[D3] 0307 a 0308AB Tábor – Veselí n.L.

Praha – Tábor – České Budějovice – Rakousko
Odpovědět
monin

Re: 0307 a 0308AB Tábor – Veselí n.L.

Příspěvek od monin »

pp21 píše:
monin píše:A jaký v tom je rozdíl?? 28 nebo 30??
Pohled do kalnedáře napoví ... 28.6. je pátek a rozdává se vysvědčení. O následujícím víkendu, tj sobota 29.6. vyrazí značná část lidí na dovolenou. Pro ty jaksi bude mezi otevřením pátek 28. nebo neděle 30. rozdíl značný.
Osobně bych spíš neviděl rozdíl mezi otevřením 30.6 a třeba 15.7.
Nicméně já nevěřím ani jednomu výše zmíněnému termínu ... nechme se překvapit.
Rozdíl samozřejmě ve vztahu k tomu, kdy, či dokonce v jakém století, už tato dálnice, měla dávno stát. Takže jestli nyní dostane nějaké dítě za vysvědčení "jen knihu" a nebo komfortnější "cestu na jih", po kusu nové D3, je opravdu šumafuk. Včera, už bylo totiž pozdě.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

o motocentru...

Podle státu byl ale tento sjezd pouze dočasný. Problém ovšem je, že táborský úřad zkolaudoval stavbu motocentra jako trvalou. „Byla to jednoznačně chyba stavebního úřadu v Táboře. A když někdo udělal chybu, tak musí nést následky,“ řekl v pátek ministr dopravy Zbyněk Stanjura. Podle něj by tak případné odškodnění podnikatelům mělo platit město Tábor. Prioritou ale podle ministra je nalezení jiné přístupové cesty. Jedna taková zezadu přes pole je skutečně v katastru zanesena, v reálu ale není zatím příliš použitelná. Stát chce do listopadu dálnici zrekonstruovat bez ohledu na spor. Sjezd podle Stanjury nepřichází v úvahu. Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-l ... n=copylink
Michal R

Příspěvek od Michal R »

:-) Tak jsem rád, že rozum alespoň pro tentokrát tahá za delší konec provazu.

Spor o příjezd k motocentru je od začátku špatně interpretován. Co vím, tak z právní analýzy vypadlo, že chybně vydané SP na motocentrumje příčiným a oprávněným důvodem se soudní cestou domáhat odškodnění. Pravděpodobně úspěšně, výši náhrady a adresáta oné "složenky" určí soud.
Avšak nevzniká právní nárok na požadavek na zřízení dálničního sjezdu, stejně tak neznalost skutečnosti, že motocentrum je připojeno k dočasné stavbě nedává nárok na zachování sjezdu.

Sečteno podtrženo, odnese to asi autorizovaný inženýr, co pro motocentrum připravil a podepsal žádost o vydání SP. Ten totiž v povinné kapitole uvádí, jakým způsobem je objekt připojen k veřejné komunikaci. Takže pokud to celé není sehraná a domluvená habaďůra (což nejde vyloučit ani potvrdit), tak tento inženýr toto měl vědět.

P.S. je fajn, že je snaha to rychle připojit mimo D3
chemer

Příspěvek od chemer »

Dne 27. 6. 2013 bude předán veřejnosti do předčasného užívání úsek dálnice D3 Tábor - Veselí nad Lužnicí. Krátce před tímto slavnostním aktem uspořádá po dohodě se zhotovitelem a investorem stavby v sobotu 22. 6. 2013 Gymnázium Pierra de Coubertina, TJ VS Tábor - Atletika a Město Tábor na pravém jízdním pásu dálnice v km 79,400 - 84,400 jižně od hotelu Elzet (dříve Mašát) HIGHWAY INLINE CUP. Bližší údaje k této akci najdete ZDE.

Zdroj.
makr

Příspěvek od makr »

To jsou super zprávy, tak se toho dočkáme před prázdninamy. Určitě jásají i obyvatelé Tábora a dalších měst.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

Škoda, chtěl jsem jet na otevření, ale co se dá dělat.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
chemer

Příspěvek od chemer »

Miki neblbni a přijeď. Je to kus parádní dálnice!
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Nech si napsat omluvenku (učebnice vrať už zítra a je to) a val na D3, je to na dlouhou dobu poslední zprovozňovaný úsek.

Píšu zítra, ale on je ještě květen :D
R48 -> D48 se podařilo!
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Já mám v plánu 22. 6. projet dálnici na kole, ale tam mi do toho lezou ti inlinenisti. A kdy je jinak oficiální otevření D3? Mám na mysli ceremoniál a to kolem toho.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
monin

Příspěvek od monin »

DálničářMK: Ceremoniál se už konal : http://youtu.be/LXPViGDWJB0?t=1h13m
Jinak bych ještě nechválil dne před večerem, do 27.06. je ještě daleko. Ale díky bohu za to, pokud se to zadaří. Ted´ jen neusnout na vavřínech a hnát to hned dál, co nejdál, dolu na jih. Ty Budějice jsou také tragédie.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Jeep

Příspěvek od Jeep »

Přemýšlel jsem o projetí dálnice na in-linech již dříve.

