Modernizace D1 všeobecně

Odpovědět
balance

Re: Modernizace D1

Příspěvek od balance »

Dnes zazněla na Radiožurnálu zpráva, že na úseku 21 (pokud si dobře pamatuji) v některých místech nevyšly statické zatěžovací zkoušky (na vrstvě pod odstraněným odstavným pruhem). Do 3.6. provede ŘSD své vlastní ověřovací zkoušky.
adi88

Příspěvek od adi88 »

DefiantM píše:někteří vůbec nerespektovali žluté značení, když na ně někdo zatroubil tak si ještě klepali na čelo...
Asi by se to mělo udělat jako v Rakousku, asi před měsícem jsem jel po A2 kousek za Vídeň a bylo tam zúžení a žluté značení a k tomu na začátku cedule jak Brno "Weisse markierung ungültig". Ještě jsme si říkal, že to mají jak pro dementy...Vidno, přecenil jsem inteligenci některých řidičů. Myslím, že smutného smajlíka na začátku úseků s opravou by mělo doplnit české: Respektuj pouze žluté vodorovné dopravní značení.
monin

Příspěvek od monin »

adi88 píše:
DefiantM píše:někteří vůbec nerespektovali žluté značení, když na ně někdo zatroubil tak si ještě klepali na čelo...
Asi by se to mělo udělat jako v Rakousku, asi před měsícem jsem jel po A2 kousek za Vídeň a bylo tam zúžení a žluté značení a k tomu na začátku cedule jak Brno "Weisse markierung ungültig". Ještě jsme si říkal, že to mají jak pro dementy...Vidno, přecenil jsem inteligenci některých řidičů. Myslím, že smutného smajlíka na začátku úseků s opravou by mělo doplnit české: Respektuj pouze žluté vodorovné dopravní značení.
To Rakousko bych tu moc nezminoval. To je zde trochu úhlavní nepřítel :D
Je to vše jen a jen o toleranci, o tom, být alespon trochu duchem přítomem za tím volantem a nemyslet si že do Brna či do Prahy jedu jen a jen já. To co píšeš s tou cedulí je samozřejmě pravda, pokud je ovšem někdo dement, tak nepomůže ani to, kdyby tam stál někdo se samopalem a občas pustil krátkou dávku do vzduchu. Jinak, já tam nejel a nechci to hledat, nevím jak jsou tam umístěny před těmi rekonstruovanými úseky ZPI, pokud je nějaké ZPI opravdu těsně před tou cca 10km uzavírkou, nebo samozřejmě dokonce i v ní, tak by stalo za to, aby ten text o těch pruzích, byl v nějaké kratší formě přímo na té ZPI + třeba značka jiné nebezpečí. To by snad neměl být problém.
Naposledy upravil(a) monin dne 30.5.2013 20:33:02, celkem upraveno 1 x.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Nepomohlo by před převedením 2 pruhů do jiné polohy např. v cca 50 m "před ohybem a za ohybem" umístit mezi dva pruhy kužele?

Bude někdo sledovat odstřel nadjezdu přímo na místě? :)
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
kot

Příspěvek od kot »

No , zní to "humorně". Na D8 uhlí v podloží. Na D1 špatné statické zkoušky na některých místech. Doufám,že to neznamená budoucí prodloužení termínu modernizace D1....
bumbik

Příspěvek od bumbik »

spíš, aby to neznamenalo prodražující vícepráce ... jinak novináři budou v síni slávy a Jančura bude příští prezident ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak modernizace D1 vyhnala kamiony na R35, což jsme věděli .. jen reportáž ČT24
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... h-kamionu/
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Ale zase je to za předpokladu, že se na I/35 nestane vážná nehoda.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Diaľničiar píše:Tohle je tak rozsáhlý projekt a na tolik let dopredu, že jste to mohli udělat jako podsekci k dálnici D1 a rozčlenit do témat. :idea:
Martin z Ostravy píše:To je zajímavý nápad, navrhnu to správní radě. :)
Správní rada rozhodla :) a máme tedy novém subfórum, a proto informace a dotazy k jednotlivým úsekem pište do příslušných témat.

Toto téma nechme pro všeobecné informace, tedy informace, které se týkají 2 a více úseku.
R48 -> D48 se podařilo!
martini
VIP

Příspěvek od martini »

DefiantM píše:Minulýá týden situace podobná, zúžené pruhy po celé délce a někteří vůbec nerespektovali žluté značení, když na ně někdo zatroubil tak si ještě klepali na čelo...
Mám bohužel stejný poznatek, hlavně tedy dodávkáři. Kamioňáci se celkem snaží a drží se svého pruhu a lze v pohodě předjet. V Rakousku je takhle jízda prostředkem pro širší auta standardně i povolena. Dva pruhy nejsou kvůli předjíždění, ale primárně kvůli kapacitě. Všichni by měli jet plynule 80 km/h, což bohužel praxe také nepotvrdila, jel jsem cca 100 km/h a ještě jsem byl v levém vyblikáván...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Lenny
Autor

Re: Modernizace D1 všeobecně

Příspěvek od Lenny »

Jenže v Rakousku jsou 4 pruhy vyznačeny na vozovce šířky 10,75 m, ty pravé pruhy jsou užší oproti naším. Mají méně než 3 m, proto je tam povolena jízda "prostředkem".
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

Martin z Ostravy píše:
Diaľničiar píše:Tohle je tak rozsáhlý projekt a na tolik let dopredu, že jste to mohli udělat jako podsekci k dálnici D1 a rozčlenit do témat. :idea:
Martin z Ostravy píše:To je zajímavý nápad, navrhnu to správní radě. :)
Správní rada rozhodla :) a máme tedy novém subfórum, a proto informace a dotazy k jednotlivým úsekem pište do příslušných témat.

