Spořilovská spojka a související problémy

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět

Vrátí se náklaďáky nad 12 tun ve směru D5-D11 na Barrandovský most?

Ano, do konce října bude vjezd na Barranďák opět povolen
6
7%
Ano, změna proběhne do konce roku 2010
16
18%
Ano, změna proběhne v průběhu roku 2011
11
12%
Ano, náklaďáky budou ve velkém ignorovat DZ
2
2%
Ne, ke změně nedojde a Spořilovský masakr potrvá
24
27%
Ne, budou jen provedeny další úpravy Spořilovské a okolí
31
34%

Celkem hlasů: 90

monin

Re: Dopis na TSK a Prahu 4 - zneprůjezdnění ulice Ke Spořil

Příspěvek od monin »

A co kdyby se tu dalo dohromady pár chytrých hlav (teď to myslím bez naprosté ironie) a dalo dohromady jeden výstižný, slušný, ale tvrdě útočící dopis na TSK, taky těm pár chytrým hlavám kteří tam sedí (teď to naopak myslím s plnou ironii) ohledně katastrofálního směrového značení po celé Praze?

Tvrdě a slušně jim tam naznačit, že je třeba se probrat z toho blouznivého snu a nastolit rychle jednotné, jednoduché, vkusné a logické značení po celé Praze.
Aby i ten člověk který nežije v Praze, nebo v České republice poznal např. kudy z centra na letiště, na D1, D5..atd.
Tak, aby ten co chce jet třeba na Vídeň, si nemusel kupovat GPS, nebo předem zjišťovat, že na Vídeň se jezdí podle názvu Pankrác. A učit se předem, co to asi tak znamená v překladu Mestky okruh.
Klidně bych se na takovém dopisu i podílel - jakoli si nechci hrát na dopravního experta. Ale přece jen, už je mi 45let a někde jsem i v životě byl a něco jsem tam i viděl. Ale toto šílenství ve formě megaprotálu kde je drobným písmem, že se nedá ani přečíst napsáno jen Barrandov a letiště ( jižní spojka) a zbytek je jen obrovská zelená plocha, to jsem ještě tedy nikde neviděl. Ale je pravda, že jsem zase nebyl všude.
Krásné Vánoce.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Není to už trochu otravné? Otevřu téma D3 - monin se tam rozčiluje nad značením cílů, otevřu téma Maďarsko a tam monin a značení cílů, otevřu téma MÚK Modletice a monin a značení cílů, otevřu téma o zavřené ulici na Spořilově a....monin a značení cílů.

Když z toho máte takové trauma, nešlo by ho ventilovat alespoň na jednom místě?
monin

Příspěvek od monin »

jannnn píše:Není to už trochu otravné? Otevřu téma D3 - monin se tam rozčiluje nad značením cílů, otevřu téma Maďarsko a tam monin a značení cílů, otevřu téma MÚK Modletice a monin a značení cílů, otevřu téma o zavřené ulici na Spořilově a....monin a značení cílů.

Když z toho máte takové trauma, nešlo by ho ventilovat alespoň na jednom místě?
Trauma?? Ale nooo tak.
Jsem tělem a duší optimista, jsem štastný a spokojený. Ale to ještě neznamená, že jsem hluchý a slepý. Jsem hrdý na to, kde žiji a kde jsem se narodil. Ale to ještě neznamená, že se pokorně smířím s tím neuvěřitelným smradem, který tu i 23 let po revoluci máme - skoro všude přítomná kyselost, naštvanost, sobeckost, laxnost a povrchnost je toho krásným příkladem. A povrchní a pokrytecká je i Vaše reakce.
A jestli Vás to otravuje, že já, ať naprostý laik, tak nedokáži pochopit, že ještě nemáme ani jedno dálniční spojení s Rakouskem (D3,D52), že směrové značení po Praze se rovná katastrofě, že máme nové dálnice za miliardy a my k nim nedokážeme vyznačit řádně ani příjezdovou komunikaci. Jen jeden blbý příklad - směr Praha od Pardubic. Tam se ještě jezdí pěkně po staru po I/36 ať si lázeňští hosté v Bohdanči na pěkné kruhové křižovatce s vodotryskem užijí i trochu toho tranzitu. Na co značit Prahu směrem na novou "R37" a dále na "D35" a D11. Kdo to přece ví a zná, tak už tak jezdí, kdo to nezná jede podle značení na Chlumec, nebo K.Horu. Tak je to asi myšleno těmi, co tam takové značení vymýšlí a realizují.
Tak jestli Vás toto rozličuje, že píši o těchto našich krásných přednostech, na které jsme ještě ve finále pyšní, tak to potom mě Vás může být maximálně tak líto.
Nikdo Vám nebere, aby jste tu psal a četl jen o tom, jak jsme z všech nejlepší a děláme jen a jen vše dobře. A my to asi taky tak děláme. Intenzita a neskutečná hustota provozu od rakouské A5, A7, německé A6, A17, směrem k nám, tomu dává taky, plně za pravdu. Někdy si snad i říkám, že Praha (CZ) a Brno (CZ) jsou značeny již minimálně od Udine, Innsbrucku, Milána, nebo Luxembourgu. Jak se nám to sem, vše krásně hrne.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No já s panem traumatikem moc nesouhlasim, značení katastrofální bezesporu je, viz zbrusu novej portál "všichni jedou do Brna" ve vlákně k SJM http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 259#p75259 .. žádný sournný téma "blbé značení" tu myslim ani neni a bylo by to tam nepřehledný ;-)
Ale s těma Pardubkama to tak jednoduchý není, já třeba bych jistě přes Bohdaneč jel, protože po slušný jedničce, málo obcí a rozdíl vzdálenosti 35 vs 23 km se mi nemůže vyplatit ani časově s cihlou na plynu, natož na spotřebě. A přes kruhák musim tak i tak. Ovšem tam to bejvalo se značenim moc zajímavý i opačnym směrem, to musel člověk na jedný odbočce na Svitavy, další na Vysoký mejto a pak snad na Holice, i když chtěl do Chocně ;-) a to ještě v dobách, kdy GPS nebyla ani zadarmo ani povinná.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

