[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)

Odpovědět
Bobek

Re: 511 Běchovice – Modletice (D1)

Příspěvek od Bobek »

Já rozhodně netrpím dojmem, že je naše p.t. úřednictvo etalonem výkonnosti, ale taky mám někdy pocit, že tu některé věci vidíme, jak Hurvínek válku.
Království a půl princezny za 511.
pivko

Příspěvek od pivko »

Bobek píše:Já rozhodně netrpím dojmem, že je naše p.t. úřednictvo etalonem výkonnosti, ale taky mám někdy pocit, že tu některé věci vidíme, jak Hurvínek válku.
Obávám se, že pokud někdo už dopředu tvrdí, že stavba tohoto typu a důležitosti se bude nyní další 4 roky připravovat a pak 3 roky stavět, což je při tom, jak se tyto odhady shodují s realitou dohromady spíše tak (nejméně) 10 let, nelze to odůvodnit jinak, než jeho naprostou neschopností. Zde by měla zaznívat úplně jiná prohlášení (a hlavně následovaná příslušným konáním). Zatím se akorát hledají důvody, proč to nelze dříve.
Pavel5

Příspěvek od Pavel5 »

pivko píše:
Pavel5 píše:Podle slov radního Hudečka (radní za územní plán) by ZÚR měl být vyřešen na jaře 2013. Pak územní rozhodnutí, stavební povolení atd. Stavět by se v optimistické variantě mělo začít v roce 2016 a hotovo by mělo být v roce 2019. Ale to je prý optimistická varianta.
Někdo, kdo tohle řekne, by druhej den už tím radním neměl bejt.
Prý se taky diví, proč to tak dlouho trvá, že ho to taky překvapilo :). Osobně nechápu proč nechtějí poklepat na základní kámen před volbama 2014 a začít stavět. Asi jim stačí že otevřou na jaře Blanku a v létě tu Chalupoidu do Motola.
Mike

Příspěvek od Mike »

Dr.Fe1 píše:...

Jinak jaký máte pocit z radního pro dopravu pana Noska ? ...
asi na někoho něco ví
jinak není možné, aby tam někdo s takovými výsledky zastával takovou funkci.

stejně jako s odstavnými parkovišti, radní by chtěli, aby návštěvníci Prahy cestovali MHD, ovšem na okraji Prahy se musí "vyskytnout" , běda jak přijedou autem
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Standa

Příspěvek od Standa »

Dr.Fe1, pivko: Tak dneska si můžeme vyloženě notovat! Jen bych se běžných úředníků ještě malinko zastal, jelikož jsou pod dost velkým tlakem těch (vy)volených zástupců a jejich kamarádů. Radní Nosek je přesně jeden z těch, co mě začínají dost štvát, ve volbách jim rozhodně to vrátím - už mají jedinou šanci, že do té doby poklepou na základní kámen 511, jak píše Pavel5 :twisted: !

Kuba: To s tou Plzní je bohužel pravda, ale kdyby náš parlament dokázal konstruktivně řešit alespoň to, na čem se všichni shodnou, jistě by se vhodné legislativní řešení našlo.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Jediným pozitivem Noska bylo, že ještě jako starosta Prahy 8 byl odpůrcem modrých zón, na vzdory zbytku ODS. Tehdy se tu uskutečnilo referendum (bohužel nezávazné) a zóny v něm byly zamítnuty. Nová radnice už počítá s jejich zaváděním, referendum bylo po vzoru schvalování Euroústavy opakováno, neboť je potřeba dojít ke správnému výsledku...
Pavel5

Příspěvek od Pavel5 »

Iniciativa starosty P4 Horalka ma pokracovani. Zakone by mel byt navrhnut za zacatku pristiho roku.
http://www.novinky.cz/domaci/284878-pra ... novat.html
adamos

Příspěvek od adamos »

Ovšem 511 jako "Plánovaný okruh v oblasti Prahy 4" se někomu opravdu povedl! :-(
Přílohy
291332-original1-1f8up.jpg
291332-original1-1f8up.jpg (96.83 KiB) Zobrazeno 12375 x
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

pokud to tu nebylo:
http://praha.idnes.cz/vystavba-prazskeh ... -zpravy_ab
zdá se, že rok 2019 by mohl být datem otevření 511ctky což by bylo super- ale je to tak šíleně pozdě :-(
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Hrušková

Příspěvek od Hrušková »

Ministerstvo dopravy chce mezitím stavět další úsek Pražského okruhu, který by propojil dálnici D1 s Běchovicemi. "Se zahájením této stavby počítáme kolem roku 2016," řekl mluvčí ministerstva Martin Novák. Po novém kusu dálnice by řidiči mohli projíždět zhruba v roce 2019

Zdroj: http://praha.idnes.cz/vystavba-radlicke ... zpravy_sfo
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Tady je nový zápis z VÚR ZHMP ze dne 6.12.2012:

Ohledně postupu schválení ZÚR tam skoro nic není - jenom náměstek Hudeček sdělil, že připomínky k ZÚR se schválí přednostně během dubna a 1. poloviny května. To znamená že teprve potom to půjde na veřejné projednání a následně ke schválení ZHMP. Hotovo tedy bude nejdřív v polovině roku 2013.

