[D35] Opatovice – Časy – Ostrov

Hradec Králové – Moravská Třebová – Mohelnice – Olomouc – Lipník nad Bečvou
Odpovědět
martini
VIP

Re: R35 Opatovice – Ostrov

Příspěvek od martini »

bumbik píše:byly vypsány tendry na dokumentace a inženýrskou činnost atd. viz.:
http://www.isvzus.cz/cs/Form/Display/380517
http://www.isvzus.cz/cs/Form/Display/380845
Ty tendry byly vypsány už dávno. Toto je konečně oznámení, že se došlo k cíli a může se začít pracovat směrem k vydání SP, tedy:

R35 Opatovice - Časy: předmět prací DSP / IČ / PDPS (zadávací dokumentace VZ na zhotovitele) / AD (autorský dozor při stavbě), vše zadáno v jednom balíku prací, tedy vše projekčně a inženýrsky pokryto. Zhotovitelem je Sdružení "CPP 2012" (Hlavní účastník: PRAGOPROJEKT, a.s.; další účastníci: PUDIS a.s., AF-CITYPLAN s.r.o.)

R35 Časy - Ostrov: předmět prací DSP / IČ / PDPS / AD, dtto. Zhotovitelem je Sdružení "VASA" (Hlavní účastník: Valbek, spol. s.r.o.; další účastník SATRA, spol. s.r.o.)

IČ vždy zahrnuje i zajištění majetkoprávní přípravy ve spolupráci s ŘSD. Snad tedy vše pojede bez problémů. Finance na R35 si troufám říci, že problémem už nikdy nebudou, ať je to příprava nebo realizace. Pokud bude připraveno, bude se stavět.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
bhs

Příspěvek od bhs »

A dá se odhadnout kdy se začne stavět (hrubý odhad), případně za jakých podmínek ?
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Optimistický předpoklad 2015. Reálně to vidím jaro 2016, se všemi problémy, které se budou muset překonávat...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Tomu říkám priorita :D
Byrokracie je neskutečná, a podle mě na tomto západní civilizace jako taková skončí, protože tohle není možné.
Už 2014 mi přijde pozdě a ono se to rozjede možná až 2016, neskutečné. A kde je do zprovoznění.
Nevěřím v dostavbu celé D35 tj. Opatovice-Mohelnice, když tady je na trase pár mostů, co teprve úsek od Svitav na Mohelnici s těmi neskutečnými tunely. :(
R48 -> D48 se podařilo!
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Martin z Ostravy píše: Byrokracie je neskutečná, a podle mě na tomto západní civilizace jako taková skončí, protože tohle není možné.
:(
Západní civilizace skončí kvůli emancipaci a demokracii. Dokud naše ženy včas nepochopí, že patří do kuchyně a do postele a místo toho budou honit kariéru, a dokud každá bílá rodina nebude mít alespoň 4 děti, tak nás (celou Evropu) během 30 let přečíslí arabáči a romové, vyhrají v demokratických volbách, a my skončíme v lepším případě někde v ghetu. Vzpomeňte si na dějepis, všechny vyspělejší civilizace (třeba Římská říše) byly dříve či později zlikvidovány barbary.
Sorry za OT ;)
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Country píše:
Martin z Ostravy píše: Byrokracie je neskutečná, a podle mě na tomto západní civilizace jako taková skončí, protože tohle není možné.
:(
Západní civilizace skončí kvůli emancipaci a demokracii. Dokud naše ženy včas nepochopí, že patří do kuchyně a do postele a místo toho budou honit kariéru, a dokud každá bílá rodina nebude mít alespoň 4 děti, tak nás (celou Evropu) během 30 let přečíslí arabáči a romové, vyhrají v demokratických volbách, a my skončíme v lepším případě někde v ghetu. Vzpomeňte si na dějepis, všechny vyspělejší civilizace (třeba Římská říše) byly dříve či později zlikvidovány barbary.
Sorry za OT ;)
Dovolím si OT zásadně nesouhlasit. Ve spoustě zemí, které do jisté míry obdivujeme, mají demokracii apod., a dálnice apod. tam staví velmi svižně. Takže v tom to nebude. Já bych hledal chyby u našich úředníků, kterým se zalíbilo v póze všemocné c.k. vrchnosti. Mají pocit, že si všechno můžou dovolit a hlavně: vždy si dokáží najít výmluvu a nikdo s tím nepohne - už se má za to, že takový stav je normální. A to je to, co rozhodně není normální.
bhs

Příspěvek od bhs »

Neřekl bych, že je u nás zásadní problém s rychlostí stavění dálnic, problém je s tím než se může začít stavět. A tam bych to viděl taky na úředníky, ale především to jde za našimi slavnými zákonodárci (vlastně za top politiky) - tam je problém. Nicméně tohle už bylo diskutováno vícekrát a patří to do jiného vlákna.
Pokud to vrátím zpět na R35, tak i když se mi to těžko říká, tak za mě - i kdyby začali až v r.2016, pán bůh zaplať ...
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Chlapci, aby se něco na jaře 2014 začlo, to už by jste museli mít teď vykoupeno a zajišťovat věcná břemena a mít před dokončením zadávací dokumentaci na zhotovitele...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

... jaro 2016 bude hezké ... hlásí pěkné počasí pro začátek stavby :D
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Mario

Příspěvek od Mario »

Takže když jsem psal, že bude po Ostrov se štěstím hotovo ve 2020, asi jsem měl pravdu... Sakra :-(
vaclav

Příspěvek od vaclav »

martini píše:
bumbik píše:byly vypsány tendry na dokumentace a inženýrskou činnost atd. viz.:
http://www.isvzus.cz/cs/Form/Display/380517
http://www.isvzus.cz/cs/Form/Display/380845
Ty tendry byly vypsány už dávno. Toto je konečně oznámení, že se došlo k cíli a může se začít pracovat směrem k vydání SP, tedy:

R35 Opatovice - Časy: předmět prací DSP / IČ / PDPS (zadávací dokumentace VZ na zhotovitele) / AD (autorský dozor při stavbě), vše zadáno v jednom balíku prací, tedy vše projekčně a inženýrsky pokryto. Zhotovitelem je Sdružení "CPP 2012" (Hlavní účastník: PRAGOPROJEKT, a.s.; další účastníci: PUDIS a.s., AF-CITYPLAN s.r.o.)