K dopravnímu značení a návrhům na jeho změny a zlepšení tu už jedno vláknou mám, tak to prosím nerozebírejme tady, kde se bavíme o zákazu průjezdu IAD přes ulici Ke Spořilovu:
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... &start=675
kot

Příspěvek od kot »

mapman píše:K dopravnímu značení a návrhům na jeho změny a zlepšení tu už jedno vláknou mám, tak to prosím nerozebírejme tady, kde se bavíme o zákazu průjezdu IAD přes ulici Ke Spořilovu:
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... &start=675
Tak přesně tohle měl jannnn na mysli :!:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

V pohodě, ale pokud mam na vercajk tisíc šuplíčků, budu věci hledat stejně těžko, jako když je vysypu všechny na jednu hromadu. Nojo, ale to zas patří do "Připomínky k fóru", že .. ;-)
kuzzzma

Re: Spořilovská spojka a související problémy

Příspěvek od kuzzzma »

Tak ničení značek už si všimla i ČT, reportáž viz. Události v regionech

čas 6:27
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... ech-praha/

mimochodem co leta z úst té SOS baby a Bodenlose taky perly...
On uvažuje, že tam dovolí jezdit lidem, co tam mají garáž :DDD
Svatosp

Příspěvek od Svatosp »

Prace novinaru CT opravdu zalostna, meli take nechat mluvit ty ridice,co kvuli tomuto opatreni kazdy den najedou kilometry navic plus cekani v zacpe...Niceni znacky nebude pak vnimano jako vandalismus.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Ničení značky je vždycky vandalismus. Tečka. Jsou i jiné způsoby jak dát najevo odpor, to se na mě pánové nezlobte... Spíš to mělo znít tak, že to opatření bude vnímáno i z té negativní stránky věci ...
kuzzzma

Příspěvek od kuzzzma »

proč pánové? já nikdy nepsal že ničení je správný postup, ale 'profituju' z toho to přiznávám. Spíš logika té "pání" jak je nepřijatélné že když se ucpe jedna silnice, že řidič se snaží najít cestu jinou...:-//
huklos

Příspěvek od huklos »

mapman píše:Ničení značky je vždycky vandalismus. Tečka. Jsou i jiné způsoby jak dát najevo odpor, to se na mě pánové nezlobte... Spíš to mělo znít tak, že to opatření bude vnímáno i z té negativní stránky věci ...
Ano, je to vandalismus, stejně jako sprejovaní značek. Rád bych si ale vyslechl radu, jak se účinně a okamžitě proti tomuto nesmyslu bránit. Praha 4 se chová jako lenní pán komunikace s významem přesahujícím horizont Prahy 4, jak konstatuje i Praha 10, kde bydlím já. Poradíte???
Houdini

Příspěvek od Houdini »

Aby nedošlo k pojmové nejasnosti. Vandalismus = bezdůvodné ničení viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Vandalismus
Pokud máte z ničení či poškozování prospěch, nejedná se o vandalismus, ale spíše o přímou akci http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_action
"Při plánování dálnic se nedívám na mapu Čech, ale na mapu Evropy."
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Dobře dobře, jaký tu z toho máš přímý materiální prospěch? To že nedostaneš pokutu nebo to že ušetříš čas? Ale to už je jedno. Na každý pád, je-li vznikla škoda nad 5000 Kč (snad to ještě platí) tak už se automaticky může jednat o trestný čin (nejen o mnou už zmiňovaný přestupek), koneckonců v reportáži zaznělo že už to PČR vyšetřuje ... Ty jiné způsoby jsou úplně stejné jako to dělají jiní, sdruží se v o.s. a bombardují úřady neustálými dotazy proč a podněty ke změně DZ. A jsou tak vytrvalí, že to úřad prostě jen tak neodbyde. Věřte tomu že v praxi to tak opravdu funguje ... Ničení značek je naproti tomu anonymní, neadresné a svým způsobem zbabělé.
Mike

