Pozemkové spory (kauza Havránková)
Re: Pozemkové spory (kauza Havránková)
jannnne bylo to za VV ?
Když tam píšou za Věci veřejné, tak to asi za Věci veřejné bylo
http://www.volby.cz/pls/kz2012/kz351?xj ... xstrana=30
http://www.volby.cz/pls/kz2012/kz351?xj ... xstrana=30
Sorry,začínám být bez brýlí slepejš 
Už to padlo v jiném vláknu, ale patří to sem:
http://jicinsky.denik.cz/z-regionu/dost ... -7dzy.html
Článek pěkná slátanina, stručně: právníci MD a D. Štross se pořád nejsou schopni dohodnout na darovací smlouvě ..
http://jicinsky.denik.cz/z-regionu/dost ... -7dzy.html
Článek pěkná slátanina, stručně: právníci MD a D. Štross se pořád nejsou schopni dohodnout na darovací smlouvě ..
Grrrrrrrrrrrrrrrr 
Když není dohoda se Štrossovými, proč tedy už není odkoupen alespoň podíl pí Havránkové?
-
JohnyRockNRoll
A já se budu taky opakovat. Pokud jsou peníze a má se začít na jaře, tak ať začnou stavět z druhý strany, jako u na obchvatu České Skalice. Sice je možný, že než se ty lamy (napadá mě spousta horších výrazů) budou schopný na něčem dohodnout, tak bude stát dálnice celá kromě deseti metrů, ale až se konečně dohodnou, tak ten zbytek bude otázka pár měsíců. Navíc možná bude větší tlak ten kousek za pár korun dotáhnout. Takhle se to zase na několik měsíců až let zastaví a až se dohodnou, tak to budou další roky dostavovat. Kdyby to u tý Skalice neudělali takhle, tak se tam doteď jezdí centrem.
Spoluvlastník má předkupní právo, kterého by se musel vzdát. Samozřejmě pokud se tam má postavit dálnice, tak má stát taky předkupní právo podle stavebního zákona, které by mělo mít přednost. Předpokládám, že to vše se musí vpořádat v dohodě s paní Štrosovou.P_V píše:Když není dohoda se Štrossovými, proč tedy už není odkoupen alespoň podíl pí Havránkové?
27.listopadu to bylo přesně 10 měsíců co se ministerstvo dopravy bilo v prsa,že problém s pozemky je vyřešen. No a jsme zřejmě v háji... Na jaře se má údajně stavět, ale pidi pozemeček stále MD nemá. Takže další rok je téměř v háji.
Ale klid, od 1.2.2013 je účinná novela zákona o vyvlastnění a novela zákona o urychlení výstavby, ze kterých vyplývají ony potřebné změny, pokud nepodepíše do 31/1, tak už pak může dostat jenom méně... Míč je na jeho straně (Stross)...
Jeden by řekl, že se kvůli tomu musí urychlit příprava 511ky, kde je v pozemcích fůra peněz... Sorry za OT.
A nebude se nový zákon týkat jen "nových" kauz,kde jednání započalo až po platnosti tohoto zákonamapman píše:Ale klid, od 1.2.2013 je účinná novela zákona o vyvlastnění a novela zákona o urychlení výstavby, ze kterých vyplývají ony potřebné změny, pokud nepodepíše do 31/1, tak už pak může dostat jenom méně... Míč je na jeho straně (Stross)...
Řízení zahájená do nabytí účinnosti novely se dokončí podle staré právní úpravy - tím se ale myslí správní nebo soudní řízení (tzn. včetně vyvlastňovacího) - jednání o uzavření kupní smlouvy ale nejsou řízením, takže na ty se to vůbec nevztahuje, to je čistě soukromoprávní vztah, u kterého je rozhodné datum podpisu smlouvy.
