Dokončení Blanky

Odpovědět

Kdy bude Blanka zprovozněna?

Anketa končí za 19.9.2015 12:14:55

listopad 2014
0
Žádná hlasování
prosinec 2014
5
6%
1Q 2015
19
22%
2Q 2015
18
21%
3Q 2015
17
20%
4Q 2015
10
12%
před dalšími volbami
8
9%
to nikdo neví...
9
10%

Celkem hlasů: 86

kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Re: Dokončení Blanky

Příspěvek od kasme »

pinus píše:On by ten cyklopruh na te ctyrproudovce nebyl problem, kdyby proste pred kazdou krizovatkou nekoncil. Kdo tohle vymyslel, by mel dost metal. Co by komu udelalo, kdyby byl u krizovatky ten asfalt o metr sirsi, aby se tam dalo souvisle projet na kole po cervenem pruhu?
A na Patočkově právě cyklopruh vede i skrz křižovatky včetně cyklosemaforů...
Každopádně to není ještě ideální... :)
Primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda se zúčastní

v úterý 30. dubna 2013 ve 14.00 hodin

slavnostního uvedení Patočkovy ulice do provozu
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

pp21 píše:
michal píše:Osobně se domnívám, že tou luxusní cyklostezkou byl myšlen Mosquitem ten chodník vedle....
Ale kdepak, bylo tím určitě myšleno to co vede po hrázi protipovodňové ochrany, to je ta luxusní a příjemná cyklostezka: http://mapy.cz/s/70Rb
Samozřejmě ;) Jezdím tam denně. Takhle to zhruba vypadá, tj. asfalt tam není, přesto se po tom jede pěkně:
Obrázek

a na Libeňský most a Palmovku se samozřejmě odbočit dá, je tam zákaz mimo cyklistů.
Obrázek

Dneska jsem si ráno schválně projel i ten cyklopruh na čtyřproudovce a prakticky to nemá cenu - čekal jsem na každém semaforu, vedle aut, ... Ale dobré pro silniční rychlocyklisty, lepší než jet normálně v běžném pruhu.

Možná by to mohl někdo přesunout...
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Mikulik píše:...tak pojedu prostě po chodníku, já bych na čtyřproudovku s velkým provozem prostě nevlez...
No a já zase nikdy nepojedu po chodníku - kombinace kanálů, chodců, pejskařů a buhvíčeho ještě s křižovatkami, výjezdy ze dvorků/garáží a mojí rychlostí 30-40km/h vytvoří spolehlivě mnohonásobně víc nebezpečných situací, než jsem kdy zažil s auty :kladivo:
michal

Příspěvek od michal »

pp21 píše:
michal píše:Osobně se domnívám, že tou luxusní cyklostezkou byl myšlen Mosquitem ten chodník vedle....
Ale kdepak, bylo tím určitě myšleno to co vede po hrázi protipovodňové ochrany, to je ta luxusní a příjemná cyklostezka: http://mapy.cz/s/70Rb
Pravda. Ale do luxusu to má pořád daleko. To měli peníze ušetřené za tu zbytečnou barvu spíš dát do pokládky asfaltu. Ne že bych chtěl pokládat asfalt všude, ale zrovna tady by byl rozhodně lepší než ten v létě prašný štěrk.
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

To je problém pražské a české cyklistiky obecně. V Česku má každý kolo za 20 000 a chce jezdit do práce rychleji, než MHD či autem, chce ostatním dokázat, že on je ten "cyklista". To samozřejmě znemožňuje jeho bezpečný pohyb mezi chodci. Ze Západu mám zkušenost, že většina lidí jezdí na silničních kolech bez převodů, často starých rachotinách - i mladí lidé. A jezdí v pohodě, nikam se neženou. Charakter jízdy má pak blíže chodcům, než autům.
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

To nevím, kde ten západ je, ale ze studia v Belgii a NL jsem měl přesně opačný pocit, každý jede poměrně rychle, tj. kolem 20 km/h. Přehazovačka není vidět, je umístěná v zadním náboji.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

pinus píše:Souhlasim s tim, ze vedle je cyklostezka, po ktere se projet da, i kdyz ne na Palmovku (od Libenskeho mostu je zakaz vjezdu).
Ne, není ... http://goo.gl/maps/mYCdZ
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Patočkova - Myslbekova přestřižena, ale zatím nezprovozněna :kladivo:

http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/myslbek ... 8.jpg.html

Páska stačila sotva přes koleje... http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 430/strih/

další videa a fotky za chvíli
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... va/130430/

hlavně co se týče značení, tak je to maso :)
otočená jednosměrka Na Hubálce
vodorovné značení v Myslbekově je kompletně pryč
horní přechod má hrany až ke kolejím

videoprůjezd Myslbekova a zpět - Patočkova k vozovně a zpět - Myslbekova - Hládkov - Na Hubálce - PAtočkova - SAT

jonáš

Příspěvek od jonáš »

Jo, luxusní a příjemná .. šotolina, po dešti bláto, betonový šikany, v noci tma .. prostě samý pozitiva a životní jistoty, ofrout nutný. Zprůjezdněná cyklo Sokolovská by byla o hodně lepší než tyhle všechny nepodarky ..
pinus

Příspěvek od pinus »

pp21 píše:
pinus píše:Souhlasim s tim, ze vedle je cyklostezka, po ktere se projet da, i kdyz ne na Palmovku (od Libenskeho mostu je zakaz vjezdu).
Ne, není ... http://goo.gl/maps/mYCdZ
Omlouvam se, i Mosquitovi. Mel jsem nejak zakodovano, ze tam je uplny zakaz.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

adamos

Příspěvek od adamos »