Příspěvek od Mike »

ovšem v daném případě s okamžitým efektem ;)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Standa

Příspěvek od Standa »

Musím souhlasit s Mapmanem, ničení značek opravdu není řešení (i když ten malý anarchista kdesi hluboko ve mně je samozřejmě nadšen :) ). Ale jsou i jiná řešení, například kdybych tam potřeboval jezdit každý den, asi bych si pořídil pojistku proti pokutám (samozřejmě po konzultaci s pojišťovnou, jestli pokryjí i tento případ). A myslím si, že bych vždy projel, protože v zneprůjezdněném úseku by mě zastavit nemohli a za ním by mi zase těžko mohli nařídit se vrátit. Jinak je asi také možné se obrátit o radu na o.s. OSBID.
kuzzzma

Příspěvek od kuzzzma »

Kudy mám jet ráno do práce?:-D opravilo TSK nebo ne?.DDD
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Reportáž značně neobjektivní a to by ČT v rámci veřejné služby, kterou se tak ohání, měla zveřejnit názory obou stran. Pročpak se nezeptali také těch řidičů, proč tam jedou, aby vyjádřili svůj názor? Tohle je totální ovlivňování i lidí, kteří o tom ví prd, vždyť to samé je i s volbou na prezidenta, kde věčně slyším 2-3 jména a ostatní jako kdyby nebyli.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Tak jsem se rozhodl napsat na ČT. Naděje si absolutně nedělám.

Vážený pane Jírů,

nesouhlasím s Vaší nevyváženou reportáž o zákazu vjezdu na Spořilově.

Protistrana tedy řidiči nedostali vůbec možnost vyjádřit se k této dopravní situaci, zatímco ostatní strany tuto možnost dostali.

Prosím o napravení této reportáže a natočení názorů protistrany. Ne všichni obyvatelé Spořilova souhlasí s tímto zákazem. Potřebují jezdit denně do zaměstnání a nyní musí kvůli nátlaku několika jednotlivců být nesmyslně omezování.
huklos

Příspěvek od huklos »

kuzzzma píše:Kudy mám jet ráno do práce?:-D opravilo TSK nebo ne?.DDD
Bohužel ano, už na Silvestra nově postavené značky zářily novotou. A kupodivu přežily i Nový rok.
Mike

Příspěvek od Mike »

Mikulik píše:Tak jsem se rozhodl napsat na ČT. Naděje si absolutně nedělám.
možná bylo lepší na onu nevyváženost upozornit radu pro rozhl.a tel.vysílání
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

koukám, že v té reportáži je i záběr na Jižní spojku, kde se nedávno na kousíčku, kde není PHS, objevilo omezení rychlosti pro NA (60 km/h pro NA 6-22). Na konci úseku je osazena "80".
Teď si nejsem jistej, jestli není totéž i přes MÚK se Spořilovskou. V druhém směru je tuším trvalá 60 pro NA cca od záběhlické ČS PHM.
:crazy: značek není nikdy dost :kladivo:
Přílohy
js-km-4.jpg
js-km-4.jpg (115.32 KiB) Zobrazeno 5880 x
kuzzzma

Příspěvek od kuzzzma »

Značky září novotou - jako fakt pěkný bez ironie, takový čistý :-D
Mno co, vzal sem to přes zákaz spolu s dálšíma 10 ...

Podle mě je tam ale chyba ve značkách ze strany od Zahraďáku. Je tam totiž toto
http://www.zakruta.cz/img/dopravni-znacky/velke/B12.jpg s tím, že místo osobáku je tam prázdno...
A TEDY! Dle mého z této strany není zákaz vjezdu osobních vozidel /logicky když jsou tam firmy/, taky značka se jmenuje: "Zákaz vjezdu VYZNAČENÝCH vozidel"...
Mno jo, ale je legislativně v pořádku aby z jedné strany ulice byl zákaz pro osobní vozidla a z druhé ne? Selskym rozumem ne! Měli by tedy dodělat správně další zákaz pro OA někam sem: http://goo.gl/maps/6RRBS

EDIT: až mě tam chytnou budu se na tom "točit"...že jako nemůže bejt zákaz jenom z jedný strany :_DD PS: povinnou výbavu mám :D
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Co točit, zbytečně se dohadovat na místě. Hoď to do správního a tam se na tom případně svez.
Ale je potřeba si to připravit.
R48 -> D48 se podařilo!
kuzzzma

Příspěvek od kuzzzma »

Na buzeraci /né z mé strany/ jsem připraven vždy :-))) když jde o ****.
Jinak OT, sem zvědavej kdo jako první dotáhne k ústavnímu soudu vyloženě protiústavní zákon trestající odmítnutí vypovídat proti osobě blízké..Asi až chytnou na kameru prvního právníka:-) Mno nic já budu mít osobu vzdálenou: Alír el ach Samííír, Bagdád 35, Irák :-DDD Ať si zjišťujou...
Odpovědět

Zpět na „Praha“