MÚK Rybníčky (zkapacitnění Štěrboholské radiály)

Odpovědět
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Re: MÚK Rybníčky (zkapacitnění Štěrboholské radiály)

Příspěvek od kasme »

že by nám něco uniklo? :)
V současné době je úplně uzavřen severní most na Jižní spojce kvůli rozšíření Štěrboholské radiály. Provoz je tu převeden do protisměru, jezdí se dvěma pruhy v každém směru.
http://www.metro.cz/ridice-ceka-v-praze ... e-deje_jbs
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

Dnes jsem tam jel a ničeho nového jsem si nevšimnul. Na severním mostě (tj. směr Barrandovský most) je uzavřen pravý pruh, takže jsou průjezdné jen prostřední a levý, jinak žádné omezení.
1975

Příspěvek od 1975 »

Dneska to zase stálo ráno ve směru "od R10, od Boleslavi" až u odbočení na ČM. Pokusil jsem se to tedy cvičně přechytračit přes Poděbradskou, Průmyslovou. Žádná velká výhra, nicméně čtyři postřehy:
1) při jízdě po Průmyslový narazíte na sérii semaforů, poslední u Outlet Centra. Přestože ráno (8.30), nesmyslně dlouhá červená na Průmyslové, aby se mohli napojit auta od outletu. Která tam logicky ráno moc nejsou... Je to nějak programovatelné i během dne? Resp. předpokládám, že ano, ale používá se to? Takhle debilně nastavené to tvořilo na Průmyslové pěkný špunt.
2) napojení na Jižní spojku, směr "do centra" - někdo tam zřejmě zapomněl ceduli "práce na silnici 600m", přičemž samozřejmě žádná práce tam neprobíhá, ale všichni jak ovce jedou 40. Proč tam ksakru není cedule 80, jako je jich pak asi stovka?
3) úsek od napojení Průmyslové po Lanový most - špunt samozřejmě vzniká, když se tam snaží všichni napojit. Celý ten úsek tam rozšíření na 3pruh vpravo laicky nic nebrání (žádný pevný stavební překážky), jen jeden infopanel na OMV pumpě. Nešlo by použít metodu "modernizace ala D1"? Tedy - nerozšiřujeme, protože na to bysme potřebovali deset let papírování a EIA, ale jen "modernizujeme a mírně rozšiřujeme"?
Resp. - není to třetí pruh, ale jen a) připojovák z Průmyslové, b) odpojovák na pumpu, c) připojovák z pumpy? A jéje, voni ty tři připojení stačí až k Lanovému mostu? Je to úplná scifi?
4) opravy Lanového mostu - říkají z TSK, že na to nemají. Kolik to tak může být? Odkládají platby Metrostavu, mají miliardu v rezervě na Blanku, nešlo by "dočasně" použít?

Vím, jsem z businessu - snažím se hledat jak by to šlo, než proč to jít nemůže, ale přesto - nešlo by to? :o))))
Mike

Příspěvek od Mike »

to já chytračím přes nedokončenou, tam moc semaforů není ;)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

1975: Asi si připadáte chytrý člověk, ale zas tak jednoduché to není jak to vypadá!
Na výjezdu z Centra k odbočení na Průmyslovou nedostanete 3 jízdní pruh aniž by jste nenarušil most a nebo SDP. Cestu do Centra lze rozšířit až za ČSPH, kde je silnice dost široká, jenom by se vynechal odstavný pruh (v budoucnu to bude odpojovací pruh). Bobova dráha nebude problém pokud na ni Magistrát H.m.P. najde peníze. S ČSPH budete mít velký problém, protože je v soukromých rukou a pozemky jsou jejich. Buď se domluvíte na smíru (vlastních peněz), že jim tam uprvíte dočasně připojovák a odpojovák a vyplatíte jim několikamiliónové kompenzace za to co budou uchuzeni.
Snad si nemyslíte, že při tunelu jako je Blanka bude město sypat několik desítek snad pár set mega na nějaký pár set dlouhý a dočasný 3 jízdní pruh? A jestli by se to jen přeci začalo upravovat, tak nepochybuji o tom, že už dávno budeme znát odpověď okolo 511.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
1975

