MÚK Rybníčky (zkapacitnění Štěrboholské radiály)

Odpovědět
adamos

Re: MÚK Rybníčky (zkapacitnění Štěrboholské radiály)

Příspěvek od adamos »

1975 píše: A kdy by to mělo být?
Dneska okolo 13h tam nějaké stroje a pracovníci byli, ale musel jsem se věnovat provozu, takže jsme toho moc nevykoukal. Nevíte někdo více?
Jo, a byli tam i před jedenáctou večerní. Směr ČM byl stažen do jednoho pruhu, ve střeďáku malým bagrem kopali výkop, přišlo mě to, že nějaké kabely? Bylo to v úseku http://mapy.cz/s/7qSx
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

michal píše:
pp21 píše:byl popisován pouze v oznámení, v dokumentaci už ne!
No i když ty odkazy už nefungují, tak jsem to nakonec stáhnul. Ale měl jsem za to, že se hovoří o situačce rozšíření mezi múk Rybníčky a Průmyslovou, která byla součástí nějaké EIA dokumentace. Já našel jen část múk Rybníčky, víc nic.
Ne, v dokumentaci to prostě není, není a není :). Je to v oznámení :!:
http://portal.cenia.cz/eiasea/download/ ... nameni.zip
Ale bohužel tam toho moc vidět není.
michal

Příspěvek od michal »

Tušil jsem, kde bude chyba... Každopádně i když jsem blbej, tak toho tam fakt moc není. No na 3+3 se asi ještě dlouho načekáme...
MPMP

Příspěvek od MPMP »

kasme píše:
Že chybí B20a(80) před lanovým mostem jsem zaregistroval dnes i já, zítra
ráno si to ověřím, jestli jsem ji neměl jen zakrytou nějakým projíždějícím
vozidlem a případně značku doplníme. Asi se někomu na něco hodila.......
Tak dneska jsem si to prohlédl trpchu podrobněji - vlevo není vidět nic a vpravo ve směru jízdy ta "80" skutečně je - ale položená na zemi. 8-)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

neuvěřitelné...

bobová dráha zaflastrována
je tam 18 různě velkých záplat v celkové ploše cca čtvrtiny povrchu vozovky
některá neopravená místa, ale asi dlouho nevydrží...

jezdí se za betonovými svodidly v pravé části vozovky
dlouhá kolona se drží celý den
http://dic.tsk-praha.cz/ i ZPI a web TSK mlčí :(

podvečerní foto http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 12/130824/
adamos

Příspěvek od adamos »

V radiu rano hlasili, ze se opravuje na Jizni spojce v miste zvanem mysi dira. ted uz vim, ze mluvili o bobove draze :-D. Snad zmizi konecne ta padesatka!
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Podle fotek teda oprava nic moc. Hlavně si z toho beru fakt, že avizovaná rekonstrukce je v nedohlednu. :(
xman

Příspěvek od xman »

Napadlo někoho, že by se daly dát svodidla pryč a v tomto místě už jet ve třech pruzích? Proč tam zůstalo tohle zúžení? Tuší někdo?
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

protože už třetí rok je celková rekonstrukce na spadnutí... :kladivo: :crazy: :crazy:

stačilo by je posunout vpravo - neb při reko PHS byla demontována svodidla...

a nebo je tam nechat a jezdit 2+1 :jidlo:

ale jak psal MPMP... na reko už taky nevěřím
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

vedení dopravy se vrátilo do stavu před opravou

padesátka zůstává... :kladivo:

videoprůjezd http://www.youtube.com/watch?v=pvrqXmKLBm4
Jakub Šponar

Příspěvek od Jakub Šponar »

kasme píše:neuvěřitelné...

bobová dráha zaflastrována
je tam 18 různě velkých záplat v celkové ploše cca čtvrtiny povrchu vozovky
některá neopravená místa, ale asi dlouho nevydrží...

jezdí se za betonovými svodidly v pravé části vozovky
dlouhá kolona se drží celý den
http://dic.tsk-praha.cz/ i ZPI a web TSK mlčí :(

podvečerní foto http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 12/130824/
Dokázal by někdo říct o kolik by byla oprava dražší kdyby udělali plošné odfrézování povrchu? Tohle mi přijde fakt jako hrůza. Minimálně v jednom místě je ten předěl tak děsnej, že tam tipuji do měsíce novou jámu. A je jasný, že tohle musí přežít celou zimu až do jara(léta) příštího roku. Dřív v žádnou opravu nevěřím.
JohnyRockNRoll

Příspěvek od JohnyRockNRoll »

