I/37 Hradec Králové – Pardubice

[1. úsek] Trutnov (I/14, I/16) – Jaroměř (I/33)
[2. úsek] Hradec Králové (I/31) – Opatovice (D35) – Pardubice (I/36) – Chrudim (I/17) – Ždírec nad Doubravou (I/34) – Žďár nad Sázavou (I/19) – Velká Bíteš (D1)
Odpovědět
jonáš

Re: I/37 Hradec Králové – Pardubice

Příspěvek od jonáš »

Nemusíte vůbec nic osazovat, právě proto, že je to povinnost řidiče uložená zákonem. Třeba i jet v noci 60 po dálnici, když mu to dál nesvítí. Jo, někdo by jim to měl čas od času důrazně připomenout, s tim souhlasim. Norma je pak od toho, aby komunikace danýho typu a kvality vůbec tu potřebnou viditelnost (vs. návrhovou rychlost) umožnila alespoň za jasnýho dne a nemuselo se jezdit max šedesát všude a furt.
Jinak se samozřejmě spolejhá "že tam nemůže přece nic bejt", ale vyhejbat se minulej tejden nějaký mrše (asi upadlej blatník od kamionu?) ve vnitřnim oblouku v levym pruhu nebylo nic moc, bylo to akorát tak po ty svodidla. Keře bych likvidoval, zejména přínosný jsou ve střednim pásu u nájezdu na kruhák. Ale tam asi může zasáhnout jedině guerilla.
A co se týče značek, máme léta v zákoně hranatou modrou doporučenou rychlost, akorát si asi nikdo zodpovědnej nevšiml. Většinou mě potěší při každym setkání ;-)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
JohnyRockNRoll

Příspěvek od JohnyRockNRoll »

Klasika, ale podle mě je jinak ten článek nesmysl. Mapu toho pojetí dálniční sítě mám staženou v pdf a silnice, který jsou tam vyznačený modře tečkovaně jsou tzv. páteřní, což znamená např. prioritu při stavbě obchvatů, ale rozhodně to neznamená zvýšení maximální rychlosti na 110 km/h. To se týká jenom dělených čtyřpruhů.
dvs

Příspěvek od dvs »

Přesně tak podle mne je ten článek, krásná motanina a patří do vlákna "bláboly".
U těch tečkovaných modrých silnic je sice napsáno výhledově SPMV, ale zde je asi myšleno, když to bude pořádný třípruh ala silnice u Holabrunu S3 v Rakousku.
AF-1

Příspěvek od AF-1 »

bumbik píše:zase smůla se 110
Nastesti v ciste teoreticke rovine.
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

Mimochodem, jsou nějaké aktuální fotky, už by tam pomalu mohli finišovat.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

na 110 si na hradubické fakt počkáme ...
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=3951
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
kik

Příspěvek od kik »

Mezi MUK Brezhrad a Opatovicemi je polozena cast zivicnych vrstev ve smeru na PU a upravene krajnice a stredni delici pas (dosypani zeminy apod.), tento tyden se tam toho zatim moc nedeje. Akorat se bojim o kvalitu protoze ty zivicne vrsty se pokladaly v tom tydnu po velikonocich kdy teploty byly dost nizko.

Mozna jsem trosku naivni ale co vlastne brani zvyseni rychlosti na 110 ted mezi Opatovicemi a Pardubicemi? Beztak se tam tech 110 bezne jezdi. Pripada mi, ze urednici ted hledaji vymluvy proc to nejde misto aby hledali zpusob jak to udelat. Ten problem se svodidly mi pripade trosku zastupny protoze na to se mohlo myslet uz pri stavbe. O zvyseni hluku se nejedna, kolem Ceperky je protihlukova zed.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

No v současné době tomu brání hlavně zákon, který nic takového neumožňuje. Až tu úpravu schválí parlament, senát a prezident, tak to bude možné. Nebo z toho udělat R už dnes, ale to asi nikdo nechce.
dvs

