Policejní Passaty a jiné rychlé stroje

Off-topic pokec
Odpovědět
strongy

Re: Policejní Passaty

Příspěvek od strongy »

Možná by to celé dopadlo jinak kdyby řidiči v koloně udělali co udělat měli... (třeba vytvořit mezi sebou pruh i s využitím odstavného pruhu?)
Mike

Příspěvek od Mike »

JirkaS píše:Proč by podle nového zákona musel hlásit krádež, když věděl, kdo auto vzal? Lhal, aby neplatil místo svého syna pokutu?
právě naopak
předpokládám, že jim i sdělil, kdo mu s autem odjel
takže z tohoto pohledu, to že mu to auto rozsekal je vlastně správně, to že mu "pachatele" přivezli domů v igelitovém pytli je již jen bonuspack v podání PČR
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Celý týden jezdí po Zlíně passat, jeho nejoblíbenějším místem je I/49 mezi Malenovicemi a Otrkovicemi. Ale potkal jsem ho i v Kostelci.
Přílohy
passat.jpg
passat.jpg (150.78 KiB) Zobrazeno 8211 x
passat1.jpg
passat1.jpg (279.73 KiB) Zobrazeno 8211 x
passat2.jpg
passat2.jpg (191.52 KiB) Zobrazeno 8211 x
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Nějaký novinky k tý zabijačce u Beranova http://zpravy.idnes.cz/Redir.aspx?c=A13 ... _krimi_cen a snad inspekce zas bádá, dost lidí se nechalo slyšet, že to tak nenechaj.
Mike

Příspěvek od Mike »

možná tomu prospělo, že byl i v TV zmíněn případ Dobříš resp. to že případ je u soudu
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

jonáš píše:Nějaký novinky k tý zabijačce u Beranova http://zpravy.idnes.cz/Redir.aspx?c=A13 ... _krimi_cen a snad inspekce zas bádá, dost lidí se nechalo slyšet, že to tak nenechaj.
Jenom ať Inspekce hezky vyšetřuje a o postupu se ještě dlouho diskutuje ... Tady nejde o to, aby někdo přišel o prémie, ale by příště bylo jasnější, jak postupovat ..
P.S. Styl jakým se ten účastník naváží do policie se mi ale vůbec nelíbí ...
Mike

Příspěvek od Mike »

GiuseppeS píše: ... Tady nejde o to, aby někdo přišel o prémie, ...
to opravdu ne, tohle je na ukončení služebního poměru bez nároku na odstupné
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Mike píše:
GiuseppeS píše: ... Tady nejde o to, aby někdo přišel o prémie, ...
to opravdu ne, tohle je na ukončení služebního poměru bez nároku na odstupné
Správně, někdo si dovolil zasáhnout proti nebezpečnému řidiči. Doporučuji pro výstrahu rovnou zastřelit, co? :lol:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Nebezpečnym se stal až tim jejich zasahovánim, protože předtim ujel přes 200 km po D1 v pohodě bez ztráty kytičky.
Sponik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sponik »

jonáš píše:Nebezpečnym se stal až tim jejich zasahovánim, protože předtim ujel přes 200 km po D1 v pohodě bez ztráty kytičky.
když sem za svůj život najel téměř půl milionu kilometrů bez nehody znamená to že už se nemůžu nikdy vybourat? a být pro ostatní nebezpečný? :jidlo:
Mike

Příspěvek od Mike »

ovšem úplně stejně to neznamená, že se můžete kdykoli stát živým štítem
k tomu zastřelení
před převratem jsme se fízlů báli
pak se asi tak 10let báli oni
a je čas se k tomu opět vrátit - stačilo by, aby si osvojili "odpovědnost"
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

Ale pánové, právě takové (z obou stran) předpojaté rychlé odsudky se mi na tomto případě od začátku nelíbí. Prostě je přeba věcně odpovědět na řadu otázek (místo rychlého uzavření šetření :!: ): Jaké byly pokyny? Kde byl zátas vytvořen - před sjezdem / za sjezem? Jak to bylo s ponecháním odstavného pruhu nebo průjezdného pruhu? Nebo k tomu nebyly žádné pokyny? Jaká byla komunikace mezi uzavírači a stíhači? atd atd
Standa

Příspěvek od Standa »

GiuseppeS: Přesně tak, hodně věcí zatím nevíme. Mě třeba dost zajímá, proč byl ucpaný i odstavný pruh (ignorance některých řidičů, nejsnost výkladu ohledně uvolnění průjezdu mezi pruhy,...) a hlavně, jaké z toho vyplyne poučení. Taky mě napadlo, že při dnešní úrovni komunikace a nasazení vrtulníku se mohli pokusit udělat ze tří policejních aut jakýsi mobilní zátaras, který by jel pomaleji kus před tím mladíkem, nechal se jím dojet a postupně ho zabrzdil, zatímco původní pronásledovatelé by na chvíli zastavili provoz za nimi. Ale možná by to bylo ještě nebezpečnější...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