Přesně jak píše xman, to nemohli ty betony naložit, odjet s nima někam do pryč a pak udělat o pár záplat víc a nalajnovat tři pruhy, když už se nepustili do celkový rekonstrukce? Místo tam přece je a ten rozdíl v penězích snad není tak zásadní. Mě to přijde jako docela hrubá ignorance, není už na čase někoho zbičovat? :)
MPMP

Příspěvek od MPMP »

JohnyRockNRoll píše:Přesně jak píše xman, to nemohli ty betony naložit, odjet s nima někam do pryč a pak udělat o pár záplat víc a nalajnovat tři pruhy, když už se nepustili do celkový rekonstrukce? Místo tam přece je a ten rozdíl v penězích snad není tak zásadní. Mě to přijde jako docela hrubá ignorance, není už na čase někoho zbičovat? :)
Zkuste mi vysvětlit čemu pomůže rozšíření na 3 pruhy o 700m dřív, než je tomu teď. Mezi stávajícím rozšířením a vaším návrhem není žádná křižovatka, zkrátka nic. K čemu to bude?
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

JohnyRockNRoll píše:...to nemohli ty betony naložit, odjet s nima někam do pryč a pak udělat o pár záplat víc a nalajnovat tři pruhy, když už se nepustili do celkový rekonstrukce...
A kdo jsou to "ti oni" kteří by to měli udělat?
Zhotovitel stavby, který má smlouvu na rekonstrukci včetně mostů, nebo zadavatel, který má nasmlouvanou kompletní rekonstrukci , jen taknějak momentálně není solventní?
Je to začarovaný kruh ... dle Murphyho zákonů bude solventní hned po tom, co se těch "o pár záplat víc a nalajnování 3pruhu" provede. A pak se zase budeme ptát, jak je proboha možné, že to minulý týden někdo zazáplatoval, a dneska se to celé rozebírá. Zavřete toho úředníka až zčerná!!!
adamos

Příspěvek od adamos »

MPMP píše:Zkuste mi vysvětlit čemu pomůže rozšíření na 3 pruhy o 700m dřív, než je tomu teď. Mezi stávajícím rozšířením a vaším návrhem není žádná křižovatka, zkrátka nic. K čemu to bude?
Od MÚK s Průmyslovou - směrem do centra - se pravidelně tvoří špunt. Ten má několik příčin:
(a) z Průmyslové přijíždí hodně aut a kamionů
(b) za benzinkou OMV je omezení pro kamiony na 60 km/h Bohužel cca. polovina řidičů osobáků jí považují za všeobecnou šedesátku tak, jako tomu bylo dříve
(c) za šedesátkou je silnice užší a kroutivá, řidiči podvědomě zpomalují
(d) stav povrchu a následná padesátka (jestli tam ještě je) dále zpomaluje dopravu
(e) následkem výše uvedených faktorů už od MUK kolona zpomaluje

Pokud by bobová dráha byla konečně rozšířená na třípruh, odpadne (b), (c),(d) a (e), dvoupruhový špunt od MUK se zkrátí na polovinu a hlavně na něm nebudeme šlapat na brzdu, ale spíš na plyn -> troufám si tvrdit, že špunt prakticky zmizí a doprava se stane PLYNULOU.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

adamos píše:
MPMP píše:Zkuste mi vysvětlit čemu pomůže rozšíření na 3 pruhy o 700m dřív, než je tomu teď. Mezi stávajícím rozšířením a vaším návrhem není žádná křižovatka, zkrátka nic. K čemu to bude?
Od MÚK s Průmyslovou - směrem do centra - se pravidelně tvoří špunt. Ten má několik příčin:
(a) z Průmyslové přijíždí hodně aut a kamionů
(b) za benzinkou OMV je omezení pro kamiony na 60 km/h Bohužel cca. polovina řidičů osobáků jí považují za všeobecnou šedesátku tak, jako tomu bylo dříve
(c) za šedesátkou je silnice užší a kroutivá, řidiči podvědomě zpomalují
(d) stav povrchu a následná padesátka (jestli tam ještě je) dále zpomaluje dopravu
(e) následkem výše uvedených faktorů už od MUK kolona zpomaluje