Příspěvek od 1975 »

Flaky: Myslím, že je celkem zbytečné rozebírat, jak si připadám:o) Beru tohle místo jako místo k diskusi, kde si vyměňujeme názory a dozvídáme nové věci:o)
K faktům:
1) proč by tady nešlo řešit na úkor SDP? V zatáčce u Běchovic to tak taky je.
2) OMV - chápu, že ten pozemek je jejich a plně to respektuju. Nevidím ale moc důvod, proč by, kdyby se jim ty úpravy kompenzovaly, měli být proti dohodě, pokud s nimi někdo bude slušně a normálně jednat
3) opravdu by tyto úpravy byly v řádu "stovek mega"?
4) chápu, že městská kasa na tom není nejlépe, ale přeci jen - jde o jeden z nejvytíženějších úseků v celé zemi.
5) 511 si přeju jako spousta lidí tady, ale do dne, kdy po ní projede první auto, by i toto malé vylepšení podle mého přineslo daleko více užitku, než by stálo
Mike

Příspěvek od Mike »

a že těch dnů ještě bude :zvraci:
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Tak ta zatáčka je stavěna jenom provizorně. Vždy se počítalo s vybudováním plnohodnotné křižovatky. Zhruba polovina té zatáčky by měla sloužit jako připojovací větev na ŠR z Černého Mostu (R1). V SDP je veřejné osvětlení, které by se muselo přemístit jinam. Opravdu nevím jestli by to mohli udělat jako u Olomouce na R46. Místo by tam snad bylo. Opravdu nevím kolik by ta sranda stála, ale muselo by se zrušit SDP, postavit místo něj jiné betonové a do ní zasadit nově naistalované veřejné osvětlení. Jedná se zhruba o 656m při které by se muselo šáhnout do SDP. A to vše na úkor přidanho jednoho jízdního pruhu do Centra. Opačný směr by řešit moc nešel, protože vede po nové rampě, která je 2 pruhová. A zcela jistě se domnívám, že tam bude omezena rychlost max 70km/h. ;)
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
1975

Příspěvek od 1975 »

No právě - je vidět, že "když se chce", tak to jde.o) A může se tomu klidně říkat "provizorní řešení" jako v těch Běchovicích:o)
Přesto si pořád myslím, že směr do Centra by se řešil jednodušeji na té "připojovací straně".
Třeba by ten zásah do té benzinky nemusel taky být tak velký - obdobná, taky OMV, na Jižní spojce před odbočením na Braník, je podle mě nalepená na silnici mnohem víc.
dvs

Příspěvek od dvs »

Tak když Vás tu tak poslouchám, tak bych se přidal na tu stranu, že kdyby se chtělo tak by ten kousek od Rybníčků po Průmyslovou rozšířit šel.
Když tu zalistujete trochu do historie, tak zjistíte, že směrem z centra by tří pruh šel a dokonce tu byla i situačka z EIA. Trochu otázkou byla šířka jednoho z mostů MUK Rybníčky.
U té pumpy je zajímavé se podívat aspoň do katastru a pokud se nepletu, tak pozemky patří DPP Prahy, čemuž moc nerozumím.
Každopádně tento úsek by šlo a měl by se pořešit v rámci toho "provizorního vedení MO Holešovičkami a po Průmyslové", kterou nyní magistrát razí. Jenomže to by se nemohlo o tom jenom mluvit.
Co se týče financí, tak původně neměla být rekonstrukce bobovky jenom na Praze, ale mělo tó být spolufinancováno sfdi.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Další "perla" na bobové dráze směr Praha 5 v několika krocích.
- Před několika měsíci bylo zrušeno omezení na 60 km/h.
- Velice brzo poté se objevilo dočasné přenosné omezení na 50 km/h (je to tam opravdu hodně rozbité, tak dejme tomu).
- Ještě o něco později ale někdo "dokončil" odstranění omezení na 60 km/h tím, že sundal i značku s max. rychlostí 80 km/h na lanovém mostě.
- Ukončení omezení rychlosti přenosnými značkami je v ČR velmi, velmi vzácné, nejinak je tomu i zde - konec té "padesátky" nikde není.
- Výsledný stav: podle předpisů máte jet maximálně 50 km/h až k připojení ze Švehlovy ulice.
Tomu říkám "odstranění omezení rychlosti. Grrrrrrrrrrrrrrrrr .... :roll:
Kuba

