Modernizace D1 všeobecně

Odpovědět
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Re: Modernizace D1

Příspěvek od Martin z Ostravy »

A diskuse pod tím výblitkem taky stojí za to, tohle mělo spíše přijít do tématu ""Novináři" a jejich bláboly".

Největší perlou je asi věta: "A to nejen díky asfaltovému oraništi, v něž se nezadržitelně proměňuje její povrch."
R48 -> D48 se podařilo!
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Zoufalej výkřik zoufalýho zoufalce, lepší než Holub na Aktuálně (nebo na střeše). Jsem valil bulvy už ve čtvrtek .. aneb když politickej komentátor začne fušovat do dálnic ;-)
kot

Příspěvek od kot »

Článek mi připadá až moc drsný. Nebo řekněme opožděně kritický...nj
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak nová videoreportáž české televize o tom, jak se chystají kamionoví autodopravci, české dráhy a regiojet na modernizaci D1 viz
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... nizaci-d1/
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
adi88

Příspěvek od adi88 »

No, dělá se z toho opravdu neskutečná kovbojka. Dokonce to řeší i Slováci: http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clano ... -zacinaju/
A samozřejmě podobně jako u nás straší, například tím, že ve špičce bude cesta Praha-Bratislava trvat až 8 hodin. Ještě ať to vyjde v novinách v Německu, Maďarsku a Rumunsku a může se rekonstrukce udělat celá naráz s úplnou uzavírkou, protože po D1 stejně nebude nikdo jezdit :D Osobně si myslím, že to fakt až takový problém v 90% času nebude. A čím víc dostraší lidi ať jednou jinudy a nebo vlakem, tak tím menší je pravděpodobnost problému. No uvidíme. Jen mě mrzí a zároveň však nepřekvapuje, že se do té hysterie nechá zaplést i naše policie a kope kvůli úseku V.Bíteš-Devět Křížů. Bylo by to sice 15 km souvislé uzavírky, ale mezi Humpolcem a V. Jeníkovem to bude prakticky identické...
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

Konečně se novináři vytáhli a pustili do světa pěknou fotogalerii s fakticky správnými údaji o modernizaci:
http://auto.aktualne.centrum.cz/fotogal ... osition-10
siesa

Příspěvek od siesa »

DefiantM píše:Konečně se novináři vytáhli a pustili do světa pěknou fotogalerii s fakticky správnými údaji o modernizaci:
http://auto.aktualne.centrum.cz/fotogal ... osition-10
Vskutku pekna prezentace :ok:
Dan

Příspěvek od Dan »

Vážně hezky udělaný a zajímavé i praktické informace!
Mike

Příspěvek od Mike »

on ten nadšený optimismus, jak auta plynule přejedou do zůžených pruhů a kolony budou minimální, případnou nehodu hned operativně vyřeší PČR spolu se smluvní odtahovkou...
je taky nakažlivý
protože všichni už nyní vědí, jak to vypadá při jakémkoli problému
takže 8hodin to nebude, ale o hodinu víc než nyní, tomu bych věřil
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Mám dva dotazy:
1) už jsou nějaké bližší informace k rekonstrukci obj. 01 - most Šmejkalka
2) bude v rámci modernizace vyřešen i ne zrovna řidičsky přátelský nájezd větve Benešov-Brno na exitu 21 Mirošovice? Zde: http://www.mapy.cz/s/6VTo
Protože jsem právě z Mirošovic, tak mě napadá leda tak toto řešení: http://www.mapy.cz/s/6VTG Tj. vyjet s připojovacím pruhem trochu do toho náspu směrem "na sever", tím získám pár metrů šířky, aniž bych musel zařezávat do svahu směrem "na jih", na kterém jsou již domy.
adamos

Příspěvek od adamos »

Co je na tom nájezdu špatně? Nikdy jsem tam nejel, podle streetview mě nepřijde zlý, ba naopak. Možná je trochu užší kvůli lávce?
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Tak si to zkus 8-) Nejedeš snad ani metr paralelně s PJP. Rovnou do něj vjíždíš. Nahoru nevidíš, protože tam je nejdřív PHS a potom už je pozdě. Zezhora z kopečka nikdo nejede 80 a málokdo tě vidí, protože přijíždíš "zespoda" a přes svodidla jsi blbě vidět až na poslední chvíli... Navíc je to při jízdě "z Prahy" levotočivá zatáčka a každý tak podvědomě kroutí zrak víc vlevo.
Přijde mi, že se to takto v 60. letech udělalo, protože nikdo nepočítal s dnešní hustotou provozu.
adamos

Příspěvek od adamos »

Sice asi z Benešova do Brna hned tak nepojedu, ale s tvým popisem už to chápu. Vzhledem k tomu, jak se musí "znormovat" odbočovák u motorestu U rybiček, věřím, že podobně projektanti přivedou do normálu i ty Mirošovice. Třeba nám to tu někdo potvrdí.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
dps