Je to však dobrý nápad? z pohledu:
- už je dálnice v takovém stavu, že se bude dát celá projet, bude již všude finální povrch?
- nedopouštím se pohybem na stavbě nějakého přestupku? co mi hrozí?

díky za odpověď
chemer

Příspěvek od chemer »

Někdo mi říkal, že tam v poslední době byli policajti a pokutovali cyklisty.
Já mám v plánu si stavbu těsně před otevřením projet v obou směrech na kole.
Když jsem tam byl před týdnem v neděli, bylo tam docela rušno. A to jak co se týče dělníků tak cyklistů. Nechtěl jsem se tam moc motat, tak jsem dojel jenom do Plané. Sami dělníci se většinou nedívali moc nadšeně. Chápu.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Tak obecně je nepovolaným na jakoukoliv stavbu vstup zakázán, koneckonců jsou tam o tom i cedule. Takže tam na kole či bruslích nemáte co dělat, může se stát, že vás někdo ze stavby v lepším případě vykáže, v tom horším na vás zavolají PČR.

Když už tedy chcete na stavbu jít, vyberte si čas, kdy tam je nejméně dělníků tj. po cca 18h.
Nicméně si myslím, že teď už tam bude i hlídač.
R48 -> D48 se podařilo!
chemer

Příspěvek od chemer »

Ano, všude jsou tam značky, ale i přes velké množství cyklistů a prostě obecně zvědavců se všichni chovali maximálně ohleduplně a hlavně tak aby nepřekáželi.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Aha, 22. 6. to snad projedu. Za....ní in-linisti!!!!!

Mírni svůj slovník! - MzO
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

DálničářMK píše:Aha, 22. 6. to snad projedu. Zasraní in-linisti!!!!!
Na co si to hraješ? :shock: Myslíš si, že jsi nějaký king, když máš nick dálničář? Se vzpamatuj, dokud je čas.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Ne, ale je to jistá přezdívka. Tak abych to řekl nějak takhle. Sorry, Lenny, ale vsadil jsem se s kámošem, že to projedu o dvě štangle sálamu a já to nechci prohrát. Doufám, že ten pravý pás je pás ve směru ČB. A vůči všem milovníkům inlinů nic nemám, jen mne tím nepěkně šokovali. A to proto, že tu sázku chci vyhrát.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

to DálničářMK:
Milý Mikuláši,
mám rád nadšence, zejména ty dálniční, neboť nebýt jich, tento web by neexistoval už více než 10 let. A jak čtu tvé komentáře zde na webu nebo přímo na tvých stránkách, tak jasné, že nadšenec (a nejen dálniční) si i ty, což ve tvých šestnácti letech je docela úkaz.
Sám externě učím na VŠ a musím říct, že by bylo fajn mít mezi posluchači víc (jakýchkoliv) nadšenců, než znuděné jedince, které nezajíma nic.
Na druhou stranu ti strašně chybí odstup a dosti často informace a jejich souvislosti. Bohužel musím napsat, že jsi místami i dost naivní... Skutečnost, že pravděpodobně jsi o dost chytřejší než tvoji vrstevníci, tě ještě nesrovnává s realitou a reálnou skutečností. Navíc si sám moc "nevidíš do pusy", neboť nelze na jedné stránce kritizovat spoluautora webu, Martina z Ostravy ať mírní slovník a sám napsat "zasraní inlinenisti"....
Hele, jsem víc než dvakrát starší než ty a věř, že to nemyslím vůči tobě zle. Ale zkus se zamyslet nad tím, co ti píšu já nebo o dva posty výše Lenny.
Michal
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Jo, já jsem to nemyslel zle a omlouvám se. Je toho v poslední době na mne moc. Nic proti inlinistům, ale byl jsem šoklej. Nic víc. To MzO: Když byla D1 z Bohumína na PL před dokončením, tak tam nikdo nebyl.
JEŠTĚ JEDNOU SE ZA SEBE OMLOUVÁM A JAK ŘÍKÁM, JSEM NÁLADOVEJ ČLOVĚK A TAK SE ČASTO NAŠTVÁVÁM. SORRY ZA MOJI POVAHU. DMK
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Michal R píše:to DálničářMK:
Navíc si sám moc "nevidíš do pusy", neboť nelze na jedné stránce kritizovat spoluautora webu, Martina z Ostravy ať mírní slovník a sám napsat "zasraní inlinenisti"....
Pozor, to napsané kurzívou v příspěvku DálničářMK jsem psal, a i cenzuru, jsem provedl já.

Jinak na D1 4709.2 byla taky kupa cyklistů a inlajnistů, akorát tam nebylo nic oficiálního.
R48 -> D48 se podařilo!
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Jo, já vím.
CernySt

Příspěvek od CernySt »

jonáš

Příspěvek od jonáš »

Nojo, doják pro lid, ale ve skutečnosti by bylo rozumnější to napojit kolem trati a z těch polí udělat lehkou výrobní a logistickou zónu, která by Měšice zároveň odclonila od provozu na D3 .. http://www.mapy.cz/s/7n8p
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

No jsem zvědav, jak to dopadne, ale nejjedndoduší by bylo asi jonášovo řešení.
Odpovědět

Zpět na „D3“