Modernizace D1 všeobecně
Re: Modernizace D1
Co nabídka, to krabice od banánů, ne-li větší.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Za oponu opravdu nevidím, ale viděl jsem reportáž. Nepracuji v ŘSD, naše firma pracuje pro ŘSD. Lenny má pravdu, bylo to X krabic. Uvědomte si, jaké požadavky mělo ŘSD na stavitele.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
2 Flaky: Díky, ale pro mě, který ve stavebnictví nepracuje, je každá "neoficiální" zpráva víc než zajímavá byť pro tebe je to "standart" a běžná denní práce. 2 Lenny: Díky rovněž, pro "nestavebníka" mého kalibru je objem materiálů větší než krabice od banánů sakra OBJEM!!! Díky oběma... 
No jentak mimochodem, na Temelín se nabídky vozily na paletách.kot píše:2 Flaky: Díky, ale pro mě, který ve stavebnictví nepracuje, je každá "neoficiální" zpráva víc než zajímavá byť pro tebe je to "standart" a běžná denní práce. 2 Lenny: Díky rovněž, pro "nestavebníka" mého kalibru je objem materiálů větší než krabice od banánů sakra OBJEM!!! Díky oběma...
-
the.klokan
Crash test do nového svodidla, které potkáme na D1
http://auto.idnes.cz/crashtest-svodidla ... tomoto_fdv
http://auto.idnes.cz/crashtest-svodidla ... tomoto_fdv
neco podobneho maji uz roky na M0 kolem Budapesti http://goo.gl/maps/iIiDZ
me vadi, ze protijedouci auta se skoro dotykaji zpetnyma zrcatkama. preferuju takovy ty betonovy zidky - opet na M0 http://goo.gl/maps/l42ER
ot - jakto ze HU nema streetview?
me vadi, ze protijedouci auta se skoro dotykaji zpetnyma zrcatkama. preferuju takovy ty betonovy zidky - opet na M0 http://goo.gl/maps/l42ER
ot - jakto ze HU nema streetview?
Nejlepší jsou betony. Ale jelikož to bude dočasně jen kvůli rozšíření, tak i tato svodidla jsou velké plus.
-
andrewkrap
Kdo opraví první část dálnice D1? Komise vybrala vítěze
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/do ... ?id=770817
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/do ... ?id=770817
V tom článku je nic.
To je teda síla, mělo se začít už na podzim, pořád se to odkládalo a teď když už je jakž-takž počasí tak se do země kopne až v dubnu? Už mě ta byrokracie a všelijaké lhůty na odvolání se*e. Proč se za dvacet let neudělalo něco pro to, aby se tohle papírování zkrátilo z několika let aspoň na jeden rok - zvlášť když je to jen rekonstrukce už hotové stavby. Začne se vůbec letos??? Já už tomu někdy přestávám věřit. Pokud se nezačnou další etapy řešit zavčas dopředu a nebudou se realizovat v překryvu tak je ten slibovaný a stále platící termín konce modernizace 2018 utopie...Ředitelství silnic a dálnic nadále podle Čermáka počítá s tím, že alespoň na některých úsecích budou práce zahájeny v dubnu tak, jak podnik původně plánoval.
Už se dávno mohly snášet mosty a začít pracovat na provizorním rozšíření či na nových přejezdech SDP (pokud jsou potřeba)...takhle to vypadá, že se letos stihne možná tak jeden jízdní pás.
To že se odložil kraťoučký úsek mezi Bíteší a Devíti Kříži, o tom radši ani nechci mluvit co si o tom myslím...
1) Mimochodem, mělo se začít minulý rok v dubnu.DefiantM píše:To je teda síla, mělo se začít už na podzim, pořád se to odkládalo a teď když už je jakž-takž počasí tak se do země kopne až v dubnu? Už mě ta byrokracie a všelijaké lhůty na odvolání se*e. Proč se za dvacet let neudělalo něco pro to, aby se tohle papírování zkrátilo z několika let aspoň na jeden rok - zvlášť když je to jen rekonstrukce už hotové stavby. Začne se vůbec letos??? Já už tomu někdy přestávám věřit. Pokud se nezačnou další etapy řešit zavčas dopředu a nebudou se realizovat v překryvu tak je ten slibovaný a stále platící termín konce modernizace 2018 utopie...Ředitelství silnic a dálnic nadále podle Čermáka počítá s tím, že alespoň na některých úsecích budou práce zahájeny v dubnu tak, jak podnik původně plánoval.
