Přejmenování rychlostních silnic na dálnice

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět

Jak značit nové silnice pro motorová vozidla?

R
45
39%
S
49
42%
M
13
11%
A
0
Žádná hlasování
I
9
8%
SPMV
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 116

MPMP

Re: Přejmenování rychlostních silnic na dálnice

Příspěvek od MPMP »

DálničářMK píše:to dvs: Já bych je spíš dal rovnou na D, ale jedná se zatím bohužel jen o MO mezi Rybníčkama a Pelc-Tyrolkou, CHR, VR I., PR, CHOR. Navíc by se s tím muselo počkat na Blanku a je to nesmysl dělat z toho D, pokud nemáme RR II. mezi JZM a ZAT. Takže do roku 2018 to budou dle mého názoru jen místní komunikace. Dále by se třeba musela zvýšit rychlost v tunelech na 80. A navíc bych na značení změnil dost věcí, hlavně písmo a piktogramy a označení silnic a některé značky přidal.
A ty nové odstavné pruhy, které k "D" patří, budete dostavovat jak?
monin

Příspěvek od monin »

DefiantM píše:..... Kdyby se radši řešilo to značení, buď nechat zelený nebo dát celý bílý, pěkných návrhů tu bylo dost...tohle aspoň je realizovatelný.
To je to, o co tu ted taky a hlavně běží. Ta bílá je fakt dobrá. Alespon někdo by neměl ten pocit, že se řítí, jako někde na šestipruhu u Lipníku/B. Ostatně na D1 na exitu 2 už takové značení je. Ale to už je paradoxně za hranicí Prahy. Takže to není asi dobrá práce a pokusný králik TSK, ale ŘSD. http://goo.gl/maps/G3BWB
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No dost záleží jak tomu řikáte. Za hranicí Prahy jakožto katastru to neni ani náhodou, ta je až někde u Benziny, a že jsou laskavostí eráru cedule na D1 posunutý hluboko do městskýho území taky nemusí trvat věčně. Na normálních silnicích souběžně s D1 se jezdí pade už od Vestce a Průhonic, i když vedou polema ;-)
kot

Příspěvek od kot »

Viz 50 u Chuchle - taky mezi "polema"...
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

Na exitu 2 jasně zelený. A musí se to upravit. Jinak si myslím, že by se měla předělat celá vyhláška 30/2001 Sb.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
monin

Příspěvek od monin »

Jak se vlastně nově tedy budou značit dálnice a ostatní silnice? U dálnic je to jasný, zelené značky, červené číslo dálnice. A u R komunikací? Tam všude zůstane (nebo přibude)tedy i značka toho modrýho auta, značky budou jen na modrém podkladu a označení zůstane stejné, tak jak je nyní - R4,R7..nebo to už bude jen I/4, I/7? Mám tím na mysli třeba i hlášení na Zelené vlně - na R4 se stala..na I/4..
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

monin píše:Jak se vlastně nově tedy budou značit dálnice a ostatní silnice? U dálnic je to jasný, zelené značky, červené číslo dálnice. A u R komunikací? Tam všude zůstane (nebo přibude)tedy i značka toho modrýho auta, značky budou jen na modrém podkladu a označení zůstane stejné, tak jak je nyní - R4,R7..nebo to už bude jen I/4, I/7? Mám tím na mysli třeba i hlášení na Zelené vlně - na R4 se stala..na I/4..
R4, R7 je v podstatě interní značení. Ve vyhlášce nic takového není. Značení by mělo být modré jako na silnicích I. třídy.
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Mám dotaz. Proč bylo přerušeno projednávání nových zákonů na hospodářském výboru PSP 23.5. a celé to bylo odloženo na září? A jaký vliv mohou mít předčasné volby na schvalování?
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Marooned17 píše:Mám dotaz. Proč bylo přerušeno projednávání nových zákonů na hospodářském výboru PSP 23.5. a celé to bylo odloženo na září? A jaký vliv mohou mít předčasné volby na schvalování?
Volby by měly vliv zásadní. S novou sněmovnou by se začalo v PS znovu. Mám pocit, že i návrhy předložené vládou by s pádem vlády skončily.
dvs

Příspěvek od dvs »

Marooned17 píše:Mám dotaz. Proč bylo přerušeno projednávání nových zákonů na hospodářském výboru PSP 23.5. a celé to bylo odloženo na září? A jaký vliv mohou mít předčasné volby na schvalování?
Projednávání přerušují standardně, aby k tomu dali ty písemné připomínky. Delší je ta pauza, protože se to strefilo do prázdnin. Takto páni poslanci fungují...
monin

Příspěvek od monin »

