Dnes jsem jel opět kolem a zase probíhala technologická (rozuměj "sobotní"
[D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci
Re: Opravy D1
Díky za info. Do začátku modernizace úseku 17 či 18 by ten most už nevydržel? Jinak 2+2 je rozumné, byla by ostuda kdyby modernizované úseky jely a tady by byl špunt, divím se ale, že dělají fungl nový odstavný a jen to nedolepí jako to udělali i jinde.
) přestávka...
Vzhledem k tomu, že oprava je plánována a vysoutěžená roky, tak asi ne.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Dneska jsem se byl podívat na ten zázrak u Brna. Ve čtyři hodiny na stavbě ani noha, nepřekvapující. V celé délce je již položená ložná vrstva. Provoz dobrý, v pravém pásu to jelo, v levém pásu před připojením dopravy Brno - Praha n MÚK Brno-jih se tvořila menší kolona, průjezd po větvi včetně napojení bezproblémový. Pouze by to chtělo prodloužit směrové desky na MÚK Brno-centrum, viděl jsem střelkyni, co to brala z levého až do odbočovacího.
Je vidět, že nás při modernizaci D1 žádné větší kolony nečekají. Když to jede plynule na nejzatíženějším úseku u Brna, tak na Vysočině to bude ještě lepší, kromě etapy demolice nadjezdů.
Používej fci upravit, místo vícenásobného přispívání - MzO
Je vidět, že nás při modernizaci D1 žádné větší kolony nečekají. Když to jede plynule na nejzatíženějším úseku u Brna, tak na Vysočině to bude ještě lepší, kromě etapy demolice nadjezdů.
Ještě doplním. Předmětem rekonstrukce je kompletní výměna mostního svršku, sanace nosné konstrukce a spodní stavby mostu, Rozšíření dálnice mezi přejezdy SDP km 134,284 - 133,700 a prodloužení přejezdu SDP v km 134,284.Lenny píše:Na ceduli je napsáno: Rekonstrukce mostu D1-167, km 133,838. Realizace duben až říjen 2013.
Nejprve se bude opravovat pravý most. Pro vedení dopravy ve 2+2 pruzích po LJP je nutno rozšířít a vozovku. Rozšířuje se jen tento úsek. Následně se bude opravovat pravý most, a zde se bude rozšiřovat tento úsek.
Používej fci upravit, místo vícenásobného přispívání - MzO
No nevim. Jel jsem tam ted pred dvema hodinama, provou byl minimalni. Lidi jezdi jako prasata, pletou si zluty a bily vodorovny znaceni, casto jedou i o mnoho vice nez 100. Jestli, to takto pujde i na Vysocine za normalni hustoty provozu, pak se mame na co tesit, nebot to bude sama nehoda...Bohuzel, to si myslim, ze to takto dopadne...Lenny píše:Je vidět, že nás při modernizaci D1 žádné větší kolony nečekají. Když to jede plynule na nejzatíženějším úseku u Brna..
Jinak jsem si vsiml, ze ten kus CB byl odstanen az na loze a pravdepodobne bude nahrazen asfaltem. Je to pravda?? Videl jsem to jen pres svodidla, tak nevim, jestli se nefelim..
Bude nahrazen AB, ale bohužel nebude to celý rozbitý úsek. To že jezdí přes 100 km/h mi nevadí, spíše mi vadí, že jedou vlevém pruhu místo pravého. Tady je ten pruh o hodně širší než bude při modernizaci (3,0 m x 2,5 m), tudíž i rychlost rapidně poklesne.
Diky za info, Lenny 
tak nám zkolabovala doprava při uzavření části dálnice u Vyškova - viz. dopravniinfo.cz a to se jen opravují výtluky ... nechci vidět opravy 220.2 - 225.75 L a 214.6 - 220.2 P
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
stačí čučnout na stupně provozu u vyškova 5 - dopravní kolaps a předtím jsem koukal na kameru a autíčka stála a nehla se ani o píď, ale nevím, třeba už se to rozjelo ...
nevím ze kdy to bylo,ale jel sem tama kolem páté ráno ten den a v omezení byla bouračka takže se to okamžitě zastavilo tak to asik chvilku trevalo než to uklidili a zase se to rozjelobumbik píše:stačí čučnout na stupně provozu u vyškova 5 - dopravní kolaps a předtím jsem koukal na kameru a autíčka stála a nehla se ani o píď, ale nevím, třeba už se to rozjelo ...