Ještě k tomu OT s cyklostezkama:
Po Praze se celkem dost pohybuji na kole, pokud to počasí dovolí.
Je-li cyklostezka smysluplná, pak jí samozřejmě dám přednost - příkladem povedeného řešení je třeba stezka z Podolí na Zbraslav, taky proto tam na souběžné silnici většinou kolo nepotkáte. Štěrková stezka Karlínem je taky OK. Jsou ale situace, kdy prostě potřebuji jet jiným směrem, a pak to jinudy než po silnici nejde. Za cyklopruhy á la Patočkova jsem velice rád. Mám jakouž takouž jistotu, že mě tam auta ten průjezd umožní relativně bezpečně, a zároveň je řešení celkem levné. Zkuste si projet "cyklostezku" na Budějovické (v cestě chodci, lavička, sem tam stánek, kolizní místa na přejezdech přes kolmou silnici)) a pochopíte.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Na Balabenku se to dá právě objet tím tunýlkym , co tu někdo pěkně nakreslil, pod Libeňským mostem přes Libeň a pak podchodem pod Čuprovou. Co jsem jezdil na kole v Dánsku, tak mělo to přehazovačku nějakou neviditelnou, protože kolečka jsem neviděl, ale když jsem to zmáčknul na jinou pozici, jelo to lepší, takže nějaký neviditelný převod to mělo. Co se týče cyklostezek, tak fakt brutálně řešený mi připadá Milada Horáková do centra, těsně před tunelem. Tam se cyklostezka ztrácí neznámo kam. Akorát vjet někomu pod kola.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Patočkova x Myslbekova videočasosběrně 2009 - 2013

poskládal pp21
Mike

Příspěvek od Mike »

dobrý, ale strašně rychlý
takže jsem nepochopil ty koleje co vznikly a vzápětí zanikly
v obraze vpravo dole
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

to byl srpen 2012, kdy se obnovovala křižovatka
položili koleje jen v křižovatce a od té doby se přes ně jezdí
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Mike píše:dobrý, ale strašně rychlý
No jo no ... kdo by na to delší koukal :). Tady je verze dlouhá 7 minut.

PS: V archivu z teto kamery je materiálu na rovných 10 hodin videa ... ale kdo by se na to díval, že :)
(tj 1.4.2009 až 1.5.2013 je 1491 dnů * 10 hodin denně * 60 snímků za hodinu dělá 894.600 sníkmů. Pro video 25 snímků za vteřinu to dělá 9,94 hodiny videa :))

PS2: Pokud to chcete v lepší kvalitě, je to ke stažení zde: http://uloz.to/xAd1ZWW4/patockova-2009-2013-avi
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Divím se, že to tu neproběhlo:
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/prah ... 69682.html

Upřímně jsem to čekal, Metrostav možná není dokonalá firma, ale znám je trochu a v tomto by prostě nepořádek nikdy neměli. Jednoduše snaha hodit vlastní neúspěchy na zhotovitele.
kot

Příspěvek od kot »

Já to beru jako skvělou zprávu! Takže město nebude u novinářů objednávat články o zastavení výstavby a naopak se snad začnou objevovat články o konkrétnějším termínu otevření. :D
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

03.06.2013 - Záplavy v Praze
Povodně zatím nijak neovlivnily rozestavěný tunelový komplex Blanka, který vede mimo jiné pod Vltavou v pražské Troji. "Protipovodňová opatření jsme v rámci stavby řešili jako první, jsou stavěna podle nových pražských norem na úroveň povodně 2002," řekl mluvčí Metrostavu František Polák. V pořádku je i dokončovaný nový Trojský most. "Most je samonosný - tedy bez pilířů v řece, takže jsme v rámci našich povodňových plánů pouze preventivně vyklidili staveniště na obou březích," doplnil Polák.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Ráno jsem jel po mostě Barikádníku a nový Trojský most stojí, provizorní pilíře taky neuplavaly :-) Akorát zařízení staveniště na Holešovické straně to trochu proplachuje, ale uplavatelné věci snad metrostaváci včas uklidili. Jinak s tím že nejsou pilíře v řece Polák trochu kecá, teď v řece jsou ;)
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

A dá se tomu ještě říkat pilíře, když už nic nedrží ? ;-)

Spíš se obávám, jak to teď dopadne s dokončením, protože se bude muset zaplatit spousta jiných věcí.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

bývalé podpěry

dokončit a zaplatit není to samé :crazy:

a pak taky zprovoznit... :)
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Zvlášť když město pořádně neplatí už rok (od loňského května). Paradoxně by teď snad měli začít konečně normálně platit, protože byla dokončena kategorizace (rozčlenění faktur podle toho zda došlo k navýšení ceny a druhu odůvodnění proč k němu došlo) a dvě kontroly této kategorizace prokázaly, že je v pořádku. Nicméně si Magistrát zadal kontrolu třetí :-o takže se finanční toky jetšě nerozhýbaly.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Dr.Fe1 píše:Nicméně si Magistrát zadal kontrolu třetí :-o takže se finanční toky jetšě nerozhýbaly.
Kontrola, která nic nenajde, je špatná kontrola a je třeba udělat tu "správnou", ne? Kromě toho se změnilo vedení a to nové přece nebude věřit kontrole zadané tím minulým. (a kromě toho, já mám taky kamaráda, který by rád něco vyfakturoval :? ) Je na tom něco nejasného?
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“