0805 Lovosice – Řehlovice

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět

Jak dlouho bude nový úsek otevřen?

den
0
Žádná hlasování
několik dní
4
3%
týden
2
2%
měsíc
17
13%
rok
9
7%
několik let
23
18%
na věky
71
56%

Celkem hlasů: 126

Michal R

Re: 0805 Lovosice – Řehlovice

Příspěvek od Michal R »

siesa píše:Takprave tyhle praktiky dobre dokumentuji to, jak to vlastne s tou prirodou mnozi ekologove mysli... Za ucelem udrzeni soucasneho status quo pozaduji takova zverstva, jako je vypasani ovcemi (to je jeste ta lepsi varianta) nebo dokonce rozryvani a rozjizdeni tanky... Jasne to ukazuje, ze jim jde predevsim o zakonzervovani soucasne kulturni krajiny a nikoliv o navrat k puvodnimu stavu krajiny...
Tak jednak to zcela určitě nejsou ekologové, to jsou totiž vědci zabývající se vztahem člověk a přírody. Pár jich znám, a mohu vás ubezpečit, že jsou pokaždé, když novináři onálepkují aktivisty slovem "ekologové" jsou z toho na prášky.... Povětšinou jsou to studenti humanitních fakult, kde často cílem není něčemu porozumět, ale mít na něco názor. I ten RNDr. Patrik, kterého média označují za doktora přírodních věd a ekologa, má vystudovanou geochemii a geologii hlubinných ložisek. Dle jeho vrstevníků se vždy jednalo o sice snaživého, ale spíše podprůměrného studenta, který se začal věnovat ekologii jako "měkkému" oboru...

Pokud mohu soudit, tak hlavním motivem/puzením/obsesí - jak kdo chce - je u aktivistů odpor proti automobilismu. A stejně jako odpor proti jaderné energetice či GMO nejde o racionální souboj argumentů, ale o víru a náboženství. Proto je dobře vidět, že jakýkoliv argument je dobrý pro možnost odddálit stavbu co nejdéle to jde, nesmyslnými požadavky zdražovat stavby tak, aby se jich postavilo co nejméně; vyzužívat jakékoliv procesní možnosti zpětně napadnout správní rozhodnutí a díky místy nejasné a nejednozančné legislativě...

Pokud is někdo myslí, že toto je ochrana přírody, tak já opravdu tedy ne...
siesa

Příspěvek od siesa »

Michal R píše:
siesa píše:Takprave tyhle praktiky dobre dokumentuji to, jak to vlastne s tou prirodou mnozi ekologove mysli... Za ucelem udrzeni soucasneho status quo pozaduji takova zverstva, jako je vypasani ovcemi (to je jeste ta lepsi varianta) nebo dokonce rozryvani a rozjizdeni tanky... Jasne to ukazuje, ze jim jde predevsim o zakonzervovani soucasne kulturni krajiny a nikoliv o navrat k puvodnimu stavu krajiny...
Tak jednak to zcela určitě nejsou ekologové, to jsou totiž vědci zabývající se vztahem člověk a přírody. Pár jich znám, a mohu vás ubezpečit, že jsou pokaždé, když novináři onálepkují aktivisty slovem "ekologové" jsou z toho na prášky.... Povětšinou jsou to studenti humanitních fakult, kde často cílem není něčemu porozumět, ale mít na něco názor. I ten RNDr. Patrik, kterého média označují za doktora přírodních věd a ekologa, má vystudovanou geochemii a geologii hlubinných ložisek. Dle jeho vrstevníků se vždy jednalo o sice snaživého, ale spíše podprůměrného studenta, který se začal věnovat ekologii jako "měkkému" oboru...

Pokud mohu soudit, tak hlavním motivem/puzením/obsesí - jak kdo chce - je u aktivistů odpor proti automobilismu. A stejně jako odpor proti jaderné energetice či GMO nejde o racionální souboj argumentů, ale o víru a náboženství. Proto je dobře vidět, že jakýkoliv argument je dobrý pro možnost odddálit stavbu co nejdéle to jde, nesmyslnými požadavky zdražovat stavby tak, aby se jich postavilo co nejméně; vyzužívat jakékoliv procesní možnosti zpětně napadnout správní rozhodnutí a díky místy nejasné a nejednozančné legislativě...

Pokud is někdo myslí, že toto je ochrana přírody, tak já opravdu tedy ne...
:ok: Nezbyva nez podepsat..pekne jste to shrnul...
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Ono i to vypásání ovcemi je celkem podle přírody... Jen by to nebyly ovce, ale třeba srnky, zajíci a další. A luční společenstva patří do přirozeného vývoje krajiny, podobně jako třeba lesní požáry. Takhle "brutální" přirozený vývoj asi zrovna nechceme, takže se musíme o rozmanitost krajiny trochu postarat. Výsadba "plantáží" lesa, ale nejspíš taky nebude to pravé ořechové ;)
Ptákjarabák

Příspěvek od Ptákjarabák »

Michal R :ok: ! Výstižná formulace.
dvs

Příspěvek od dvs »

Den otevřených dveří
Listy Ústeckého kraje březen 2013 Odkaz na pdf verzi novin
Edit: odkaz opraven; Když to nejde přímo tak seznam výtisků(jak uváděl Kasme)
na první stránce a na druhé stránce vlaky a parkování
Přílohy
DOD D8 duben2013 (616x768) (513x640).jpg
DOD D8 duben2013 (616x768) (513x640).jpg (254.36 KiB) Zobrazeno 5696 x
Naposledy upravil(a) dvs dne 30.3.2013 22:20:48, celkem upraveno 1 x.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

ten odkaz mi nějak nejede :(
ale dopátral jsem se o úroveň výš a ten odkaz snad bude fungovat

nebo textová verze v monitoringu http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 874#p78874

tak snad vyjde počasí :jidlo:
dvs

Příspěvek od dvs »

