VMO: Žabovřeská I, I. etapa

VMO a jiné
Odpovědět
martini
VIP

Re: VMO: Žabovřeská I.

Příspěvek od martini »

Letos má být dokončená komplet příprava a zadávačka na zhotovitele, čili vypsání v 2014 je reálné, zahájení dle průběhu výběru zhotovitele. Stavba musí být hlídána, aby mohla jít z OPD2, nesmí se opakovat nákladový průser Šimonovského/Dobrovského...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

No snad se to za rok začne stavět,teď je to asi nejdůležitější stavba v celém Brně.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Hned po železničním uzlu, který se díky neustálým snům o přesunu asi brzo rozpadne :zvraci: Začátek / konec OT.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Ano, ti, kteří chtějí Brno hl. n. přesunout jsou blázni!!!
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
the.klokan

Příspěvek od the.klokan »

martini píše:Letos má být dokončená komplet příprava a zadávačka na zhotovitele, čili vypsání v 2014 je reálné, zahájení dle průběhu výběru zhotovitele. Stavba musí být hlídána, aby mohla jít z OPD2, nesmí se opakovat nákladový průser Šimonovského/Dobrovského...
A to bude celé jedna stavba s jedním zhotovitelem nebo ten tramvajový tunel bude samostatná stavba?
A to půjde Žabovřeská zařadit do OPD2?
Tak snad už letos aspoň zbourají ty budovy, které jsou v trase a není jich úplně málo.
Škoda, že se letos taky neopravuje ta Horova/Minská a jak už se tady několikrát diskutovalo, zároveň se stavbou Žabovřeská I. tahle velká oprava asi půjde těžko dohromady.
siesa

Příspěvek od siesa »

DálničářMK píše:Ano, ti, kteří chtějí Brno hl. n. přesunout jsou blázni!!!
Nesmysl...
the.klokan píše:Škoda, že se letos taky neopravuje ta Horova/Minská
Proč se vlastne nezacalo?
multi

Příspěvek od multi »

Na přesun nádraží nebudou nikdy peníze.

Horova/Minská - nedostatek finančních prostředků.
Hobr

Příspěvek od Hobr »

spíše jde na přetřes, že se opraví ulice M. Horákové, než Minská/ Horova
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak oznámení předběžných informací o zadání zakázky na další přípravu viz.
I/42 VMO Žabovřeská I. (včetně II. etapa dokončení DSP), DSP/PDPS v rozsahu RDS/AD
http://www.isvzus.cz/cs/Form/Display/40 ... ght%3A60px

takže stavba se blíží :-P
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
ttc

Příspěvek od ttc »

Rozpočet SFDI na tuto akci na rok 2013 je 90 mil. Kč
plánované činnosti: DSP - I. Etapa, DSP - II. Etapa, doplňkový GTP - II. Etapa, IČ pro SP, výkupy
the.klokan

Příspěvek od the.klokan »

To je zase další "dobrá zpráva" pro Brno. Co se myslí tou zakázkou na projektovou dokumentaci a proč má projektovou dokumentaci dělat město a ne ŘSD? Nebo to jen novináři zmastili?

"Jenže podobně jako předtím Královopolské tunely, nabírá další a další zpoždění. Původně totiž chtěli silničáři začít se stavbou už loni na podzim. A podle náměstka primátora Roberta Kotziana přijde další zdržení. „Stát chce pro nás nepochopitelně vypsat zakázku na projektovou dokumentaci tak, že se místo příštího roku začne stavět v roce 2015 nebo až 2016. Stavba má přitom územní rozhodnutí a jedna ze dvou etap je těsně před vydáním územního povolení," nelíbí se Kotzianovi."
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 30831.html
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Buďme rádi, že se na tom pracuje.
ttc

Příspěvek od ttc »

Novinka - včera při průjezdu tímto úsekem se mohutně pracovalo na obou stranách na zahrádkách.

Hořela spousta ohňů, do kterých poměrně velké množství dělníků v reflexních vestách přikládali dřevědné chatičky. U toho všeho stálo auto s logem Brněnské komunikace. Nejsem si jist, ale myslím, že kromě chatek likvidovali i ovocné stromy.

