Dokončení Blanky

Odpovědět

Kdy bude Blanka zprovozněna?

Anketa končí za 19.9.2015 12:14:55

listopad 2014
0
Žádná hlasování
prosinec 2014
5
6%
1Q 2015
19
22%
2Q 2015
18
21%
3Q 2015
17
20%
4Q 2015
10
12%
před dalšími volbami
8
9%
to nikdo neví...
9
10%

Celkem hlasů: 86

Sosa

Re: Dokončení Blanky

Příspěvek od Sosa »

Co to nazvat Blanka I, Blanka II a Blanka II, ať se to neplete? :D
Standa

Příspěvek od Standa »

jonáš píše:Hradčanský určitě ne, protože pod Hradčanama to nevede. Soudnej magisrát by přejmenoval i to bolševický metro a nemátl turisty. Brusnice, Špejchar, Stromovka by bylo stoprocentně OK, takže to nemůže nikdy projít ;-)
BRAT, ŠPAT a STRAT - to taky zní docela dobře :) .
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

Marooned17:Špatný nápad to není a argumenty máte dobré,ale pochybuji o reálnosti z hlediska stavebnětechnického. Spíše si myslím, že se může dát pod terén TT. Myslím si, že celý úsek od Prašného mostu po Spartu měl být pod terén. Například by bylo lépe propojena stanice metra Hradčanská a žst. Praha-Dejvice.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Standa píše:BRAT, ŠPAT a STRAT - to taky zní docela dobře :) .
Já bych to nazval Tunel Pavla Béma. Když už tu máme podobně nazvaný Most inteligence :-)
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

JirkaS:Ano,bylo by to symbol. Celý projekt TKB je symbolem éry Pavla Béma.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
kot

Příspěvek od kot »

Je to jako s Husákovým tichem... Lidé tomu tak automaticky říkají a "odborné" zkratky si tu říkáme jen my.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

To je fakt,vsadím se,že se tomu bude stejně říkat Blanka nebo Bémovo svinstvo.
P_V

Příspěvek od P_V »

Marooned17: Hlavní trasa odtamtud klesá, výjezd by tedy musel klesat ještě víc. To leda že by měl výjezd spirálový klesací tunel pod hradbami. Alternativně by to šlo i vrchem, ale hlavní trasa by pak musela vést ještě hlouběji, takže taky dráž.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

DálničářMK píše:To je fakt,vsadím se,že se tomu bude stejně říkat Blanka nebo Bémovo svinstvo.
dovolim se ohradit proti spojovani dobreho inzenyrskeho dila se slovem svinstvo. je to zavadejici a skodlive, nefer vuci vsem technikum a delniku z realizace. samozrejme jina vec je, ze se tam mozna spatne hospodarilo, neznam detaily. nicmene ot - kolik nemocnic po cele republice diky dotacim nakupovalo techniku treba misto 30mil za 45mil? je to proste charakteristika celeho ceska.
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

A samozřejmě nesmíme zapomenout i na tohle:
http://www.letecke-snimky.cz/files/2/88 ... 287%29.jpg
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

PV: Kdyby se chtělo, šlo by to. Spodem je to samozřejmě nesmysl, ale strop tunelu vede alespoň 5 metrů pod křižovatkou, takže místo na vedení vrchem tam rozhodně bylo. O to větší je to škoda, ostatně viz tato fotografie názorně dokládá, že nad tunelem bylo místo ještě na ten podjezd:
IMG_8025-3000.jpg
IMG_8025-3000.jpg (138.04 KiB) Zobrazeno 5926 x
(C) Kasme 2012

Myslím si, že by to šlo doplnit i v budoucnu, výjezd s tunelu by pak měl i nižší stoupání, ale když se to neudělalo teď, už se to neudělá. To vše jen kvůli tomu, aby se dalo z tunelu vyjet směr Hradčanská, když se tam dá vyjet i na Malovance a Špýcharu :-) . I na křižovatce Prašný most by se ušetřila jedna fáze, což by výrazně pomohlo MHD a odpadla by hrozba toho, že auta čekající u výjezdu vytvoří kolonu až do tunelu - výjezd je relativně krátký.

