Pražská ZPI a PDZ
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražská ZPI a PDZ
No pokud mám říct svůj názor,tak IT na Strakonické nejsou ty, které by měly na Strakonické a navíc se do Prahy nehodí. Navíc jsem spíše pro osazení Strakonické,JS,ŠR a PR PDZ,ZPI a LŘD v takové podobě,jaké jsou na dálnicích. MK
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejměkasme píše:no joAle bude to spíš Povltavská zeleně...
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 9.JPG.html
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 1.JPG.html
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
Jak říkám,mi se tyhle tabule moc nelíbí. Odkud jsou ty tabule z posledních dvou fotek,kasme?
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
Podle zobrazený situace V Holešovičkách u Rokosky, směrem na Holešovice před mostem.
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
To je sice pěkné,ale takhle hnusné tabule do Prahy nepatří.
DálničářMK píše:No pokud mám říct svůj názor,tak IT na Strakonické nejsou ty, které by měly na Strakonické a navíc se do Prahy nehodí. Navíc jsem spíše pro osazení Strakonické,JS,ŠR a PR PDZ,ZPI a LŘD v takové podobě,jaké jsou na dálnicích. MK
DálničářMK píše:Jak říkám,mi se tyhle tabule moc nelíbí. Odkud jsou ty tabule z posledních dvou fotek,kasme?
nikdo ti tvůj názor nebere, ale úplně to stačí napsat jednou...DálničářMK píše:To je sice pěkné,ale takhle hnusné tabule do Prahy nepatří.
takovýmhle přístupem docílíš jen nečtení tvých příspěvků...
ano jsou to "Holešovičky", ale byla to reakce na příspěvek, kde to bylo napsané...
co se týká projektu pražských ZPI, tak spoustu odpovědí najdeš v příspěvku Martina Šubrta o pár řádek zpět...
není to ideální, ale když se na tom mákne, tak to i k něčemu bude
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
DálničářMK: Řekl bych že by stačilo číst předchozí příspěvky.
Mi osobně vadí víc LED reklamní tabule které jsou agresivní, oslňující a osazeny kolikrát vyloženě nevhodně. Viz např. JS u sjezdu na D1, zmíněné holešovičky nebo nově na průmyslové u křižovatky ve Starém Hloubětíně. Poslední zmiňovaná je mistrovské dílo.
Mi osobně vadí víc LED reklamní tabule které jsou agresivní, oslňující a osazeny kolikrát vyloženě nevhodně. Viz např. JS u sjezdu na D1, zmíněné holešovičky nebo nově na průmyslové u křižovatky ve Starém Hloubětíně. Poslední zmiňovaná je mistrovské dílo.
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
Já to nesrovnávám s panely,kde jsou reklamy,ale s panely ZPI,PDZ a panely Liniového řízení dopravy,kolego.
Nové infotabule prozradí řidičům, kde si dát pozor na kolony
Adam Váchal Metro.cz 18. března 2013 12:52
Do konce dubna bude zprovozněno všech 51 informačních tabulí, které ulehčí cestu řidičům v metropoli. V současné době již většina z celkového počtu běží ve zkušebním provozu.
http://www.metro.cz/nove-infotabule-pro ... e-deje_ava
"Na Barrandovském mostě je kolona, ve které se zdržíte 20 minut. Jeďte raději přes Smíchov." Podobným způsobem budou informovat řidiče nové dopravní tabule, které se v současné době začínají ve zkušebním provozu objevovat na frekventovaných místech metropole. "Celkem se jedná o 51 informačních ukazatelů. Momentálně nám jich zbývá dodělat zhruba šest," informuje mluvčí technické správy komunikací Tomáš Mrázek.
Nový systém bude konkrétnější
Podle něj by měly být všechny infotabule zprovozněny nejpozději do konce dubna. "Ve zkušebním provozu nyní dolaďujeme přenosy dat a řídící systém," popisuje Mrázek. Řidičům již nové elektronické ukazatele slouží například ve Strakonické, Patočkově, Modřanské či Střešovické ulici, na Hořejším nábřeží či v Dienzenhoferových sadech.
Nová technologie stála zhruba 190 milionů korun. Většinu sumy uhradila Evropská unie. Oproti původním ukazatelům budou nové zobrazovat také více obrázků a map, podle kterých se řidiči lépe zorientují. Budou také značně konkrétnější. Zatímco původní informační systém například řidiče informoval o tom, že je v centru provoz omezen, nový ukáže, kde konkrétně se doprava zdržuje a kudy jet. Infotabule budou také mimo uzavírek a nehod informovat řidiče o povětrnostních podmínkách.
