0805 Lovosice – Řehlovice

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět

Jak dlouho bude nový úsek otevřen?

den
0
Žádná hlasování
několik dní
4
3%
týden
2
2%
měsíc
17
13%
rok
9
7%
několik let
23
18%
na věky
71
56%

Celkem hlasů: 126

DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Re: 0805 Lovosice – Řehlovice

Příspěvek od DálničářMK »

No i ten poloviční profil by byl dobrej, hlavně, ať se aspoň část otevře.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Největší brzdou je most přes Uhelnou strouhu (resp. 2 paralelní mosty). Tam se měla teprve dodělat prováděcí dokumentace. Ale není o tom nikde slyšet. Bez toho nemá vůbec cenu o tom uvažovat.

MÚK Řehlovice brzdou není, tam je hotová přeložka původní silnice III/25832 a staveniště lze objet. Pro směr od Ústí by se musely udělat určité úpravy, aby se nejezdilo po okraji obce Řehlovice.

Tato myšlenka ŘSD zvažuje pak sjezd na ústecké straně tunelu Radejčín vpravo na tuto silnici a průjezd obcí Radejčín a Habrovany. Kdo to zná, tak ví, že by to byl masakr.

Poloviční profil zprovoznit nepůjde, protože za tunelem Radejčín není hotový celkem vysoký dálniční násep. Ty zemní práce tam budou ještě min. tuto stavební sezónu trvat.
mar3k

Příspěvek od mar3k »

Když si to vezmem kolem a kolem tak zprovoznění za tunely by obnášelo v první řadě dokončení mostů (SO 205-210), tj. montáž dilatačních závěrů, zábradlí, zábradelních svodidel, protihlukových stěn, izolací (ne všude jsou hotové), ochrany izolací, obrusných asfaltových vrstev. Na trase pokládku (někde) ložních vrstev a na osmi kilometrech i obrusných vrstev (vyjma tunelů, kde se předpokládá CBK). Dopravní značení vodorovné i svislé už by v takové chvíli byla hračka. Dále dokončení vybavení tunelů. To všechno by se, pokud by se teď začalo na plné kule, dalo. Ale postavit za půl roku most mezi tunely, řekl bych, je z říše pohádek. Kdyby totiž výstavbu SO F211 něco zásadně nezdržovalo, tak by se už dávno stavěl. Z toho mi plyne, že se jen tak nezačne. A když se začne, tak se to do podzima nestihne...

A to všechno ještě navíc závisí na obcích, přes které by doprava byla svedena. Z toho by vyplynula situace, kdy Velemínu se více méně neuleví (neb ne každý by se chtěl vláčet, sice o pár kilometrů dál po dálnici, ale po silnici třetí třídy, ale hlavně kamiony by se stále plahočili po I/8) ale naopak naroste výrazně provoz v dalších obcích... Já být starosta, tak postavím zátarasy :lol:

No prostě situace na facku...

Kdyby se namísto takových přihlouplých nápadů někdo radši skutečně zasadil o to, aby vyřešil administrativní problémy, které stavbu zdržují (ministerstvo? investor?)...
siesa

Příspěvek od siesa »

Dr.Fe1 píše:Kdyby se v předstihu postavil alespoň poloviční profil sem:

http://www.mapy.cz/#x=13.972116&y=50.60 ... x-tQ1&l=16

Tak by se dalo zprovoznění urychlit. Pak už cesta přes obce nevede. Tomu co navrhuje ŘSD moc nevěřím, protože obce na trase na 99 procent souhlasit nebudou.
Ano..Presne tak jsem to myslel :)
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Kuba píše:Největší brzdou je most přes Uhelnou strouhu (resp. 2 paralelní mosty). Tam se měla teprve dodělat prováděcí dokumentace. Ale není o tom nikde slyšet. Bez toho nemá vůbec cenu o tom uvažovat.

MÚK Řehlovice brzdou není, tam je hotová přeložka původní silnice III/25832 a staveniště lze objet. Pro směr od Ústí by se musely udělat určité úpravy, aby se nejezdilo po okraji obce Řehlovice.

