Severojižní Magistrála
Re: Severojižní Magistrála
A nejvíc (přímo úměrně) se snížej redukcí počtu projíždějících vozidel 
dobrá dobrá
chtěl jsem tím naznačit, že je značný rozdíl mezi projíždějícím a rozjíždějícím....
chtěl jsem tím naznačit, že je značný rozdíl mezi projíždějícím a rozjíždějícím....
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
No bude vždycky záležet na tom, kolik vozidel, a jakou rychlostí projíždějících vs. na jakou rychlost se rozjíždějících
jinak fyzikálně vzato roste potřebný výkon pro jízdu na danym úseku někde mezi lineární až kvadratickou závislostí na rychlosti, a s tim potažmo i spotřeba či exhalace. Ideál je z tohoto pohledu proud vozidel plynule se pohybující co nejnižší rychlostí
a pokud už jsou nutný nějaký přískoky ke křižovatkám, tak se rozjíždět jen na takovou rychlost, aby to dojelo k dalšímu bodu zastavení "samo" setrvačností, bez broušení kotoučů a brzdových destiček (další exhalace ve formě prachu). Furt mě udivuje, kolik kroutičů/šlapačů mě předjíždí před červenou, jen aby pak řádně otestovali funkci brzd a následně si na těch světlech mohli postát o pár sekund déle 
Ale dostali se o jedno auto dopředu. A to se přece vyplatí, ne?jonáš píše:Furt mě udivuje, kolik kroutičů/šlapačů mě předjíždí před červenou, jen aby pak řádně otestovali funkci brzd a následně si na těch světlech mohli postát o pár sekund déle
No nejlepší je, když je pak za Muzeem předjedu všechny v balíku, protože tam volej samozřejmě "rychlej" pruh kde se to štosuje, ale pravej je prázdnej. 
SJM od Vyskočilovy z centra označena jako SMV, ale 50
ale je tam jedna drobná chybička
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... paka/1211/
před MO byly naopak cedule SMV demontovány...
Kde tedy teď končí ta 50 km/h??

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... paka/1211/
před MO byly naopak cedule SMV demontovány...
Kde tedy teď končí ta 50 km/h??
... vjezd pouze s dálniční známkou?????
Ano vidíš správně
To se zase někdo předvedl
Samozřejmě že úsek není v příslušné vyhlášce, takže ta povinnost tam neplatí ani v jednom případě... Napravit je to ale potřeba.
jj, montéry jsem upozornil...
tak už je to možná opravené,,, večer kouknu
tak už je to možná opravené,,, večer kouknu
-
Marooned17
mapman: Koukám, že si ministerstvo před koncem roku ještě, jak se dá, posiluje příjmy 
někdy stačí jen upozornit 
- Přílohy
-
- sjm-vy.jpg (51.47 KiB) Zobrazeno 7781 x
portál výjezd Vyskočilova osazen, v podstatě je to jen větší přebarvená verze původní cedule
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 3.JPG.html
no alespoň, že tam není vpravo Jesenice
MO je v bílém poli, proti značce o kus blíž
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 4.JPG.html
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 3.JPG.html
no alespoň, že tam není vpravo Jesenice
MO je v bílém poli, proti značce o kus blíž
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 4.JPG.html
Na kolik přijde takováhle cedule? Mě to připadá, jaké vyhozený peníz. Ty peníze by se daly využít jinde lépe
a teď mě ještě napadlo, že ta šipka nad odbočovacím pruhem by měla začínat svisle a né být celá šikmá... (upravená fotka uprostředMikulik píše:...vyhozený peníz...
kromě barev je to přesná kopie původní cedule z doby, kdy ještě nebyl kolektor...
a nebo šipka i pravém pruhu (že se dá přejet do odbočovacího...
ale to zas vypadá, že je to dvoupruhové odbočení...
- Přílohy
-
- sjm-vy.JPG (62.58 KiB) Zobrazeno 7362 x
Jakej je vůbec rozdíl v tom když je nápis Městský okruh v bílém nebo v zeleném rámečku? Nějak mě to nedochází...
Přesně tak. Při takovém značení "cílu" jsou to jen naprosto vyhozené peníze. To raději nic.Mikulik píše:Na kolik přijde takováhle cedule? Mě to připadá, jaké vyhozený peníz. Ty peníze by se daly využít jinde lépe
Jinak jakoli tu brojím proti značení těch místních cílům po Praze - tak toho značení na Jesenici - JESENICE je velká škoda. Jak teď bude jezdit František Koudelka na Konopiště??
Ale jina věc. Již delší dobu je nové dopravní značení na před křížením současné severojižní magistrály na Proseku s "Pražským okruhem". Nemám fotku - ale je tam samozřejmě po novu značeno jen Ústí/Labem a Mělník - po slovu Dresden nebo alespoň (D) ani památky.
Ale je tam také značené číslo silnice tedy 8 a to už na červeném podkladu. Tedy jako dálnice.
Je to bráno už tak, že po novu - tedy s chystanými změnami R/D povede D8 už někde od tohoto křížení a nebo je to zase jen klasická ukázka toho, že levá ruka neví co dělá pravá - viz. např. Kasme a úseky s poplatkem a bez poplatku?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
na neměl bejt modrobílej (třeba pruhy), když je to SpMV a k tomu ještě místní cílDefiantM píše:Jakej je vůbec rozdíl v tom když je nápis Městský okruh v bílém nebo v zeleném rámečku? Nějak mě to nedochází...
monin: foto Prosecká radiála, ještě je tam jeden nový portál blíže ku "Praze"
průjezd pod modrou a červenou "8"
-
Marooned17
monin, kasme: Kdyby na značce bylo alespoň mezinárodní
Ústí n. L./Aussig a. d. E.
To bych pak nezařazení Dresden i chápal
Já ti dám Aussig DobroníneMarooned17 píše:monin, kasme: Kdyby na značce bylo alespoň mezinárodní
Noo a na tom jsme se ptal. Na tom novém značení na Proseku směr Dresden je už číslo komunikace na červeném podkladu tedy jako D. Je to jako vždy jen šlendrián a omyl, nebo je to naopak už nově nachystané v rámci toho přeznačení R na D?kasme píše:na neměl bejt modrobílej (třeba pruhy), když je to SpMV a k tomu ještě místní cílDefiantM píše:Jakej je vůbec rozdíl v tom když je nápis Městský okruh v bílém nebo v zeleném rámečku? Nějak mě to nedochází...![]()
monin: foto Prosecká radiála, ještě je tam jeden nový portál blíže ku "Praze"
průjezd pod modrou a červenou "8"
Je to šlendrián, D8 začíná až za Březiněvsí...
Co taky jiného u nás než paskvil. Škoda jen, že tam omylem a vlastní blbostí nedali i název Dresden (D) a ten švýcarský dálniční rámeček.mapman píše:Je to šlendrián, D8 začíná až mezi za Březiněvsí...
Ono by stačilo i pouhé "Ústí n.L. (D)", i když by asi hodně lidí nepochopilo, že jde o dva cíle.
Už jsem to tu někde psal, k tomu se jinde používá lomítko, tj. Ústí n. L. / (D) 
Ten kdo byl aspoň jednou v Deutschlandu to pochopí 100%. Nebuď zas tak velký pesimista!!Standa píše:Ono by stačilo i pouhé "Ústí n.L. (D)", i když by asi hodně lidí nepochopilo, že jde o dva cíle.