Příspěvek od Kuba »

A kde ty přenosné značky jsou? Já tam už dlouho jezdím 80 km/h...
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Obávám se, že tu "80" někdo buď porazil, nebo otočil a nebo rovnou ukradl. Ale dneska ráno tam rozhodně nebyla.
michal

Příspěvek od michal »

dvs píše: Když tu zalistujete trochu do historie, tak zjistíte, že směrem z centra by tří pruh šel a dokonce tu byla i situačka z EIA.
Myslíte toto? Ten odkaz nefunguje, takže nedokážu posoudit, jestli jsem to našel správně či nikoliv. Ta situačka by mě hodně zajímala.

http://www.bobkovo.cz/img/SR.jpg
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

michal píše:
dvs píše: Když tu zalistujete trochu do historie, tak zjistíte, že směrem z centra by tří pruh šel a dokonce tu byla i situačka z EIA.
Myslíte toto? Ten odkaz nefunguje, takže nedokážu posoudit, jestli jsem to našel správně či nikoliv. Ta situačka by mě hodně zajímala.
Není nic jednoduššího si tu EIA stáhnout :) Odkaz už tu proběhl určitě několikrát, případně se to dá velice snadno nalézt i jinak.
Jen upozorňuji, že zmíněný třípruh od Jižní spojky po Průmyslovou byl popisován pouze v oznámení, v dokumentaci už ne! A pokud si správně pamatuji, tak jsem se u toho podivoval, jak chtějí narvat 3 pruhy na tu rampu co se teď postavila, protože v tom oznámení je i příčný řez, kam se dle mého názoru 3 pruhy prostě nemohou vejít.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

MPMP píše:
Obávám se, že tu "80" někdo buď porazil, nebo otočil a nebo rovnou ukradl. Ale dneska ráno tam rozhodně nebyla.
učinil jsem dotaz na Proznak, ale úpně jsem se netrefil :)
Dobrý den

s B20a(50) nemáme nic společného, ač všude okolo jsou dopravní značky naše.

Tuto značku tam umístila TSK po kritické reportáži TV NOVA a snížila
rychlost z důvodu výtluků.
Na základě reportáže rovněž TSK zajistila následný den opravu (vím to,
protože tímto úsekem jezdím skoro denně), ale DZ zůstaly na místě. To že TSK
nezrušila rychlostní omezení a ponechala omezenou rychlost "až někam", jde
pouze na její vrub nebo najaté servisní organizaci (Pražské služby, ADOZ ,
JIP apod.). Další smutnou záležitostí je to, že TSK má vlastní kontrolní
odbor IIKS, který si tohoto problému ještě za dva měsíce nevšimnul....
Stejný problém je asi o km dále, kdy před nově instalovanými proměnnými
portály

Vzhledem k tomu, že stávající stavba Štěrboholské radiály je pozastavena z
důvodů finančních prostředků (už 2. rok) je navíc toto území jaksi nikoho,
protože TSK předalo tuto komunikaci stavbě, ale stavba nekoná, protože
nedostává peníze a my se do tohoto problému jako Proznak určitě nebudeme
montovat. To je věc stavebního dozoru nebo vrchního dodavatele stavby.