Doteď byla informace, že schválení má být 1q 2013. Opět se to tedy prodlužuje. Nabyl jsem dojmu, že náměstek Hudeček je stejný blbec a nemakačenko jako Nosek. Metropolitní ÚPn se nijak dál nepřipravuje, hlavně, že mají ty svoje "ozvučné desky", kde mohou plácat nesmysly.
Starosta P4 Horálek byl odvolán, takže ten se v tom už taky angažovat nebude.
Dopravní koncepce Prahy je jedna velká nula, ať už je tam ODS, ČSSD nebo Top09.

Ani tam žádná informace být nemohla, když se z toho omluvili jak Nosek, tak Ing. Cvetlerová.

http://www.praha.eu/public/3e/45/63/145 ... 2_2012.pdf
Užovka

Příspěvek od Užovka »

do půlky května je to 5 měsíců a to se bude dít co ? takhle to přece nejde dělat !! co jsem četl tak Horálek tlačil Svobodu do návrhu zákona o Pražském okruhu, který by to dost uspíšil
Max

Příspěvek od Max »

Kdyz lehce odbocim k tomu zakonu, co by mel pomoct 511 a celkove PO: v tom zakonu hodlaji pripadne presne pracovat s terminy ve smysli koridoru 511, severni casti atd. ? V pripade ze ne - nebyl by prospesnejsi zakon, ktery by se obecne zabyval verejnym zajmem u liniovych staveb v bezprostredni blizkosti velkych mestskych celku ? Aby to nedopadlo jako s tim zakonem o D5 u Plzně, jak tady uz nekdo zminoval (nakonec se radsi nepouzil).
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Zákon k 511ce je nesmysl. Už jen proto, že to co zakotvoval zákon k D5 máme v podstatě obdobně zakotveno pro všechny veřejně prospěšné stavby dopravní infrastruktury v zákon č. 416/2009 Sb.

Spíš je potřeba doladit ZÚR pro Prahu příp. potvrdit trasu okruhu v územním plánu Prahy a následně řešit ÚR. Novelu zákona o vyvlastnění už máme, tak co víc může kurnik úřední aparát chtít???
dvs

Příspěvek od dvs »

Kuba: Děkuji za ten odkaz na zápis z magistrátu.

Četl jsem jej a ta informace k ZÚR od Hudečka je taková okrajová a matoucí. On řeší hlavně ten nový metropolitní plán. Není ale jasné jaké připomínky k ZUR chce zpracovávat v květnu . Pokud chci být optimista, tak je možný následující výklad:
- zpracování připomínek k ZUR má přednost před ÚP (pro 511 dobrá zpráva)
- otázkou je jaké připomínky chce v květnu řešit? Pokud se na koukám jako optimista, tak by to mohli být připomínky z veřejného projednání. Když tak mi to vyvraťte.

Každopádně je zápisů vidět, že ZUR se dostaly na vedlejší kolej a moc se o nich nereportuje.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Reálně se na tom dělá, proces nedokážu popsat přesně co následuje teď a co potom, ale viděl jsem to odůvodnění trasování okruhu a zdá se být celkem bytelné... Koncem června by aktualizace č.1 ZÚR měla být schválena zastupitelstvem...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Hrušková

Příspěvek od Hrušková »

Michal R

Příspěvek od Michal R »

Hrušková píše:Tak nevím, je to nová informace?

http://info.ricany.cz/mesto/07-01-2013- ... dalnice-d1

Je, ale spíše smutná.... :-) Doplnění pokladů bude probíhat do konce roku 2013...
V této desetiletce se nedá očekávat uvedení stavby 511 do provozu, bude skvělé, pokud se vůbec začne stavět.
Kuba

Příspěvek od Kuba »

