I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Hradec Králové (D11, I/31) – Vamberk (I/14) – (I/43) – Šumperk (I/44) – Bruntál (I/45) – Opava (I/46, I/56, I/57) – Ostrava (D1, I/58, I/56, I/59) – Havířov – Český Těšín (I/48)
Odpovědět
bumbik

Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Příspěvek od bumbik »

Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Chtělo by to nějaké nové fotky ...... zajel bych tam, ale nějak nestíhám :-(
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Country píše:Chtělo by to nějaké nové fotky ...... zajel bych tam, ale nějak nestíhám :-(
Něco nového už je na světě, snad se to do zítřka podaří zpracovat.
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Podařilo se, zde je několik nových obrázků z 18.05.2013 a taky z 26.05.2013.
;)
Přílohy
IMG_9556 (2).jpg
IMG_9556 (2).jpg (237.84 KiB) Zobrazeno 10082 x
paja

Příspěvek od paja »

dobrý, jsem si říkal, zda zase Vláďa nebude fotit a je to tak, včera jsem taky nafotil MÚK ML + MÚK Hrabyně + most mezi Josefovicemi a VP, foto posílám na web, ať to taky sem dají
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Fajn fotky :-)
Mám - asi hloupý - dotaz, ten most, to montují a budou nějak postupně nasouvat ?
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Ano, podobně jako se dělal Lochkovský most.
R48 -> D48 se podařilo!
paja

Příspěvek od paja »

Stanjura asi jako jediný ministr v historii z MSK konečně něco dělá, celá stavba I/11 od Rudné až po ML by měla být hotová v 8/2015 - více http://polar.cz/archiv/video/regionalni ... #cast-3464
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Lenny píše:Jak posouvají bednění pílířů, jeřábem, čí je tam vlastní hydraulika?
Myslím, že odpověď lze nalézt zde: http://www.doka.com/web/media/files/new ... usl=ignore,
a to v článku o stavbě SO 206, na straně 9. :o :ok:
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

Tak ministr Stanjura jede zítra na návštěvu MSK a mimo jiné si obhlédne staveniště MÚK Rudná a staveniště stavby I/11 v Mokrých Lazcích.
Více info zde:http://www.mdcr.cz/cs/Media/Planovane_a ... y_kraj.htm
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Country píše:Fajn fotky :-)
Mám - asi hloupý - dotaz, ten most, to montují a budou nějak postupně nasouvat ?
Nepřeberné množství různých aplikací mostů metodou postupného výsuvu, z ŽB i OK, a to z celého světa, lze nalézt mj. i na:
http://www.google.cz/search?q=increment ... 20&bih=871
;)
Naposledy upravil(a) Vladimír dne 10.6.2013 12:53:18, celkem upraveno 1 x.
harmonica

Příspěvek od harmonica »

Nebo moc pěkné video:
http://www.youtube.com/watch?v=S3Kf9e6JgF4

Btw: Moc jsem akorát nepochopil co je za mechnismus na pilíří aby ten most "nedrhnul" o ten pilíř, nějaké válce?
A druhá otázka, v tom videu už nebylo ukázano, ale jak je spojen pilíř vs mostní deska? Nijak?
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
Honda

Příspěvek od Honda »

Prodloužená Rudná: peníze jsou, stavba může začít

Ostrava /DENÍK SLEDUJE/ - Odvést dopravu z páteřních komunikací Poruby, snížit emise a prašnost i spojit město s Opavskem. To všechno si slibují lidé od stavby Prodloužené Rudné. Dobrá zpráva je, že jde vše podle plánu.
Zdolání trasy mezi Ostravou-Porubou a Opavou autem by od roku 2015 nemělo řidičům zabrat více než patnáct minut. Se stavbou Prodloužené Rudné jde totiž všechno podle plánu. Pro letošní rok bylo na projekt uvolněno téměř šest set milionů korun. Díky tomu se z přípravných prací může přejít k samotné realizaci.

Čtyřproudá komunikace naváže na silnici s značením 1/11 severozápadně od Ostravy směrem na Opavu. „Přeložka cesty bude dlouhá více než šest a půl kilometru. Prodloužená Rudná se napojí v místě odbočení na Plesnou po napojení na stavbu I/11 v Mokrých Lazcích," řekla vedoucí projektového týmu silnice 1/11 z ŘSD Romana Šimáčková. Podle ní povede trasa mimo zastavěné území Poruby.
Řidiči se ani navzdory tak rozsáhlé akci nemusí bát žádných uzavírek. „Ty nebudou nutné. Na ulici 17. listopadu a Opavské ulici dojde pouze k přechodné úpravě provozu. Ta spočívá v úpravě dopravního značení," upřesnila Šimáčková.

Za prioritní má tuto stavbu městský obvod Poruba. Silnice odlehčí především lidem v okolí ulice 17. listopadu, po které denně projede téměř dvacet tisíc aut.

