Modernizace D1 všeobecně

Odpovědět
ZZ69

Re: Modernizace D1

Příspěvek od ZZ69 »

... a s kým vlastně dělal STRABAG povedenou rekonstrukci D1 211-215P?

Pro Strabag dělaly CB kryt DSP.

Pokud jsem sám účastníkem soutěže, nemohu být subdodavatelsky zasmluvněn u jiného účastníka. Podle zákona by oba vyloučili.
Berte to tak, že všech 11 firem muselo do nabídky doložit vlastnictví finišeru a nesměl to být finišer soutěžícího konkurenta.
Čili pokud ho mají u nás jen DSP a Skanska, ostatní měli domluvenu techniku zahraniční.
Na čtrnáctku to buď dotáhne Colas od Frantíků, nebo Porr z Rakouska. OHL mají nějací španělé, ale spíš bych tipnul že má někde něco Alpina.
Jelikož je již ale po soutěži, můžou si domluvit třeba Skansku, když to bude levnější.Takovéto množství jim ráda udělá. Těšte se :twisted:
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Strabag má vlastní finišer, sice koupený od DSP, ale má. Kromě DSP, Skansky je tu ještě DSH co umí, ty budou asi dělat subdodávku pro někoho. Pro Colas budou dělat IS Košice :D. A pro zbytek se už někdo najde. Pro Alpinu zase DSH, dělali pro ně už 3 stavby.
Nevím co máte proti CB od Skansky, umějí to hoši. A Euroviu zatracujete jen kvůli Ostravě.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

IS Košice, no potěš :zvraci:
By mě zajímalo, jestli dělaly nějaký další povrch od toho rychlokurzu na 4705, pokud ano, tak by mě zajímala jeho kvalita.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no DSH mají finišér - ten pokládal CB povrch na MÚK Západ - směr NJ, směr FM pokládala Skanska - v obou případech katastrofa PS: na R48 mezi Rychalticemi a FM je to v pohodě :-)
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

PS: Lenny projeď se po R48 u Příbora, a pak mi povídej, že to Skanska umí .... ale uznávám, že mezi Rychalticemi a FM to Skanska zvládla na výbornou ... zřejmě ten Příbor byl jen "když se mistr tesař utne ..." PS: doufám, že stavební dozor bude kvalitu CB povrchu důsledně kontrolovat ... mají všichni mobilní betonárky?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Kolem Příbora jsem jel mnohokrát a ničeho zvláštního jsem si nevšiml, asi už jsem za ty léta imuní. Kvalita povrchu měřením latí. Pod X-metrové lati nesmí být nerovnost větší než y centimetrů, pokud je následuje broušení.

IS Košice jsou součástí Colasu.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no především já si představuju, že když už se staví nová cesta, tak má být dokonale rovná, viz. cesty v zahraničí ... tam ani milimetr poskok podle mě nesmí být a jde to viz. zahraničí nebo D1 211 - 215 (strabagovic oprava) ;-) napadá mě, proč u Příbora nepokládaly IS Košice? proč si Colas najal na směr FM Skansku? mohli by si najmout Skansku i při opravě D1 :jidlo: protože podle toho, co tady čtu, tak IS Košice to zřejmě moc kvalitně nedělají ... jsou chudé roky, Skanska by byla za subdodávku jistě šťastná ;-)
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Ještě vám tu k referencím Skansky chybí nejširší betonová dálnice v ČR. :D

Škoda, že nám na ni asi nikdo ze zdejších kvalitářů nemůže poskytnout zpětnou vazbu. ;)
wazer.cz
Pište česky, prosím!
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Krátkou R48 u Příbora a úzkou opravu D1 km 220-225 bych nebral v potaz (oboje Skanska) a jejich práci hodnotil u Kroměříže nebo jejich části D47.

Info Lennyho "IS Košice jsou součástí Colasu." mě teda děsí víc!

A ještě bych se rád zeptal ZZ69, protože se jeví, že má s nabídkami na D1 asi něco společného (? :) ) tak jestli se jeho dvě věty tak trochu nevylučují:

"
Pokud jsem sám účastníkem soutěže, nemohu být subdodavatelsky zasmluvněn u jiného účastníka. Podle zákona by oba vyloučili.

