Měl jsem na mysli hlavně předpokládané rozhořčené reakce Defiantových diskutérů z Novinek typu "tak už nám zase zabírají Sudety"kot píše:Ten kdo byl aspoň jednou v Deutschlandu to pochopí 100%. Nebuď zas tak velký pesimista!!Standa píše:Ono by stačilo i pouhé "Ústí n.L. (D)", i když by asi hodně lidí nepochopilo, že jde o dva cíle.
Severojižní Magistrála
Re: Severojižní Magistrála
Mimochodem tedy Mapmane, jak ty by jsi tedy řešil dopravní značení směrem z centra Prahy, pokud tedy jak snad doufám dobře předpokládám, nejsi zastáncem té šílenosti která se tam začíná plíživě a hrozivě množit?
Např. tu jižní spojku jsem od tebe viděl a je to zase jako vždy dost dobrý, ale co to centrum a hlavní směry z něj?
Např. tu jižní spojku jsem od tebe viděl a je to zase jako vždy dost dobrý, ale co to centrum a hlavní směry z něj?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Nuselský most oslaví čtyřicátiny - za dobu svého provozu jím projely přes tři miliardy cestujících
20. 02. 2013 Témata: DP Praha, Metro, Česká republika
Za dva dny Praha oslaví 40 let od postavení Nuselského mostu. Projekt přemostění Nuselského údolí však vznikl mnohem dříve, již v roce 1903. Následujících 60 let pak připomíná historii dlouhého jednání, během kterého se projekt rušil a opět obnovoval. Studií mostu tak vzniklo hned několik. Ještě v době počátku stavby, tedy v roce 1965, nebylo plně rozhodnuto o finálním využití mostu. Původně měla v tubusu jezdit podpovrchová tramvaj, v roce 1967 bylo však rozhodnuto, že uvnitř bude jezdit metro. Od slavnostního otevření 22. února 1973 musel uběhnout ještě téměř rok, než zde pražské metro poprvé projelo. Od té doby přepravilo cca 3, 2 miliardy cestujících v 8, 2 milionech vlakových souprav.
http://citybus.cz/2013/02/20/nuselsky-m ... #more-1846
20. 02. 2013 Témata: DP Praha, Metro, Česká republika
Za dva dny Praha oslaví 40 let od postavení Nuselského mostu. Projekt přemostění Nuselského údolí však vznikl mnohem dříve, již v roce 1903. Následujících 60 let pak připomíná historii dlouhého jednání, během kterého se projekt rušil a opět obnovoval. Studií mostu tak vzniklo hned několik. Ještě v době počátku stavby, tedy v roce 1965, nebylo plně rozhodnuto o finálním využití mostu. Původně měla v tubusu jezdit podpovrchová tramvaj, v roce 1967 bylo však rozhodnuto, že uvnitř bude jezdit metro. Od slavnostního otevření 22. února 1973 musel uběhnout ještě téměř rok, než zde pražské metro poprvé projelo. Od té doby přepravilo cca 3, 2 miliardy cestujících v 8, 2 milionech vlakových souprav.
http://citybus.cz/2013/02/20/nuselsky-m ... #more-1846
Velmi pěkná fotogalerie z výstavby Nuselského mostu:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotog ... avby-nuse/
Další foto zde.DefiantM píše:Velmi pěkná fotogalerie z výstavby Nuselského mostu:
(zaujalo mě toto)
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Co to bylo za budovy z režného zdiva, které musely ustoupit severojižní magistrále? Jsou i na fotce s tankem.
R48 -> D48 se podařilo!
Bývalá dětská nemocnice, která se přestěhovala do Motola.Martin z Ostravy píše:Co to bylo za budovy z režného zdiva, které musely ustoupit severojižní magistrále?
To byl hlavní důvod proč se ten most stavěl tak dlouho, dětská nemocnice. Kvůli spoždění stavby Motola se nemohla nemocnice včas zbourat a dostavět napojení metra a most.Martin z Ostravy píše:Co to bylo za budovy z režného zdiva, které musely ustoupit severojižní magistrále? Jsou i na fotce s tankem.
-
Marooned17
Další pecka: Plány úprav SJM do příštího roku.
http://www.ozvucnadeska.cz/uploads/asse ... 120522.pdf
http://www.ozvucnadeska.cz/uploads/asse ... 120522.pdf
Celkem nechápu, proč furt chtějí dělat přechody pro chodce přes magistrálu. Hlavně ty navrhované jsou nad podchodem, podm mostem atd. Fakt nepochopitelné.
