Přejmenování rychlostních silnic na dálnice
Re: Přejmenování rychlostních silnic na dálnice
http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-l ... ich-987105
Takže ze všech současných R budou D? Včetně R48, R46, R56, R7, R4 a všech ostatních v novém pojetí, které se měli stát jedničkami s autíčkem?
A ty lepší jedničky budou označený autíčkem, nebo tam bude jenom značka o zvýšení rychlosti?
Takže ze všech současných R budou D? Včetně R48, R46, R56, R7, R4 a všech ostatních v novém pojetí, které se měli stát jedničkami s autíčkem?
A ty lepší jedničky budou označený autíčkem, nebo tam bude jenom značka o zvýšení rychlosti?
Ministr to řekl správně, podle zákona budou všechny R změněny na D a teprve pak se budou nevyhovující tahy vyřazovat... Při změně na S se totiž změní příslušné úřady k rozhodování o uzavírkách, zvláštním užívání, ochranném pásmu atp. a je potřeba předat řádně veškerou agendu...
-
Marooned17
Ad článek v E15 - kdo z vás poznal, která silnice je na ilustrační fotografii, aniž se koukal na info? 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
-
Marooned17
Neprůběžná středová svodidla, mizící VDZ, roz.ebaný povrch, krátké připojováky... typická R4.
R4 ano, u Cukráku nikoliv...Martin z Ostravy píše:R4 u Cukráku?
Marrooned17: Co myslíš neprůběžnými středovými svodidly? A ten připojovák zas tak krátký není:
http://www.mapy.cz/#q=voznice&t=s&x=14. ... 4399_1&c=H
A i to VDZ zatím teď docela drží
Při podrobnym pohledu je dokonce vlevo pod stromama vidět stará dobříšská.
-
Marooned17
jonáš: Ano, na fotce je velmi patrné, proč se tomuto úseku kdysi říkalo Andělské schody.
mapman: A počítá se s tím, že se upraví i dálniční známky? A bude tam taky, už jen nový, zelený symbol dálnice, bez modrého autíčka, když budou od nového roku zpoplatněny jen dálnice?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Design kuponů se už teď dokončuje a stále není schválený zákon ani vyhláška která změnu zavádí, takže zatím ne, navíc v 2014 by zpoplatnění mělo stále kopírovat letošní rozsah, tu hlavní změnu lze očekávat asi až v průběhu roku 2014 nebo v návaznosti na nový mýtný tendr...
-
Marooned17
Hodně zásadní norma pro budoucí stavební příslušnost dálnic a SPMV?:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/polit ... -bottom%22
Už se o tom párkrát mluvilo, ale nemyslím si, že toto projde. To si obce vzít nenechají.Marooned17 píše:Hodně zásadní norma pro budoucí stavební příslušnost dálnic a SPMV?:
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
To mapman: Takže se máme co těšit na novou mapu dálniční a silniční sítě. Hele, mapmane, budou nějak SPMV zvýrazněny v atlasech a mapách? Myslím, že by byl dobrej nápad udělat oficiálního dálničního průvodce ŘSD a MD, který by byl jako normální kniha a bylo by v něm kromě atlasu a podrobných schémat dálnic, SPMV a jedniček se zobrazeným značením, proměnnými značeními, mýtnými branami, odpočívadly a schématy MÚK. Dále podrobné mapy Prahy, Brna, Ostravy a Plzně, průjezdní mapy a mapy center dalších větších měst a podrobný rejstřík.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
To co bude v mapách a atlasech záleží na jejich vydavatelích, my můžeme tak akorát doporučovat... V tuhle chvíli ale ještě novela zákona schválená není, tudíž ani to nové pojetí není věcí hotovou. Z toho důvodu bych případné šperkování nového pojetí nechal až budeme vědět, že to skutečně bude 
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
Ale to s tím průvodcem si někam napiš mapmane a zkus to navrhnout. Jinak to byl jen zvídavý Dálničářský dotaz. Jinak jsem taky rád, že to jde dál legislativním procesem.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
A toto znáš? http://dalnicnipruvodce.topograf.cz/
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
Znám, ale podle mne velmi nepodrobné, neaktuání a ty mapy by měly vypadat tak, jak jsou v letácích ŘSD.
