Úkazy na českých silnicích

Off-topic pokec
Odpovědět
tomasslavicek
Kontaktovat uživatele:

Re: Úkazy na českých silnicích

Příspěvek od tomasslavicek »

Zajímavý přechod pro chodce v Nové Pace... Co na to normy? :)
Odkaz na mapy.cz a na původní diskuzi na rouming.cz (snad to tady ještě nebylo)

Obrázek
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

tomasslavicek píše:Zajímavý přechod pro chodce v Nové Pace... Co na to normy? :)
Odkaz na mapy.cz a na původní diskuzi na rouming.cz
To není přechod, to je vyznačená cesta do kostela. Stejně o kus dál do Spořitelny. Tím jsou jasné dvě nejvýznamnější novopacké instituce 8-)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

A k čemu jsou vám normy, vy to snad nedokážete bez nich pochopit? Nebo vám tam schází těch pět či šest ostrůvků? Máte zbytečný prachy v městský kase a firmu, která by je ráda přijala za zemní a dlaždičský práce? ;-)
Všeobecná normalizace je akorát cesta do pekel, protože pak nic nejde udělat. Packejm fandim.
Ondra O.K.

Příspěvek od Ondra O.K. »

Na prilozenem obrazku je:

A. Japonsky znak pro sdeleni „hlavni silnice“
B. Informacni cedule „v obci se nachazi labyrint“
C. Dopravni znacka oznacujici krizovatku v obci Vranovice-Kelcice

Pozn. - vlastnorucne foceno kolegou, nejde o predelavku v pocitaci 8-)
Přílohy
Obraz0577.jpg
Obraz0577.jpg (93.41 KiB) Zobrazeno 7131 x
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

Nebude vadit když si fotku vypůjčím? :mrgreen:
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

Ta značka za ní také stojí za to. Ostatně jako všechny ostatní v téhle vsi :-)
GSW http://goo.gl/maps/hq0nb
Likas

Příspěvek od Likas »

:lol: Zrovna nedávno jsem Vranovicemi-Kelčicemi projížděl a nad těmi značkami jsem kroutil hlavou ještě dlouho po návratu na dálnici :lol:
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

A ještě to mají blbě, žádná ulice "na dvou hodinách" tam není, tam je podle mapy kostel.
Jinak za rohem (čárka zpravo úplně dole) nezůstali u obligátního "průjezd zakázán", ale mají tam Zákaz vjezdu s dodatkovou tabulkou "Mimo zde bydlících" :D
monin

Příspěvek od monin »

GiuseppeS píše:A ještě to mají blbě, žádná ulice "na dvou hodinách" tam není, tam je podle mapy kostel.
Jinak za rohem (čárka zpravo úplně dole) nezůstali u obligátního "průjezd zakázán", ale mají tam Zákaz vjezdu s dodatkovou tabulkou "Mimo zde bydlících" :D
:lol: :lol: nooo to mám fakt dost..
ještě, že si tam nenapíšou "mimo Knotkových, Bílkových, a mimo doktora Ječného" :lol:
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Pavel Q

Příspěvek od Pavel Q »

Pěkný je taky ten průjezd Google Street View, kdy se zničeho nic objeví nebo zase zmizí sníh. :-)
Standa

Příspěvek od Standa »

A jsou to Vranovice nebo Kelčice ;) ?
viky

Příspěvek od viky »

Že by prodloužili I/33? :kladivo:
http://goo.gl/maps/Miqdo
viky

Příspěvek od viky »

zajímalo by mně,jak vypadá vozidlo,které musí respektovat spodní z těch dvou zákazových značek :shock: .Fotomontáž to není,ta značka je při vjezdu do Hlučína od Opavy.
Teda asi kromě traktoru s roztaženými postřikovacími rameny :P
Přílohy
223.JPG
223.JPG (25.32 KiB) Zobrazeno 6694 x
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

viky píše:zajímalo by mně,jak vypadá vozidlo,které musí respektovat spodní z těch dvou zákazových značek :shock: ...
Tak to je vážně záhada - jedná se o toto místo: http://goo.gl/maps/jKjWk
Značky s max. šířkou 22 metrů jsou z obou stran toho viaduktu. A jen objekt (56-006) má dle databáze ŘSD volnou šířku 8 metrů. Nicméně značka to nebude nová, dle fotek v google maps tam byla už před rekonstrukcí toho viaduktu.
jediný co mě napadá, že je to šikmá šířka v dolní části oblouku a je to tam kvůli nadrozměrným nákladům... V každym případě je to zvláštní :)
Standa

Příspěvek od Standa »