Tak asi alespoň dokončili výkupy zahrádek a připravují plochu.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

předběžné oznámení o budoucí demolici několika objektů v souvislosti s přípravou na budoucí výstavbu viz. věstník veř. zák.
http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/c ... lay/457387
ttc

Příspěvek od ttc »

Před chvílí jsem tama projížděl. Likvidace zahrádek pokročila, pracovníci BKOM jsou stále na místě a likvidují další (ve směru k kamenomlýnskému mostu) přes vzniklé planiny je vidět, že vzdálenější zahrádky oddělují místy nové ploty a též brány pro vstup do té zahrádkářské kolonie jsou nové.
Ten věstník směřuje k větším stavbám pod skalou. Tak se alespoň něco hýbe. Byť ten termín 2015-19 zní naprosto šíleně daleko.
martas

Příspěvek od martas »

Jel jsem kolem šalinou a nějací pracanti tam v mrazivém ránu přikládali pod ohýnek a pálili pokosené dřeviny + bordel po bourání. Po chatkách už téměř ani památky. Takovou činnost jsem nečekal :-)
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

To je řečí, ale fotky žádný. :mrgreen:
martas

Příspěvek od martas »

Netušil jsem takovou činnost, takže jsem foťák nebral. Zkusím něco nafotit zítra na mobil ;-)
martas

Příspěvek od martas »

Jak jsem slíbil,tak činím. Dnešní foto z místa za zastávkou Bráfova tj. u špuntu na VMO. Žádný pracanti, jen nějaký spěrač kovů s vozíkem. Nicméně v té části blíže k Pisárkám už to mají celkem vymýcené a uklizené. Hned za zastávkou jim to ještě chvíli zabere. Pokáceno a sbouráno sice téměř vše, ale úplně ideální to ještě není. Com mě pobavilo, je ten obří billboard uprostřed zahrádek (viz http://www.mapy.cz/#!q=brno&x=16.570524 ... 6&l=15&c=H). Ten zřejmě pryč nepůjde, jelikož ani po rozšíření překážet nebude. PS: nevím, zda jsem album pojmenoval správně, nicméně fotky zde:
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... bovreska-I
ttc

Příspěvek od ttc »

Tak jsem pročetl navrh rozpočtu SFDI pro rok 2014, pravě leží ve sněmovně

akce: I/42 I/42 Brno, VMO Žabovřeská I
činnosti 2014: IČ, dokončení DSP/PDPS v rozsahu RDS/AD, demolice, výkupy
rozpočet 2014: 99,100 mil. Kč
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak už je i nový leták ŘSD k dané stavbě - cena 2.2 miliardy bez DPH - no asi dost dělají ty tunely ...
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/B53F ... vreska.pdf
siesa

Příspěvek od siesa »

bumbik píše:tak už je i nový leták ŘSD k dané stavbě - cena 2.2 miliardy bez DPH - no asi dost dělají ty tunely ...
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/B53F ... vreska.pdf
Neskutecne vysponovana cena za neskutecne hloupe reseni cele situace kolem Svratky!
No jen tak dal. Na zahajeni stavby s takovou cifrou si jiste pockame dele nez do 2015....Ale to uz je holt udel brnaku. Chteji moc a nakonec nedostanou nic..... :?
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

2015 se na 99% začne stavět, toho bych se nebál.
Co se týká těch variant, tak když se rozhodovalo která z těch tří bude platit, tak v té době už jsem věděl že půjde tramvaj do tunelu.
Neptejte se jak, ale aspoň je to nádherná ukázka jak to v tomto státě funguje. :?
vaclav

Příspěvek od vaclav »

siesa píše: Neskutecne vysponovana cena za neskutecne hloupe reseni cele situace kolem Svratky!
jak jinak to tam jde resit?
kentanjack

Příspěvek od kentanjack »

V Brně to moc neznám, dle mapy a možná i dle navrhnutýho řešení mi ta situace přijde celkem podobná Praze - MO skrz Povltavskou. V plánu bylo/je např. patrový vedení.
Odpovědět

Zpět na „Brno“