„Tato situace je neudržitelná. Dotýká se tisíců lidí, kteří bydlí v okolních domech, poblíž je i nemocnice a vysoká škola," upozornil místostarosta Petr Jedlička. Podle něho by nová cesta měla odklonit především tranzitní kamionovou dopravu a tím snížit emise. „Poruba je dlouhodobě považována za obvod s nejčistším ovzduším v Ostravě. Nárůst automobilové dopravy se na něm ale negativně projevuje. A prodloužená Rudná by měla situaci radikálně zlepšit," dodal Jedlička.

Celkové stavební náklady podle Romany Šimáčkové dosáhnou na téměř tři miliardy korun bez DPH. K otevření nového úseku by mělo podle aktuálních plánů dojít během roku 2015.

http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_ ... 30606.html
balance

Příspěvek od balance »

2Honda > novinové články patří do rubriky "Tisk a média" ... do diskuze pak max. odkaz na ně ;)
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Přidány nové obrázky z neděle 09.06.2013.
;) :ok:
Přílohy
.    Výstavba přemostění SO208 v km 7,824.<br />.
. Výstavba přemostění SO208 v km 7,824.
.
IMG_8421 (2).jpg (226.2 KiB) Zobrazeno 9365 x
paja

Příspěvek od paja »

díky za super fotky, už se těším, jak budou vypadat fotky za 2 roky těsně před dokončením, teda snad to tak bude
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

paja píše:díky za super fotky, už se těším, jak budou vypadat fotky za 2 roky těsně před dokončením, teda snad to tak bude
Snad se dočkáme ve zdraví. Nezbývá než víc doufat (či se snad začít dokonce i modlit!?), protože chvílemi už přestávám věřit, že se zde dá normálně stavět. :(
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Vladimír píše: Snad se dočkáme ve zdraví. Nezbývá než víc doufat (či se snad začít dokonce i modlit!?), protože chvílemi už přestávám věřit, že se zde dá normálně stavět. :(
A v čem je problém ? V tom že neustále prší ? Btw, zrovna dneska odpoledne tam byla ukázková průtrž ...
Ty nedělní fotky jsou fajn, jen tak dál .....
paja

Příspěvek od paja »

MÚK Hrabyně
- silnice Háj/Smolkov - Hrabyně, definitivně neprůjezdná, pouze na kole nebo pěšky
- pomalu pokračují práce na mostovce na rameni Hrabyně - býv. křižovatka Háj/Smolkov
- práce na mostovce přes údolí potoka Hrabyňka - nevím co tam je nového, ale celé to je pod obrovským stanem, ať můžou dělat za každého počasí

fotky jsem nedělal, to udělá Vláďa
paja

Příspěvek od paja »

tak se dívám, že poslední příspěvek jsem tu dával já, tak tu dám taky dneska něco. Udělal jsem si výlet po nové I/11 v úseku MÚK VP - MÚK Hrabyně, mám fotky, jen se chci zeptat, kam je poslat, aby byly v galerii? Jinak fotil jsem to kompaktem, zrcadlo jsem nechal doma, přece jen na kole se s tím blbě jezdí
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

paja píše: ..... mám fotky, jen se chci zeptat, kam je poslat, aby byly v galerii?
Já jsem minule fotky nahrál na "ulozto" a poprosil jsem ať to někdo ze správců umístí do galerie. Anebo je tady někde návod, podle kterého bych to zvládnul umístit do galerie i já ? ;)
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Tohle téma nám nějak usíná, poslední fotky v galerii jsou z 9.6. , novější pajovy tam pořád nejsou a to je určitě škoda. :cry:
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Tak "bohužel" je léto, a není, aspoň v mém případě, moc času vysedávat u NTB.

Tady je návod ke galerii, budu se snažit to co nejdříve vyřídit.
http://www.ceskedalnice.cz/prilohy/gale ... alnice.pdf
R48 -> D48 se podařilo!
paja

Příspěvek od paja »

tak díky za návod, už jsem poslal žádost o přístup, jak budu mít přístup, tak nahodím fotky a začínám uvažovat, že si udělám opět výlet buď na kole (což je lepší i pro fyzičku :-D) nebo autem po MÚK VP, přemostění mezi MÚK VP a MÚK Hrabyně a pak asi až k MÚK ML, otázkou je kdy - protože jak je tady pořád vedro, tak v tom vedru se mi moc nechce šlapat, ale udělám to, mám teď dovolenou, takže pojedu asi o víkendu, kdy tam není moc pracovníků a tak se jim nemotám mezi nohama
paja

Příspěvek od paja »

http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ava/130714

pár fotek z 14. 7. 2013 - další fotky udělám asi o víkendu, jak jsem psal v příspěvku výše
Odpovědět

Zpět na „I/11“