Spíš bych si tipnul, že někdo popletl značky B15 a B17, tedy že má jít nikoli o šířku, ale o délku vozidla :) .
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Spíš někdo poplet čísla, proč by na takovymhle téměř rovnym průjezdu limitovali délku?
Standa

Příspěvek od Standa »

Jako že by to bylo správně 2,20m? To zní celkem logicky.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Mám potvrzeno, že jde o chybu. Má tam být B17 místo B15 ...
Geo

Příspěvek od Geo »

jonáš píše:Spíš někdo poplet čísla, proč by na takovymhle téměř rovnym průjezdu limitovali délku?
Imho neco naznacuje to cernozlute srafovani. Sice je ten oblouk (kraj silnice) pekne natahlej, ale i tak by jeho secna delsi nez 22m ve vysce 4m nad zemi klidne mohla prochazet zdi.
kentanjack

Příspěvek od kentanjack »

Od letosniho obnovovani vodovkoveho znaceni v Jihlave mame u nemocnice na tomhle prima kruhaci takovejhle ukaz.
Stouralum se omlouvam za moji neznalost, ale kdo ma v tomhle pripade prednost, kdyz jede do teto prvni ulice napravo? Ten kdo je na kruhaci? Nebo ten, co prijizdi ke kruhaci stejne jako ja (z pohledu fotky), jenze na nej prakticky vubec nenajede?
Driv to bylo jasny, ta prerusovana cara tam nebyla a kruhac byl tedy krapet sisatej, takze mel prednost ten, kdo je na nem.
Přílohy
foto k.o. jihlava
foto k.o. jihlava
20130707_170647_Ne2.jpg (157.33 KiB) Zobrazeno 6347 x
adamos

Příspěvek od adamos »

Podle mě má přednost ten, co jede po kruháči. Z pohledu řidiče přijíždějícího (na fotce) mám před sebou stop čáru. Mohli by k ní domalovat ještě trojúhelník, aby to bylo jasnější, jako např. tady: http://mapy.cz/s/7Pw8
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

adamos píše:Podle mě má přednost ten, co jede po kruháči. Z pohledu řidiče přijíždějícího (na fotce) mám před sebou stop čáru. Mohli by k ní domalovat ještě trojúhelník, aby to bylo jasnější, jako např. tady: http://mapy.cz/s/7Pw8
No to jste ukázal na ještě větší paskvil, pravidelně se tam každé ráno v pondělí vztekám když sjíždím z dálnice a pokračuji na Chilskou. Pražácí totiž blikají, že odbočují doprava na Opatovskou na poslední chvíli a pak ještě troubí, že jim vjíždím do cesty...
Jako jihlavák jsem si nového VDZ na kruháči ještě v reálu nevšiml ale na fotce to nevypadá moc dobře...předchozí situaci si ale taky nepamatuji. Vidím to jako nějaký pokus o bypass, kdyby tam bylo víc místa a nejezdil ntam trolejbus, tak by se určitě dalo něco lepšího vymyslet, takhle bych byl radši pro standardní řešení bez nějakých snahbýt kreativní.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Co je na tom kreativního, snad najíždíte na kruháč, ne? Stopčára to akorát zdůrazňuje, asi věděj proč.
Opatovská je průser setrvalej, tam neni na pořádný řešení dost místa a koukat se přes rameno je docela náročný. Tam by to chtělo přestavět nějak pořádně ve 3D, ve 2D to nemá řešení. Nebo aspoň rozdělit světla a posunout je o těch pár metrů zpátky, nebo přidat předsazený, aby byl každej nájezd v jiný fázi.
kentanjack

Příspěvek od kentanjack »

jonáš píše:Co je na tom kreativního, snad najíždíte na kruháč, ne? Stopčára to akorát zdůrazňuje, asi věděj proč.
Máte pravdu, asi jsem zdegenerovanej z toho, že dřív tam ani přerušovaná ani stop čára nebyla. Zde to je vidět: http://mapy.cz/s/7Q8R

Každopádně to šlo imho namalovat líp, takhle když si stoupnu kolmo ke stop čáře (budu odbočovat vpravo) a mám se podívat, jestli to někdo z odbočky vlevo "nevalí" moc rychle, jakože sanitky zde nejsou výjimkou, musím hlavu vytočit o cca 120 stupňů doleva. Příjemné.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

A předtim jste to dělal jak? Brání vám ta čára na zemi nějak ve výhledu? A nutí vás někdo zastavovat a rozhlížet se až na ní? Mi to přijde trochu jako pseudoproblém. To ten Opatov je horší.
Ale v Praze když si najedete až na stop čáru, tak zpravidla nevidíte na světla. Mohli by to malovat o pár metrů zpátky, to je fakt, když už neuměj dát světla do výhledu na druhou stranu křižovatky. 8-)
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“