Modernizace D1 všeobecně

Odpovědět
Sponik
Kontaktovat uživatele:

Re: Modernizace D1

Příspěvek od Sponik »

třikrát sláva :D
andrewkrap

Příspěvek od andrewkrap »

pětkrát sláva ! :-)
Pišta

Příspěvek od Pišta »

Mno, ale len 2 useky. :)
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Třikrát hurááá a věčná sláva !! :)
Sponik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sponik »

při tomhle stavu bych spíš řekl 2 úseky? tolik? budme rádi za každej opravenej metr toho Hopsastrasse.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

A zrovna ty horší z těch 5 úseků. :)
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
hh
Autor

Příspěvek od hh »

2 úseky, aspoň to! Ale pozor, na ÚOHS nejsou zatím ještě 5 a 9, stále je to o výměně stížností mezi DSP a ŘSD, takže další dva úseky letos ještě žijí!
martini
VIP

Příspěvek od martini »

A co ta 22? Chápu, že spolu s 21 Lhotka - Velká Bíteš se to dělat nemůže, ale tak tak aspoň to bude zasmluvněné do foroty a může se začít hned jak se skončí 21... Super potěšující zpráva!

EDIT: Tak 22 - Velká Bíteš - Devět křížů je do lhůta pro ÚOHS do konce příštího pracovního týdne cca dne idnes.cz.

Pokud by jste někdo uvažoval o sloučení 21 a 22, brání tomu co vím dvě věci - nesouhlas policie s tak dlouhou uzavírkou a dál celkový objem akce, který by v případě sloučení nesměl překročit 50 mil. EUR, aby ten projekt nemusela schvalovat pro financování EK a schválilo se to jen na národní úrovni (MD).

Pro to druhé omezení, víte jaké jsou ceny za 21 a 22 vč. DPH?
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tady link z ČT
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... eodvolaly/

no osobně jsem za to hodně rád, konečně se z hopsastrasse stane dálnice .... snad ... a ty úseky 5 a 9 - to je ta kauza rozšiřování do SDP ? je nějaký termín, dokdy se dozvíme, zda-li tyto úseky mohou letos být realizovány?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

Taky se musím přiznat, že jsem srdečně rád, že to začne a snad tím začne i nová éra dálnic. Hlavně, že Habau a Eurovia dostaly rozum.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

jsem sice taky rád .... ale myslím, že DSP se 2 vítězství jen tak lehko nevzdá ... sice by se mohla poučit pro příští tendry ... ale pokud by se DSP nepodařilo já nevím uspět třeba v 0137 tak si myslím, že na ty 2 úseky letos můžem zapomenout :-(
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Konečně taky jednou dobrá zpráva. Kdy lze očekávat reálný start, stihne se letos aspoň jeden jízdní pás, nebo jen příprava a provizorní rozšíření?
R48 -> D48 se podařilo!
martini
VIP

Příspěvek od martini »

U těchto dvou je to problém, když ŘSD vyhoví DSP (což si myslím, že by teoreticky možné bylo), pak se pravděpodobně odvolá k ÚOHS druhý uchazeč v pořadí, ale třeba se pletu... Rád bych byl optimista i u těchto dvou.

Hlavně teď žádosti o SP na další úseky a rozjezd dalších tendrů, které by mohly být zahajovány od jara příštího roku, ať to jede. Modernizace D1 je jednou z mála možností, jak zajistit relativně bezpečně dočerpání OPD...

To MzO: Letos provizorní rozšíření, převedení provozu, novostavba jednoho jízdního pásu, vrácení provozu do normálního režimu před zimou a od jara druhý jízdní pás (s provozem 2+2 po novém), alespoň takhle si to pamatuji já, možná někdo bude přesnější.
balance

