Tak především tu máme Jančuru, který má a nebo nemá pravdu jako občas každý člověk, každopádně nikdy nebyl ani mediálně obviněn, že by si něco ukradl. Naopak něco vybudoval. Kdo měl něco dočinění s rozjezdem jeho autobusů, tak viděl , že to měl na halíř, minutu, a km spočítané aby mu banky a leasingovky půčily.DálničářMK píše:Bylo to moc zajímavé. A jsem pro, že se vůbec s tím začne. Jinak si myslím, že to, co pan Jančura navrhuje se dalo dělat před deseti lety,při dnešním stavu se fragmentace se dělat nedá.
A není to jen tak, když za váma příjde takový "týpek" a vy mu máte půjčit 30 mega na autobusy, v situaci, kdy všichni "odborníci" z branže tvrdi, že za měsíc zkrachuje a ručení veškeré žádné. Nevím , že by někomu něco zůstal za autobusy dlužit.
A pak tu máme "odborníky" projektanty a stavební firmy v ČR, kteří se podepsaly pod děsivý stav komunikací v česku
a) strašlivou a naprosto neodbornou přípravou staveb (můžu tu jmenovat desítky případů)
b) rozkrádáním všeho co jde při stavbě, šizením a z toho vyplývající kvalitou výsledné stavby
Takže když neco řekne český projektant, dopravní/stavební firma tak jsem velmi ostražitý a s touto optikou se dívám na modernizaci D1.
Když jsem v zahraničí a srovnávám běžný život tak se nestydím za čeké sportovce, doktory, dělníky z fabrik... ale setsakra se stydím za čeké politiky, dopravní projektantya některé stavaře.
Koneckonců za dvacet let tu není jediná dopravní stavba, která by z hlediska ceny, kvality a technického řešení snesla srovnání s TOP Evropou/světěm. Proti tomu jsou však proinvestovány stovky mld Kč.