Heureka, jsou rychlejší, než jsem si myslel. Sice jim chybí několik větví MUK a některé větve neroutujou, ale pro hlavní relaci Praha - ČB je mapa použitelnáprof2 píše: Tak na Google už to bezezbytku odstranili a vyhledávání trasy funguje správně.
[D3] 0307 a 0308AB Tábor – Veselí n.L.
Re: 0307 a 0308AB Tábor – Veselí n.L.
... tak je to prý tak, že google používá roboty pro skenování obashu definovaných částí internetu pro některá klíčová slova. A není asi překvapení, že fy Google zjišťuje, co se nového vyskytuje v diferenčním vyhledávání samotného slova "google". No a navíc v každé zemi kde fy Google má lokální pobočku, tak jako třeba v ČR, funguje tam mj. tým lidí který odlaďuje lokalizované aplikace.adamos píše:Heureka, jsou rychlejší, než jsem si myslel. Sice jim chybí několik větví MUK a některé větve neroutujou, ale pro hlavní relaci Praha - ČB je mapa použitelnáprof2 píše: Tak na Google už to bezezbytku odstranili a vyhledávání trasy funguje správně.
Přeloženo do "čestiny" to znamená, že vložení příspěvku na zdejší fórum o tom, že mapy na goooglovkých aplikací neroutují, se tento dostal až do nitra firmy, kde chybu napravili.
Včera jsem to byl projet, subjektivně mám z kvality dálnice dobrý pocit. Snad se to nezačne brzo rozpadat, botnat, ujíždět a vlnit se 
Taky mám z dálnice velmi dobrý pocit. Dost to urychluje, kvalita mi přijde dost dobrá, na naše poměry až nezvyklá... 
Škoda jen, hrbolatého povrchu na těch dlouhých mostech. Hlavně na Koberném. Ale je to velmi malý detail.
Opravdu jen velmi malý detail, myslím, že je pro mnoho lidí nepostřehnutelný.
;o) opticky to musí vidět snad každý. Jak jsou pod středovým svodidlem obrubníky, tak ty se vlní strašně. Pocitově je to ale kupodivu v aute OK.
Jediné co mi snad vadí, je vždy ten přechod při zakončení mostu. Dost drncá už teď a to bych řekl, že si ještě silnice sedne a most zůstane tam kde je. Počkáme co to časem udělá.
Jo a to dodělání oplocení jim taky moc nejde. ;o) Alespoň když jsem jel před týdnem tak jsem tam neviděl ani nohu a plotů scházelo víc než dost.
Jediné co mi snad vadí, je vždy ten přechod při zakončení mostu. Dost drncá už teď a to bych řekl, že si ještě silnice sedne a most zůstane tam kde je. Počkáme co to časem udělá.
Jo a to dodělání oplocení jim taky moc nejde. ;o) Alespoň když jsem jel před týdnem tak jsem tam neviděl ani nohu a plotů scházelo víc než dost.
Ty spáry mi nepřijdou nijak hrozné. Jen by mě zajímalo, proč má u těch spár na mostech asflat světlou barvu? Při té rychlosti nejsem schopný si všimnout detailně. To je tam asfalt broušený, nebo frézovaný?
Mně taky ne, třeba v Itálii je to mnohem horší. Tam to na každém mostě cítíš o něco víc, než na této části D3.chemer píše:Ty spáry mi nepřijdou nijak hrozné.
;o) tak příště zkusím jet rychleji. Je pravda, že jsem jel cca 80km/h a kochal se novou dalnici a ta spara pak muze byt vic citit. ;o)
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to v těch místech zbroušeno.chemer píše:Ty spáry mi nepřijdou nijak hrozné. Jen by mě zajímalo, proč má u těch spár na mostech asflat světlou barvu? Při té rychlosti nejsem schopný si všimnout detailně. To je tam asfalt broušený, nebo frézovaný?
R48 -> D48 se podařilo!
Dnes na pomerně hodně místech práce v odstavném pruhu a v této oblasti provoz dokonce sveden do jednoho pruhu v obou směrech. Dělníci se motali okolo svodidel, ale co konkrétně dělali jsem nezaznamenal.
-
kentanjack
Kritika dopravního značení na D3:
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/d ... ici-280256
Fraška povýšená do naprosté dokonalosti. Ještě tak 6-7 generací a teprve pak, se něco snad změní. Do té doby ne. Ještě možná, kdyby se náhodou v nídresterajch, óberesterajch, nebo v bajern konalo referendum a oni v něm většinově rozhodli, že se připojí k naší zemi. Tak pak, možná, by se u nás něco změnilo. Do té doby to rozhodně nehrozí. Proto do té doby, by zde mohly být tak max. čtyři všeobecná vlákna:
- je to marný (zde by mohlo být vkládáno tak cca 85% všech příspěvků),
- blýsklo se na lepší časy, ale hned se to zase podělalo (cca 10% příspěvků),
- zázrak (3% příspěvků),
- a ten zbytek by mohlo být nějaké psychoterapeutické vlákno, kam by člověk ihned vstoupil, aby se nezbláznil po přečtení některého z těch 95% příspěvků.