Dnes ZPI na Hořejším nábřeží dokonce i blikala 
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
jj i minule 
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 0.JPG.html
na Jana Želivského už je stojka...
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 6.JPG.html
tak co ještě zbývá...
Korunovační
Štvanice
Radlická
Zenklova (?)
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 0.JPG.html
na Jana Želivského už je stojka...
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 6.JPG.html
tak co ještě zbývá...
Korunovační
Štvanice
Radlická
Zenklova (?)
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
To kasme:No myslím si, že jich bude třeba ještě hodně a hlavně, že plní funkci.
???DálničářMK píše:To kasme:No myslím si, že jich bude třeba ještě hodně a hlavně, že plní funkci.
to dost těžko...
maximálně se proti aktuálnímu stavu (57) doplní v rámci nějaké akce
a jo, tak to mi nějak uniklo... a naživo jsem to viděl poprvékasme píše:jj i minule
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
No já si myslím, že se budou muset časem pořídit dopravní značky, které jsou proměnné,ale jinak normální.
-
Martin Šubrt
DálničářMK: Ty tři ZPI s mapami mají samozřejmě shodnou funkci jako všechna ostatní ZPI standardního typu. Mapa tam bude pouze v situaci, kdy před řidičem je jen nějaká hustota dopravy, ale ne mimořádnost. Pokud bude před řidičem nehoda, či uzavírka, i na těchto tabulích bude standardní informace, kde, kterým směrem a co se děje, v kombinaci text + PDZ. Tj. jde jen o rozšíření možnosti využití tabule tím, že je na výšku o metr vyšší.
kasme: Doplnění opravdu nevidím jako reálné. Projekt je starý 6 let a vnímáme, že v uličním prostoru mimo směrově rozdělené komunikace nejsou tabule vhodným hlavně estetickým řešením. Kromě toho asi není pravděpodobné, že ještě někdy Praze za tento typ zařízení někdo zaplatí 85% nákladů. Tj. lze předpokládat, že další tybule přibudou pouze v souvislosti s nějakou velkou investicí. S Blankou přibude na povrchu 8 tabulí v lokalitách, které souvisí s vjezdy do tunelu (na Letné už jejich sloupy stojí roky). Přímo v Blance bude dalších asi 30 malých ZPI, z toho většina pro informace typu "požár v tunelu" a menšina, tak 6 ZPi s nějakou informací o vnější dopravní situaci.
kasme: Doplnění opravdu nevidím jako reálné. Projekt je starý 6 let a vnímáme, že v uličním prostoru mimo směrově rozdělené komunikace nejsou tabule vhodným hlavně estetickým řešením. Kromě toho asi není pravděpodobné, že ještě někdy Praze za tento typ zařízení někdo zaplatí 85% nákladů. Tj. lze předpokládat, že další tybule přibudou pouze v souvislosti s nějakou velkou investicí. S Blankou přibude na povrchu 8 tabulí v lokalitách, které souvisí s vjezdy do tunelu (na Letné už jejich sloupy stojí roky). Přímo v Blance bude dalších asi 30 malých ZPI, z toho většina pro informace typu "požár v tunelu" a menšina, tak 6 ZPi s nějakou informací o vnější dopravní situaci.
-
andrewkrap
to martin subrt: zajimalo by me jakym zpusobem bude zobrazena informace o stupnich provozu a z ceho se bude vychazet pripadne jak casta bude aktualizace stavu. lze na tabulich zobrazovat rotujici text pro lepsi info nebo jen staticky -pocita s vyuzitim teto funkce?
-
andrewkrap
cetl a odpovedi az na jednu tam nevidim
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
To kasme: Omlouvám se za opakované názory.
To Martin Šubrt:To vážně bude většina ZPI v TKB ukazovat jen situaci v tunelu a část ZPI situaci venku? To je tedy pěkná blbost. Já si myslím, že by všechny ZPI měly umět zobrazit situaci v tunelu i venku. Jinak 30 je pěkné číslo. Já si hlavně myslím, že by měly být i informace ze ZPI zobrazovány na webu TSK. Já si ale myslím, že by se ŘSD mělo s TSK a DPP domluvit na tom, aby info z TSK+DPP (kamery,ZPI,hustota,teplota apod.) zobrazovány na webu dopravniinfo.cz.