Příspěvek od dvs »

Sosa píše:No v současné době tomu brání hlavně zákon, který nic takového neumožňuje. Až tu úpravu schválí parlament, senát a prezident, tak to bude možné. Nebo z toho udělat R už dnes, ale to asi nikdo nechce.
Zkuste zalistovat trochu nazpátek. Řešili jsme to tu v lednu viz. Na této silnici tomu brání kromě toho zákona parametry silnice a to hlavně rozhled pro zastavení v některých zatáčkách. Ten rozhled je snížený tím, že svodidla jsou v krajní pozici. Je potřeba je posunout doprostřed nebo co nejvíce na druhou stranu.
Lenny to také má na svých stánkách trochu podrobněji:
Lenny píše:Trochu jsem se o zvýšení rychlosti rozepsal na http://dalnice-silnice.cz/I/I-37.htm, doufám, že je to z toho jasnější.
Hlavně v té diskusi padlo, že posunutí svodidel by ,mělo být součástí stavby MUK Stéblová, která by mohla letos začít. :jidlo:
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Sosa píše:No v současné době tomu brání hlavně zákon, který nic takového neumožňuje. Až tu úpravu schválí parlament, senát a prezident, tak to bude možné. Nebo z toho udělat R už dnes, ale to asi nikdo nechce.
A na to jsi došel jak? Značku autička může svým rozhodnutím povolit příslušný správní úřad. Není rovnítko rychlostní komunikace vyjmenováná ve vládním usnesení a silnice pro motorová vozidla.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Mike

Příspěvek od Mike »

jenže by tam museli vyjednat vyjímku na "bez poplatku"
protože jinak by "neúměrně zatížili...."
a kvůli "pár pražákům" to dělat nebudou
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
bhs

Příspěvek od bhs »

kik píše:Mezi MUK Brezhrad a Opatovicemi je polozena cast zivicnych vrstev ve smeru na PU a upravene krajnice a stredni delici pas (dosypani zeminy apod.), tento tyden se tam toho zatim moc nedeje.
Něco nového ? Přece by to mohli přes půlprofil pustit
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Ode dneška by měla doprava být vedena po novém v půlprofilu...

Kód: Vybrat vše

silnice I/37, v katastru obce Hradec Králové, okr. Hradec Králové - v katastru obce Opatovice nad Labem, okr. Pardubice

20.05.2013 06:00 - 04.07.2013 18:00
práce na silnici

Úplná uzavírka původní silnice I/37, v úseku hranice Královéhradeckého kraje - Opatovice nad Labem, od km cca 31,500, do km cca 34,500 provozního staničení (staničení stavby „I/37 Březhrad – Opatovice“, km 0,200 – 3,200). Délka uzavřeného úseku je cca 3,000 km. Objízdná trasa je stanovena po novém souběžném jízdním pásu přeložky silnice I/37 - nová část vozovky SO 101 (km 0,000-1,800 pravý jízdní pás, km 1,800- 3,200 levý jízdní pás). Doprava bude na souběžném jízdním pásu vedena obousměrně. Délka objízdné trasy je cca 3,200 km, Vydal: Krajský úřad Pardubického kraje
wazer.cz
Pište česky, prosím!
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

Fotky a video prosím. :)
Mike

Příspěvek od Mike »

no škoda, jel jsem tam včera okolo 20:30 a říkal si, že už to tu určitě bude...
tak tímto se osazenstvu omlouvám ;)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
kolja

Příspěvek od kolja »

Jel jsem tam včera a bylo již otevřeno. Od PA až k mostu přes silnici Opatovice -Vysoká v levém pruhu , přes most až k odbočce na makro v pravém pruhu.

Tak ještě jednou , trochu jsem popletl strany je to přesně obráceně. Omlouvám se.