To by tam ty auta museli asi shodit z toho vrtulníku .. ;-) a dělat nějaký manévry na normálně obsazený dálnici v pátek je dost nešťastný .. zase neni jak dostat pryč ty civilní auta mezi sledovačkou a místem zásahu
Podle mě byly jen dvě "vítězný strategie" - buď ho sledovat bez tý zvukový a světelný slávy, nejlíp v civilnim autě, když se stejně už vědělo kdo to je a kam jede, a vyzvednout si ho až někde zastaví či sjede. Druhá a rizikovější, když už k těm konfliktům a nezastavení došlo, sledovačku stáhnout a zátaras vytvořit inteligentně, třeba ten jedoucí a o pár exitů dál, a rozhodně ho do něj nehnat s plnou parádou a adrenalinem na maximu, ale tu sledovačku zas včas stáhnout a vypnout blinkry.
Samozřejmě je možný, že "se nevědělo" a tý sledovačce řekli jen "nebezpečnej šofér v audi, zastavte ho za kařdou cenu (může být ozbrojen .. nebere rukojí a jiný pindy)" což by provedení odpovídalo, natož aby se svěřovali že je vpředu uzávěra dálnice, a to by byl asi největší průser. A zároveň nejpravdopodobnější.
Giuseppe: plnej souhlas, ale to by někdo musel bejt svolnej ty otázky zodpovědět, že. Ne že rozkas byl jasnej a nic nám do toho neni. Tak doufejme že ta trestní oznámení pohnou inspekci aspoň k nějakýmu výstupu.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Dnes se ve Zlíně vyskytoval modrostříbrný passat se středočeskou značkou, pravděpodbně z Bernartice. Potkal jsem ho 2x.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Mike

Příspěvek od Mike »

mě dnes zaujala rozsáhlá hlídka u kruháku za Plačicemi - směrem k D11
tak jsem pátral, kde maj radar - jel jsem v protisměru
no a před hospodou v Plačicích stála modrá dodávka s A značkou a na sedale spolujezdce si hrál chlapec s takovou tou stříbrnou bedničkou
takže je to asi taky nebezpečný místo vyžadující zvýšený dohled :kladivo:
vaclav

Příspěvek od vaclav »

vcera mi rikal znamy zkusenost s passatem - jede po strakonicke ven z mesta a za nim passat (nevedel, ze policie), nicmene znamy jel dle predpisu, predjizdel, blinkr, zpatky, blinkr a passat hned za nim, takhle az za chuchli kde na bezpecnem miste najednou bum, passat ho zastavil. co je spatne? rekli mu, ze ma propadlou technickou (novy vuz po 4 letech, zapomene se...) a dali mu symbolickych 300 kc pokuty. na to ja rikam respekt a diky passatum za tuto sluzbu, protoze kdyby mel kamos nehodu, pojistovna mu neda ani korunu.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

A domluva by to nevyřešila?
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Za domluvu by nemeli carku v neoficialnim carkovacim systemu, ne? Nicmene 300,- je podle mne ferova pokuta.
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Kubajsu píše:A domluva by to nevyřešila?
za 300 si rodinna sotva da svacinu v mcdonalds, tech 300 beru prave jako "obycejnou domluvu". a pro zajimavost opet pripominam, ze jsem jednou (tusim 2007) odjel bez pokuty, kdyz me kolem 23hod zastavila hlidka s tim, ze mi nesviti predni svetlo. jeste dodam, ze delam tech cca 50k rocne a za zhruba 10 let jsem platil jednu pokutu 1000Kc, tedy z meho pohledu vedeni koriguje dopravaky, aby se prave nechovali agresivne k rekneme normalnim ridicum ale resili to domluvou, upozornenim, nizkou pokutou 100-500Kc.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Mcdonald je taky vzhledem ke kvalitě produktů pekelně předražený, ale to sem nepatří. Já říkám, že těch 300 kč pokuty nemá žádný efekt - jestliže jde o skoro nové auto, tak si řidič na technickou dojede s pokutou i bez ní. Pokuta by snad mohla mít výchovný efekt jen v případě nějakého "tuzingu" či jiné vyložené závady se kterou řidič vědomě jezdí.
Policii si všichni platíme z daní aby "Pomáhala a chránila", nikoliv jako pojízdnou kasičku.

Ale jinak - 300 kč je fér, jen nevidím důvod nad tím jásat.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

tak z litru nafty taky platim 20 korun dan nebo kolik (tedy asi 60tis rocne) a presto musim mit dalnicni znamku za 1500. tech 300 je na naplne do propisek.
Mike

Příspěvek od Mike »

princip je v tom, že těch 300,- generuje splnění na místní úrovni, které pak vytvoří výtečné hodnocení na vyšší úrovni a ještě lepší na nejvyšší.
kde se pak rozdají odměny, do nichž se těch 300,- vejde minimálně tisickrát.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

A to je na tom právě to smutný. A všichni to platíme.
pinus

Příspěvek od pinus »

Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“