R35 Časy - Ostrov: předmět prací DSP / IČ / PDPS / AD, dtto. Zhotovitelem je Sdružení "VASA" (Hlavní účastník: Valbek, spol. s.r.o.; další účastník SATRA, spol. s.r.o.)

IČ vždy zahrnuje i zajištění majetkoprávní přípravy ve spolupráci s ŘSD. Snad tedy vše pojede bez problémů. Finance na R35 si troufám říci, že problémem už nikdy nebudou, ať je to příprava nebo realizace. Pokud bude připraveno, bude se stavět.

koukam, ze cena za obe akce pouze 13, resp 14% pod odhad?
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Já jsem raději, že se do tendru nedotala garážová firma, která by to nabídla za 30% očekávané ceny a pak bychom se divili, proč to stavební povolení ani po 3 letech od vysoutěžení outsourcovaného inženýringu nemáme...
jooe

Příspěvek od jooe »

Já dodám jen věcnou poznámku. Podle mě je termín získání stavebního povolení hloupost dávat do soutěže jako podmínku. Nevím přesně, jak je to ve smlouvách vysoutěžené, ale při dnešní peripetii s výkupem pozemků (nový zákon je zmatlaný), to půjde těžko. Ale kéž bych se pletl.
pivko

Příspěvek od pivko »

Martin z Ostravy píše:Tomu říkám priorita :D
Byrokracie je neskutečná, a podle mě na tomto západní civilizace jako taková skončí, protože tohle není možné.
Už 2014 mi přijde pozdě a ono se to rozjede možná až 2016, neskutečné. A kde je do zprovoznění.
Nevěřím v dostavbu celé D35 tj. Opatovice-Mohelnice, když tady je na trase pár mostů, co teprve úsek od Svitav na Mohelnici s těmi neskutečnými tunely. :(
Priorita to zjevně není, protože nasazení ve věcech, které skutečně prioritou jsou, vypadá úplně jinak. Zákonné lhůty k vyjádření dotčených osob atd. je jistě třeba dodržet, ale výstupy od úřadu bych, je-li něco priorita, očekával maximálně v řádu týdnů, nikoli měsíců nebo let, jako je tomu dnes.

A dále - je docela zajímavé, jak u různých zařízení typu buzerační semafory, ostrůvky zpomalující dopravu, úsekové radary atd. jde všechno hladce jedna báseň, soudě dle toho, jak tyhle blbiny všude rostou jak houby po dešti. Ony jsou halt ty "priority" asi někde jinde, než bychom je všichni tady chtěli vidět.
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Pivko: Který politik si dovolí vystoupit proti "bezpečným" semaforům či příčnému prahu na přechodu u nějaké školy? Veřejnost by si ho zpracovala.
kalanis

Příspěvek od kalanis »

Pozemky...
Mezi Borkem a Časy trasa vůbec není v katastru. Je tam kus MÚK Časy, ale bez návazností na I/36. Zbytek nikdo nezačal zpracovávat co se výkupů týče. Našel jsem i pár takových kousíčků, co ale mají víc jak 5 majitelů.
Kus spojky na I/36 do Holic také stále není v katastru (Ředice). Zbytek ve velkém soukromý.
Mezi Časy a Dašicema opět výrazně chybí zapracování do katastru. To též v katastru Dolní Rovně. U Uherska je majitel občas (kupodivu) ŘSD, takže tam výkupy jedou.
Za Ostrovem nemá ani cenu psát o nějaké přípravě v pozemcích.
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Proboha jaký sjezd u Bukoviny nad Labem??? To budeme mít sjezdy úplně u každé vesnice?
jooe

Příspěvek od jooe »

U Bukoviny nic nebude. To bylo z projektu vyhozeno už dávno. Ani v územku není. Navíc by to neprošlo před vnitro jako dotčený orgán myslím.
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Výkupy pozemků zatím moc nejdou.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_z ... y--1236566
jooe

Příspěvek od jooe »

A bude to tak na všech stavbách. Ten zákon pěkně zmrvili.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

co v něm zmrvili ??? prosím podrobnosti, děkuji
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Nevykupuje se za cenu stavebního pozemku, ale za cenu pole, myslím maximálně 2x vyšší. Tudíž to za tuhle cenu nikdo dobrovolně neprodá a všechno musí jít přes soudy (= solidní zdržení, vzhledem k naší justici)...
adamos

Příspěvek od adamos »

Tak to snad bylo účelem nového zákona, aby se pole vykoupilo za cenu pole, a ne za cenu stavebního pozemku - stavební pozemek z toho teprve vytvoří stát, potažmo ŘSD poměrně nákladnou investicí. Právě výkupní ceny byly jednou z příčin vysokých cen při výstavbě dopravní infrastruktury v ČR. nebo se pletu?
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Problém je v tom, že je to ustanovení vykládáno některými právníky tak, že u soudu mohou lidé dostat cenu za stavební pozemek a nikoliv za pole. Takže je potřeba to asi nejdříve formulačně upřesnit nebo nechat projít judikaturou.
Odpovědět

Zpět na „D35“