Už se dávno mohly snášet mosty a začít pracovat na provizorním rozšíření či na nových přejezdech SDP (pokud jsou potřeba)...takhle to vypadá, že se letos stihne možná tak jeden jízdní pás.
To že se odložil kraťoučký úsek mezi Bíteší a Devíti Kříži, o tom radši ani nechci mluvit co si o tom myslím...
2) Začít v dubnu se musí, protože do konce března je období zimní údržby.
3) Papírování a byrokracie by nebylo tolik, kdyby se na stavbu nepřihlásilo tolik uchazečů. Chtěl by jste snad být tím, kdo to posuzuje? Já tedy rozhodně ne. A všechno nějakou dobu trvá, s tím nemuže nikdo nic dělat.
4) Letos by se začít už mělo.
5) Kdyby se začlo s Vámi zmíněným snášením mostů, provizorním rozšíření, tak by to jistě někdo napadl za dělení zakázky a ještě by to ve finále bylo několikanásobně dražší.
6) Ano, jeden jízní pás se letos stihne, druhý ne. Tak to má probíhat. 2 pásy naráz by se nestihly nikdy.
- Ten loňský dubnový začátek jsem radši ani nezmiňoval...
- Jsem rád, že se přihlásilo hodně uchazečů a klesla výsledná cena ale tady mi to připadá, jak kdyby to byla historicky první veřejná zakázka na opravu nějaké silnice v ČR když se několikrát odkádal termín pro podání nabídek a doplňovaly se různé podmínky. Pokud to aspoň bude mít ten efekt, že se to postaví kvalitně a bude dlouhá záruka tak budiž. Šlo mi hlavně o různé odvolací a připomínkové lhůty (pokud se vybere vítěz podle nejlevnější nabídky a dlouhé záruky, proč by se měli ostatní odvolávat? - nabídls to moc drahý tak máš smůlu a basta...)
- Vím, že se to nedá srovnávat ale myslel jsem, že to půjde jako na R1 515 kde se to zvládlo, jde hlavně o ten povrch různé docmrndávačky a nadjzedy se můžou dodělávat i déle. Zdá se mi, že se vybraly relativně jednoduché úseky (žádné velké zářezy, náspy, mosty atd.) - tudíž by to mohlo jít relativně rychle. Původně se měla udělat příprava loni na podzim a letos zbytek, máte pravdu, že to už se bohužel stihnout nedá.
- Já hlavně doufám, že ta příprava dalších etap půjde nějak kontinuálně aby se zabránilo zdržení jak se to stalo u téhle etapy první. Čermák nedávno v OVM říkal, že druhá etapa by měla začít ještě před dokončením první aby se to zdržení neprojevilo do celkového harmonogramu, kéž by, ale moc tomu nevěřím. Dělá se už něco pro to (začátek výběrových řízení pro 2. etapu?
- Stále nechápu ten argument proč se nemůžou opravovat dva úseky vedle sebe, zvlášť když ten jeden je hodně krátký. Proč vůbec ŘSD ustoupilo?
- Jsem rád, že se přihlásilo hodně uchazečů a klesla výsledná cena ale tady mi to připadá, jak kdyby to byla historicky první veřejná zakázka na opravu nějaké silnice v ČR když se několikrát odkádal termín pro podání nabídek a doplňovaly se různé podmínky. Pokud to aspoň bude mít ten efekt, že se to postaví kvalitně a bude dlouhá záruka tak budiž. Šlo mi hlavně o různé odvolací a připomínkové lhůty (pokud se vybere vítěz podle nejlevnější nabídky a dlouhé záruky, proč by se měli ostatní odvolávat? - nabídls to moc drahý tak máš smůlu a basta...)
