0805 Lovosice – Řehlovice
Re: 0805 Lovosice – Řehlovice
Přibližná trasa dálnice dle plánu z roku 1986 http://www.mapy.cz/#x=14.084731&y=50.53 ... 7gt6gR4grJ
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Marooned17
Lenny: Řekl bych, že kdyby dnes již 20 let stála, nikoho by ta trasa nevzrušovalala.
A zde byl tunel o délce 1000 m http://www.mapy.cz/#x=14.014510&y=50.56 ... LahKEK652M
D47 už máme, teď ještě D48
Včera a dneska jsem jel okolo. Na stavbě se absolutně nic neděje. MÚK Řehlovice za posledních 14 dní naprosto beze změny. Stojí nedodělané nosníky mostu tělesa dálnice přes přeložku místní komunikace, ale jen na 2 polích, bednění se nedělá. Zemní práce se žádné další nedělají.
Okolo ústeckého portálu tunelu Radejčín se za poslední cca měsíc taky nic neodehrálo. Násep trasy směr Radejšín se nedělá.
Jedině uzavřeli cca 300 m pravého pruhu dálnice směr Ústí od MÚK Řehlovice, zřejmě se dělá nový povrch. Proto to omezení rychlosti na posledním km od Ústí, jinak se všude jezdí 130.
Nechápu to. Buď jsou dohady ohledně podloží. A nebo snad ŘSD dalo pokyn nic většího nedělat, než zas rozhodne NSS?
Okolo ústeckého portálu tunelu Radejčín se za poslední cca měsíc taky nic neodehrálo. Násep trasy směr Radejšín se nedělá.
Jedině uzavřeli cca 300 m pravého pruhu dálnice směr Ústí od MÚK Řehlovice, zřejmě se dělá nový povrch. Proto to omezení rychlosti na posledním km od Ústí, jinak se všude jezdí 130.
Nechápu to. Buď jsou dohady ohledně podloží. A nebo snad ŘSD dalo pokyn nic většího nedělat, než zas rozhodne NSS?
Anebo se všechny pracovní síly přesunuly na D3, která bude nejspíš mocně finišovat 
Mapman: také si to myslím. Podle mě je to velice chytrý a trochu i utajený tah (viz.včerejší příspěvěk od Kuby). Než Patrik a jeho Děti slunce zjistí, co se to na nedostavěné D8 vlastně děje, oni zatím urychleně otevřou nejen D3 do Veselí/L., ale nyní v rámci opravdu vysokého pracovního nasazení, v Po-Ne 06-22, ji dokonce dotáhnou až na Dolní Dvořiště/Wullowitz, kde se jen rychle pozdraví s hornorakouským hejtmanem, kterému předají jednu dopravní značku s kyselým smajlíkem, kde je napsáno ještě/noch 15km, ten ji umístní na konec naší D3 a zároven, jim sdělí a slibí, že nyní udělá konečně vše pro to, aby se jejich A7, co nejrychleji napojila na naši novou D3 a že to je nyní i jejich priorita. A ještě tu noc se všichni zase stáhnou na rozestavěnou D8. A protože Patrik a jeho Děti teprve začínají protestovat na jihu a blokují jeden sjezd z D3 u Kaplice, rychle ji mezitím dostaví a tak konečně i D8 bude také komplet hotová. Patrik po tom všem, osadí novou, zelenou dopravní značku dálnice u Řehlovic na nově otevřené D8 a založí občanské sdružení a nové webové stránky za rychlé dokončení D52 a sám začne jednat s ministrem dopravy o co nejkratším možném termínu dostavění D52 od Pohořelic k rakouské A5.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Mě to zas tak k smíchu nepřipadá. I to málo co se v ČR staví se staví neskutečně hlemýždím tempem a ŘSD je přitom v klidu a v pohodě ........ 
Dr.Fe1: Kámo, mě už vůbec ne. Ale co jiného, než srandu, si z toho musí člověk dělat, aby mu z toho všeho nepřeskočilo? ŘSD? A proč by tam nebyli v klidu? Oni mají pořád stejný, slušný a jistý prachy, jak za to, když postaví ročně 5 km dálnic tak i za to když se postaví ročně 65 km dálnic. Já mít takové jisté a teplé místo ve státní mašinérii, stejný, jistý a slušný prachy za to, když něco udělám dobře, tak i za to, co podělám, tak by mě to taky nechávalo časem naprosto klidným. A pokud na takovém místě sedí někdo i více jak 5 - 10let, tak pak je už úplně odtržen od reality nějakého normálního života. A nejedná se samozřejmě jen o ŘSD. Je tam všude samozřejmě spousta světlých a vzácných vyjímek, že mapmane, ale těch je podle mě bohužel pořád jen naprosté minimum a ti opravdu staří matadoři, je podle mě je ještě k tomu neustále drtí a dostávají je taky časem do klidu. A proto taky, jsme v roce 2013, tam kde jsme. S odstaveným bagrem u Řehlovic a se značkou smrtky za Velešínem směrem k hranicím.
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
No já se přikláním k variantě přesunu posil na dokončení D3 do Veselí. 
