0805 Lovosice – Řehlovice
Re: 0805 Lovosice – Řehlovice
Ta cena 9.8 mld podle letáku ŘSD už dávno neplatí. Naposled se tady v diskuzi objevilo něco kolem 14 mld. celkem.
Tak těch necelých deset miliard je navíc bez DPH. Pokud si dobře vybavuji, tak cena se měla pohybovat něco okolo 16 mld Kč vč. DPH. (miliarda za kilometr)
A najednou tu máme zase necelých 22 mld Kč.
Ať se na mně nikdo nezlobí, ale 6 miliard? To už je sakra rozdíl.
A najednou tu máme zase necelých 22 mld Kč.
Ať se na mně nikdo nezlobí, ale 6 miliard? To už je sakra rozdíl.
Pánové a dámy, to je dezinformace z médií, dle info z ŘSD platí toto:
celkové náklady: 11 mld.
prostavěno: 7 mld.
zbývají: 4 mld.
letos v plánu: 1,7 mld.
celkové náklady: 11 mld.
prostavěno: 7 mld.
zbývají: 4 mld.
letos v plánu: 1,7 mld.
To by dávalo smysl. Ach ta média...
Ještě že tak. Ta částka se mi zdála přehnaná! Pokud zbývá , jen´ 4 mld., tak je vše v pořádku.
i ministerstvo dopravy to potvrzuje, že šlo o omyl viz.
http://www.mdcr.cz/cs/Dostavba+D8.htm
http://www.mdcr.cz/cs/Dostavba+D8.htm
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
A přestože MD vydalo včera zprávu o chybě v uvedené ceně v některých článcích, tak pan Janoušek z Mafry stejně napíše, že stavba bude stát 21 miliard...xkorj píše:Tomu se už jenom směju
Je to vyložená účelová lež Eurovie.
Průzkum (rok 1997) zjistil ještě méně "vhodného materiálu do násypů", než to teď podle skutečnosti vypadá. A ostatní materiál, který "se teď musí odvézt a místo něj přivézt jiný" byl průzkumem určen jako málo vhodný až nevhodný. Jenže mezitím se změnili normy a současná norma termín "málo vhodný" nezná, ale zná jen vhodný, použitelný a nepoužitelný. A tenhle rozdíl nikomu nedošel, bylo škrtnuto slovíčko "málo" a ejhle... Zatímco při kompetentním převodu mezi normami by vyšla část materiálu jako použitelná (po úpravách) a část nepoužitelná...
Jojo..zase zpackany pruzkum. V tomto pripade pravdepodobne ne jeho prubeh a vysledky, nybrz nakladani s jeho vysledky v rukou projektantu a stavebniku.... To je bohuzel naprosta klasika....
Je to trochu jinak. První průzkum byl za nejnižší (podstřelenou) cenu a s omezeními od zelených a podle toho vypadal. Projektanti pak podle něj udělali stavařům materiály. No a při samotné stavbě v rámci dozoru vyplaval na povrch skutečný stav. Výsledek vidíte. Realita spodku je v projektu a ve skutečnosti naprosto rozdílná. ŘSD bohužel nemohlo evidentně podstřelené ceny vyřadit, protože by dostalo od financí po čumáku tu o řádném hospodáři.
Vzhledem k tomu, jak dlouho už výstavba tohoto úseku D8 probíhá, tak nevěřím, že by se průzkum zadával podle nynějšího zákona o veřejných zakázkách. A před pár lety se s nejnižší cenou nikdo moc neobtěžoval.kalanis píše:Je to trochu jinak. První průzkum byl za nejnižší (podstřelenou) cenu a s omezeními od zelených a podle toho vypadal. Projektanti pak podle něj udělali stavařům materiály. No a při samotné stavbě v rámci dozoru vyplaval na povrch skutečný stav. Výsledek vidíte. Realita spodku je v projektu a ve skutečnosti naprosto rozdílná. ŘSD bohužel nemohlo evidentně podstřelené ceny vyřadit, protože by dostalo od financí po čumáku tu o řádném hospodáři.
Nemůžu úplně souhlasit. Původní průzkum byl de facto ve 3. etapách, i když v rámci jednoho stupně. V dost něpřístupném terénu se na některé místa ani nedalo dostat. Na to se taky nesmí zapomínat, když teď člověk kouká na zarovnanou pláň se skrývkou ornice...kalanis píše:Je to trochu jinak. První průzkum byl za nejnižší (podstřelenou) cenu a s omezeními od zelených a podle toho vypadal. Projektanti pak podle něj udělali stavařům materiály. No a při samotné stavbě v rámci dozoru vyplaval na povrch skutečný stav. Výsledek vidíte. Realita spodku je v projektu a ve skutečnosti naprosto rozdílná. ŘSD bohužel nemohlo evidentně podstřelené ceny vyřadit, protože by dostalo od financí po čumáku tu o řádném hospodáři.