Toto téma nechme pro všeobecné informace, tedy informace, které se týkají 2 a více úseku.
Takže já jsem členem vedení, ovšem ehm jako "ministr bez portfeje" :lol: I tak dobře 8-)

K věci. Děkuji, je to tak mnohem lepší, teď bych to ještě pro veřejnost vylepšil tím, že bych do úvodních přísp. přidal i mapku daného úseku. :idea:
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak podle radiožurnálu nás čeká na modernizovaných úsecích zajímavá novinka, více zde
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2906230
dvs

Příspěvek od dvs »

No prozradím tajemství, proty co to nechtějí celé přehrávat: Prý tam dají indikativní radary.

Asi místo ZPOMAL přeprogramují nápis na NEČUM A JEĎ.
monin

Příspěvek od monin »

dvs: to by museli ten celý úsek ohradit plachtou, aby nečuměli a i tak by to stejně nepomohlo.

A jak to bude vypadat po rekonstrukci těch úseků, kde je nyní ten třetí stoupací pruh? Budou ty pruhy už pak značeny klasicky přerušovaně, jako třeba na D5 za Plzní směrem k hranicím a nebo to zůstane stejné a budou v podstatě zase jen pro kamiony s tím, že ty pak náhle vybočují přes tu plnou čáru, když jeden dojede druhý?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Stoupací pruhy budou značeny jako např. ten v km 220-222 na D1 anebo na D8 u Bílinky, tj. přerušovaná čára s kadencí 3/3 m, tj. o něco hustěji než je obvykle . Plná čára zmizí nadobro. Viz http://www.rsd.cz/rsd/rsd.nsf/a3eda25d0 ... %C3%AD.pdf
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Tak jsem dneska profrčel D1 z Prahy do Brna, a při pohledu z auta to vypadalo, že rekonstrukce těch 3 úseků snad ještě ani nezačaly, žádné výrazné uzavírky ..... jen v jednom místě jsem si všimnul, že se tam bagr šťoural v hlíně vedle krajnice, a pak v jednom místě už byla hlína vedle krajnice bez drnů. Za ten měsíc, to bych čekal, že už bude to provizorní rozšíření na jedné straně hotové, bude se tam jezdit, a druhá půlka bude v likvidaci ... :shock:
Standa

Příspěvek od Standa »

Lenny píše:Stoupací pruhy budou značeny jako např. ten v km 220-222 na D1 anebo na D8 u Bílinky, tj. přerušovaná čára s kadencí 3/3 m, tj. o něco hustěji než je obvykle . Plná čára zmizí nadobro.
Omlouvám se, určitě už se to tu probíralo, ale nějak si to nevybavuju: budou na opravených úsecích pruhy pro pomalá vozidla končit připojením do pravého pruhu (jako je to na D1 dnes) nebo se z nich stane nový pravý pruh (jako je to na D5 u Rozvadova)?
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Ano, probíralo, toto řešení potřebuje více místa, což u D1 nebude...
dps

Příspěvek od dps »

Ja jel tudy minuly ctvrtek (pekny slunecny den) a musim potrvrdit, ze tempo je opravdu vysoke ... z jednoho nakladaku koukaly nohy a u jednoho bagriku si chlapek hovel v trave :-)
Samozrejme neznam objektivni duvody, ale subjektivne to nedela moc pekny obrazek o pracovnim tempu. Uz mi tam chybela jen ta cedule "Technologicka prestavka" :shock:
bumbik

Příspěvek od bumbik »

dneska byla zatěžkávací zkouška nehoda v modernizovaném úseku:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... y-kamiony/
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak co, kdo se chystá na další demolice udělat fotoreportáž? viz.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... avirka-d1/
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak stržené nadjezdy dělají vrásky lidem v obcích, kteří je nedávno používali ... objížďky jsou strašně dlouhé viz. včerejší reportáž v událostech zde link
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... rat-delsi/
adamos

Příspěvek od adamos »

Aha, důležitá reportáž.

A čekal snad někdo, že ty mosty nikomu chybět nebudou? To by asi vyšlo najevo, že jsou zbytečný. Spíš se měl pan redaktor zajímat o to, proč nový mosty nestavěj hned, ale až za rok. Jinak je informační hodnota reportáže o ničem.

Nám teď rozkopali silnici v Újezdě a do hospody na pivo to mám místo jednoho kilometru hned sedm. Budu taky v televizoru??
Naposledy upravil(a) adamos dne 10.7.2013 12:31:29, celkem upraveno 1 x.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

:D :D
Odpovědět

Zpět na „D1 Modernizace“