R35 Ostrov - Staré Město
Re: R35 Ostrov - Staré Město
V dokumentaci EIA anebo na stránkách Pardubického kraje byla studie variant kolem Litomyšle.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Nakonec stačil google...
Takže to bude varianta 1?

Je to v té dokumentaci EIA, kterou si volně stáhneš z webu MŽP... http://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_MZP136michal píše:Neměl by někdo nějakou slušnou mapu s variantami vedení okolo Litomyšle? Ideálně situačku...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Tak nakonec jsem dohledal, že to bude ta vzdálenější, čili trasa 1 na tom plánku. Hodně zbytečná mi přijde bývalá múk Cerekvice, nyní o kus posunutá a nazvaná múk Řídký. Nevím, proč nemůže stačit múk Litomyšl sever, tím spíš když se nachází na přeložce na západní straně města.
MÚK Řídký opravdu nedává smysl. Třeba bude ještě vypuštěna. Úspora by byla jistě nezanedbatelná.
MÚK Řídký, pokud se nepletu, tak byla vyloučena již v procesu EIA. V průběhu další přípravy se určitě bude ještě množství objektů dále redukovat. V letošním roce by na většinu trasy měl proběhnout inženýrskogeologický průzkum, mělo by být zpracováno tahové hodnocení ekonomiky v celém úseku Opatovice - Mohelnice a na úseky Ostrov - Staré Město by se měly zahájit tendry na zpracování DÚR a IČ pro vydání ÚR (s rozdělením do několika jednotlivých VZ - funkční celky samostatně provozovatelné). Peněžní prostředky v tom nehrají roli, jsou to "drobné" jen se to všechno musí procesně zvládnout.
Nevím o tom, že by byla MÚK Řídký vyloučena. Litomyšl například nechce MÚK Litomyšl-sever a nepočítá s ní v územním plánu.martini píše:MÚK Řídký, pokud se nepletu, tak byla vyloučena již v procesu EIA .
Netušíte, kdy se bude provádět další větší sčítání dopravy? Docela by mě zajímala stávající situace na I/35 od HK po Gajer. Mám pocit, že už to je horší než bývala I/11 z HK na Prahu. A oprava D1 tomu asi taky moc nepomůže...
V roce 2015 by mělo být další celorepublikové sčítání dopravy.
Pokud D1 pojede a časové zdržení bude zanedbatelné, není důvod objíždět ji po I/35.
Pokud D1 pojede a časové zdržení bude zanedbatelné, není důvod objíždět ji po I/35.
jenže mediální masáž udělala své
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
To říkám pořád, že silnice mezi Litomyšlí a Gajerem je rychlá, široká a díky velkému provozu a zběsilému předjíždění i vysoce nebezpečná.
Další smrtelná nehoda se stala dnes http://pardubice.idnes.cz/clanek.aspx?c ... zpravy_jah Kolikátá už? Další, co si možná myslel, že mu protijedoucí auto uhne a on dokončí předjížděcí manévr. Od zprovoznění v létě 2004 už tam umřelo odhadem 12 lidí.
Já ten úsek z celé I/35 jako jediný nemám rád. Abych si neustále dával pozor, kdo zase začne z protijedoucí kolony předjížděti. Uvítal bych, kdyby tento vysoce nehodový úsek mezi Litomyšlí a odbočkou u Mikulče byl prioritně nahrazen R35. Bohužel, při rozdělení R35 na stavby je tento úsek součástí stavby Janov - Opatovec, jenž se má realizovat až po obchvatu Litomyšle.
Další smrtelná nehoda se stala dnes http://pardubice.idnes.cz/clanek.aspx?c ... zpravy_jah Kolikátá už? Další, co si možná myslel, že mu protijedoucí auto uhne a on dokončí předjížděcí manévr. Od zprovoznění v létě 2004 už tam umřelo odhadem 12 lidí.
Já ten úsek z celé I/35 jako jediný nemám rád. Abych si neustále dával pozor, kdo zase začne z protijedoucí kolony předjížděti. Uvítal bych, kdyby tento vysoce nehodový úsek mezi Litomyšlí a odbočkou u Mikulče byl prioritně nahrazen R35. Bohužel, při rozdělení R35 na stavby je tento úsek součástí stavby Janov - Opatovec, jenž se má realizovat až po obchvatu Litomyšle.
Já mám pocit, že tahle zatáčka se jen zdá být po modernizaci přehlednou. Že ji je stejně potřeba projet celou, přerušovaná nepřerušovaná, pokud chci mít opravdu jistý výhled.
Já tam pro jistotu jedu vždy velmi blízko krajnice a přesně jak píšeš, číhám na předjížděče. Co se týče etapizace R35, situace bude taková, že co bude připraveného dříve, to pojede. Etapizace od Prahy není dogma, je to dáno jen stavem povolování jednotlivých úseků. Nyní stojí celý úsek Ostrov - Staré Město na stejné startovní čáře.
Já zas slyšel, že bude spíš snaha věnovat se hlavně obchvatům Litomyšle a Vysokého Mýta. Sice jsou na stejné startovní čáře, ale na tyhle dva úseky bude věnováno trochu víc úsilí.