Průzkum byl v rozsahu a za cenu obvyklou v době svého vzniku, kdy investor (ŘSD) určoval pouze cenu maximální a schvaloval, jestli navržený rozsah sond odpovídá jeho požadavkům. Logicky se pak průzkum zaměřoval hlavně na tunely a mosty a trasa mezi nebyla v takové podrobnosti. Už jen proto, že neexistovalo financování přes evropské fondy a případné vícepráce nebyl problém a počítaly se jinak.
To ale nic nemění na tom, že v prostoru u zářezu Řehlovice původní průzkum předpokládal obdobné matriály jaké tam teď našel doplňující průzkum placený Eurovií (s množstvím vrtů a jejich hloubkou opravdu luxusní), který navíc našel v některých sondách slojky uhlí mocné v řádu decimetrů.
Oba průzkumy pak v prostoru zářezu předpokládají v nejvyšším objemu tufitické hlíny a jíly se střední až vysokou plasticitou pevné až tuhé konzistence.
Co se objevilo v projektu vím už pouze z doslechu, ale určitě to není z důvodu "odfláknutého" průzkumu.
Ať je to s průzkumem jakkoliv, tak stejně v žádném případě nerozumím tomu liknavému přístupu k dostavbě. Jedoucí stavba vypadá úplně jinak.
Mně to naopak připadá velmi jednoduché, Eurovia momentálně nemá s ŘSD a potažmo i se státem úplně ideální vztahy, tak si prostě nedělá žádné násilíDr.Fe1 píše:Ať je to s průzkumem jakkoliv, tak stejně v žádném případě nerozumím tomu liknavému přístupu k dostavbě. Jedoucí stavba vypadá úplně jinak.
Kubajsu..a nebyly by vysledky toho pruzkumu nekde k nakouknuti??
Ten původní by snad měl být v geofondu a ten nový těžko - to bude vlastnictví Eurovie...siesa píše:Kubajsu..a nebyly by vysledky toho pruzkumu nekde k nakouknuti??
Kdyztak zkusim ten geofond. Diky za tip 
http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotog ... i-na-uhli/
Tady je hezky vidět, na kolik toho uhlí se narazilo...
Tady je hezky vidět, na kolik toho uhlí se narazilo...
Na tomto článku jsou zajímavé jenom relativně aktuální fotky. Na tom mostě přes přeložku jsou pořád jenom nosníky, a to jenom na jedné polovině, bednění žádné. Asi má Eurovia dost času.
Jinak článek a popisky fotek jsou tak akorát jen pro zasmání. Já jsem nevěděl, že uhlí jde za normálních okolností zapálit zapalovačem
Jinak článek a popisky fotek jsou tak akorát jen pro zasmání. Já jsem nevěděl, že uhlí jde za normálních okolností zapálit zapalovačem
ŘSD údajně zvažuje možnost otevřít na podzim Bílinka - ústecký portál tunelu Radejčín. To by mě zajímalo, jak to p. Zuckerstein plánuje, když mu mezi tunely chybí jeden most???
http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_z ... m--1203337
Kromě toho obce Radejčín a Habrovany mu na to asi těžko dají souhlasné stanovisko.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_z ... m--1203337
Kromě toho obce Radejčín a Habrovany mu na to asi těžko dají souhlasné stanovisko.
S tím stanoviskem obcí souhlasím. Už se to jednou řešilo a starostové dotčených obcí (Radejčín, Habrovany, Řehlovice) byli zásadně proti. Což je pochopitelné. Kdo tu cestu zná, tak je mu asi jasné, že to rozhodně není pro svedení dálničního provozu...
A když budeme důslední, tak mezi tunely nechybí jeden, ale dva mosty
(levý a pravý)
A když budeme důslední, tak mezi tunely nechybí jeden, ale dva mosty
Nevim, v jakem stavu je vystavba onech mostu, nebo jak rychle by se dala dokoncit trasa za tunely smer Rehlovice, ale ziju v domneni, ze nejvetsim zdrzovakem cele stavby je MUK Rehlovice...Myslim si teda, ze kdyby se podarilo dokoncit a zprovoznit tunely a mosty, pak by se urcite dala dotahnou dalnice az tesne pred Rehlocice, kde by se mohlo jezdit po provizorne rozsirene okresce. Bylo by to provizorium o delce nekolika malo stovek metru, ktere by mohlo alespon osobni dopravu pobrat...
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
No já bych byl pro, aby se to otevřelo. Aspoň se může dále ulevit okolním obcím, i když by mne zajímalo, jak a kde by udělali provizorní napojení.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
Kdyby se v předstihu postavil alespoň poloviční profil sem:
http://www.mapy.cz/#x=13.972116&y=50.60 ... x-tQ1&l=16
Tak by se dalo zprovoznění urychlit. Pak už cesta přes obce nevede. Tomu co navrhuje ŘSD moc nevěřím, protože obce na trase na 99 procent souhlasit nebudou.
http://www.mapy.cz/#x=13.972116&y=50.60 ... x-tQ1&l=16
Tak by se dalo zprovoznění urychlit. Pak už cesta přes obce nevede. Tomu co navrhuje ŘSD moc nevěřím, protože obce na trase na 99 procent souhlasit nebudou.