyším 
Nicméně cena 50-70mld. Kč to je skutečně strašné, a to jsem to ani neviděl
Nicméně cena 50-70mld. Kč to je skutečně strašné, a to jsem to ani neviděl
R48 -> D48 se podařilo!
-
Marooned17
mapman: Diletantismus v praxi.
Na to mám jedinou odpověď, pojď se nechat zaměstnat na úřadě a přiložit ruku k dílu, ač v tom určitý dilentatismus být může tak tomu ve spoustě případů z určitých důvodů neníMarooned17 píše:mapman: Diletantismus v praxi.