Tato myšlenka ŘSD zvažuje pak sjezd na ústecké straně tunelu Radejčín vpravo na tuto silnici a průjezd obcí Radejčín a Habrovany. Kdo to zná, tak ví, že by to byl masakr.

Poloviční profil zprovoznit nepůjde, protože za tunelem Radejčín není hotový celkem vysoký dálniční násep. Ty zemní práce tam budou ještě min. tuto stavební sezónu trvat.

Mohu potvrdit, v pátek jsem projížděl (koukaje se na pokrok na staveništi) z Řehlovic na Habrovany, Žim a Záhoří, kus po I/8 a z Velemína zpět Kletečnou, Radejčín k Habrovanům. Křivolaké silničky s rozpadajícími se okraji od nadměrné dopravy, místy naprosto bláznivé změny podélného i příčného sklonu, nepřehledné horizonty, vyhýbání se dodávce už je docela akce....

Pustit sem dopravu je zločin.
dvs

Příspěvek od dvs »

Fotky z 20.4.2013 z rozhledny Radejčín a to staveniště působilo opuštěným dojmem :)
Přílohy
estakada (800x170).jpg
estakada (800x170).jpg (84.52 KiB) Zobrazeno 6756 x
UsteckyPortalTunelRadejčin.jpg
UsteckyPortalTunelRadejčin.jpg (137.29 KiB) Zobrazeno 6756 x
uhelna_strouha.jpg
uhelna_strouha.jpg (151.95 KiB) Zobrazeno 6756 x
dvs

Příspěvek od dvs »

Není na fotce přeci jenom pokrok. Nejsou v uhlené strouze průzkumné vrty? Na fotce v galeriii z října 2012 nejsou.
Přílohy
Vrty_asi.jpg
Vrty_asi.jpg (126.91 KiB) Zobrazeno 6731 x
mar3k

Příspěvek od mar3k »

dvs píše:Není na fotce přeci jenom pokrok. Nejsou v uhlené strouze průzkumné vrty? Na fotce v galeriii z října 2012 nejsou.
Já bych řekl že to jsou sondy nad Radejčínským tunelem (pražským portálem)
Likas

Příspěvek od Likas »

No to vypadá spíš jako geodetické pilíře s nucenou centrací. Takové se staví v předportálí tunelů.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Takže kdo jede na ten den otevřených dveří? Já například jo a to jedu přes celou republiku.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
kot

Příspěvek od kot »

Já bych přijel schutí a nadšením,ale sedím 8000 km v Africe...Tak se těším na zprávy a foto!!! :P
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

DálničářMK a případní další účastníci DOD: Doufám, že nás zde budete informovat o tom co jste se dozvěděli. Ideální by bylo, kdyby se podařilo vyzvědět jak to vypadá s mostem přes Uhelnou strouhu a další "veselé příhody z výstavby" :)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Ja nejdu, motají se tam jacísi civilové a nedá se jezdit po trase, takže jindy :P
Karle, máš fotky? :jidlo:
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

máme tady reportáž české televize viz.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... sice-lidi/
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Nevím, jestli dělám dobře tímhle postem, ale párkrát se nám s kolegou povedlo se vypravit přímo na staveniště po dobu výstavby, slušně pozdravit a dovolit, zda se z rozumných míst (nejsme idioti, a nelezeme do míst, kam nemáme) můžeme kouknout "zblízka" na výstavbu. Párkrát nám věnoval čas i někdo od stavby, vždy to bylo dost zajímavé.