Jelikož je již ale po soutěži, můžou si domluvit třeba Skansku, když to bude levnější.
"

... takže co tedy? Přece nemohou tvrdit něco jiného před soutěží a něco po ní? Platí co je v nabídce nebo jak?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

bumbik píše:no především já si představuju, že když už se staví nová cesta, tak má být dokonale rovná, viz. cesty v zahraničí ... tam ani milimetr poskok podle mě nesmí být a jde to viz. zahraničí nebo D1 211 - 215
Zase nepřeháněj, na milimetr přesně se nikdy na stavbě nedělalo, to se můžeš tak u soustruhu. Stavba je a bude ruční práce. A vždy bude záležet na tom, kdo páčky stroje ovládá a co s tím umí.
bumbik píše:napadá mě, proč u Příbora nepokládaly IS Košice? proč si Colas najal na směr FM Skansku?
Souvisí s rozdělením stavby mezi členy sdružení. Obchvat Příbora stavělo sdružení Colas CZ, Alpine a Edikt, z nichž přeložku R48 měla na starosti Alpine, která si najala na provedení CB Skansku a DSH. Toť celá věda.
FAST

Příspěvek od FAST »

Zajímavé je, že Dálniční stavby Praha vyhrály všechny (dva) úseky na které se hlásili - viz http://zpravy.ihned.cz/c1-59057070-tyto ... ravovat-d1
Myslím, že obchodní oddělení může slavit ;)
Country
Kontaktovat uživatele:

Re: Stát na D1 ušetří skoro dvě miliardy

Příspěvek od Country »

Tak to by mohl stát přesměrovat část ušetřených peněz třeba na obchvat Krnova a obchvat Opavy .....
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Jenže modernizace má být z většiny hrazena evropskými penězi, takže ušetřená částka státního rozpočtu je mnohem menší ...
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Opravdu komplexní hodnocení bude možné až za mnoho let při zárukách, až co kvalita atd.

To, jestli D1 bude hrazena evropskými penězi, budeme moci potvrdit až za mnoho let, kdy komise v Bruselu tento projekt schválí:) Bůh ví...
siesa

Příspěvek od siesa »

hh píše:Opravdu komplexní hodnocení bude možné až za mnoho let při zárukách, až co kvalita atd.
To je sice pravda, ovsem kvalita staveb, ktere se stavely za "plnou" cenu, je mnohdy taky takova, jaka je. Podle meho nazoru dojde v konec nem dusledku k uspore. Kvalita bude na ceske pomery i tak "standartni" a stejna, jako by se stavelo za predpokladane naklady. Myslim, ze kvalita provedeni neni primarne otazkou vyse nakladu (nebavim se ted o dumpingovych, nybrz realnich cenach), ale zavisi na opravdovem odhodlani investora, ohlidat si ji v prubehu vystavby...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

přidám jen několik zajímavých odkazů z denik.cz

Stav D1 je špatný, chybí svodidla a vozovka má trhliny
http://www.denik.cz/stredocesky-kraj/la ... 228-m.html

ŘSD vybralo stavební dozor:
http://www.denik.cz/ekonomika/rsd-vybra ... 21230.html

Slabší svodidla budou znamenat víc práce pro odtahovou službu:
http://www.denik.cz/stredocesky-kraj/sl ... 30108.html
bumbik

Příspěvek od bumbik »

kot

Příspěvek od kot »

Prodloužení lhůty o cca tři neděle není výhra, ale pokud to povede k penězům z OPD tak pak hurá. :P
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak ŘSD zveřejnilo zájemce o modernizaci D1
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=3829
andrewkrap

Příspěvek od andrewkrap »

Tak to se tedy pochlapili na ŘSD. Po 14 dnech nebo snad i více jedna informace, kterou mohli zveřejnit už dávno. Rychlost tedy úžasná....
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

andrewkrap píše:Tak to se tedy pochlapili na ŘSD. Po 14 dnech nebo snad i více jedna informace, kterou mohli zveřejnit už dávno. Rychlost tedy úžasná....
Buďme rádi alespoň za toto.
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Nechtěl bych být tím co to musí celé pročítat. Pamatuji si na ty štosy krabic, které dorazily na ŘSD...
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
hh
Autor

Příspěvek od hh »

andrewkrap by to měl dávno pročtené a vyhodnocené. Vedle toho by už půlka dálnice byla opravená z minulých let. Nic složitého.
kot

Příspěvek od kot »

Flaky, trochu to prosím rozveď, když vidíš "za oponu". Díky.
Odpovědět

Zpět na „D1 Modernizace“