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Ty návrhy přechodů jsou nereálné. Úplně by zablokovaly dopravu ve vnitřním městě. Takováto "humanizace magistrály" by všechny "humans" udusila zplodinami stojících aut.
Možná po úplném dokončení MO a PO by se o těchto návrzích dalo diskutovat.
Možná po úplném dokončení MO a PO by se o těchto návrzích dalo diskutovat.
Ale Eltodo se zase napakuje na spoustě nových zbytečných semaforů....kyk píše:Ty návrhy přechodů jsou nereálné. Úplně by zablokovaly dopravu ve vnitřním městě. Takováto "humanizace magistrály" by všechny "humans" udusila zplodinami stojících aut.
Na Kačerově se zbourá pár baráčků...
Těch podchodů je na magistrále skutečně zoufale málo.
Plynulost provozu a zelené vlny, již nejsou v dopravním plánování dogmatem. Naopak u komunikací, které mají sloužit více lokálně se zohledňují příčné vazby víc než přímý průjezdní provoz.
Ono jde evidentně o to tu jízdu po magistrále v relaci Pankrác - Holešovice znepříjemnit tak, aby se alespoň pocitově z Pankráce, která je již podle urbanistů hlavním zdrojem/cílem dopravy na magistrále, část řidičů zvolila zajížďku přes MO. Nejde tu absolutní dojezdovou dobu, ale pocit řidiče.
Toto na mě funguje dokonale např. na mé časté trase. Místo Radlickou směrem do centra jezdím prakticky pořád i o víkendu Klikatou, Peroutkovou, Na Václavce, U Santošky. Poskakování po 100m na třech semaforech kolem Ženských domovů mě natolik odrazuje, že přestože mi to Klikatou trvá stejně dlouho možná o minutu víc, ta plynulost jízdy a absence semaforů mě láká. I když to tu asi nebylo úmyslem, je plynulost jízdy atraktivní i při o něco delší jízdní době.
Plynulost provozu a zelené vlny, již nejsou v dopravním plánování dogmatem. Naopak u komunikací, které mají sloužit více lokálně se zohledňují příčné vazby víc než přímý průjezdní provoz.
Ono jde evidentně o to tu jízdu po magistrále v relaci Pankrác - Holešovice znepříjemnit tak, aby se alespoň pocitově z Pankráce, která je již podle urbanistů hlavním zdrojem/cílem dopravy na magistrále, část řidičů zvolila zajížďku přes MO. Nejde tu absolutní dojezdovou dobu, ale pocit řidiče.
Toto na mě funguje dokonale např. na mé časté trase. Místo Radlickou směrem do centra jezdím prakticky pořád i o víkendu Klikatou, Peroutkovou, Na Václavce, U Santošky. Poskakování po 100m na třech semaforech kolem Ženských domovů mě natolik odrazuje, že přestože mi to Klikatou trvá stejně dlouho možná o minutu víc, ta plynulost jízdy a absence semaforů mě láká. I když to tu asi nebylo úmyslem, je plynulost jízdy atraktivní i při o něco delší jízdní době.
Což ale při cestování po magistrále versus po MO neplatí, protože ten sice nemá SSZ, ale stojí taky.Sch píše:Těch podchodů je na magistrále skutečně zoufale málo.
Chybí mi tam furt druhá polovina MUK Hvězdova resp. Sdružení. Tam je to neskutečnej opruz, dostat se od Kačerova do Nuslí či Vršovic. Opačně je to i těma těsnejma a strmejma nájezdama v pohodě. MUK Kačerov je co vim dle poslední verze "visutý tobogan" někde v prostoru nad tratí, protože obyvatelé kolem bejvalý smyčky tramvaje jednoduchej sjezd zablokovali již ve stavbě. Čili taky k nedožití (a to nemluvim o problematickym stavebnim napojení na hotovou mostní konstrukci).
A co takhle zbourat Nuselský most? To tu ještě nebylo za návrh, pak mají pražáci jednou provždy problém se II. SJM navždy vyřešenou 
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
tak on se nemá bourat, ale už několik let se lobby snaží protlačit jeho rekonstrukci
zatím to naštěstí vysí na metru C ( to je to červené
), ale je otázkou, kdy se to zas vyvrbí
zatím to naštěstí vysí na metru C ( to je to červené
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Dost se ztotozunuju s postem od Sch - a pujdu teda hodne proti mistnimu proudu, ale v okamziku zprovozneni Blanky bych si dokazal predstavit na SJM v useku od MÚK Hvězdova smerem dal do centra k Vaclavaku tech prechodu i mnohem vic, protoze ta pesi obsluznost okoli je tristni. Plot ve strednim pase od Pankrace na Vysehrad je pak vysmech tomu, jak ma ulice uvnitr centra mesta v 21. stoleti vypadat.
