Modernizace D1 všeobecně

Odpovědět
Zeman

Re: Modernizace D1

Příspěvek od Zeman »

DálničářMK píše:Bylo to moc zajímavé. A jsem pro, že se vůbec s tím začne. Jinak si myslím, že to, co pan Jančura navrhuje se dalo dělat před deseti lety,při dnešním stavu se fragmentace se dělat nedá.
Tak především tu máme Jančuru, který má a nebo nemá pravdu jako občas každý člověk, každopádně nikdy nebyl ani mediálně obviněn, že by si něco ukradl. Naopak něco vybudoval. Kdo měl něco dočinění s rozjezdem jeho autobusů, tak viděl , že to měl na halíř, minutu, a km spočítané aby mu banky a leasingovky půčily.
A není to jen tak, když za váma příjde takový "týpek" a vy mu máte půjčit 30 mega na autobusy, v situaci, kdy všichni "odborníci" z branže tvrdi, že za měsíc zkrachuje a ručení veškeré žádné. Nevím , že by někomu něco zůstal za autobusy dlužit.
A pak tu máme "odborníky" projektanty a stavební firmy v ČR, kteří se podepsaly pod děsivý stav komunikací v česku
a) strašlivou a naprosto neodbornou přípravou staveb (můžu tu jmenovat desítky případů)
b) rozkrádáním všeho co jde při stavbě, šizením a z toho vyplývající kvalitou výsledné stavby

Takže když neco řekne český projektant, dopravní/stavební firma tak jsem velmi ostražitý a s touto optikou se dívám na modernizaci D1.
Když jsem v zahraničí a srovnávám běžný život tak se nestydím za čeké sportovce, doktory, dělníky z fabrik... ale setsakra se stydím za čeké politiky, dopravní projektantya některé stavaře.
Koneckonců za dvacet let tu není jediná dopravní stavba, která by z hlediska ceny, kvality a technického řešení snesla srovnání s TOP Evropou/světěm. Proti tomu jsou však proinvestovány stovky mld Kč.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tady ještě impulsy václava moravce na téma modernizace s Davidem Čermákem z minulého týdne viz.
http://www.impuls.cz/clanek/video-david ... idi/235045
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Zeman píše:
DálničářMK píše:Bylo to moc zajímavé. A jsem pro, že se vůbec s tím začne. Jinak si myslím, že to, co pan Jančura navrhuje se dalo dělat před deseti lety,při dnešním stavu se fragmentace se dělat nedá.
Tak především tu máme Jančuru, který má a nebo nemá pravdu jako občas každý člověk, každopádně nikdy nebyl ani mediálně obviněn, že by si něco ukradl. Naopak něco vybudoval. Kdo měl něco dočinění s rozjezdem jeho autobusů, tak viděl , že to měl na halíř, minutu, a km spočítané aby mu banky a leasingovky půčily.
A není to jen tak, když za váma příjde takový "týpek" a vy mu máte půjčit 30 mega na autobusy, v situaci, kdy všichni "odborníci" z branže tvrdi, že za měsíc zkrachuje a ručení veškeré žádné. Nevím , že by někomu něco zůstal za autobusy dlužit.
A pak tu máme "odborníky" projektanty a stavební firmy v ČR, kteří se podepsaly pod děsivý stav komunikací v česku
a) strašlivou a naprosto neodbornou přípravou staveb (můžu tu jmenovat desítky případů)
b) rozkrádáním všeho co jde při stavbě, šizením a z toho vyplývající kvalitou výsledné stavby

Takže když neco řekne český projektant, dopravní/stavební firma tak jsem velmi ostražitý a s touto optikou se dívám na modernizaci D1.
Když jsem v zahraničí a srovnávám běžný život tak se nestydím za čeké sportovce, doktory, dělníky z fabrik... ale setsakra se stydím za čeké politiky, dopravní projektantya některé stavaře.
Koneckonců za dvacet let tu není jediná dopravní stavba, která by z hlediska ceny, kvality a technického řešení snesla srovnání s TOP Evropou/světěm. Proti tomu jsou však proinvestovány stovky mld Kč.
Pane prezidente, když už jste tu mezi námi - přečetl jste si tu diskuzi, kterou tu vedeme a v detailu si tu toho Jančuru vysvětlujeme bod po bodu?
Zeman