Zase nějaké broušení u Jihlavy ...
- Přílohy
-
- Schránka01.jpg (59.52 KiB) Zobrazeno 6846 x
Asi se ŘSD snaží plnit své sliby a pracuje se na opravách D1 i v SO a věřme že i v NE. Dnes jsem jel z Plzně a práce broušení pokračuje na cca 126 km na Brno a bez kolon se opravovalo v PJP - asi nejhorší to úsek na D1 v rovinatosti a schodcích - jen tak dál. A výsledek byl velmi dobrý - možná i kolem 117 km na Brno se podaří odstranit hrby dle foto i strochou prachu.
S tou pracovní sobotou a nedělí nevím nevím... Jezdím teď každý víkend po D1 kolem Měřína a ještě jsem tam neviděl jedinou živou duši. Zatím jsou pod bývalým odstavným pruhem položeny jakési žluté chráničky či drenážní trubky...jinak žádný velký pokrok...
Za to broušení chválím, to klesání na 126. km byl snad nejhorší úsek na celé dálnici. Na 118. km to broušení asi navazuje na to co se udělalo loni že? Jsem na to zvědavý až si to projedu.
Za to broušení chválím, to klesání na 126. km byl snad nejhorší úsek na celé dálnici. Na 118. km to broušení asi navazuje na to co se udělalo loni že? Jsem na to zvědavý až si to projedu.
D1_oprava AB km 193,8-199,3 L
Provoz převeden na rozpracovanou polovinu.
Provoz převeden na rozpracovanou polovinu.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Super, jen více takovýchto souvislých oprav, jsem rád, že je použito AB. To znamená, že s rozšířením se počítá, respektive nefixuje se stávající řešení na 20 let.
R48 -> D48 se podařilo!
to sem rád že jste napsali že je to převedeno na rozestavěnou polovinu, protože tam bylo v tom asfaltu tolik hrbolů že sem si zanadával dneska když sem tam jel, ale to příjde asi ještě jedna vrstva, tak to sem si oddychl že je to teprve ´´ rozestavěná polovina ´´
Segue 1.4 tce Grand Scenic
Ano, finální obrusná vrstva se bude pokládat najednou v celé šíři LJP, tj. za jeho celkové uzavírky a při uspořádání provozu 2+1 v PJP (25.-28.5.).
Viz dřívější info na webu ŘSD ... http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... -d2-v-brne
Viz dřívější info na webu ŘSD ... http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... -d2-v-brne
Tak jsem dneska odpoledne projel dopoledne obroušený úsek PJP směrem na Brno mezi km cca 117-120 a musím říct že ta "náprava" je vynikající. Není mi moc jasné, proč se to už dávno neprovedlo na celém schodišti. Za pár hodin hotové 3km, jízda příjemnější než v levým a cena asi taky nijak drastická. Vím že to není žádná oprava, ale zlepšení jízdního komfortu převeliké.
Já zas nechápu, proč to po 5 km úsecích nemohli opravovat jako teď už 20 let a nebylo dneska co řešit ...
A jaká je vlastně koncepce tohoto broušení? Bude se jednat o nějaké ucelené úseky nebo jen "to nejhorší z nejhoršího"?
přesně, jak říká hh - nicméně já bych si přál, aby se zbrousila D1 u Brna na 199.3 - 200 v obou směrech, pak bychom měli v obstojném stavu D1 194 - 204 10 km souvislý úsek, což by bylo super ... něco málo tu psal hh, že se zbrousí při té letošní opravě u Brna, kéž by došlo i na ten zbytek ...
D1_oprava AB km 193,8-199,3 L
Průlet stavbou ... pokračují práce na ložné vrstvě v PJP.
Průlet stavbou ... pokračují práce na ložné vrstvě v PJP.
Díky moc za obě videa! (i R46)
tak se konečně tendruje oprava 193.8 - 199.3 L http://www.isvzus.cz/cs/Form/Display/40 ... ght%3A60px