- je to marný (zde by mohlo být vkládáno tak cca 85% všech příspěvků),
- blýsklo se na lepší časy, ale hned se to zase podělalo (cca 10% příspěvků),
- zázrak (3% příspěvků),
- a ten zbytek by mohlo být nějaké psychoterapeutické vlákno, kam by člověk ihned vstoupil, aby se nezbláznil po přečtení některého z těch 95% příspěvků.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Miluju tyhle články od lidí, kteří nemají ani páru o tom, jak ta úřední mašinérie funguje. Ve skutečnosti se totiž Ministerstvo stará pouze o značení na dálnici a větvích MÚK, všechno ostatní řeší krajské úřady (na jedničkách) či úřady ORP (všechno ostatní) a s nimi krajští policajti. A to obdobné platí pro to, kdo to platí - ŘSD má pouze dálnici a jedničky, o značení na silnicích II. a III. třídy si mají dbát samy regiony a obce. Pokud jim tolik záleží na kvalitním značení, je to jen a jen na nich. Stát jim tam postavil novou dálnici, tak ať si zajistí řádné vyznačení směrů k ní ... Dálnice má své nedodělky ale značení na dálnici je dle mého naprosto v pořádku. Víc už pro to z MD udělat nemůžeme. Howgh..kentanjack píše:Kritika dopravního značení na D3:
P.S. to že není na značkách Tábor může někomu připadat jako nedostatek, ale tak už to prostě je, cílem pro D3 od Budějovic na sever je Praha a ne Tábor :/ Ale třeba se tam jednou aspoň na IS8b objeví ...
a už je oficiálně I/3 ponížena na II/603??

Zatím není, kraj si ji převezme až bude dálnice zkolaudovaná, pokud se teda s ŘSD řádně dohodne na smluvním převodu, vynutit to nejde, viz 55ka a 47ka ve Zlínském kraji, které dodnes patří státu.
Ještě k tomu značení, problém je mj. i v tom, že stát sice dokončil dálnici ale přivaděče (krajské stavby) v Soběslavi a Plané hotové nejsou - v Plané to závisí čistě na kraji, v Soběslavi je to závislé na stavbě 4.koridoru ... Nicméně to, že v případě I/19 má máslo na hlavě i jihočeské ŘSD, to bych úplně nepopíral
Mimochodem, to že doplnění značení na silnicích nižších tříd nějakou dobu trvá, je evergreen v podstatě všude, posledně jsem to sledoval i u kolegů v Polsku, kteří si stěžovali, že nevědí jak se k dálnici dostat, a to se to týkalo například přímo i Varšavy ...
Ještě k tomu značení, problém je mj. i v tom, že stát sice dokončil dálnici ale přivaděče (krajské stavby) v Soběslavi a Plané hotové nejsou - v Plané to závisí čistě na kraji, v Soběslavi je to závislé na stavbě 4.koridoru ... Nicméně to, že v případě I/19 má máslo na hlavě i jihočeské ŘSD, to bych úplně nepopíral
Mimochodem, to že doplnění značení na silnicích nižších tříd nějakou dobu trvá, je evergreen v podstatě všude, posledně jsem to sledoval i u kolegů v Polsku, kteří si stěžovali, že nevědí jak se k dálnici dostat, a to se to týkalo například přímo i Varšavy ...
No dobře, to chápu, že MD, nebo ŘSD Praha, nebude značit nyní příjezdové komunikace k nové D3. Jenže já se o to trochu zajímám a minimum věcí o tom vím. Takže čirou náhodou vím tedy i toto. Ale co ta drtivá většina lidí, která o tom nemá ani páru? Ti si samozřejmě mysli přesně to, co se píše i v tom článku. A ono je to pravda - koho má co zajímat, kdo je za to zodpovědný, zda generální ředitel ŘSD, nebo starosta Soběslavi. To prostě nikoho nezajímá a ani nemůže zajímat. Prostě je to šlendrián a tečka. Vůbec nejsem zastánce všech těch norem předpisů a vyhlášek, na které se u nás mimořádně potrpíme, ale na toto by přece nějaká norma měla být, aby značení např. k dálnicím bylo jednotné v celé zemi ( jak velkou vzdálenost k dálnici značit, zda už jen s číslem s dálnice, nebo ještě i se symbolem dálnice, atd.). A co se týče toho přeznačení - samozřejmě, že to chvíli trvá, ale my se 20 let klepem na kousíček dálnice a pak nám další roky trvá to, k ní vyznačit pořádně trasu - pokud se to vůbec tedy někdy zadaří. To je trochu výsměch. A co se týče těch evergreenu - proč si brát pořád příklad z toho, kde to taky nejde - proč si ho nebrat tam, kde to vcelku i jde? 
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Ta norma o které mluvíš samozřejmě existuje, takže je to jen o tom, že se musí probrat správci těch přivaděčů a s nimi příslušné úřady, o ničem jiném to není. Oni ví jak to mají značit, jen to neznačí včas a s tím už žádnej "pražák" jen tak nepohne, možná u jednotlivostí ale určitě ne systémově...