Příspěvek od Zeman »

Pane prezidente, když už jste tu mezi námi - přečetl jste si tu diskuzi, kterou tu vedeme a v detailu si tu toho Jančuru vysvětlujeme bod po bodu?
práve proto, že to tu rozebíráte stylem :
"Myslím, že k přípravě bylo přizváno odborníků habaděj a byl koncensus na tom, že dálnici je třeba modernizovat a ne tam odstranit havarijní stav"

Tak jsem měl potřebu k tomu něco napsat ...jestli to jsou pořád ti samí odborníci, tak je třeba být bdělý a ostražitý :-)
Pjoter

Příspěvek od Pjoter »

Byly podané nějaké odvolání na ty 2 další úseky?
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Já to vidím jasně, pokud se řeklo, že všude bude beton a nějaká šířka z důvodu bezpečnosti a plynulosti při následných omezeních, tak se tak trochu "kácí les a létají třísky" v podobě toho, že občas by tam mohl být přetah, občas by to mohlo být užší=levnější a tím pádem by se nebořil most atd. Ale o to stejně Jančurovi nejde, buď si vybojuje nějaké vláčky nebo vybojuje blbeček to, že se bude zase vířit debata o ceně a ta Evropa nám na to nedá a pak mu všichni poděkujeme.

A rekonstrukci, která není na 100%, to už jsme tu zažili a já myslím, že to nechceme opakovat. Teď se uvažuje o opravě šestipruhu D1 u Prahy a u Okruhu a hle, je tam šestipruh a není tam šestipruh, protože kvůli jednomu mostu se tam nedá jezdit 3+2, protože tam není odstavka a je tam špunt. Možná se tam o to už i někdo zabil a toto 98%ní řešení něčeho (šestipruhu, modernizace, ...) to není dobře.
andrewkrap

Příspěvek od andrewkrap »

Pjoter píše:Byly podané nějaké odvolání na ty 2 další úseky?
Podat odvolání mělo být možné do 12.4.2013. Bohužel se mi nikde nepodařilo zjistit, jestli se někdo odvolal. Tlachat stále to stejné dokola novinářům jde, ale aby přišli s podstatnou informací tohoto zásadního typu, to ne.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

takže nakonec budem opravovat 4 úseky - bomba!!! je to tu - aktuální zpráva viz.
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=3947

edit: tak už informuje i ŘSD na svém webu viz.
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=3948
Naposledy upravil(a) bumbik dne 16.4.2013 14:35:35, celkem upraveno 1 x.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Super, to je skoro 40 km uzavírek .. ;-)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

hlavně nám "přibude" cca 35 km dálnice D1 (stávající D1 mirošovice - kývalka je tankodrom a za dálnici to nepovažuju ...) ;-) za to jsem osobně rád ... teď ještě dotendrovat 0137 :-P
andrewkrap

Příspěvek od andrewkrap »

super!
ada031

Příspěvek od ada031 »

Taky by ŘSD mohlo vydat letáčky na jednotlivé stavby nebo jednu celou publikaci na modernizaci D1 s rozdělením do jednotlivých úseků.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no další videoreportáž české televize na téma modernizace - a začátek modernizace prvních 2 úseků nezačne 22. dubna ale později, protože stále není schválený konečný harmonogram prací viz.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... tak-i-tak/
martini
VIP

Příspěvek od martini »

hh píše:Ale o to stejně Jančurovi nejde, buď si vybojuje nějaké vláčky nebo vybojuje blbeček to, že se bude zase vířit debata o ceně a ta Evropa nám na to nedá a pak mu všichni poděkujeme.
Podíváme-li se na to optikou, kterou jsme zde zatím nezmínili, šance na proplacení z EU se výrazně zvyšuje: EU nám standardně proplácí modernizace, optimalizace i revitalizace železničních tratí, které jsou vždy z 90%, mnohdy samozřejmě i ze 100% vedeny v původní stopě a EU s tím zásadní problém nemá. Při obhajobě bychom to měli ustát.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
seque