Že chybí B20a(80) před lanovým mostem jsem zaregistroval dnes i já, zítra
ráno si to ověřím, jestli jsem ji neměl jen zakrytou nějakým projíždějícím
vozidlem a případně značku doplníme. Asi se někomu na něco hodila.......

K odstranění B20a(60) za "bobovou drahou" muselo dojít, protože celé
narovnání úseku bylo z důvodu zvýšení rychlosti na 80km/hod mimo nákladních
vozidel, proto 60-tka s podtabulkou nákladních vozidel. Kdyby nedošlo k
odstranění samotné 60-tky, tak by i osobní vozidla musela u této značky
omezit opět rychlost. Proto odstranění samotné 60-tky je vcelku
logické......

Milan Brož

Proznak Praha, s.r.o.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Jen poznámka k tomu, že výtluky jsou opravené - to ani náhodou, včera jsem tam trefil takovou díru, až jsem sprostě zaklel, opravdu skvělé. :ko:
R48 -> D48 se podařilo!
Standa

Příspěvek od Standa »

Martin z Ostravy píše:Jen poznámka k tomu, že výtluky jsou opravené - to ani náhodou, včera jsem tam trefil takovou díru, až jsem sprostě zaklel, opravdu skvělé. :ko:
Musím potvrdit, občas tam jezdím. To nejhorší opravili, ale jeden pěkný kousek zůstal asi 100 m za tou značkou mezi pruhy. Kdo o něm ví, bez problémů se mu vyhne i v 80, ale kdo to neví :( ...
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

dle mne byl myšlen jen ten největší kráter na který upozorňovala Nova :crazy:

nemá cenu flastrovat vozovku, která půjde každou chvíli pod frézu :kladivo:
MPMP

Příspěvek od MPMP »

kasme píše:dle mne byl myšlen jen ten největší kráter na který upozorňovala Nova :crazy:
Prosím, co je jednotkou jedné "chvíle"? Pokud vím, mělo se to rekonstruovat loni, potom letos a vzhledem k povodni to vypadá tak na příští desetiletku. :?
Mike

Příspěvek od Mike »

a kdo že jim tam tedy to umístění povolil ?
jestli nebylo lepší než Proznaku se zeptat na PČR
1975

Příspěvek od 1975 »

kasme píše:dle mne byl myšlen jen ten největší kráter na který upozorňovala Nova :crazy:

A kdy by to mělo být?
Dneska okolo 13h tam nějaké stroje a pracovníci byli, ale musel jsem se věnovat provozu, takže jsme toho moc nevykoukal. Nevíte někdo více?
Max

Příspěvek od Max »

pp21 píše:
michal píše:
Není nic jednoduššího si tu EIA stáhnout :) Odkaz už tu proběhl určitě několikrát, případně se to dá velice snadno nalézt i jinak.
Jen upozorňuji, že zmíněný třípruh od Jižní spojky po Průmyslovou byl popisován pouze v oznámení, v dokumentaci už ne! A pokud si správně pamatuji, tak jsem se u toho podivoval, jak chtějí narvat 3 pruhy na tu rampu co se teď postavila, protože v tom oznámení je i příčný řez, kam se dle mého názoru 3 pruhy prostě nemohou vejít.
Myslenka, ze by se treti pruh, v tomhle pripade levy, nacpal na tu nepouzitou nedokoncenou rampu (pro budouci smer JS -> vychodni segment MO) je/neni realna ?

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 6.JPG.html

Protoze vyslednej smerovej oblouk by byl asi moc malej ... ?
michal

Příspěvek od michal »

pp21 píše: Není nic jednoduššího si tu EIA stáhnout :) Odkaz už tu proběhl určitě několikrát, případně se to dá velice snadno nalézt i jinak.
No i když ty odkazy už nefungují, tak jsem to nakonec stáhnul. Ale měl jsem za to, že se hovoří o situačce rozšíření mezi múk Rybníčky a Průmyslovou, která byla součástí nějaké EIA dokumentace. Já našel jen část múk Rybníčky, víc nic.
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“