Sloučeno - používej fci upravit, místo vícenásobného přispívání - MzO
adamos

Příspěvek od adamos »

Stará I/37 je tedy neprůjezdná? Kudy se sjíždí do Vysoké?
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
dvs

Příspěvek od dvs »

adamos píše:Stará I/37 je tedy neprůjezdná? Kudy se sjíždí do Vysoké?
Když tak koukám na tenleták ŘSD, tak na Vysokou směrem od Pardubic se bude sjíždět už asi na velkém kruháku u Opatovic a pak přes ně...
Apofis74

Příspěvek od Apofis74 »

Jen jsem zvědav jestli budou svodidla po celé délce a nebo u Opaťáku nebudou. To by byl vrchol!!! Zatím to vypadá že nebudou. Celou vesnici odříznou a kvůli na černo postavenejm chatkám udělají výjimku. Ale doufám že se mýlím že to nejde z takovéto silnice udělat sjezd na polní cestu
prisec

Příspěvek od prisec »

Podle mi dostupných informací, pokud bude někdo chtít jet z Vysoké na Pardubice a obráceně. Tak bude muset najet na I/37 směr MÚK Březhrad tam se otočit a jet na Pce a obráceně. Průjezd přes Opatovice na Vysokou by neměl být v budoucnu možný. Obec zažádala o převedení staré I/37 od křižovatky na Vysokou až po SIKO do svého vlastnictví a nechce tam mít žádný provoz. To že se do Opatovic od Vysoké jezdí přes benzínku je proti předpisům, buď jezdí v protisměru nebo kolem stojanů. Ten výjezd u benzínky v Opatovicích je součástí výjezdu od ní. Někdo mi vysvětloval, že pokud je sjezd na benzínku ze silnice I. třídy musí tam být i výjezd. To že z toho vznikla křižovatka je věc jiná.
Co se týká svodidel u Opaťáku, tak ze směru od HK je před chatkami protihlukovka a svodidla pak asi 50m mezera a další svodidla začínají až za bývalým přejezdem polní cesty přes horkovod.
http://mapy.cz/s/7i8b
Asi takto A až B protihlukovka, C konec svodidel, pokračování svodidel D.
Směr na HK ještě nemá v tomto úseku svodidla, probíhají terénní úpravy příkopu.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

To se tam ten sjezd od Hradce a nájezd na Hradec dělá jen kvůli napojení Vysoké? Od Opatovic tedy nepůjde na tento sjezd najet?
prisec

Příspěvek od prisec »

Video z dneška z I/37 Březhrad Opatovice nad Labem.
http://www.youtube.com/watch?v=auJtR0OQZM4
to Sosa: Nevím kvůli čemu jsou na necelých třech kilometrech 3 MÚK!!! Protože se Vysoká rozrostla a narostl provoz tak Opatovice nechtějí tyto auta ve vesnici. Takže zase vyhozené peníze.
Kuba

Příspěvek od Kuba »

otevření Březhrad - Opatovice bude 4.7.
http://www.rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v ... tovice.pdf
kik

Příspěvek od kik »

Kuba píše:otevření Březhrad - Opatovice bude 4.7.
http://www.rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v ... tovice.pdf
Takze zhruba ze mesic? Sice zbyva dodelat jen par malickosti - napojeni praveho pruhu u Sika, polozeni vrchni zivicne vrstvy od najezdu od Vysoke k MUK Brezhrad, dokonceni svodidel apod., ale stejne se mi v nasich podminkach ten termin zda byt trosku optimisticky. Nez otevreli pravy pruh ve smeru na Pce, staly na nadjezdu pres Opatovicky kanal stroje na pokladku zivicne vrstvy. Bohuzel po otevreni nekam zmizely a ted tam nic neni. Jedine co se ted deje je montaz svodidel od kolem protihlukove zdi u Opatovic, uprava krajnice v pravem pruhu smerem na HK a zemni prace na napojeni u Sika na stavajici ctyrpruh. Ale ze by se s tim nejak spechalo mi opravdu nepripada...Budme ale optimisti, treba se ten termin stihne...
Odpovědět

Zpět na „I/37“