Jak to včera řekl K.Sch. - jsme na křižovatce. Kéž by, to byla křižovatka minimálně tak velká, jako ta na D1/R1 a to i včetně pokračování k R/D10. Je opravdu už konečně potřeba vyříznout ten vřed, ty pijavice, co ztratili veškeré zábrany a veškerý pud sebezáchovy (viz. i ten člověk, co má nyní každý den v 6h ráno budíček v tom zařízení, které se nachází kousek od budoucí "nové" D6). Na druhou stranu bych si už jen kvůli tomuto novému pojetí dálnic moc přál, at tam tato parta vydrží ještě ten rok. Protože když tam přijde jiná parta, ta co má na čele vytesáno, že zdroje jsou, tak podle mě z toho všeho nezůstane kámen na kameni. A to by byla, fakt obrovská škoda.
monin

Příspěvek od monin »

Tak jaká je šance, když tam Zeman dosadí ty své pantáty, nebo, když budou předčasné volby, že ten návrh nezapadne úplně pod stůl a my si tu pak o tom návrhu, budeme už jen tiše psát a snít, jak to mohlo být vše celé krásné?
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Úplně stejná, jako s jakejmakoli jinejma pantátama :)
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Podle mě ten návrh pod stůl buhužel na nějakou dobu zapadne. Zákony, které sněmovna neschválí ve svém funkčním období bude potřeba předložit znova a budou muset projít opět standardním kolečkem čtení.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Velmi pravděpodobně to s novou sněmovnou minimálně na rok usne ...
dvs

Příspěvek od dvs »

mapman píše:Velmi pravděpodobně to s novou sněmovnou minimálně na rok usne ...
To se ale nevylučuje s tím, že by to mohla ještě projednat současná sněmovna ;) Tato norma by mohla mít podporu napříč politickým spektrem. Brod je ještě kousek, zatím se moc rozpuštět nechtějí...
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

dvs píše:To se ale nevylučuje s tím, že by to mohla ještě projednat současná sněmovna ;) Tato norma by mohla mít podporu napříč politickým spektrem. Brod je ještě kousek, zatím se moc rozpuštět nechtějí...
To se sice nevylučuje, ale znáte poslance. Teď budou mít prázdniny. Bude se vyslovovat nedůvěra Rusnokově vládě, čekat na jmenování dalšího premiéra, další nedůvěra a pak pokus o jmenování 3. vlády s Němcovou jako neposkvrněnou panenkou Marií. Nebo předčasné volby. Na užitečnou práci nebude čas.
dvs

Příspěvek od dvs »

JirkaS píše:Na užitečnou práci nebude čas.
To je pravda, ale možná bude potřeba na něčem budit zdání, že v tom parlamentu něco dělají. Přeci jenom takový titulek po "4 proudovkách 110km/h" není k zahození ;)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no ale pokud by došlo na to, že by vláda v demisi zavedla 110 na R48, pak tedy jo ... je to k zahození ... skutečně záleží, které úseky budou mít 130 a které 110 - na druhou stranu je tu R46, která prozměnu mohla zrychlit ze 100 na 110 - takhle to půjde asi k ledu ... no je to docela kontroverzní no ... má to svá pro a proti ... možná s mírnými změnami by to mělo jen samé plusy, ale jsem v ČR, takže tady rozum nevítězí ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
monin

Příspěvek od monin »

To je fakt v p..., když se zadaří konečně i dobrá a rozumná věc, tak zase tohle :(
Kdo, že nás tu v lednu napadal za to kratičké a nenápadné heslo Volím Karla? :)
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Bumbik: Asi 100x se tu psalo, že to, že něco bude nově pouze SPMV ještě neznamená, že tam nebude 130. Rychaltice - Frýdek si vsadím, že by 130 bylo. Vždať to dobře víte, tak proč tady zase fabulujete? :roll:
bumbik

Příspěvek od bumbik »

já mluvil o úseku FM - Český Těšín - a neřekl bych "zas fabulujete" to fakt ne - jen mi vyhovuje stávající stav ... nerad měním něco, co funguje ;-) ale jinak jsem v zásadě pro ... PS: nelíbí se mi citace "zase fabulujete" ! to bych tedy fakt neřekl ...
monin

Příspěvek od monin »

Konečně bych si už přál taky jednou, jednu pořádnou pesimistickou a negativní zprávu. Toho optimismu a těch světlých zítřků, mám už v této zemi plné kecky.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... m-nehrozi/
kot

Příspěvek od kot »

Spíš si musíme říci, kdy NÁMI volení zástupci ve sněmovně začnou konečně za NAŠE daně něco užitečného dělat a přestanou se hádat a rvát o koryta! :mrgreen:
bumbik

Příspěvek od bumbik »

... tak toho se nejspíš nedožiju a to jsem optimista ... :D spíš bychom si zde měli říct, kdy už se dokončí některé tendry a začnou se stavět nové dálnice a kdy už se začnou tendrovat stavby, které by příští rok měly začít .... (D3 0309 I/II, 0137, 2. etapa modernizace D1, ...)
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“