Nijak ten zásah neobhajuji, nicméně, mohu požádat o konstruktivní návrha, jak jinak to mělo být uděláno? Předem děkuji.Lenny píše:Zabijáci z passatů si berou jakou rukojmí nevinné řidiče. Při své touze ukojit choutky došlo k další tragické události. Zablokovat dopravu, a tím uměle vytvořit kolonu a nechat do ni nabourat prchajícího řidiče vyžaduje zvláštní dávku otrlosti. A ještě větší otrlostí pak je tvrdit, že zásah byl naprosto v pořádku a při tom to šlo udělat i jinak... a hlavně bez zraněných.
Policejní Passaty a jiné rychlé stroje
Re: Policejní Passaty
Při jeho rychlosti měl i vysokou spotřebu, byla jen otázka času, kdy mu dojdou PHM. Jedna možnost počkat na toto.
Další možnost sevřít ho mezi několik jedoucích policejních aut a postupně zastavit.
Možná někdo doplní i jiné možnosti.
Další možnost sevřít ho mezi několik jedoucích policejních aut a postupně zastavit.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Ani jedna z možností mi nepřijde reálná. I při té rychlosti by po D1 určitě dorazil až do Prahy. Sevření mezi několik policejních aut není na dálnici s hustším provozem možné. Výsledný balík vozidel by musel pokrýt celý jízdní směr, jenže všude kolem byla pomalejší vozidla, kterým se bylo třeba vyhnout.Lenny píše:Při jeho rychlosti měl i vysokou spotřebu, byla jen otázka času, kdy mu dojdou PHM. Jedna možnost počkat na toto.
Poslední dva odstavce článku na Novinkách http://www.novinky.cz/krimi/294863-mlad ... -km-h.html mluví o zastavení dopravy před exitem a pokusu stíhaného to objet odstavným pruhem ...pivko píše: Na druhou stranu, zatím se nikde nenapsalo, jak přesně k celé té situaci došlo.
V hodnocení situace souhlasím s jonášem, postup policie nic moc (kulantně řečeno)
Je to hrůza, ale lépe to asi opravdu řešit nešlo, kdyby ho nechali dojet až před Prahu, mohla být nehoda mnohem větší. Podle animace z TV Nova stál nabouraný vůz v odstavném pruhu (nebo pomalu jel k nejbližšímu exitu ?), čemuž by odpovídalo i poškození (náraz přímo zezadu). Z toho vyplývá poučení pro nás všechny - nestoupat si prostě při zastavení provozu do odstavného pruhu a opravdu ho nechat volný...GiuseppeS píše:Poslední dva odstavce článku na Novinkách http://www.novinky.cz/krimi/294863-mlad ... -km-h.html mluví o zastavení dopravy před exitem a pokusu stíhaného to objet odstavným pruhem ... V hodnocení situace souhlasím s jonášem, postup policie nic moc (kulantně řečeno)pivko píše: Na druhou stranu, zatím se nikde nenapsalo, jak přesně k celé té situaci došlo.
-
Ondra O.K.
Mozna se nekde objevi zaber z policenjnich kamer (btw, da se ziskat podle zakona o informacich?). Ale obecne by me zajimalo, jestli a jak policiste cvici takove zastaveni i za cenu poskozeni policejnich aut - treba jet pred nim a tesne vpravo a natlacit ho vlevo na stredova svodidla a zaroven brzdit.
Z rozporuplnych informaci o vinikovi je tezke rict zda je to tragedie, hloupost, nezaslouzena smrt nebo si o to koledoval. Rozhodne je chudak ten tezce zraneny ucastnik.
Z rozporuplnych informaci o vinikovi je tezke rict zda je to tragedie, hloupost, nezaslouzena smrt nebo si o to koledoval. Rozhodne je chudak ten tezce zraneny ucastnik.
Standa: to je nesmysl, protože dle poslední verze zákona si máte stoupnout k oběma svodidlům a nechat průjezdnou uličku uprostřed. Bohužel zrovna ten šofér v oktávce to asi jedinej provedl správně.
Taky mě to už napadlo, ale onehdá (někdy koncem léta) jsem takhle uvízl na D5, stavěl jsem se v pravém těsně k pravé čáře a na uličku to bohatě stačilo (pokud spolupracoval i levý pruh) a ještě zůstal k dispozici odstavný pruh. Ale přiznám se, že si nejsem vůbec jistý, jestli se má pravá strana kvůli uličce pěchovat i do odstavného. Každopádně bych si ale nestoupal do "nového" pruhu a zůstal raději za předchozím autem, aby tam prostě nějaký ten průjezd byl.jonáš píše:Standa: to je nesmysl, protože dle poslední verze zákona si máte stoupnout k oběma svodidlům a nechat průjezdnou uličku uprostřed. Bohužel zrovna ten šofér v oktávce to asi jedinej provedl správně.