To Martin Šubrt:To vážně bude většina ZPI v TKB ukazovat jen situaci v tunelu a část ZPI situaci venku? To je tedy pěkná blbost. Já si myslím, že by všechny ZPI měly umět zobrazit situaci v tunelu i venku. Jinak 30 je pěkné číslo. Já si hlavně myslím, že by měly být i informace ze ZPI zobrazovány na webu TSK. Já si ale myslím, že by se ŘSD mělo s TSK a DPP domluvit na tom, aby info z TSK+DPP (kamery,ZPI,hustota,teplota apod.) zobrazovány na webu dopravniinfo.cz.
DálničářMK: myslet by ti šlo
...
osazena SJM Štvanice dc http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 4.JPG.html
osazena Jana Želivského směr želva http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 8.JPG.html
...
osazena SJM Štvanice dc http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 4.JPG.html
osazena Jana Želivského směr želva http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 8.JPG.html
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
To kasme:Jo,to jo a proto se budu snažit to jednou prosadit.
-
Martin Šubrt
andrewkrap: Stupně provozu by se měly zobrazovat pouze jako událost, tj. když nějde nějaký detektor zjistí stupeň 4 nebo 5, tak se to na tabulích příslušejících k tomu úseku zobrazí. Např. ve formě Dobříšská, směr Barr. most, stupeň 4. Stupně 3 a nižší zatím zobrazovány nebudou, považujeme to za zbytečnou informaci, kterou řidič číst nemusí (s výjimkou zelené a oranžové na těch mapách, tam se zobrazí v příslušné barvě i tento stav). Ale i u stupňů provozu čeká dlouhé ladění, zda automatika poskytuje to, co má. Druhou rovinou jsou dojezdové doby a zdržení. Postupně budou nabíhat úseky počítané z kamer a bude se to doověřovat z FCD, výhledově se to možná celé obrátí. FCD má výhodu, že vidí na celém úseku aktuální rychlost v daném okamžiku, zatímco z kamer se počítá dojezd z auta, co právě dojelo a poskytuje autu, co do úseku vjíždí, takže parametry na trase se už mohly změnit. Tohle bude další rovina ladění a učení se.
DálničářMK: V Blance budou ZPI někdy po 300 metrech a opravdu není žádoucí, aby řidiči jedoucí v tunelu četli romány na pokračování. Většina tabulí bude v běžné situaci pravděpodobně zhasnutá, aktivují se pouze v situacích, kdy bude zahlcen nějaký výjezd, nebo dojde k mimořádné situaci v tunelu. Ostatně tunelová ZPI budou menší, jen dvouřádková, a rozsah infa z povrchu se na ně vejde jen v omezené podobě. Opravdu si nemyslím, že by bylo vhodné mezi Trojou a Letnou v tunelu 7x mít napsané Chotkova, směr centrum, kolona. Odvádí to pozornost od řízení, tj. pokud to bude důležitá venkovní informace, bude mezi každým výjezdem z tunelu pravděpodobně jen jednou. Ale tady spíše spekuluji, provozní schémata tunelů nedělám, na to jsou větší odborníci a já jeich názory respektuji.
DálničářMK: V Blance budou ZPI někdy po 300 metrech a opravdu není žádoucí, aby řidiči jedoucí v tunelu četli romány na pokračování. Většina tabulí bude v běžné situaci pravděpodobně zhasnutá, aktivují se pouze v situacích, kdy bude zahlcen nějaký výjezd, nebo dojde k mimořádné situaci v tunelu. Ostatně tunelová ZPI budou menší, jen dvouřádková, a rozsah infa z povrchu se na ně vejde jen v omezené podobě. Opravdu si nemyslím, že by bylo vhodné mezi Trojou a Letnou v tunelu 7x mít napsané Chotkova, směr centrum, kolona. Odvádí to pozornost od řízení, tj. pokud to bude důležitá venkovní informace, bude mezi každým výjezdem z tunelu pravděpodobně jen jednou. Ale tady spíše spekuluji, provozní schémata tunelů nedělám, na to jsou větší odborníci a já jeich názory respektuji.
Martin Šubrt: Díky za zajímavé informace přímo od zdroje. Jsem docela zvědav, jak to bude fungovat v praxi, ale jsem malinko skeptik, protože stávající infrastruktura v Praze moc velký prostor pro nějaké alternativní trasy neposkytuje.... Na druhou stranu, jestli ten systém dokáže opravdu pohotově reagovat na aktuální situaci, mohl by optimálním rozložením provozu z té infrastruktury "vyrazit maximum". Tak držím palce při tom dolaďování!
-
andrewkrap
to martin šubrt: díky za info! prosím ještě o doplnění toho druhého dotazu: lze na tabulich zobrazovat rotujici či měnící se text pro lepsi info nebo jen staticky -pocita s vyuzitim teto funkce?