Kéž bys měl i v případě tomto pravdu jako jí máš v jiných věcech!!! Dík

Teletext ČT 24 Ministerstvo dopravy stále nemá všechny potřebné pozemky pro dostavbu chybějícího úseku dálnice D11 do Hradce Králové. Úřad přitom počítá se zahájením stavebních prací na zhruba 2,5 km úseku už letos na jaře. Pokud se ministersvo s majitelkou malého, zhruba 120 arového pozemku Jaroslavou Štrosovou nedohodne na směně nebo prodeji, je připraveno jej vyvlastnit , řekl mluvčí úřadu M.Novák. Štrosová loni pozemek darovala státu,podle MF ale syn a advokát majitelky neměl k darovací smlouvě plnou moc. Toť zpráva. Kolik že je těch arů?! Ach ty novináři!!

jen doplním odkaz
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... i-zdrzeni/
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... i-zdrzeni/
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
by mě zajímalo, jak mohou říci "hrozí zdržení", když reálně je zdržená už asi 20let 
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Rychlost výstavby - cca 87 km za 35 let!!! Takže tímhle tempem bude za 28 let dostavěno. Hurrrrrá!Mike píše:by mě zajímalo, jak mohou říci "hrozí zdržení", když reálně je zdržená už asi 20let
Já jen nechápu, a asi nejsem sám, pokud byla vůle majitelky pozemek státu darovat, tak proč by nemohla darovací smlouvu podepsat sama (myslím, že by za ní nějaký úředník snad dojel se smlouvou i do Plačic) a syn advokát by ověřil podpis .. a nebo by synovi podškrábla plnou moc pro darování pozemku. Je to přece naprostá formalita, proč se někdo tak šprajcnul nebo co se to děje ? To už úplně zmizel zdravý rozum a normální jednání ?
To zní rozumně, ale byla tam opravdu ta vůle? Nebyla to jen póza a test, zda úředníci na ŘSD zjistí, že pracují s neplatnými dokumenty?Petr M píše:Já jen nechápu, a asi nejsem sám, pokud byla vůle majitelky pozemek státu darova...
Nerad bych dával úředníkům či advokátu (synovi) psí hlavu, ale je otázka,zda se dopředu strany dohodly, kdo uhradí případné poplatky z prodeje či darování. Dovedu si představit, že kdybych už něco státu daroval, tak sousloví darovací daň by mě asi trochu vytočilo. Obávám se, že příslušný úředník se takovými "detaily" ani nezabýval. Ne že bych byl fanda havranů a pštrosů, ale ze strany státu bych čekal maximalní snahu,péči a vstřícnost, která by vedla k dokončení jednání v této věci. Pokud by se opravdu jednalo pouze o maličkosti typu podpis plné moci, tak to co píše Petr M není třeba doplnit. Tady už rozum fakt zmizel!!!
To je tak neskutečně absurdní příběh, opravdu by mě zajímalo jak je to doopravdy. Pozemek kterej jim údajně chce Pštros věnovat se bude kvůli formální chybě v darovacím procesu vyvlastňovat ? To je zpráva jako z blázince. Proč po tomhle nějákej novinář nezapátrá ? To jsou tak líný nebo neschopný ... ? ! 
Obávám se, že minimálně posledníslovo je realita! Samozřemě nelze to paušalizovat, ale pokud někdo např. napíše 1200 arů a ono je to 10x míň tak to už mi zavání Bleskem či plátkem Super !!!Dr.Fe1 píše:To je tak neskutečně absurdní příběh, opravdu by mě zajímalo jak je to doopravdy. Pozemek kterej jim údajně chce Pštros věnovat se bude kvůli formální chybě v darovacím procesu vyvlastňovat ? To je zpráva jako z blázince. Proč po tomhle nějákej novinář nezapátrá ? To jsou tak líný nebo neschopný ... ? !
Co je špatného na vyvlastnění, vždyť na rozdíl od darování dostanou Štrossovi i nějaké peníze, a daň platí stát. Chyba v darovacím procesu není zas tak formální, protože by se následně mohla platnost převodu napadnout a zas z toho průtahy.