Příspěvek od balance »

bumbik píše: a ty úseky 5 a 9 - to je ta kauza rozšiřování do SDP ? je nějaký termín, dokdy se dozvíme, zda-li tyto úseky mohou letos být realizovány?
Cituji z novaD1.cz s dnešním datem:
V případě úseků 9 (Loket – Hořice) a 5 (Šternov – Psáře) přišly dnes námitky ze strany neúspěšných uchazečů a ŘSD připravuje reakci, na kterou má desetidenní lhůtu.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak Eurovia je druhá nejlevnější místo DSP na jednom z úseků, takže asi proto se neodvolala, bo spoléhá, že vyhraje místo DSP ... a Habau asi nechtěla být jediná, na kterou budou lidé ukazovat prstem, že brzdí opravu D1 ... no už aby počasí dovolilo začít ...
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Odvolání Habau z 8. místa jsem tedy nepochopil vůbec, resp. tak jak bych ho chápal, ho chápat nechci...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

jak bys ho chápal? nahoď do pranice :D
seque

Příspěvek od seque »

bumbik píše:tak Eurovia je druhá nejlevnější místo DSP na jednom z úseků, takže asi proto se neodvolala, bo spoléhá, že vyhraje místo DSP ... a Habau asi nechtěla být jediná, na kterou budou lidé ukazovat prstem, že brzdí opravu D1 ... no už aby počasí dovolilo začít ...
DSP je mi opravdu líto - to CB-éčko opravený na R1 mezi sjezdem na Barandov a křížem s D5 je opravdu luxus - aspoň teda pro mě
Segue 1.4 tce Grand Scenic
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

I pro mě :)

Tak snad se jim podaří další tendry, 511 by nebyla od věci, až bude na pořadu dne.
R48 -> D48 se podařilo!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Jaký nakonec bude povrch na Loket - Hořice?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

No nevím ale snad nikoho ani nemůže napadnout aby dal kamkoliv na D1 asfalt, obzvlášť když je to generální reko... Chtěl bych vidět kdo by pak na to dal 10 let záruku. Doufám, že bude všude CB.

I kdyby to mělo za 10 let zese hopsat jak na schodech, tak pořád je to pro mě příjemnější jízda než když jedu po té asfaltové části na Vysočině kde jsou buď koleje nebo propadlá místa, člověk to nečeká a hrkne to v něm víc, než když je navyklý na rytmické přejíždění spár mezi CB deskami. Divím se, že CB neprubli už u Prahy v 90. letech při rozšíření na 3+3, to už přece v ČR byla ta nová technologie (viz. D5).

Už se ale těším na ty zreko úseky...už jsem se bál, že se toho nikdy nedožiju, dnešní zpráva mě příjemně překvapila. Osobně si myslím, že zrovna schody na Lhotka - VB je už extrém i pro mě. Myslím, že před úsekem VJ - Jihlava měl dostat přednost úsek předchozí z Humpolce, kde je CB úplně nejhorší co jsem kdy viděl (srovnatelný hnus už je jen u Vyškova). Šternov - Psáře je na tom taky špatně ale jinak je ta středočeská betonová část docela fajn, na to, že je nejstarší. Přednost by měla mít Vysočina kolem Měřína a asfaltová části D1 u Želivky. Na druhou stranu se mi možná po té staré dobré D1 bude stýskat, když jezdívám z Vyškova na Kroměříž, je to najednou taková nuda když to neposkakuje :D

Btw, co se dělo ve čtvrtek zhruba na 50. km směrem na Prahu? Vypadalo to jako pokračování zbroušení CB z minulého roku, valila se tam do SDP taková zabordelená šedá voda jak kdyby od betonového prachu. Z auta jsem ale nepostřehl co se konkrétně dělo...
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Všude nakonec CB... :kladivo: :ok:
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Tak za to jednoznačně :ok: a jsem za to velmi rád, teď jen doufat aby se povedlo aspoň tak dobře jako na R48 (mimo obchvat Příbora :)).
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Martin z Ostravy píše:Tak za to jednoznačně :ok: a jsem za to velmi rád, teď jen doufat aby se povedlo aspoň tak dobře jako na R48 (mimo obchvat Příbora :)).

:ok: přesně tak :jidlo:
PS: dotaz - v čem je vlastně zrada, ohledně asfaltu na dálnicích u nás, když v zahraničí se asfalt běžně používá např. v polsku a vydrží a je kvalitní ... tak proč u nás nevydrží a je nezbytné CB ? je schopen mi to někdo vysvětlit? nechápu to ... nebo třeba Rakousko, taky asfalt a no problem ...
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

To je to samé, jako Německo, asfalt, silnice bez výtluků, no problem... :kladivo:
Odpovědět

Zpět na „D1 Modernizace“