-
Jakub Šponar
Jen tak na okraj. Když pojedete z Poděbrad po staré I/11(co to je dnes netuším) tak při příjezdu ne ten velkej kruháč(u Odřeps) je HK stále značen rovně. Prostě tu ceduli nikdo neopravil a to je D11 v provozu podstaně dýl.mapman píše:Miluju tyhle články od lidí, kteří nemají ani páru o tom, jak ta úřední mašinérie funguje. Ve skutečnosti se totiž Ministerstvo stará pouze o značení na dálnici a větvích MÚK, všechno ostatní řeší krajské úřady (na jedničkách) či úřady ORP (všechno ostatní) a s nimi krajští policajti. A to obdobné platí pro to, kdo to platí - ŘSD má pouze dálnici a jedničky, o značení na silnicích II. a III. třídy si mají dbát samy regiony a obce. Pokud jim tolik záleží na kvalitním značení, je to jen a jen na nich. Stát jim tam postavil novou dálnici, tak ať si zajistí řádné vyznačení směrů k ní ... Dálnice má své nedodělky ale značení na dálnici je dle mého naprosto v pořádku. Víc už pro to z MD udělat nemůžeme. Howgh..kentanjack píše:Kritika dopravního značení na D3:
P.S. to že není na značkách Tábor může někomu připadat jako nedostatek, ale tak už to prostě je, cílem pro D3 od Budějovic na sever je Praha a ne Tábor :/ Ale třeba se tam jednou aspoň na IS8b objeví ...
-
kentanjack
V časopise Svět motorů 31/2013 je článek na téma objíždějících kamionů. Jsou tam 4 konkrétní případy, tady jsem vyfotil jeden z nich. V případě zájmu (týkají se D5 a Kunratické spojky) můžu přidat ty další 3.
- Přílohy
-
- IMG-20130803-00078_.jpg (93.51 KiB) Zobrazeno 6501 x
-
kentanjack
Ah, to sem nevěděl, že je to i online. Dík za info.Majkii píše:Netřeba, je to na webu.
K tomu případu D3.
Celkem by mě zajímalo srovnání ceny za údržbu téhle objízdné trasy vs. vybrané mýto.
Ten článek je možná hezký, že ukazuje na problém, ale jeho autoři se neobraceli na příslušné úřady. ŘSD má dnes zpravidla značení zpapírováno a v pořádku. Proto se tam Hořenímu nedivím, že nevěděl, která bije. Navíc na I/3 nelze do kolaudace a následného převedení pod kraj na dvojky provoz omezit. Protože omezení provozu kamionů na dvojkách a trojkách je záležitostí správců daných silnic, tedy krajů. Takže se měli ptát na krajích a ministerstvu vnitra a ne ŘSD a MD.
Ono by i na té II/605 nebo Kunratické dneska stačilo dodat cedule se zákazem vjezdu nad 10t(mimo MHD), důsledně to hlídat a bylo by. Při správném umístění takovéhoto omezení není třeba ani dodatková cedule povolující dopravní obsluhu. Pokud by nestačili policisti, tak tam vrazit automatickou váhu s kamerou a rovnou to posílat do správního řízení. Docela by se mi i zamlouvalo rozmístit takovéto váhy místo radarů, protože co se ničení komunikací a z toho plynoucích výdajů týče, jsou na tom přetížené kamiony hůř, než všechny osobáky. Zahraniční řidiče bych řešil zastavením před hranicemi a zabavením kamionu, dokud nezaplatí vysokou kauci nebo prohřešek nevyřeší (takhle by se dalo postupovat i proti ostatním hříšníkům se zahraniční značkou).
Ono by i na té II/605 nebo Kunratické dneska stačilo dodat cedule se zákazem vjezdu nad 10t(mimo MHD), důsledně to hlídat a bylo by. Při správném umístění takovéhoto omezení není třeba ani dodatková cedule povolující dopravní obsluhu. Pokud by nestačili policisti, tak tam vrazit automatickou váhu s kamerou a rovnou to posílat do správního řízení. Docela by se mi i zamlouvalo rozmístit takovéto váhy místo radarů, protože co se ničení komunikací a z toho plynoucích výdajů týče, jsou na tom přetížené kamiony hůř, než všechny osobáky. Zahraniční řidiče bych řešil zastavením před hranicemi a zabavením kamionu, dokud nezaplatí vysokou kauci nebo prohřešek nevyřeší (takhle by se dalo postupovat i proti ostatním hříšníkům se zahraniční značkou).
spíš to ukazuje na odvrácenou tvář systému s názvem "mýto"
ale záleží na pohledu každého soudruha že
protože konečný scénář má jen dvě možnosti,
firma zkrachuje a budeme platit nezaměstnaným jejich potřeby
firma přenese mýtné na zákazníka a ten ve svých výrobcích na nás
je tu nějaký vítěz
ale záleží na pohledu každého soudruha že
protože konečný scénář má jen dvě možnosti,
firma zkrachuje a budeme platit nezaměstnaným jejich potřeby
firma přenese mýtné na zákazníka a ten ve svých výrobcích na nás
je tu nějaký vítěz