Příspěvek od seque »

martini píše:
hh píše:Ale o to stejně Jančurovi nejde, buď si vybojuje nějaké vláčky nebo vybojuje blbeček to, že se bude zase vířit debata o ceně a ta Evropa nám na to nedá a pak mu všichni poděkujeme.
Podíváme-li se na to optikou, kterou jsme zde zatím nezmínili, šance na proplacení z EU se výrazně zvyšuje: EU nám standardně proplácí modernizace, optimalizace i revitalizace železničních tratí, které jsou vždy z 90%, mnohdy samozřejmě i ze 100% vedeny v původní stopě a EU s tím zásadní problém nemá. Při obhajobě bychom to měli ustát.
Psát o Jančurovi že je blbeček??? Tady se furt staví nekvalitní dálnice a peníze tečou do studny. Vládne jenom korupce a Jančura je pro vás blbeček??? Tak v tom případě českej stát to musej bejt úplný zoufalci a všichni úplně blbý.
Segue 1.4 tce Grand Scenic
MPMP

Příspěvek od MPMP »

seque píše:... Tady se furt staví nekvalitní dálnice a peníze tečou do studny. ...
A proto chcete podporovat "Jančurovu opravu", která bude řádově nekvalitnější, než to, co provozuje ŘSD?
seque

Příspěvek od seque »

MPMP píše:
seque píše:... Tady se furt staví nekvalitní dálnice a peníze tečou do studny. ...
A proto chcete podporovat "Jančurovu opravu", která bude řádově nekvalitnější, než to, co provozuje ŘSD?

mě spíš štve že o něm takhle mluvěj, a když vidim v Holandsku že je všechno z Asfaltu a jezdí tam 5 krát víc aut, a k tomu to CB kolikrát taky špatně u nás udělaný, tak sem trochu na rozpacích co je lepší. Záruka 10 let mě vůbec nepřesvědčuje v tom že bych měl být klidnější. EUROVIA postaví Zmetky mosty na D1 v Ostravě a klidně zase může stavět dál....
Segue 1.4 tce Grand Scenic
adi88

Příspěvek od adi88 »

Názor, že je Jančura blbeček je přehnaný, ale s postojem k modernizaci D1 je vedle. Bohužel si říkám, že jeho náhlé kopání až tesně před stavbou bude mít co dočinění s osobou pana Petráka, který jej právě v tuhle dobu nejspíš stačil "naočkovat". Jančura není hloupý a ví, že technologii staveb nerozumí a proto dal na osvědčené rady pana Petráka. A ve spojení s jeho jménem už bych slovo blbeček dokázal použít mnohem snadněji, neboť by mě fakt zajímalo jak by při oné zbytečnosti D47 napojoval Ostravu na dálniční síť. Vsadil bych se, že kdyby tenhle člověk měl v roce 1963 pravomoc rozhodovat o dálnicích, tak dnes vede D1 přes Kolín společně s D11 a řešíme problém, že ani uspořádání 4+4 nestačí. Protože i D1 Praha-Brno vede přes pole a vyhýbá se velkým centrům, tudíž je tedy zbytečná a nikdy nebude využitá...Inu 40 tisíc intezita je asi slabota. Každopádně já osobně se teď modlím za to, aby se CB na modernizované D1 povedl, protože jinak to bude voda na mlýn právě těmhle lidem. A věřím, že o to stojí i firmy, protože D1 není nějaký obchvat Příbora, bude to sledované a pokud to nebude za nic stát, tak to klidně může být i faktický konec CB u nás, neb to příště už nikdo neprosadí...
siesa