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
chybí ještě ta o nafukovacím mostu přes pozemky jisté farmářky u Hradce a pohádka
" jak se staví dálnice v čechách" je kompletní
" jak se staví dálnice v čechách" je kompletní
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Mike: tak já jsem o tom menším problému, kdy se prý jen na pár měsíců, zaseklo pokračování D11 dál za H.K., také něco slyšel, ale nechtěl jsem to sem tahat, aby mě někdo nenapadl, že to patří do jiného vlákna. Nehledě na to, že prý ta paní farmářka prodá letos kravku a příští rok na jaře už nesazeje. Takže by už to mělo být taky u té D11, tak jako u D3, D8, D52 v pohodě. Jinak, tu D8 a D3 jsem si dovolil zde spojit jen z toho důvodu, že to je přece jen ucelený tah E55. A taky, že si s tím začal mapman 
Pár fotek z dnešního rána
Děkujeme pane makr
Nevím na co se čeká s dokončením povrchů v úseku Bílinka - tunely ? ! .... to vypadá skutečně jako bojkot výstavby.
Obrusným vrstvám asfaltovým (ty po kterých se jezdí) nepomáhá, když se po provedení nevyužívají... Položit těch pár kilometrů se zvládne velice rychle, až bude jasné, kdy se dokončí celá dálnice.Dr.Fe1 píše:Děkujeme pane makrNevím na co se čeká s dokončením povrchů v úseku Bílinka - tunely ? ! .... to vypadá skutečně jako bojkot výstavby.
No spíš je vidět, že se tam celkově nic nedělá.
Od Bílinky k tunelu je to docela OK, dál je to s prací špatné.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
Stále jsem přemýšlel, co může být za problém, že mezi tunely se pořád nestaví. Tak jsem juknul do katastru, a ty dvě vyznačené parcely ještě nepatří celé státu. Takže asi problém s výkupy pozemků.
tyto parcely se vyvlastňují či odkupují? jak to stojí v katastru?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
V katastru je že 53/60 vlastní stát, právo hospodařit za stát ŘSD. Zbytek mají 4 vlastníci. Nechci je sem vypisovat. Ale případně se lze mrknout na http://nahlizenidokn.cuzk.cz/ , katastrální území Prackovice... a čísla parcel jsou v obrázku.
Na jednu spoluvlastnici (1/40) je exekuční návrh a exekuční příkaz k prodeji nemovitosti. Obzvlášť u toho menšího pozemku (7/60 z 92 m2 = 10,73 m2) je to tedy výživné.
To se mi nezdá. Stejné vlastnické složení mají i jiné pozemky okolo ... třeba 1379/2, 1377/2 ... a na nich se staví. A u všech je Omezení vlastnického - Exekuční příkaz k prodeji nemovitosti - Zástavní právo exekutorské. To bude nesjpíš ten důvod proč to není státu.makr píše:Stále jsem přemýšlel, co může být za problém, že mezi tunely se pořád nestaví. Tak jsem juknul do katastru, a ty dvě vyznačené parcely ještě nepatří celé státu. Takže asi problém s výkupy pozemků.
Ten letáček je příjemně samovypovídající - "fotografie z průběhu stavby" a jeden bagřík upravuje svahy, jinak nikde ani nohaotaznik píše:Nový leták: http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/A0AD ... -rehlo.pdf
-
Marooned17
Jako promiňte, ale proč se tu 5 let řeší nějací ekoaktivisté, a ukazuje se najednou, že stát není schopen ani vykoupit pozemky??
Nebo to zase chápu špatně?
Nebo to zase chápu špatně?
Oba zmíněné pozemky figurují v předchozích rozhodnutích ohledně povolení stavby, poslední je zde:
http://www.kr-ustecky.cz/vismo/dokument ... 1&p1=93806
To znamená, že zde musel být předtím souhlas do stavebního řízení. Stavět lze i na cizím pozemku, pokud s tím vlastník vysloví souhlas. Tady je důvodem, že to ještě nevlastní ŘSD asi nedořešení té exekuce. Mnohdy to dlouho trvá a exekutoři toho mají mraky. Myslím, že to je spíš falešná stopa. Česká republika je už vlastníkem většiny podílu na těchto parcelách.
Osobně bych důvod viděl spíš ve firmě Eurovia, které hrozí průšvih v soudním sporu ohledně D1 v Ostravě a tady mají nevypověditelnou smlouvu, tak si tím asi chtějí trochu pomoct.
http://www.kr-ustecky.cz/vismo/dokument ... 1&p1=93806
To znamená, že zde musel být předtím souhlas do stavebního řízení. Stavět lze i na cizím pozemku, pokud s tím vlastník vysloví souhlas. Tady je důvodem, že to ještě nevlastní ŘSD asi nedořešení té exekuce. Mnohdy to dlouho trvá a exekutoři toho mají mraky. Myslím, že to je spíš falešná stopa. Česká republika je už vlastníkem většiny podílu na těchto parcelách.
Osobně bych důvod viděl spíš ve firmě Eurovia, které hrozí průšvih v soudním sporu ohledně D1 v Ostravě a tady mají nevypověditelnou smlouvu, tak si tím asi chtějí trochu pomoct.