Dokončení Blanky

Odpovědět

Kdy bude Blanka zprovozněna?

Anketa končí za 19.9.2015 12:14:55

listopad 2014
0
Žádná hlasování
prosinec 2014
5
6%
1Q 2015
19
22%
2Q 2015
18
21%
3Q 2015
17
20%
4Q 2015
10
12%
před dalšími volbami
8
9%
to nikdo neví...
9
10%

Celkem hlasů: 86

kot

Re: Dokončení Blanky

Příspěvek od kot »

Děkuji vám pánové za uklidnění mé "duše" dobrými zprávami. Trochu zbytečně jsem znervozněl při vzpomínce na Bártovo "šetření" a následné konzervační práce a z toho vyplívající zdržení či zastavení staveb! :oops:
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Primátor Svoboda: Každá koruna na Blanku projde důkladnou kontrolou

„Pokračuji v hlídání a minimalizaci nákladů města tak, jak jsem Pražanům slíbil. Každá koruna na Blanku projde bedlivou kontrolou,“ říká primátor. „Blanka je problémová stavba, ale ve výsledku bude sloužit nejen všem Pražanům, ale i návštěvníkům Prahy a bude přínosná: od snížení počtu dopravních nehod až po zlepšení životního prostředí.“

http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistr ... lanku.html

Magistrát zaplatí za Blanku zatím jen 300 milionů. Dluží 1,5 miliardy
30. ledna 2013 18:01
Pražský magistrát zaplatí společnosti Metrostav za práce na tunelu Blanka zatím jenom 300 milionů korun. Prý jde o faktury, které odpovídají zákonu o veřejných zakázkách. Ve zbylých fakturách zhruba za 1,2 miliardy korun si firma účtuje práci navíc. Úřad chce nejdřív přezkoumat, zda oprávněně.

Zdroj: http://praha.idnes.cz/magistrat-zaplati ... -zpravy_eb
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

dnešní průjezd

Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

edit: Malovanka => Troja normální rychlostí (jsem se prve špatně podíval :roll: )

rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

obojí je ten samý průjezd, jen to druhé video je v originální rychlosti ;-)
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Wow :) Dlaždiči jsou téměř hotovi, jak se z videa zdá ;)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Kolik že tam má být nejvyšší povolená rychlost?
R48 -> D48 se podařilo!
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Návrhová rychlost je stanovena na 70 km/h.
http://www.tunelblanka.cz/informace-o-p ... p?action=1
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Dluh magistrátu na tunelu Blanka může ohrozit termín jejího otevření
15. února 2013 1:00
Nezaplacené faktury za výstavbu pražského tunelu Blanka mohou ohrozit plánovaný termín jeho otevření. Metrostav totiž bez peněz nespustí klíčovou úpravu Prašného mostu. A pokud ta nezačne v řádu týdnů, auta pod zemí v dubnu 2014 patrně nepojedou.

Zdroj: http://praha.idnes.cz/nezaplacene-faktu ... zpravy_zuf

Magistrát: začátek prací nic neohrožuje

"Rizikové věci na Prašném mostě jsme teď rozhodli. Je to ale soubor mnoha objektů. Našli jsme řešení nějaké části, další budeme řešit. Podle mě ale nic nebrání tomu, aby se tam v březnu začalo dělat," tvrdí šéf odboru městského investora Jan Beránek.

Metrostav na jeho slova ale reagoval, že definitivní rozhodnutí není. "Jednání sice probíhají a my stále organizujeme práce tak, abychom mohli začít stavět v plánovaných termínech, ale definitivní rozhodnutí nepadlo," řekl Polák.

Za zdmi magistrátu je ale už nějakou dobu znát gradující nervozita. Přesto se oficiální vyjádření ohledně termínu zprovoznění tunelu zdají stále optimistická. "Termín je uveden ve smlouvě a nedovedu si představit, že bych jej nestihl," dodává Beránek.
medvid

Příspěvek od medvid »

Je jasný, že Metrostav vyhrožuje aby dostal zaplaceno. Mě by spíš zajímalo co by dělal Metrostav kdyby měla Praha dost peněz a trvala na otevření 31.12.2012. To by zaručeně nestihl.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

medvid: Metrostav by mohl argumentovat pozdním předáním některých stavenišť, z důvodu zpoždění některých stavebních povolení. Zejména u Trojského mostu a úseku u Brusnice. Ale to už je pasé. Teď hlavně aby se ti politici a úředníci něják domluvili a začali normálně platit. Nemůžou tuhle neudržitelnou situaci odkládat donekonečna.
siesa

Příspěvek od siesa »

