Upozornění: Jedná se o nekvalitní amatérské záběry.
[D3] 0307 a 0308AB Tábor – Veselí n.L.
Re: 0307 a 0308AB Tábor – Veselí n.L.
Pár záběrů ze včerejší krátké cyklo projížďky od Kozíko hrádku po MÚK Planá nad Lužnicí.
Ad Motocentrum" : včera jsem projížděl přes křižovatku " U Mašáta" a všiml jsem si jakési "odbočky" na úrovni Motocentra z rekonstruovaného úseku ve směru od Phy do již uzavřeného pruhu. Vše bylo označené kužely. Ale uvádím, vše jsem viděl z mostu D3 x I/19. Ví někdo něco bližšího?
Z mostu to tedy vypadalo, že Motocentrum odříznuté není. Ale , jak říkám, viděl jsem to jen z mostu a na okamžik. Jinak díky za tu " Kozinu". vidím, že provoz "kolistů" je docela slušný.
Takže někde to jde! Pastva pro oči... Začínám tomu otevření věřit.
Podle mě dostupných info by měl být v provozu levý pás (směr Praha) obousměrně, přičemž z tohoto pásu je na úrovni motocentra zřízena odbočka, označená značkou B24a (zákaz odbočení vpravo) s dodatkovou tabulkou Mimo vozidla stavby a příjezdu k nemovitostem - zachování přístupu a příjezdu k nemovitostem je podmínkou stavebního povolení na přestavbu pravé poloviny dálnice.
Prosím někoho o potvrzení že to tak skutečně je
Prosím někoho o potvrzení že to tak skutečně je
Úsek D3 Tábor - Veselí dokončí v červnu. Řidiče na něj možná nepustí
Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/dalnice-d3-c ... zpravy_khr
Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/dalnice-d3-c ... zpravy_khr
Já jsem jel od Tábora na Prahu, takže jsem žádnou značku a odbočku k motocentru nezaregistroval. Pro mne by to bylo odbočení doleva, což je nesmysl. Je logické, že by odbočka byla přístupná jen z opačného směru tj. od Prahy na Tábor, tj. odbočení doprava. Ale i pokud tam odbočka je, tak až se zahájí ta rekonstrukce, tak stejně nebude asi možné přes stavbu odbočovat. Nebo ano ?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Já to zažil poprvé v životě teď v pátek, předtím jsem už x-krát jel Pha-ČB přes Písek. Teď jsem ale měl vyřizování přímo v Táboře. Po této zkušenosti jsem si potvrdil, že opravdu nechápu, pokud někdo dobrovolně volí pro cestu Pha-ČB variantu přes TáborUžovka píše:bohužel jí zažívám a nejvíc začátkem všech víkendů...proto se modlím za otevření D3 !!!
Nemáte pravdu. Pokud vyjíždíte z Prahy - Jižního města ve všední den v úterý po 20-22 hodině, je cesta přes Tábor rychlejší. Ale běda, když to zkusíte dřív, to je pak peklo.GiuseppeS píše:Já to zažil poprvé v životě teď v pátek, předtím jsem už x-krát jel Pha-ČB přes Písek. Teď jsem ale měl vyřizování přímo v Táboře. Po této zkušenosti jsem si potvrdil, že opravdu nechápu, pokud někdo dobrovolně volí pro cestu Pha-ČB variantu přes TáborUžovka píše:bohužel jí zažívám a nejvíc začátkem všech víkendů...proto se modlím za otevření D3 !!!
njn, ale když jedu do VnL tak mi cesta po R4 naprd 
Alejo, já to chápu. Ten důvod se jmenuje Dubenec. Dovede přidat i třičtvrtě hoďky.GiuseppeS píše:Já to zažil poprvé v životě teď v pátek, předtím jsem už x-krát jel Pha-ČB přes Písek. Teď jsem ale měl vyřizování přímo v Táboře. Po této zkušenosti jsem si potvrdil, že opravdu nechápu, pokud někdo dobrovolně volí pro cestu Pha-ČB variantu přes TáborUžovka píše:bohužel jí zažívám a nejvíc začátkem všech víkendů...proto se modlím za otevření D3 !!!
Videa z dnešní projížďky po zrekonstruované části 306 a po většině stavby. Je to točeno z ruky na foťák, takže omluvte roztřesenost a pokud si zesílíte zvuk tak i naše kecy
Část první - zrekonstruovaná část 306 a stavba D3 až po MÚK Planá, tam nás stoplo asfaltování obou pásů dálnice:
Část druhá - od MÚK Soběslav na jih k mostu přes Dírenský potok / Nadýmač (cca km 97), pak otočka a jízda až skoro k mostu přes Koberný.
Část třetí - od Doubí, po mostě přes Koberný až po MÚK Planá
Část první - zrekonstruovaná část 306 a stavba D3 až po MÚK Planá, tam nás stoplo asfaltování obou pásů dálnice:
Část druhá - od MÚK Soběslav na jih k mostu přes Dírenský potok / Nadýmač (cca km 97), pak otočka a jízda až skoro k mostu přes Koberný.