No teoreticky by se to vešlo (ulička má mít min. 3 metry) ale asi jen na jízdních pruzích 3,75 .. řada aut má dneska "přes zrcátka" víc jak 2 metry, což dřív zvykem nebejvalo. Ale ani pak se tim odstavnym nedá projet 200 km/h 
Přijde mi, že policie tuto situaci naprosto nezvládla. Tuto situaci asi nikdy předtím necvičili a podle toho to celé vypadalo. Vůbec netušili, jak ho zastavit. Na co tedy mají ty výkonné passaty, s kterými se chlubili, že jimi budou lovit dálniční piráty a žádné auto jim neujede? K čemu tam mají tak výkonné motory, když nejsou schopni zastavit jednoho nevyježděného mladíka?
A těm co se libí zásah policie v podobě zastavení dopravy, co říkají na představu, že sedí v autě, které najednou zastaví v koloně a vůbec netuší, proč tam stojí a najednou bum a vlétne do nich ujíždějící auto?
Určitě se jim musí líbit.
Mě se rozhodně nelíbí.
A těm co se libí zásah policie v podobě zastavení dopravy, co říkají na představu, že sedí v autě, které najednou zastaví v koloně a vůbec netuší, proč tam stojí a najednou bum a vlétne do nich ujíždějící auto?
Mě se rozhodně nelíbí.
Děkuji za zhodnocení chyb policie a ještě jednou poprosím o konstruktivní návrh, jak si představuješ, že to měli udělat. Ty předchozí se nějak "nepovedly". DíkyLenny píše:Přijde mi, že policie tuto situaci naprosto nezvládla. Tuto situaci asi nikdy předtím necvičili a podle toho to celé vypadalo. Vůbec netušili, jak ho zastavit. Na co tedy mají ty výkonné passaty, s kterými se chlubili, že jimi budou lovit dálniční piráty a žádné auto jim neujede? K čemu tam mají tak výkonné motory, když nejsou schopni zastavit jednoho nevyježděného mladíka?
Mě se rozhodně nelíbí.
Rozhodně měli v dostatečnym předstihu stáhnout to blikací autíčko co měl ten mladej za zadkem. A zcela určitě po tom, co ho těm hračičkářům škrábl.
Takže recept na nebezpečného mladíka tedy je: honem rychle pryč a nechat ho ať se vyřádí?jonáš píše:Rozhodně měli v dostatečnym předstihu stáhnout to blikací autíčko co měl ten mladej za zadkem.
To myslíte vážně?
Samozřejmě. Dálnice je uzavřená, takže nikam nezmizí, tak proč zbytečnou agresivitou policejního vozu přilévat olej do ohně?MPMP píše:Takže recept na nebezpečného mladíka tedy je: honem rychle pryč a nechat ho ať se vyřádí?
To myslíte vážně?
Tak oni se už jen nesnažili úplně ztratit kontakt, jinak jim taky mohl mladík utéct někde do lesa a ještě být hrdina na svém blogu
... Přiznám se, že nevím, jak by se mělo v takovém případě správně postupovat, kdyby ho nechali ujet, tak jim už nebudeme stavět nikdo. I když já bych jim asi daleko neujel, mám na 200 omezovač.
tak to jste na spravnem miste, tady vam to vsechno ti brouci pytlici presne vysvetli.Standa píše: Přiznám se, že nevím, jak by se mělo v takovém případě správně postupovat
Zkusím taky něco připsat. Osobně si myslím, že dělat jakékoliv řešení na D1 je sebevražda, ale obecně.
- Pokud sledujete záběry z honiček vždy se unikajicí auto samo vyseká a není potřeba zásahu Policie
- Musíme si položit otázku jestli je lepší aby policie konala a nebo počkala co auto provede
Podle mě ideální řešení situace. Když nahlásili že auto 200Km rychlostí ujíždí na dálnici měla PČR najet na dálnici a pokračovat ve směru na Prahu 80Km rychlostí. Přeci jenom dobrzdit z 200 na 0 a na 80 je rozdíl. V tomto případě by auto muselo odstavným pruhem, kde by police následně zastavila celou kolonu a zaclonila průjezd. Zastavit celou D1 je podle mě pitomost.
- Podle mě ideální stav je auto sledovat, ale nesnažit se zastavit. Pokud mam dostatek času ( a financí ) poprosit o spolupráci Dispečink dálnice ( Sledovat jestli nesjede ) popřípadě nasadit vrtulník. Jakmile je nasazen vrtulník sledování přerušit a počkat "až se vyblbne".
Já vím teorie ale takových magoru bude přibývat...
- Pokud sledujete záběry z honiček vždy se unikajicí auto samo vyseká a není potřeba zásahu Policie
- Musíme si položit otázku jestli je lepší aby policie konala a nebo počkala co auto provede
Podle mě ideální řešení situace. Když nahlásili že auto 200Km rychlostí ujíždí na dálnici měla PČR najet na dálnici a pokračovat ve směru na Prahu 80Km rychlostí. Přeci jenom dobrzdit z 200 na 0 a na 80 je rozdíl. V tomto případě by auto muselo odstavným pruhem, kde by police následně zastavila celou kolonu a zaclonila průjezd. Zastavit celou D1 je podle mě pitomost.
