D3 0306/II Rekonstrukce
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Re: D3 0306/II Rekonstrukce
OT o zpoplatnění přesunuto do tématu Dálniční poplatky.
R48 -> D48 se podařilo!
Akorát v reportáži nepadlo ani slovo o tom,že motocentrum bylo připojeno na cestu jim nepatřící.Nnj.
opět další účelově natočená reportáž. Není co dodat.
http://taborsky.denik.cz/zpravy_region/ ... dy-20.html
Tak tohle jim nežerou ani okouni na Berounce.Vidíte nějaké řešení? Jsou jím zmiňované peníze?
Pavel: Ty jsou úplně tím posledním. Já nepotřebuju peníze, já potřebuju někde pracovat. Tady jsem spokojený a chci svoji budovu plnohodnotně využívat.
Stylovější by byli okouni na Lužnici či v Jordánu. 
chemer: tak s těma okouna na Berounce - to bylo dost dobrý.
Mě v tom článku zaujalo hlavně toto:
Vrátíme se na úplný začátek, kdy bylo ještě hej. Od koho a kdy jste si plni elánů a plánů kupovali pozemek?
Pavel: Od manželů Snášelových, to bylo v roce 1998. V té době tu nic nebylo, kupovali jsme zelenou louku.
Pavel: Že tu povede dálnice se rozhodlo až v roce 2004. Kdysi existovala ještě jiná varianta vedení D3, takže nebylo definitivně dané, že povede tady. Až v tom roce 2004 s námi začali komunikovat. Na ministerstvu dopravy se rozhodlo 14. ledna 2004 s tím, že vztahy mezi námi a státem má upravit Ředitelství silnic a dálnic.
Nevím, pokud bych si já kupoval "zelenou louku" aniž bych měl sebemenší tušení, jak vypadá dálnice, tak i přesto by mně přišlo divné, že kus od této mé nové zelené louky, vede nějaká "divná silnice" - sice od nikud nikam, ale že má čtyři pruhy. A tak bych se na to určitě někoho zeptal - co to je za divnou silnici. A ten člověk - a pevně věřím, že i v tom roce 1998, by mě musel říct, že to je již kousek plánované D3. Já prostě nevěřím tomu, že v roce 1998, nikdo na národním výboru v Táboře nevěděl, že okolo Tábora povede v budoucnu i dálnice D3.
Mě v tom článku zaujalo hlavně toto:
Vrátíme se na úplný začátek, kdy bylo ještě hej. Od koho a kdy jste si plni elánů a plánů kupovali pozemek?
Pavel: Od manželů Snášelových, to bylo v roce 1998. V té době tu nic nebylo, kupovali jsme zelenou louku.
Pavel: Že tu povede dálnice se rozhodlo až v roce 2004. Kdysi existovala ještě jiná varianta vedení D3, takže nebylo definitivně dané, že povede tady. Až v tom roce 2004 s námi začali komunikovat. Na ministerstvu dopravy se rozhodlo 14. ledna 2004 s tím, že vztahy mezi námi a státem má upravit Ředitelství silnic a dálnic.
Nevím, pokud bych si já kupoval "zelenou louku" aniž bych měl sebemenší tušení, jak vypadá dálnice, tak i přesto by mně přišlo divné, že kus od této mé nové zelené louky, vede nějaká "divná silnice" - sice od nikud nikam, ale že má čtyři pruhy. A tak bych se na to určitě někoho zeptal - co to je za divnou silnici. A ten člověk - a pevně věřím, že i v tom roce 1998, by mě musel říct, že to je již kousek plánované D3. Já prostě nevěřím tomu, že v roce 1998, nikdo na národním výboru v Táboře nevěděl, že okolo Tábora povede v budoucnu i dálnice D3.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Zaznělo tu, že se na tom místě dřív plánovala velká odpočívka, ale později byla přesunuta k Meznu. A kdyby se nepřesunula, tak by byla napojena jak?
citace týdeníku Táborsko z 2.5.2012:
"..Když povolujete stavbu a je tam věcné břemeno přístupu na pozemek, který ten příjezd z komunikace dle katastru evidentně má, nenapadne vás jít hledat do jiného spisu, jestli ten příjezd nebo ta stavba nebyla omezena na dobu dočasnou", hájí rozhodnutí tehdejších úředníků dnešní vedoucí úřadu Doležalová. Přesto připouští, že pochybení může být na straně stavebního úřadu. "Neříkám, že to je dobře, co se stalo. Mělo se to u nás nějakým způsobem podchytit, to nezastírám. Pokud se ukáže, že se stavební úřad dopustil nějakého pochybení, přijmeme odpovědnost, ale nevím pro koho, protože lidé, kteří to tehdy povolovali, jsou dnes v důchodu.", zmínila Doležalová... Podle stavebního úřadu nemusí být jedinou přístupovou cestou k Motocentru sjezd z dálnice. "Stávající lokalita kolem Motocentra, i když ji ŘSDodřízne, nezůstane jako ostrov v moři, ale bude mít možnost připojit se na komunikační síť z Měšic", tvrdí Doležalová...více viz http://www.jihocesketydeniky.cz/archiv/ ... 012_18.pdf
"..Když povolujete stavbu a je tam věcné břemeno přístupu na pozemek, který ten příjezd z komunikace dle katastru evidentně má, nenapadne vás jít hledat do jiného spisu, jestli ten příjezd nebo ta stavba nebyla omezena na dobu dočasnou", hájí rozhodnutí tehdejších úředníků dnešní vedoucí úřadu Doležalová. Přesto připouští, že pochybení může být na straně stavebního úřadu. "Neříkám, že to je dobře, co se stalo. Mělo se to u nás nějakým způsobem podchytit, to nezastírám. Pokud se ukáže, že se stavební úřad dopustil nějakého pochybení, přijmeme odpovědnost, ale nevím pro koho, protože lidé, kteří to tehdy povolovali, jsou dnes v důchodu.", zmínila Doležalová... Podle stavebního úřadu nemusí být jedinou přístupovou cestou k Motocentru sjezd z dálnice. "Stávající lokalita kolem Motocentra, i když ji ŘSDodřízne, nezůstane jako ostrov v moři, ale bude mít možnost připojit se na komunikační síť z Měšic", tvrdí Doležalová...více viz http://www.jihocesketydeniky.cz/archiv/ ... 012_18.pdf
...protože lidé, kteří to tehdy povolovali, jsou dnes v důchodu... Fajn, to je v poradku. Tomu jelitu, co to tehdy povolilo a dnes je v duchodu soudne zkonfiskovat majetek a z nej resit vykup pozemku a stavbu nahradni cesty...