Z jiného soudku:
Pokud jsem pochopil dobře, tak s povýšením některých R na D dojde i ke změně správního orgánu. Nedalo by se něco podobného udělat i s některými skoro R v Praze, včetně toho, že by přešlo vlastnictví na stát? Jde mi o to, zda by neměli všechny skoro R a D začínat alespoň na okruhu R1 (SOKP) - R4 od MUK Zbraslav a R7 od MUK s Evropskou.
Pokud jsem pochopil dobře, tak s povýšením některých R na D dojde i ke změně správního orgánu. Nedalo by se něco podobného udělat i s některými skoro R v Praze, včetně toho, že by přešlo vlastnictví na stát? Jde mi o to, zda by neměli všechny skoro R a D začínat alespoň na okruhu R1 (SOKP) - R4 od MUK Zbraslav a R7 od MUK s Evropskou.
R a D by samozřejmě od okruhu začínat měly. Ale na tom nic nezmění změna vlastníka, ale až odstranění jejich závad, díky kterým být jako R označeny být nemohou.
Když Praha se k těmto úsekům chová hrozně macešsky a ani to není její priorita. Pro Prahu jsou to totiž jenom místními komunikacemi. Proč by Praha investovala čas a peníze do přestavby toho kousku R7 Na Padesátém, když se tam bude stavět R1 518...
Řekl jsi to hezky : Proč by Praha...
Praha je docela akční jedině snad v úpravě jizdních režimů (např.nedávno Těšnovský tunel směrem z centra), jinak je to vše jedna velká a obrovská tragédie. Já už nemohu jezdit ani po JS, protože z těch nových Hostivaří, Barrandovů a jednoho miniaturního Brna, se mi udělá vždy zle.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
to dvs: Já bych je spíš dal rovnou na D, ale jedná se zatím bohužel jen o MO mezi Rybníčkama a Pelc-Tyrolkou, CHR, VR I., PR, CHOR. Navíc by se s tím muselo počkat na Blanku a je to nesmysl dělat z toho D, pokud nemáme RR II. mezi JZM a ZAT. Takže do roku 2018 to budou dle mého názoru jen místní komunikace. Dále by se třeba musela zvýšit rychlost v tunelech na 80. A navíc bych na značení změnil dost věcí, hlavně písmo a piktogramy a označení silnic a některé značky přidal.
to DalničářMK: Trochu jste mne nepochopil, protože mi jde pouze o to, aby R a D byly zakončeny minimálně na Pražském okruhu i co se týká správního úřadu. Jde mi o R4 a R7. Slůvko minimálně používám, aby D1 začínala stále na Chodově a ne až někde Modleticích.
Jinak zpráva z projednávání návrhu zákona:
Jinak zpráva z projednávání návrhu zákona:
psp.cz píše:23.5. proběhla obecná rozprava
pozměňovací návrhy v rámci hospodářského výboru do 14.6.2013
do 28.6. tabulkový materiál se zpracovanými změnami
další projednání od 4.9.2013 zdroj MP3 jednání hosp. výboru cca od 3:30
A co tím převedením MO a radiál do dálnic získáte? 130? 100? A na co 80 v městskému tunelu s velkými intenzitami a MÚK po každých pěti kachličkách? To už ty normy můžeme rovnou zrušit a udělat dálnici z čehokoliv co má víc jak 2+2 pruhy... Kdyby se radši řešilo to značení, buď nechat zelený nebo dát celý bílý, pěkných návrhů tu bylo dost...tohle aspoň je realizovatelný.DálničářMK píše:to dvs: Já bych je spíš dal rovnou na D, ale jedná se zatím bohužel jen o MO mezi Rybníčkama a Pelc-Tyrolkou, CHR, VR I., PR, CHOR. Navíc by se s tím muselo počkat na Blanku a je to nesmysl dělat z toho D, pokud nemáme RR II. mezi JZM a ZAT. Takže do roku 2018 to budou dle mého názoru jen místní komunikace. Dále by se třeba musela zvýšit rychlost v tunelech na 80. A navíc bych na značení změnil dost věcí, hlavně písmo a piktogramy a označení silnic a některé značky přidal.