Pokud by bobová dráha byla konečně rozšířená na třípruh, odpadne (b), (c),(d) a (e), dvoupruhový špunt od MUK se zkrátí na polovinu a hlavně na něm nebudeme šlapat na brzdu, ale spíš na plyn -> troufám si tvrdit, že špunt prakticky zmizí a doprava se stane PLYNULOU.
Závidím Vám váš optimismus. Kde berete tu jistotu, že důvodem toho "špuntu" je to, co uvádíte?
Vezměme to postupně:
(a) na tento bod nemá rozšíření žádný vliv - i na začátku bobové dráhy se běžně už jede a "neposkakuje".
(b) ano, to je problém, ale opět nesouvisí s rozšířením. Proč tam je se mě neptejte a zda ji řidiči osobáků považují za všeobecnou? Já se domnívám, že nikoliv. Spíš ji ani nevnímají a "jezdí po paměti", tedy postaru, tedy "60".
Pokud není "60" od Průmyslové, není důvod dávat ji ani sem - opět s rozšířením to nesouvisí.
(c) I po rozšíření bude silnice "kroutivá". Na rychlost to vliv nemá. V opačném směru žádné omezení není a jezdí se standardně (v pravém 60-70, v levém 80) a jsou to také pouze 2 pruhy.
(d) ano, souhlas, ale opět s rozšířením nijak nesouvisí. Je dáno stavem povrchu, nikoliv šířkou komunikace
(e) jezdím zde pravidelně, kolona zpomaluje do okamžiku, než se zařadí všechna vozidla z Průmyslové, potom už k žádnému zpomalování nedochází - opět s rozšířením nesouvisí.

Jediný trochu "relevantní" argument by mohl být fakt, že řidiči nedbající na maximální rychlostní limity by mohli "vystřelit" o 700m dříve, to je ale vše.
adamos

Příspěvek od adamos »

Nojo, vlastně jsme se shodli. Respektive žádné další důvody špuntu jste nepřidal.

Jezdím tu také pravidelně, i když asi méně často, než vy. Ale s železnou pravidelností z osmdesátky před MUK musím snižovat rychlost až na cca. 55 u šedesátky.

Máte pravdu, že silnice bude kroutivá i po reko, ale pruhy budou tři, budou širší, bude tu odstavný a bude tu rovný asfalt. Všechny předpoklady pro to šedesátku zrušit. A než bude bobovka přestavěna, s max. rychlostí se nehne, na to znám dlouhý vedení úředního šimla až moc dobře.

Asi ve svém příspěvku narážíte na to, že víc by pomohla přístavba třetího pruhu v inkriminovaném úseku, nebo snad dokonce výstavba R1 - 511, pod to se klidně podepíšu.
Na druhou stranu si ale stojím za tím, že reko bobovky špunt odlehčí. Neříkám vyřeší, říkám odlehčí. Je to můj názor podepřený čistě a jen mou osobní zkušeností.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

adamos: tak to se shodneme na 100%. Reko ano, ale "odvezení betonových svodidel a zaflikování povrchu" těžko, protože to plnohodnotný 3-pruh pořád ještě nebude. ;)
dvs

Příspěvek od dvs »

Nebylo by potřebné tu rekonstrukci dotáhnout také kvůli "běžné" údržbě po x letech provozu (opravy odvodnění, mostních závěrů, izolace, nátěry kovových prvků atd.)?
Jakub Šponar

Příspěvek od Jakub Šponar »

adamos píše:(d) stav povrchu a následná padesátka (jestli tam ještě je) dále zpomaluje dopravu
50 a cedule hrboly už tam nejsou, s tím povrchem je to slabší. Sice zazáplatovanej, ale pořád nic moc.
kentanjack

Příspěvek od kentanjack »

Jsou nějaké novinky, co se týká té plánované rekonstrukce původní poloviny? Vždyť to není ani celej jeden kilometr :roll: ...
adamos

Příspěvek od adamos »

V seznamu pražských prázdninových oprav mimo jiné stojí:
Na Štěrboholské radiále by se měli řidiči připravit na uzavírku před lanovým mostem směrem do centra v celé šíři. Opravy potrvají dva měsíce od začátku srpna do konce září. Objízdná trasa povede po jižní větvi ve dvou pruzích pro každý směr.
ani se mi nechce věřit :)

Celý text k vidění zde: http://www.novinky.cz/domaci/340665-pro ... ilnic.html
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

dva měsíce... :)
od 1. 8. 2014 6:00:00 do 30. 9. 2014 18:00:00
ulice Jižní spojka ve směru do centra, před Lanovým mostem, Praha, práce na silnici, provoz převeden do protisměru, vozovka uzavřena, zkapacitnění.
caveman

Příspěvek od caveman »

Pražská Technická správa komunikací (TSK) stanovila definitivní termín začátku oprav na Jižní spojce. Rekonstrukce mostů, protihlukových stěn a svodidel začne ve středu 6. srpna. Médiím to sdělila mluvčí TSK Barbora Lišková. Rekonstrukce by měla trvat do začátku září. TSK měla původně rekonstrukci zahájit v pátek, termín ale posunula.

"do začátku září" bude asi mediální blud nebo to od září částečně uvolní?
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“