mts: a ty si myslíš, že ten kdo to povoloval, že to byl zrovna Karel Schwarzenberg? Že by se z toho zkonfiskovaného majetku - kromě toho o čem píšeš - postavily na tom rekonstruovaném úseku 0306/II i dvě nová ZPI? 
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
to monin: samozrejme, ze ne. Ale byl by to kvalitni signal pro statni uredniky: zmrvis - zaplatis... Aneb dobre si pohlidej kazdy podpis protoze muzes byt kdykoliv pohnan k zodpovednosti...
Jen to ne, proboha. Jediným výsledkem tohoto přístupu budou 2 efekty:mts píše:to monin: samozrejme, ze ne. Ale byl by to kvalitni signal pro statni uredniky: zmrvis - zaplatis... Aneb dobre si pohlidej kazdy podpis protoze muzes byt kdykoliv pohnan k zodpovednosti...
1) nikdo to nebude chtít dělat - budou chybět lidi, na každé rozhodnutí se bude čekat dlouhé roky a nebo si úředník každé rozhodnutí nechá tak dobře zaplatit bokem, že to bude mít skoro stejný výsledek.
2) všuchni stávající se budou bát cokoliv podepsat a budou vyžadovat další a další podklady, aby nemuseli závěrečné rozhodnutí udělat nikdy - efekt stejný jako v případě ad 1).
Chápu, že neodpovědní úředníci je zoufalý stav, ale finančně odpovědní úředníci v legislativě, kdy téměř vždy najdete 2 zákony, které si odporují, povedou pouze k zastavení jakéhokoli rozhodování. Nejsem z toho nijak nadšen, ale je to, bohužel, tak.
MPMP: Což je přesně to, co se dnes děje u politiků z MHMP ve vztahu k vícepracem z Blanky. To asi opravdu nechceme.
to MPMP: ale samozrejme, ze nikoliv. Ma to stejnou logiku jako tvrdit, ze nikdo nebude chtit ridit autobus protoze kdyz se vyboura a zabije 15 lidi tak pujde brucet...
To je ale trochu něco jiného, pokud by úředník svým jednáním způsobí něčí smrt (ale nedovedu si představit jak), pak by seděl taky. V případě hmotné škody je odpovědný do výše několikanásobku svého platu podle zákoníku práce obdobně, jako ten řidič autobusu, když ho nabourá.
To co navrhujete by se hodilo do nějaké středoasijské diktatury, v právním státě je to naprostý nesmysl.
(ono taky pravděpodobnost, že se nabouráte s busem a zabijete 15 lidí je někde trochu jinde, než že přehlídnete větu a způsobíte škodu, že? - havárie busu s tolika mrtvými tu za 20 let byly tuším dvě)
To co navrhujete by se hodilo do nějaké středoasijské diktatury, v právním státě je to naprostý nesmysl.
(ono taky pravděpodobnost, že se nabouráte s busem a zabijete 15 lidí je někde trochu jinde, než že přehlídnete větu a způsobíte škodu, že? - havárie busu s tolika mrtvými tu za 20 let byly tuším dvě)
-
vytrezvitel
@petrsida: Na jednání úředníků při povolování motocentra se IMHO vztahuje §330 trestního zákoníku.
to petrsida: nemyslim si, ze tahle justicni zumpa by byl pravni stat...
Samozrejme to bylo umyslne prehnane. Ale tenhle stat je plnej uredniku, ktery sem tam prehlidnou vetu a nas to stoji na danich miliardy...a lidsky zivoty ve finale taky...
Samozrejme to bylo umyslne prehnane. Ale tenhle stat je plnej uredniku, ktery sem tam prehlidnou vetu a nas to stoji na danich miliardy...a lidsky zivoty ve finale taky...
Aby neshořelo i motocentrum, jako na potvoru jen pár hodin poté, co z něj odvezou všechny motorky (do jiného pneuservisu
)
Stát přišel kvůli sporu o sjezd o stavební povolení k dálnici u Tábora
Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/rekonstrukce ... zpravy_jkr
Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/rekonstrukce ... zpravy_jkr
No, po čase zase jednou článek obsahující opravdu fakta tak jak jsou /či byla/. Skoro mě to až překvapilo po všech těch novinářských blábolech z poslední doby.
No je tam dost nepřesností, třeba že měli napojení na silnici, přitom byli nopjeni na benzinku..... Ale na naše poměry je článek celkem objektivní.kot píše:No, po čase zase jednou článek obsahující opravdu fakta tak jak jsou /či byla/. Skoro mě to až překvapilo po všech těch novinářských blábolech z poslední doby.