Úsilí se musí rovnoměrně rozložit mezi zpracovatele jednotlivých DÚR a musí být maximální ve všech částech, ale logicky někde, např. u Litomyšle, mohou nastat větší procesní komplikace (pan Vaňous).jooe píše:Já zas slyšel, že bude spíš snaha věnovat se hlavně obchvatům Litomyšle a Vysokého Mýta. Sice jsou na stejné startovní čáře, ale na tyhle dva úseky bude věnováno trochu víc úsilí.
a investiční záměry na úseku Ostrov - staré město již jsou? a dokdy mají být zpracovaná DÚR na jednotlivé úseky?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
IZ nejsou, zpracovává se pro ně tahová ekonomika, pak se budou tvořit, měly by být cca ke konci roku. DÚR se řeší momentálně otázka možnosti zahájení výběru zhotovitele.
a kdyby tak jezdili všichni - co nemají potřebu předjíždět - tak se nic nestalomartini píše:Já tam pro jistotu jedu vždy velmi blízko krajnice a přesně jak píšeš, číhám na předjížděče. ..
takže prvním viníkem jsou úředníci, kteří mají R35 na starost a až někde na konci je řidič
ovšem veřejnost to takhle nevnímá, holt "hele táto, zas nějakej pirát"
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
A on to nebyl pirát, když předjížděl tam, kde na to nebylo místo?Mike píše:a kdyby tak jezdili všichni - co nemají potřebu předjíždět - tak se nic nestalomartini píše:Já tam pro jistotu jedu vždy velmi blízko krajnice a přesně jak píšeš, číhám na předjížděče. ..
takže prvním viníkem jsou úředníci, kteří mají R35 na starost a až někde na konci je řidič
Tak se stává nehod daleko méně, ono je to napsáno i v zákoně, že se jezdí vpravo, to znamená, ne u střední dělící čáry. Ale proč by jezdili u vnějšího vodícího proužku, když by tam akorát chytly nějaký ten hřebík do kolaMike píše:a kdyby tak jezdili všichni - co nemají potřebu předjíždět - tak se nic nestalo
Ještě lepší by bylo, pokud by řidič, co se kochá, v případě kolony za ním uhnul do odstavného, aby ho ostatní mohli předjet, ale to bych chtěl příliš moc.
Tento úsek asi nezmění nic jiného než výstavba R35. Policie je akorát schopna měřit rychlost, což se mi silně nelíbí, místo aby postihovala nebezpečné předjíždění.
Litomyšl má kvalitní průtah, sice trochu pokažený zrušením západní části čtyřpruhu a okružní křižovatkou, ale nikdy jsem se v ni nesetkal s žádným problémem. Naproti tomu ve Vysokém Mýtu je situace daleko horší. Na začátku července byla kolona od začátku Hrušové až po první semafor, který ji vytvářel.
alias R35 je největší dálniční dluh ČR za posledních 20 let ... a čím dříve tento dluh "splatíme" tím dříve si všichni oddychneme ... jsem pro, aby se už příští rok začaly tendrovat úseky Opatovice - časy - ostrov, a během tendru, aby se postupně vykupovaly pozemky, vydávala stavební povolení a uzavírala věcná břemena ... 
Jak největší dluh? Byly daleko potřebnější stavby než R35 v úseku Hradec Králové - Mohelnice. Bylo potřebu napojit republiku na okolní státy D5, D8, R52, napojení Ostravska na dálniční síť R35 + D47, k tomu řada staveb, kde situace už byla nesnesitelná atd. Prostě se stavěly potřebnější úseky než tento.
No vzhledem k tomu, že prý se může začít stavba soutěžit po získání všech SP, tak nevím. Tento nový postup nebude rychlejší.
No vzhledem k tomu, že prý se může začít stavba soutěžit po získání všech SP, tak nevím. Tento nový postup nebude rychlejší.
myslel jsem to tak, že ve smyslu načasování modernizace D1, když se část aut přesunula právě na R35 ... že měla být mezi prioritami daleko dříve a už měla dávno stát ... - soutěžit se může až po získání všech SP? cože? a to jako proč? co to jako urychlí, když se bude čekat na nabytí právni moci SP u některých SO zatížených pozemky v soudních sporech o vyvlastnění - jako příklad uvádím kauzu Konvičkovi - Rychaltice R48, táhlo se to 8 let ...to jako budeme čekat x let, dokud všechny správní orgány nepotvrdí všechna stavební povolení a všechna vyvlastnění pozemků a nemovitostí? tak to teda je teda ruční brzda výstavby dálnic! pokud jsem to teda správně pochopil ...
A jak bys chtěl soutěžit stavbu bez známého termínu zahájení výstavby? To jako budu vybírat zhotovitele a do zadávací dokumentace napíšu co chci postavit, ale že nemám nejmenší tušení, jestli se to bude stavět za týden, měsíc rok, nebo pětiletku? Jak by si na to asi ten zhotovitel rezervoval kapacity?bumbik píše:soutěžit se může až po získání všech SP? cože? a to jako proč?
tak prostě to zasmluvnit, jak to bylo u I/11 prodloužená rudná - že stavba začne na výzvu objednatele ... až po získání SP mi přijde blbost, takhle se začne stavět za x let, protože těch soudních sporů může být kvanta a naše justice je tak rychlá ...