Část třetí - od Doubí, po mostě přes Koberný až po MÚK Planá
Toxy krásná práce!!! Díky tobě vsázím na "předprázdninové"otevření. 
adamos píše:Alejo, já to chápu. Ten důvod se jmenuje Dubenec. Dovede přidat i třičtvrtě hoďky.GiuseppeS píše:Já to zažil poprvé v životě teď v pátek, předtím jsem už x-krát jel Pha-ČB přes Písek. Teď jsem ale měl vyřizování přímo v Táboře. Po této zkušenosti jsem si potvrdil, že opravdu nechápu, pokud někdo dobrovolně volí pro cestu Pha-ČB variantu přes TáborUžovka píše:bohužel jí zažívám a nejvíc začátkem všech víkendů...proto se modlím za otevření D3 !!!![]()
No, tuto neděli byla přes Písek "kolona" od křižovatky na Lety až po Dubenec. Takže člověk si opravdu nepomůže ani na Tábor ani na Písek.
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
Hele, tak teď jsem zvědav, jestli se to otevře 28. nebo 30. 6., ale radši bych byl za 30. 6.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
A jaký v tom je rozdíl?? 28 nebo 30?? Hlavně ať už to je!! V poledne jsem jel okolo, překvapilo mě jaký byl neuvěřitelný stavební ruch u napojení u Tábora, zato na druhém konci u Veselí bylo skoro mrtvo. A to i přes to, že je sobota a přes to, že té práce je tam ještě dost. Pravý pás okolo Tábora směrem na Č.B. je prakticky netknutý,
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Pohled do kalnedáře napoví ... 28.6. je pátek a rozdává se vysvědčení. O následujícím víkendu, tj sobota 29.6. vyrazí značná část lidí na dovolenou. Pro ty jaksi bude mezi otevřením pátek 28. nebo neděle 30. rozdíl značný.monin píše:A jaký v tom je rozdíl?? 28 nebo 30??
Osobně bych spíš neviděl rozdíl mezi otevřením 30.6 a třeba 15.7.
Nicméně já nevěřím ani jednomu výše zmíněnému termínu ... nechme se překvapit.
Včera bylo hodně živo i na konci u Veselí, a to jsem tam jel o půl sedmé večer, asi je to dost nárazové
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
To petrsida:A co se dělo u Veselí, jestli se mohu optat?
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
Směr na Prahu byl protažený přes protisměr a most nad dálnicí a motalo se tam snad 20 lidí v vestách, kteří upravovali kužele značení (nevím, jestli ho zpovozňovali, či naopak rušili, spíš to první, na ten starý přímývýjezd zatím není sáhnuto)
v oblouku budoucí nájezdové/výjezdové rampy od mostu makal bagřík na úpravách
spousta aut byla i na vlastním tělese kolem mostu přes dálnici, ale tam jsem neměl moc času se rozhlížet
ta křižovatka mi přišla už v podstatě hotová, jediné co viditelně chybělo, byl asfalt na propojení obou těles dálnice těsně před mostem a svodidla, jinak to je ve stavu nalajnovat a jezdit (+ finální úpravy terénu)
ještě se asi bude upravovat ten starý výjezd ve směru Budějice Veselí
snad sem na nic nezapoměl
v oblouku budoucí nájezdové/výjezdové rampy od mostu makal bagřík na úpravách
spousta aut byla i na vlastním tělese kolem mostu přes dálnici, ale tam jsem neměl moc času se rozhlížet
ta křižovatka mi přišla už v podstatě hotová, jediné co viditelně chybělo, byl asfalt na propojení obou těles dálnice těsně před mostem a svodidla, jinak to je ve stavu nalajnovat a jezdit (+ finální úpravy terénu)
ještě se asi bude upravovat ten starý výjezd ve směru Budějice Veselí
snad sem na nic nezapoměl
Ano, v sobotu ráno jsem jel na ČB a jezdilo se takto: http://mapy.cz/s/7jFe
Tak potvrzuji výše uvedené příspěvky, vesele se pracuje, stavba se mění každým dnem.
Protože jsem měl tu "možnost" několikrát v posledních dnech zde jet a to v různou denní dobu, tak jsem udělal malá měření, kdy jsem stopoval průjezd od MÚK Veselí sever k MÚK Čekanice (samozřejmě po "staré" I/3)
10.5. v 11hod - 52 min
14.5. v 17hod - 46 min
21.5. ve 23hod - 25 min
26.5. v 19 hod - 31 min
Po zprovoznění D3 očekávám průjezdní dobu cca 11 min. Už aby to bylo!
Protože jsem měl tu "možnost" několikrát v posledních dnech zde jet a to v různou denní dobu, tak jsem udělal malá měření, kdy jsem stopoval průjezd od MÚK Veselí sever k MÚK Čekanice (samozřejmě po "staré" I/3)
10.5. v 11hod - 52 min
14.5. v 17hod - 46 min
21.5. ve 23hod - 25 min
26.5. v 19 hod - 31 min
Po zprovoznění D3 očekávám průjezdní dobu cca 11 min. Už aby to bylo!