Příspěvek od dps »

Hmmm ... toho jsem si nikdy nevsiml. Vypada fakt dost kratky ... to dle normy asi nebude. Zrejme kvuli tomu zeleznicnimu mostu. Taky mi prijde, ze kdyz uz modernizace, tak takove pripojovaky by tam zustavat nemely.
balance

Příspěvek od balance »

Antimonopolní úřad (ÚOHS) v úterý oznámil, že pozastavil tendr vypsaný Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) na rozšíření dálnice D1 v úseku mezi Velkou Bíteší a Devíti kříži.

http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=3953

... co vím, tak Eurovia napadla jednu položku, kterou vítěz nacenil za 1 Kč a přitom má hodnotu několik milionů. Ale možná tam bude více věcí ...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

hh
Autor

Příspěvek od hh »

Jak to vnímáte ty informace z médií? Že se 9.5. omezí provoz na 2+2 po celé délce uzavírce, postupně to bude probíhat a letos bude polovina dálnice s novou vozovkou nebo jinak?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

mě akorát zarazila věta v té informaci od ČT, jak se píše o harmonogramu prací, tak tam píšou na konci "výsledek zmodernizovaná dálnice, KTERÁ NEBUDE TOLIK "DRNCAT" - doufám, že jen mediální blábol - od modernizace očekávám dálnici rovnou jak pravítko, ani náznak drncání prostě dokonalou kvalitu a né "méně drncání" - viz. všechna opatření ke kontrole kvality stavebních prací ...
adi88

Příspěvek od adi88 »

S méně drncáním se asi někdo upsal, myslím nebo aspoň věřím a doufám, že D1 bude výkladní skříň, je to ohromně medializovaná záležitost a hlavně ty první úseky budou pod drobnohledem. takže pokud to bude špatné, budou zhotovitelé mediálně pranýřováni podobně jako třeba Eurovia. A to si nikdo nebude v dnešní době chtít dovolit...nebo aspoň doufám.
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Mně šlo o to, že jsem z dobrého zdroje z OHL (D1-21) slyšel, že chtějí s nějakými předpracemi začít na konci května a v srpnu to zabalit s tím, že budou dole mosty a rozšířená krajnice. Betonáž obou polovin 2014! A ve stejný den je v tv, že ŘSD tvrdí, že se začne 9.5. a že betonáž začne v červenci. Tak co je pravda, co z toho zas vyleze!?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

vidím to stejně adi ... jinak pěkná videoreportáž v tom odkazu od ČT, co jsem tu postnul ... ;-) teď ještě urychleně podepsat smlouvy na těch dalších 2 úsecích, tam by mělo ŘSD rychle pohnout, ať se práce zahájí v těsném závěsu
bumbik

Příspěvek od bumbik »

jednu věc jsem nepochopil, jak snesou nadjezdy a rozšíří tu krajnici na náspu jasné - navezou materiál na kraj dálnice a prostě položí nějaké provizorní podloží a asi asfalt, ale jak to udělají na mostech? to jako přidělají bednění u mostů a zalijou ho betonem a vypodloží to nějakými dodatečnými pilíři, aby z toho byly plnohodnotné mosty s dostatečnou oporou a správnou únosností? protože, jestli to správně chápu, tak vlastně mosty pod dálnicí zůstanou vlastně stejné, jen se nějakým způsobem rozšíří na kraji? možná to chápu blbě, může to někdo vysvětlit polopatě, že se tak ptám? myslím, že ty stavební firmy nebudou makat 16 hodin denně spíš tak 24 hodin, jinak to snad ani stihnout nemohou ...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Pracovat se bude normálně, 24 se dělají v továrnách ;)
To je různé, někde se mosty rozšíří o konzoly, na kterých budou římsy, někde bude přidán nosník, u přesýpaných mostů se zvětší sklon svahu.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

ok, takže pokud tomu dobře rozumím, tak vlastně mosty pod dálnicí budou dále havarijní jen na kraji rozšířené, nebo se na nich udělají nějaké částečné opravy, ale v podstatě se nezbourají úplně až na "hlínu" a že by se postavily úplně od novotí nové??? nebo to bude jen provizorní a pak v té 3. a 4. etapě se udělají nové, ikdyž né pro třípruh, ale jen o 75 cm širší? protože šéf ŘSD říkal, že dálnice se dělá takřka nová, protože mosty jsou v havarijním stavu a je třeba je postavit znovu ... proto se na to ptám ;-) jinak díky za info Lenny ;-)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Přesýpané mosty není nutné rozšiřovat, budou sanovány dle diagnostiky.
Některé mosty budou zbourány a postaveny nové pro D 28, u některých budou vyměněny nosníky a vykonzolovány. A některé dostatečně široké budou jen opraveny dle diagnostiky. Vše se to odvíjí od stavu, v jakém se most nachází.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Odpovědět

Zpět na „D1 Modernizace“