DOD je fajn věc, ale vidět to naostro dá o velikosti stavby lepší představu.
adi88

Příspěvek od adi88 »

Myslím, Michale, že zdaleka nejste jediný. Já takhle prozkoumával stavbu Svitavské radiály v Brně, i když pravda, pouze o víkendu, kdy byl na stavbě klid. Dozorci si mě většinou vůbec nevšímali a nebo se pouze zeptali proč tudy jdu a po ubezpečení, že opravdu nehodlám lozit do tunelu či na rozestavěné konstrukce mostů, mávli nad mou přítomností rukou. Vždy je to o lidech a o domluvě. Navíc bych řekl, že daleko více než na zvědavce s foťáky se dozor stavby soustředí na podivné skupinky s trakaři.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

To Michal: Máš recht, jen škoda, že most mezi tunely není a že se nebylo možné dostat i do tunelu Radejčín.
Jinak zajímavá příhoda je samotná stavba. :-) Ale jinak zajímavá je příhoda se stavbou mostu Dobkovičky, který se musel stavět "zeshora".
mar3k

Příspěvek od mar3k »

To DMK: Nene, shora se stavěl Opárenský most. Dobkovičky by se jim shora stavěli špatně :-)
Likas

Příspěvek od Likas »

adi88 píše:Myslím, Michale, že zdaleka nejste jediný. Já takhle prozkoumával stavbu Svitavské radiály v Brně, i když pravda, pouze o víkendu, kdy byl na stavbě klid. Dozorci si mě většinou vůbec nevšímali a nebo se pouze zeptali proč tudy jdu a po ubezpečení, že opravdu nehodlám lozit do tunelu či na rozestavěné konstrukce mostů, mávli nad mou přítomností rukou. Vždy je to o lidech a o domluvě. Navíc bych řekl, že daleko více než na zvědavce s foťáky se dozor stavby soustředí na podivné skupinky s trakaři.
Je to tedy už poněkud OT, ale na výstavbě tunelů Dobrovského (já vím, že teď to jsou KrPolské tunely) se nějaký nadšený nadšenec dohodl s vedením stavby a chodil si to tam normálně za plného provozu během výstavby prohlížet a fotit. Časem si i chlapi zvykli, že to není jmelí jménem BOZP, protože na stavbu nikdo jiný s foťákem skoro neleze.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

marak:Omlouvám se za spletení.
Jinak já na stavby s foťákem lezu občas a nic mi neřekli.
P_V

Příspěvek od P_V »

DálničářMK píše:Jinak já na stavby s foťákem lezu občas a nic mi neřekli.
Na mě jednou vyběh hlídač s maxipsem, oba v nedobré náladě... a to bylo jen několik dnů před střiháním pásky, takže už prakticky nebylo čemu překážet ani čím se ohrozit. Takže jak kde.
monin

Příspěvek od monin »

Při pohledu na ty fotky pořád přemýšlím co je na té krajině, jakoliv je krásná, tak hrozně chráněného, že ti ekoteroristi, tento úsek, takto, zuby nechty brání. Kudy by pak vedly rakouské A10, A12, A13? Kudy by vedla např. švýcarská A13, nebo italská A10 z Janova do Monaca? A co tam je za nádhernou krajinu..
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
MPMP

Příspěvek od MPMP »

monin píše:Při pohledu na ty fotky pořád přemýšlím co je na té krajině, jakoliv je krásná, tak hrozně chráněného, že ti ekoteroristi, tento úsek, takto, zuby nechty brání. Kudy by pak vedly rakouské A10, A12, A13? Kudy by vedla např. švýcarská A13, nebo italská A10 z Janova do Monaca? A co tam je za nádhernou krajinu..
Přemýšlej, ničeho se nedomyslíš. Chyba je už v té otázce. To není ochrana krajiny, to je odpor proti JAKÉKOLI dálnici, který je pohání. A tady (CHKO) k tomu mají možnost. That's all folks. ;)
Mišda

Příspěvek od Mišda »

Policie na D8 škrtla značku, do Ústí se rázem smí jen devadesátkou
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rychlost-na-daln ... zpravy_alh
monin

Příspěvek od monin »

To je neuvěřitelné, my nejen, že nejsme schopni tu D8 pořádně dostavět, ale my ještě ke všemu, zrušíme i kus té, která už konečně i stojí.. :D Doufám, jen, že se toho nechytí Děti země a ten Patrik :)
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Odpovědět

Zpět na „D8“