V roce 2011 MMR úplně zrušilo původní (již podruhé vydané) ÚR a vrátilo řízení na MHMP k dalšímu projednání. MMR stanovilo detailní postup jak nedostatky v původním územním řízení napravit.ˇÚzemní řízení tedy pokračuje a MHMP vyzval žadatele ŘSD k doplnění podkladů. Paradoxem je, že hlavní doplnění by měl zajistit sám MHMP - zejména schválení nových ZÚR. No a jak to tak pozoruji už víc než rok, tak to schválení bude skutečně trvat až do 2. poloviny 2013. Aby se lhůta neprodlužovala několikrát, tak je stanovena s určitou rezervou.
Speedy Gonzales

Příspěvek od Speedy Gonzales »

Smutnější je to tím více, že za rok se bude lhůta prodlužovat znovu. Nevěřím že by Praha byla schopna pořídit nové ZÚR do konce tohoto roku. Mimochodem 27. ledna to budou přesně 2 roky, co NSS zrušil část ZÚR týkající se SOKP 511 ...

Děsivá představa je, že toto má ve svých kompetencích 1. náměstek primátora, nyní soudruh Tomáš Hudeček z TOP09, který podle všech indicií buď regulérně fetuje nebo žije na jiné planetě, jinak si nedokážu vysvětlit většinu jeho veřejných, např.:

http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistr ... _plan.html

nebo:

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/H ... adu-257312
dvs

Příspěvek od dvs »

Na 23. zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy ze dne 24.1.2013 při projednávání změn ÚP padla na okraj tato informace
Hudeček na zastupitelstvu k ZÚR píše: V čem je však problém a na to navážu, problém je v tom, že nový stavební zákon, a to je možná informace důležitá pro vás, já jsem ji sem chtěl dát jako informaci, ale je to příliš nové na to, abych stihl ten tisk sem dát a to je velký problém, stavební zákon bohužel nemá v sobě přechodná ustanovení, že to, co bylo projednáváno podle minulého stavebního zákona, může dojet podle starého zákona. Netýká se to naštěstí územního plánu, protože to zahajujeme až teď, ale týká se to zásad územního rozvoje, takže zásady územního rozvoje podle nového stavebního zákona musíme dát znovu do projednání. Podle optimistických odhadů je to 6 – 9 měsíců, tedy o 6 – 9 měsíců se díky novele stavebního zákona a opomenutí přechodných ustanovení, které tam ministerstvo nedalo, se nám zpožďuje případné územní rozhodnutí následné, paralelní dráha, případná D1 – Běchovice a případný Suchdol zhruba o 9 měsíců.
Takže to je to, co se říká, a to je pravda a považuji to za naprostou katastrofu a považuji to za diletantismus, opomenutí téhle věty, nevím, reagujeme na to nejrychleji, jak to jde. Proběhla 2 – 3 jednání na Ministerstvu pro místní rozvoj ČR, kde jsme se snažili najít cestu. Byli tam úředníci z Magistrátu HMP, kde jsme se snažili najít cestu, jestli to přece jenom nějak nejde, ale riziko toho, že by soud následně toto shodil, je příliš velké. Tzn., problém nemáme s územním plánem, problém máme se zásadami územního rozvoje. http://www.praha.eu/public/8/16/ac/1475 ... 130124.pdf
Nějak už tomu přestávám rozumět. Ať už na ty zákony radši nešahají.

PS: Nemůžu nalézt tento dokument (otevře se mi úvodní stránka webu)
Hrušková píše:Tak nevím, je to nová informace?

http://info.ricany.cz/mesto/07-01-2013- ... dalnice-d1
Kuba

Příspěvek od Kuba »

To si myslím, že zřejmě není pravda - přechodná ustanovení tam jsou, aspoň já to v ASPI vidím:

zák.č. 350/2012 s účinností od 1.1.2013
čl. II - Přechodná ustanovení

7. Činnosti při pořizování aktualizace politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace nebo její aktualizace či změny, neuvedené v bodě 6, které byly započaty a neukončeny přede dnem nabytí účinnosti tohoto zákona, se dokončí a posuzují podle dosavadních právních předpisů; to neplatí pro vymezení předkupního práva v územním plánu nebo regulačním plánu.

Pan Hudeček podle mě není úplný odborník, ale je taky je možné, že se pletu já. Problematika je to fakt složitá.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Přesně tak, Hudeček a jeho tým jsou trochu mimo - spíš mi to přijde jako výmluva - jen nechápu co tím probůh sledujou...
Standa

Příspěvek od Standa »

Nemluvilo se náhodou o tom, že by Praha nemusela mít ZÚR jako kraj, ale jen ÚP jako město?
dvs

Příspěvek od dvs »

Mluvilo a dokonce je to i v novém stavebním zákoně. V této diskusi se to někde dřív i najde. Vzhledem k tomu, že Praha se teď pustila do ÚP znovu tak si nemyslím, že by cesta získat ÚP s 511 byla rychlejší.
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“