- Podle mě ideální stav je auto sledovat, ale nesnažit se zastavit. Pokud mam dostatek času ( a financí ) poprosit o spolupráci Dispečink dálnice ( Sledovat jestli nesjede ) popřípadě nasadit vrtulník. Jakmile je nasazen vrtulník sledování přerušit a počkat "až se vyblbne".
Já vím teorie ale takových magoru bude přibývat...
A když náhodou v průběhu toho čekání do někoho nabourá a zabije ho, tak můžeme policii pořádně zkritizovat, že nijak nekonala a nechala ho jezdit, jak se mu zlíbí.Warcz píše:Jakmile je nasazen vrtulník sledování přerušit a počkat "až se vyblbne".
Jen drobnost: Na D1 nelze ztratit kontakt, podél celé dálnice je tolik kamer, že úspěšně sledovali i Pitra.
Jinak na otázku jak to měli udělat jinak, by měla odpovědět právě policie. Na zastavování rychle ujíždějících řidičů existují různé techniky a vhodnost jejich použití musí umět posoudit právě dálniční policie a komanda Passatů. V tomto bych jim nechtěl fušovat do řemesla.
Všichni se ale shodneme, že zátaras z vozidel ostatních účastníků provozu nevypadá zrovna bezpečně.
Jinak na otázku jak to měli udělat jinak, by měla odpovědět právě policie. Na zastavování rychle ujíždějících řidičů existují různé techniky a vhodnost jejich použití musí umět posoudit právě dálniční policie a komanda Passatů. V tomto bych jim nechtěl fušovat do řemesla.
Všichni se ale shodneme, že zátaras z vozidel ostatních účastníků provozu nevypadá zrovna bezpečně.
Já furt nikde podrobně nečet, jak a kolik ten hošan jel, než se mu pověsil prasáti na ocas. Vzhledem k tomu, že ho v tu dobu sledovala nějaká "civilní" agentura, tak to asi moc přes limit nebylo, a vzhledem k tomu že se po pár stovkách km rozsekal až v tý pasti, tak nejspíš v "nevybuzenym" stavu ani nikoho neohrožoval, maximálně jen zdejší "právo a spravedlnost" absencí jedný karty ve šrajtofli. A o těch si myslim svoje.Warcz píše: Když nahlásili že auto 200Km rychlostí ujíždí na dálnici ...
tim "zdejsi" myslite zemekouli? ridicak v nejake forme musi mit kazdy na svete, kdo chce ridit auto na verejny komunikaci, navic majitel vozu (otec) nahlasil kradez vozu.
Přesně tak, a zatím jsme akorát mohli slyšet, že zásah byl naprosto v pořádku.Sch píše:Jinak na otázku jak to měli udělat jinak, by měla odpovědět právě policie. Na zastavování rychle ujíždějících řidičů existují různé techniky a vhodnost jejich použití musí umět posoudit právě dálniční policie a komanda Passatů. V tomto bych jim nechtěl fušovat do řemesla.
Dnes na Brno-centrum spatřeno policejní mondeo, oproti předchozí verzi kamufláže již bez zelených pruhů, nápisů policie a majáku na střeše. Jestli jsem si dobře stačil všimnout.
Tržilův autotým byl v min. roce rozšířen o dvě Mondea ST220 (původně v policejní kamufláži). Jedno se pohybuje v jižních Čechách, druhé kolem Brna (RZ 1B4 7991).
Jsou vybaveny Polcamem.
Jsou vybaveny Polcamem.
vzhledem k tomu, že ho sledovali cca. půl hodiny, mohli v určité vzdálenosti uzavřít nájezdy a pak jej zastavovat vlastními auty - stačí i 4 octavie, aby "ucpali" všechny pruhyMPMP píše:Děkuji za zhodnocení chyb policie a ještě jednou poprosím o konstruktivní návrh, jak si představuješ, že to měli udělat. Ty předchozí se nějak "nepovedly". Díky
celý problém asi vznikl tím, že majitel nahlásil krádež a proto "konali"
bohužel, podle nového zákona majiteli nic jiného nezbývalo
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
I kdyby uzavřeli nájezdy, tak by to byly jen místní nájezdy z okresek. Většina provozu by na dálnici stejně byla, auto jelo rychle, takže dojíždělo ty, co už po dálnici jeli.Mike píše:vzhledem k tomu, že ho sledovali cca. půl hodiny, mohli v určité vzdálenosti uzavřít nájezdy a pak jej zastavovat vlastními auty - stačí i 4 octavie, aby "ucpali" všechny pruhy
Proč by podle nového zákona musel hlásit krádež, když věděl, kdo auto vzal? Lhal, aby neplatil místo svého syna pokutu?Mike píše:celý problém asi vznikl tím, že majitel nahlásil krádež a proto "konali"
bohužel, podle nového zákona majiteli nic jiného nezbývalo