Příspěvek od siesa »

seque píše: když vidim v Holandsku že je všechno z Asfaltu..
No je taky otazkoun, jak casto v Nizozemi mrzne a jak casto se soli.. Ono je to velmi pohodlne porovnavat silnici nekde a jinde, ovsem je treba si uvedomit, ze klimaticke rozdily jsou dost vyznamnym faktorem.. To je taky jeden z duvodu, proc si myslim, ze CB bude pres Vysocinu proste vyhodnejsi. Kdyz si vezmu, jak dlouho je tam ten beton ted a jak vypada (pominu schodovitost a s tim spojene olamani hran jednotlivych desek), pak vydrz toho materialu je vskutku vyborna. Narozdil od tech vyasfaltovanych kusu... (Btw. bude zajimave sledovat, jak dlouho vydrzi nejaka dobra kvalita asfaltu na D8 pre Krusne hory).
No a jeste k tomu Beneluxu.. Nizozemi je urcite premiantem, o tom zadna, jenze vzpomente si na kvalitu dalnic treba v Belgii.Tam je to misty taky dost otresne (jak povrch, tak parametry)..
Sch

Příspěvek od Sch »

Ad Belgie: Dálnice z Německa na Liege v roce 2006 před rekonstrukcí si s naší D1 moc nezadala.
Drak

Příspěvek od Drak »

Jančura je hlavně tvrdý pan podnikatel, u něhož znamená já jsem firma a firma je já. Za vším vidí především své zájmy a své zisky. Ano je vyčůranej a tak to vše schovává za to, kolik bude tratit stát. Ale hlavně on na tom bude mít nemalou ztrátu. Bude muset provozovat na úseku více autobusů se stejným vytížením jako dosud, zaznamená odliv části cestujících k železnici, kde bohužel jezdit nemůže, protože nemá lokomotivy, které můžou do Brna. Pokud ve výsledku bude tratit každý rok 10 mil., což při opravách trvajících 6-7 let bude znamenat 60-70 mil. celkem. Není se co divit, že křičí, ale je to spíš výkřik ze zoufalství.
siesa

Příspěvek od siesa »

Drak píše:Jančura je hlavně tvrdý pan podnikatel, u něhož znamená já jsem firma a firma je já. Za vším vidí především své zájmy a své zisky. Ano je vyčůranej a tak to vše schovává za to, kolik bude tratit stát. Ale hlavně on na tom bude mít nemalou ztrátu. Bude muset provozovat na úseku více autobusů se stejným vytížením jako dosud, zaznamená odliv části cestujících k železnici, kde bohužel jezdit nemůže, protože nemá lokomotivy, které můžou do Brna. Pokud ve výsledku bude tratit každý rok 10 mil., což při opravách trvajících 6-7 let bude znamenat 60-70 mil. celkem. Není se co divit, že křičí, ale je to spíš výkřik ze zoufalství.
To je i muj nazor, ze jedna predevsim z tohoto popudu...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

seque píše:mě spíš štve že o něm takhle mluvěj, a když vidim v Holandsku že je všechno z Asfaltu a jezdí tam 5 krát víc aut, a k tomu to CB kolikrát taky špatně u nás udělaný, tak sem trochu na rozpacích co je lepší. Záruka 10 let mě vůbec nepřesvědčuje v tom že bych měl být klidnější. EUROVIA postaví Zmetky mosty na D1 v Ostravě a klidně zase může stavět dál....
A víš kdo vůbec stavěl ty mosty v Ostravě? Označení zmetek most nedělájí televizní reportáže a články v tisku.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Likas

Příspěvek od Likas »

Lenny píše:
seque píše:mě spíš štve že o něm takhle mluvěj, a když vidim v Holandsku že je všechno z Asfaltu a jezdí tam 5 krát víc aut, a k tomu to CB kolikrát taky špatně u nás udělaný, tak sem trochu na rozpacích co je lepší. Záruka 10 let mě vůbec nepřesvědčuje v tom že bych měl být klidnější. EUROVIA postaví Zmetky mosty na D1 v Ostravě a klidně zase může stavět dál....
A víš kdo vůbec stavěl ty mosty v Ostravě? Označení zmetek most nedělájí televizní reportáže a články v tisku.
No právě. Jak v novinách, tak taky v diskuzích funguje obrovské zjednodušení a padají rychlé soudy bez znalosti pozadí. Například mosty na D1 (D47) u Ostravy stavěla ODS (Ostravské dopravní stavby), kterou až následně koupila Eurovia a teď řeší "reklamace". Spolu s tímto problémem si koupila i prů..r spadlého mostu u Studénky.
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Odpovědět

Zpět na „D1 Modernizace“