Hezky jekřižovatka vidět zde: (odmyslete ti přiblblé trolejbusy) ((zajímalo by mě, kde má autor zdorj, tyto zákres jsem jinde neviděl))
https://www.google.cz/search?q=k%C5%99i ... 1679%3B817

Vaclav: Samozřejmě, to je prostě neštěstí.
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

Marooned17: Nebude v těhlech místech podzemní parkoviště?
S_M_Lomoz

Příspěvek od S_M_Lomoz »

Marooned17 píše:(zajímalo by mě, kde má autor zdorj, tyto zákres jsem jinde neviděl)
V studiích parku nad garážemi: http://www.vhe.cz/node/177
Marooned17

Xdas: Ne, v místě, kde je šipka již není, ale i kdyby, tak to je pouze bonus, samozřejmě by ta rampa měla přednost.
SML: Thx
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

-xdas- píše:Marooned17: Nebude v těhlech místech podzemní parkoviště?
Ano, bude. Je ale fakt, že tam za každou cenu být nemusí. Je to spíš využití možností tj. když už se staví tunel, tak se udělá rovnou i parkoviště a navíc nosné kce tunelu nemusí být tak masivní, protože parkoviště je lehčí než kdyby se to něčím zasypalo.
Marooned17

Dr Fe: Ne, garáže pod tím výjezdem nejsou, jsou vedle, tuudíž nekolidují
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Jak říkám,jsem spíš pro zahloubení TT.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Teď jsem koukal na ofiko stránky a tam snad neni jedinej podrobnej zákres jak ty vjezdy a výjezdy budou vypadat? jedině tenhle umrněnej v ortomapě http://www.tunelblanka.cz/images/sekceb ... 12-sit.jpg .. protože nevim proč se stavěl celej ten slavnej Trojskej most, když na něj a na Trojskou či do ZOO ve směru od Špejcharu nebude jak najet, vlastně jedinej sjízdnej směr tam je do Podbabský a V Holešovičkách. To mi přijde jako těžkej fail. Takže furt postaru.
A bude místo Spořilovskýho masakru masakr Pelc-Tyrolský? http://praha.idnes.cz/tunel-blanka-cy9- ... -zpravy_ab 8-)
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Ta křižovatka je rozhodně všesměrná:
Obrázek
michal

Příspěvek od michal »

Jak to myslíte? Na vizualizaci jsou odbočovací pruhy od Špejcharu jak na most, tak doleva k ZOO.

http://foto.ceskedalnice.cz/nase-foto/v ... ka_46.html
Naposledy upravil(a) michal dne 5.4.2013 17:41:24, celkem upraveno 1 x.
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

jonáš píše:Teď jsem koukal na ofiko stránky a tam snad neni jedinej podrobnej zákres jak ty vjezdy a výjezdy budou vypadat? jedině tenhle umrněnej v ortomapě http://www.tunelblanka.cz/images/sekceb ... 12-sit.jpg .. protože nevim proč se stavěl celej ten slavnej Trojskej most, když na něj a na Trojskou či do ZOO ve směru od Špejcharu nebude jak najet, vlastně jedinej sjízdnej směr tam je do Podbabský a V Holešovičkách. To mi přijde jako těžkej fail. Takže furt postaru.
A bude místo Spořilovskýho masakru masakr Pelc-Tyrolský? http://praha.idnes.cz/tunel-blanka-cy9- ... -zpravy_ab 8-)
Článek na Idnesu je trochu zavádějící. Jde o nájezd z Povltavské na ulici V Holešovičkách.
Výjezd z tunelu je dvoupruh, tento nájezd směr Teplice jednopruhový, myslím si ale že to zvládne, ikdyž je trochu ostrý.
Spíš si myslím že po zprovoznění tunelu přibudou problémy na Jarově a Balabence, Povltavská jednopruh unese, na současném spojení se sjezdem z mostu Barikádníků se asi přehodí přednosti v jízdě.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Je to svinstvo,to co navrhujou. Já jsem k tomu psal odborný článek na svůj blog. Tady je odkaz: http://miki-kopas.webnode.cz/news/je-do ... em-smeru-/
Nákresy byste mohl najít v infocentru MO a Blanky, které se nachází nad STT BUAT a vedle vjezdu do podzemních garáží. Je to tam otevřené ve středu mezi 14:00 a 18:00.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Jo, určitě kvůli tomu pofrčim na Letnou. To nemůžou mít naskenovaný na webu? Asi ne, každej kverulant by se moh podívat co mu chystaj ;-)
Ten pruh co vede k mostu ve směru "od Troje" je předčasnej výjezd z tunelu nahoru? Tak to jo, to jsem hledal, ale ten by v tom přehlednym schématu asi měl bejt aspoň malou červenou čárkou.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Díky kasme. Mohou to mít naskenovaný. Já si myslím,že tam mohli na ten web hodit všechny dokumenty. Teď jen doufejme,že se rychle začne makat na provozní dokumentaci.
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“