- Vím, že se to nedá srovnávat ale myslel jsem, že to půjde jako na R1 515 kde se to zvládlo, jde hlavně o ten povrch různé docmrndávačky a nadjzedy se můžou dodělávat i déle. Zdá se mi, že se vybraly relativně jednoduché úseky (žádné velké zářezy, náspy, mosty atd.) - tudíž by to mohlo jít relativně rychle. Původně se měla udělat příprava loni na podzim a letos zbytek, máte pravdu, že to už se bohužel stihnout nedá.
- Já hlavně doufám, že ta příprava dalších etap půjde nějak kontinuálně aby se zabránilo zdržení jak se to stalo u téhle etapy první. Čermák nedávno v OVM říkal, že druhá etapa by měla začít ještě před dokončením první aby se to zdržení neprojevilo do celkového harmonogramu, kéž by, ale moc tomu nevěřím. Dělá se už něco pro to (začátek výběrových řízení pro 2. etapu?
- Stále nechápu ten argument proč se nemůžou opravovat dva úseky vedle sebe, zvlášť když ten jeden je hodně krátký. Proč vůbec ŘSD ustoupilo?
Stačí jedno odvolání na každém úseku a začne se tak nejdřív na podzim.
Jenom jedna věcná: Když se ušetřili peníze, ca 1,6 mld CZK (rozdíl předpokládané a součtu nejnižší nabízené ceny), budou převedeny tyto prostředky někam jinam a začne se s nimi ihned hospodařit, nebo to bude jako obvykle? Děkujeme za úsporu, ale pár let se zase nic dít nebude. Vždyt tato částak by stačila na první splátku za 0136 (říkovice - přerov, to když tam klucí tak nadávají) a nebo jiné stavby, která by se s těmito penězi dala realizovat???
Takže, bude se hospodařit s těmito penězi, nebo budou zapovězeny a nikde jinde se neukážou, až na odměny za ušetření???
Takže, bude se hospodařit s těmito penězi, nebo budou zapovězeny a nikde jinde se neukážou, až na odměny za ušetření???
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
Dva úseky vedle sebe nechtělo snad povolit MV (?), byl snad problém s délkou (?), o tom snad ale poví mapman 
10 let není při těch cenách malá záruka. Zatím to vypadá slibně.
já jen doplním info z ČT24
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... em-brezna/
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... em-brezna/
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
zajimave, priblizne 60% a 70% odhadni ceny, uspora asi 660mil, tedy akce "dva useky + 1 zdarma".
nebo taky 5 useku x tech asi 300mil uspora na usek = 1,5mld, kam se to presune?
neprojevi se to setreni nekde na kvalite?
nebo taky 5 useku x tech asi 300mil uspora na usek = 1,5mld, kam se to presune?
neprojevi se to setreni nekde na kvalite?
Může, ale to by si měl pohlídat investor. Peníze určitě přesunou, otázkou je na jakou další akci. Pozastavených úseků je dost...
jestli sem to pochopil dobře tak pokud nikdo nepodá odvolání na usek 14 a 21 do 27.2.2013 už by se něměla modernizace těhle useku nějak extra odsouvat a začít v průběhu března?
já to taky tak pochopil
pak už zbývá jen předat staveniště 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Znáte to přísloví, nejsem tak bohatý, abych si moh dovolit kupovat levné věci.
Přísloví je to hezké, jenže tady ani ty drahé věci kvalitou neoplývají (D1 Ostrava, most na R1 a spousta dalších).Lenny píše:Znáte to přísloví, nejsem tak bohatý, abych si moh dovolit kupovat levné věci.
Nevím proč se zdůrazňuje 10ti letá záruka.
Kdyby jí firmy nabídly samy od sebe, tak bych to pochopil, ale když to byl požadavek od zadavatele, tak jim ani nic jiného nezbývalo.
Kdyby jí firmy nabídly samy od sebe, tak bych to pochopil, ale když to byl požadavek od zadavatele, tak jim ani nic jiného nezbývalo.
-
andrewkrap
Info o mostech v rámci modernizace ...http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... -moc-uzke/