No hlavne ze uz je v tunelu vyasfaltovano :D :D :D
Pavel5

Příspěvek od Pavel5 »

medvid píše:Je jasný, že Metrostav vyhrožuje aby dostal zaplaceno. Mě by spíš zajímalo co by dělal Metrostav kdyby měla Praha dost peněz a trvala na otevření 31.12.2012. To by zaručeně nestihl.
Nebo na původní termín konec roku 2011, který se pak odsunul kůli napojení na Strahovský tunel. Já bych se nějakého většího zdržení nebál. Na podzim 2014 jsou volby na magistrát a žádný politik si tyhle dvě velké akci s nůžkama a páskou nedá ujít (myšleno Blanku a metro A). Navíc si myslím že ještě jedna stavba se naoko rozjede (Radlická radiála? zastřešení Spořilovské? metro D?).
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

A ty dluhy bude asi platit kdo? Je úsměvné si myslet, že se něco dalšího rozjede... minimálně 1 rok se nic většího nerozjede.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

Bylo napsáno "naoko" rozjede čímž bylo zřejmě myšleno, že politici někde odhalí základní kámen, nechají se u něj vyfotit, v novinách se objeví, že se rozestavěla důležitá komunikace blablabla, přeloží se pár kabelů a ještě minimálně rok se nikde pořádně nekopne do země.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Pavel5 píše:
medvid píše:Je jasný, že Metrostav vyhrožuje aby dostal zaplaceno. Mě by spíš zajímalo co by dělal Metrostav kdyby měla Praha dost peněz a trvala na otevření 31.12.2012. To by zaručeně nestihl.
Nebo na původní termín konec roku 2011, který se pak odsunul kůli napojení na Strahovský tunel. Já bych se nějakého většího zdržení nebál. Na podzim 2014 jsou volby na magistrát a žádný politik si tyhle dvě velké akci s nůžkama a páskou nedá ujít (myšleno Blanku a metro A). Navíc si myslím že ještě jedna stavba se naoko rozjede (Radlická radiála? zastřešení Spořilovské? metro D?).
Můj tip je metro D. Nikoliv proto, že bych byl přesvědčen o tom, že je to priorita č. 1, ale proto, že je to stavba s největším pokrytím obyvatelstva a tedy voličů, malé problémy se SP a navíc, Nuselský most není v tak skvělé kondici...
Medvěd

Příspěvek od Medvěd »

Podle toho jak vypadá jednání radnice bych logiku nehledal. Prostě bych si otevřel dobré vínko, zapálil si dýmku a nechal se tiše překvapit.
Pavel5

Příspěvek od Pavel5 »

Michal R píše:
Pavel5 píše:
Můj tip je metro D. Nikoliv proto, že bych byl přesvědčen o tom, že je to priorita č. 1, ale proto, že je to stavba s největším pokrytím obyvatelstva a tedy voličů, malé problémy se SP a navíc, Nuselský most není v tak skvělé kondici...
Možná to tak bude. Ale jenom pro upřesnění v první etapě se bude stavět déčko pouze jako větev céčka z Pankráce do Písnice. Takže Nuselský most musí ještě sloužit dlouho. Ale to už jsme v jiném vlákně :).
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Na Prašném mostě půjde spíše o to, jakým způsobem za něj Praha zaplatí. Zde nebyl dodržen původní soutěžní projekt a proto zde budou proti ceně vícepráce. A dnes na magistrátu nikdo neví, jak je zaplatí. O tom to celé asi je. Pokud by se jelo dle původního projektu, což nejde, tak by se stavělo jistě dál.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Praha zvažuje zastavení prací na tunelu Blanka. Stálo by to stovky milionů
26. března 2013 20:52
Vedení hlavního města si nechalo vypracovat odhad, kolik by stálo zakonzervování tunelu Blanka. Zastavení prací by mohlo jednorázově stát až 418 milionů korun a dalších až 118 milionů každý další měsíc. Podle dokumentu Praha zvažuje přerušení stavby. Primátor však tvrdí opak.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/zastaveni-stavby- ... zpravy_sfo
kopie http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 686#p78686
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Co je to za blbost, že by neprovozní konzervace stavby stála víc než provoz?
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

Já jsem jasně proti zastavení prací na TKB, bylo by to nejhorší řešení. Známe to z příkladu KAT v Brně. Při výstavbě tohoto tunelu se také zastavily práce a prodražilo to celou stavbu asi o miliardu,ale to říkám s odhadem. Jinak proto jsem proti, protože tu jeden příklad máme.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

V Brně se práce zastavili z jiného důvodu, bylo zrušeno stavební povolení soudem. V Praze je to rozhodnutí investora. Spíše je to celé součástí tlaku na zhotovitele, aby nahodil slevu.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

To je pravda, ale poukazoval jsem na příklad zastavení prací, neukazoval jsem na příčinu. Jinak ten příklad ukazuje, že se to může dost prodražit. A prostě jsem chtěl ukázat,že konzervace tunelu není dobré řešení. Jinak k tomu, co se rozjede do voleb,tak podle mne to bude Radlická radiála II.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Jinak k té Radlické, budeme rádi, když se rozjede toto. Musíme mít nějaké kompletní radiální spojení západní části SOKP a západní části MO.
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“