Hlavně by to chtělo exkursi do tunelu a na most přes Opárenské údolí. Z letáku mi přijde, že tam nebude přístup.
mar3k

Příspěvek od mar3k »

Oficiální plakátek

Obrázek
Mibes

Příspěvek od Mibes »

...a kdo by se chtěl projít více, může využít tras turistického pochodu který trasou též prochází a podívat se dále do okolí

34.ročník Jarní putování okolím Lovoše "Po dálnici portou Bohemikou"
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

Děkujem,ale já si udělám výlet jen na DOD,bude to zajímavé.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak údajně hrozí další zdržení ... přijde mi to sice absurdní ... no viz.
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=3935
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
mar3k

Příspěvek od mar3k »

No... Až budeme v roce 2015 tam, kde jsme dnes, tak to bude i aktuální :D
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Jako jestli něco dostavbu D8 zdrží (zdržuje), tak to rozhodně není zvažovaná transformace... Pokud by se chtěla ta transformace dělat, je to běh na dlouhou trať...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Dostavbu zdržuje hlavně nečinnost firmy Eurovia. V pondělí jsem jel kolem MÚK Řehlovice a nic se nedělo. Na 2 polích dálničního mostu přes přeložku III/25832 jsou nosníky pro montáž bednění, ale to už dělají 3 týdny. Jinak zemní práce se nedělají vůbec, prostě mrtvo. Na zimu se nemůžou vymlouvat, když kolem Freistadtu se jede naplno.

Dneska je schůzka starostů se Stanjurou.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_z ... 8--1195609
mar3k

Příspěvek od mar3k »

Kuba píše:Dostavbu zdržuje hlavně nečinnost firmy Eurovia. V pondělí jsem jel kolem MÚK Řehlovice a nic se nedělo. Na 2 polích dálničního mostu přes přeložku III/25832 jsou nosníky pro montáž bednění, ale to už dělají 3 týdny. Jinak zemní práce se nedělají vůbec, prostě mrtvo. Na zimu se nemůžou vymlouvat, když kolem Freistadtu se jede naplno.
Nemyslete si... Kdyby stavbu zdržoval zhotovitel faktickou nečinností na stavbě - objednatel, potažmo ŘSD, by si rychle došlápnul...
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Hlavně v současné situaci na stavebním trhu, kdy je nadbytek kapacit a nedostatek výkonů se snaží každá firma stavět co může. Nemyslím, že by se Eurovie snažila záměrně nestavět.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Takže termín přelom 2.14/2015 není reálný.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Je blbost,že by dostavbu D8 ohrozila transformace. Spíš věřím tomu, že jí ohrožuje špatné nadloží.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

ano - ale přesto Stanjura ubezpečuje, že do léta 2015 bude hotovo, viz. dnešní reportáž v událostech na ČT24
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... leta-2015/
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

To jsem viděl. Já myslím, že to je aktuálně reálný termín a dál uvidíme. Modleme se, aby to hlavně už bylo.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Na druhou stranu to přirovnání transformované ŘSD a Krajské zdravotní má něco do sebe. Přesně tímhle směrem ty transformace mají tendenci mířit.
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Normální objednatel, který má uzavřenu standartní (tedy na zhotovitele velmi přísnou a hlavně vypověditelnou) smlouvu by si na nečinnost Eurovie rychle došlápl. Tato situace ale normální není.
Kromě toho Eurovia nemá motivaci dělat rychle. Ví že nové zakázky kvůli svým průšvihům těžko dostane a tady má zajištěnu valorizaci.

No ale co mě dostalo je cena stavby. Dosud jsem myslel, že je cca 14 mld celkem, z toho je cca 8 mld prostavěno. Dnes Stanjura prohlásí, že ještě zbývá 14 mld. ze celkových 21, ale že finance budou. Buď tomu absolutně nerozumí a nebo je tady nový a pořádný tunel na daňové poplatníky.
Doufám, že je to chyba.
Had

Příspěvek od Had »

http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/A0AD ... -rehlo.pdf
Cena stavby dle smlouvy:
9 850 778 000 kč (bez DPH)
Snad to ještě platí.
bmw740d

Příspěvek od bmw740d »

Dneska jsem četl, že stavba celého úseku bude stát cca 21 mld. a z toho už se prostavělo 7 mld.. To už je vcelku dost velký rozdíloproti letáku ŘSD :(((( Přeci jenom cca 10 mld. a cca 21 mld. je šílený rozdíl!!
mar3k

Příspěvek od mar3k »

Podle toho co říkal pan ministr, tedy že zbývá prostavět 14 miliard a na letošní rok se plánuje proinvestovat 1,5 mld, tak asi žádný stavební boom nečekejme...

Každopádně se mi to zdá dosti nadsazené... Leda že by v té ceně už počítali s proplácením penále zhotoviteli za to, že nepřipravili podmínky k realizaci.

EDIT: Úvaha: Pokud by platil termín 2015, tak by na letošek připadlo 1,5 mld, na příští rok třeba 10 mld a na poslední půlrok 2,5 mld. Dokážete si představit co a v jakém rozsahu by se muselo stavět, když by měli během jedné stavební sezony prostavět 10 mld Kč? Když od roku 2008 do roku 2012 se prostavělo 7 mld a všechny velké, náročné a drahé konstrukce jsou hotové?

A i kdyby snad příští rok nechtěli prostavět 10 mld, tak by na jeden a půl stavební sezóny připadlo 12,5 mld Kč. To pan ministr počítá s tím že se dálnice bude vznášet nad zemí? Nebo snad tunel Kubačka? Něco někde je pěkná blbost...
Odpovědět

Zpět na „D8“