Podotykam ze rozhodne nemam problem s poctem pruhu, v okoli IPP at je to klidne 4+4 jako pred tema experimentama se zuzenim. Hodne mest na zapade ma v centru kapacitni komunikace s velkym poctem pruhu pro mistni obsluhu, ale zaroven i s velkym mnozstvim prechodu.
Podotykam ze rozhodne nemam problem s poctem pruhu, v okoli IPP at je to klidne 4+4 jako pred tema experimentama se zuzenim. Hodne mest na zapade ma v centru kapacitni komunikace s velkym poctem pruhu pro mistni obsluhu, ale zaroven i s velkym mnozstvim prechodu.
To tedy opravdu není dobrý příklad přesunutí dopravy z ulic, kde mají mít přednost pěší, na k tomu uzpůsobenou tepnuSch píše: ...znepříjemnit tak,aby část řidičů zvolila zajížďku přes MO. ...
Místo Radlickou směrem do centra jezdím prakticky pořád i o víkendu Klikatou, Peroutkovou, Na Václavce, U Santošky. ...
Příklad nepříklad, proud si cestu najde. Taky jezdim radši uličkama, než stát někde na čtyřpruhu.
Proto prave doufam, ze proud si najde cestu Blankou. Ackoliv uz tady nekolikrat padlo, ze na SJM tvori vetsinu objemu mistni doprava a ze 100k aut na Pankraci se dost lisi od 100k aut na IPP. Ja napr. po SJM moc nejezdim, ale v posledni dobe sem ji byl nucen pouzivat cca 1x tydne pro dopravu z Modran do Holesovic (vzdycky trochu nekam jinam) - pokud by byla Blanka v provozu podle puvodniho planu, jezdil bych tudy (a verim, ze by to bylo rychlejsi).
Já bych na Blanku moc nesázel. podívejte se, jak vypadá úsek MO mezi zlíchovským tunelem a Mrázovkou. Ve špičce stojí, protože na vjezdu do Mrázovky se "reguluje provoz" (po pravdě řečeno, svítí červená, která 1x za minutu pustí 20 aut).
A proč se reguluje? No protože u výjezdu ze SAT se tvoří kolony, neboť Patočkova směr Letná je zúžena na 1 jízdní pruh. Ano, je to stavba a teď zpátky k Blance.
Otevře se Blanka a jakou kapacitu má výjezdová rampa na Prašný Most směr Dejvice? 30 aut? 50 aut? Nedělám si nejmenší iluze, že to bude stačit. Fronta naroste a co se stane? Před Mrázovkou bude červená.
A jdeme ještě dál - v Troji vyjedete z tunelu před Mostem Barikádníků bude SSZ (pokud někdo tento nesmysl ještě nezrušil). Za kolik vteřin (nejdéle minut) kolona ve špičce naroste tak, že bude stát až do tunelu? Já odhaduju velice krátký čas. A výsledek? No přece červená před Mrázovkou
Pořád si myslíte, že tudy někdo bude objíždět II.SJM?
A proč se reguluje? No protože u výjezdu ze SAT se tvoří kolony, neboť Patočkova směr Letná je zúžena na 1 jízdní pruh. Ano, je to stavba a teď zpátky k Blance.
Otevře se Blanka a jakou kapacitu má výjezdová rampa na Prašný Most směr Dejvice? 30 aut? 50 aut? Nedělám si nejmenší iluze, že to bude stačit. Fronta naroste a co se stane? Před Mrázovkou bude červená.
A jdeme ještě dál - v Troji vyjedete z tunelu před Mostem Barikádníků bude SSZ (pokud někdo tento nesmysl ještě nezrušil). Za kolik vteřin (nejdéle minut) kolona ve špičce naroste tak, že bude stát až do tunelu? Já odhaduju velice krátký čas. A výsledek? No přece červená před Mrázovkou
Pořád si myslíte, že tudy někdo bude objíždět II.SJM?
Rampa není jediná. Pokud se bude ucpávat, tak část aut vyjede z tunelu na Malovance a část rampu mine (v případě zácpy) a vyjede U Vorlíků. Toho bych se moc nebál.MPMP píše:...jakou kapacitu má výjezdová rampa na Prašný Most směr Dejvice?
A podobná situace bude v Troji - část pojede do centra přes Barikádníků a část přes Trojský. Nehledě na to, že velká část dopravního proudu bude směrem na Prosek a Libeň.