D48 Rychaltice – Frýdek-Místek
Re: R48 Rychaltice – Frýdek-Místek
zřejmě ano, včera jsem jel a ještě jsem jel ve 2 pruzích a dneska, jak jsem jel do FM, tak jsem potkal auto dopr. značení, tak možná to odpo zrovna převedli ... pak už jsem jel v druhé tunelové troubě a jezdilo se ve 4ech pruzích a i webkamery v tunelu opět fungují a potvrzují má slova 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Jsem jel právě okolo ...
tak probíhá nějaká "rektifikace" netuším, co to je .... mostu přes R48 (na silnici II/648) za Motorestem - podle všeho, se tam jezdí kyvadlově přes semafor ...
No, obecně je rektifikace nastavení správných hodnot nebo přesun do správné pozice.
tak jsem udělal pár fotek v Rychalticích
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... k/6-7-2013
je vidět, že došlo k nasypání materiálu ve svahu u stávajícího náspu v místech, kde budou jízdní pruhy na Příbor, respektive, že se stavbaři posunuli za gabionovou stěnou dál směrem k problémovým pozemkům, podle katastru totiž už jsou téměř v místě problémového pozemku 1748/27, který se zatím vyvlastňuje pozvolna ... a jinak došlo k zalátání děr nejen na R48 v Rychalticích, ale také na II/486 skrz Rychaltice - došlo k zalátání děr lokálními výspravky, ovšem o celkové rekonstrukci této silnice si zatím můžeme nechat jen zdát ...
OT: jinak pravý jízdní pruh z Rychaltic k Hájovu už je také opravený a plně průjezdný, a z Hájova do Příbora jsou taky zremixované všechny 4 pruhy, akorát chybí VDZ ...
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... k/6-7-2013
je vidět, že došlo k nasypání materiálu ve svahu u stávajícího náspu v místech, kde budou jízdní pruhy na Příbor, respektive, že se stavbaři posunuli za gabionovou stěnou dál směrem k problémovým pozemkům, podle katastru totiž už jsou téměř v místě problémového pozemku 1748/27, který se zatím vyvlastňuje pozvolna ... a jinak došlo k zalátání děr nejen na R48 v Rychalticích, ale také na II/486 skrz Rychaltice - došlo k zalátání děr lokálními výspravky, ovšem o celkové rekonstrukci této silnice si zatím můžeme nechat jen zdát ...
OT: jinak pravý jízdní pruh z Rychaltic k Hájovu už je také opravený a plně průjezdný, a z Hájova do Příbora jsou taky zremixované všechny 4 pruhy, akorát chybí VDZ ...
tak bohužel, včera jsem koukal v Rychalticích a žádný posun, stavbaři se zasekli přímo u pozemku 1748/27 a podle katastru to rozhodně nevypadá, že by se brzy pokročilo dál ...
PS: zvažuju, že bych nafotil (jak mě k tomu již dříve vyzval kolega kot)nejprve trasu budoucí "R56 připojení na R48)a pak trasu budoucího obchvatu Frýdku-Místku a to od stávajícího ukončení R48 v Lysůvkách až po budoucí přemostění I/56 (frýdlantská) a nakonec poslední část od tohoto přemostění až po napojení u Dobré, jak jsem tak koukal do katastru, tak časově bych to stihnul nejprve R56 a od Olešné k Frýdlantské v jeden den a druhý den ten zbytek (špatný příjezd a přístup a trošku bloudění) ale rozhodněte, jestli to má smysl, když stavba je zatím hodně daleko ...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Taky to mám v plánu, ale chce to pořádnou přípravu, nebude to tak jednoduché jako u Rychaltice-FM.
R48 -> D48 se podařilo!
A ještě minimálně měsíc se nic dít nebude. Ptal jsem se během týdne na krajském úřadě, jak postoupilo odvolání proti vyvlastnění těch dvou pozemků (druhý je na protilehlé straně MÚK v připojováku na FM) a prý rozhodnou nejdříve 12. srpna...bumbik píše:tak bohužel, včera jsem koukal v Rychalticích a žádný posun, stavbaři se zasekli přímo u pozemku 1748/27 a podle katastru to rozhodně nevypadá, že by se brzy pokročilo dál ...
aha ... no já se ptal na krajském soudu onehda a došla mi odpověď, že se ptám špatně, že se mám zeptat na krajském úřadě, tak jsem podal otázku, ale tam mi nepřišla odpověď, takže díky za ni mipol
Adamos díky, ale trasa je zakreslena i na mapy a především v katastru, koukl jsem přímo tam, co se týče přípravy, jsem připraven
snad jen nabít dostatečně foťák
vím, odkud fotit, takže podle počasí, možná, že to spáchám již tento víkend 
Už se těším... 
Jo, na mapy.cz je zakreslená do měřítka 1:100000, zatímco v openstreetmap je zanesená dle katastru do libovolného zoomu s max. přesnostíbumbik píše:Adamos díky, ale trasa je zakreslena i na mapy a především v katastru, koukl jsem přímo tam, co se týče přípravy, jsem připravensnad jen nabít dostatečně foťák
![]()
vím, odkud fotit, takže podle počasí, možná, že to spáchám již tento víkend
a protože jsem koukal do google street view a informačního letáku ŘSD, tak vím přesně, kudy to povede a bohužel tento víkend nepřálo počasí ani čas a vlastně ani nebyla moc nálada ... takže zatím to nafoceno nemám, ale mohu říct, že jsem projel několika místy, kudy má ta trasa vést a všiml jsem si jen několika věcí, v jednom místě jsou vykácené dřeviny a přesunut sloup VNN, který byl přímo v ose budoucí dálnice a nádvoří jednoho domu, kudy má vést taktéž hlavní trasa, má posunut plot k domu a budoucí trasa je tedy již volná a podle katastru to odpovídá ... je vidět, že budoucí staveniště se pomaličku připravuje ... ale vše uvidíte na té fotogalerii, hned jak se k tomu dostanu
(prosím o přesun do správné sekce)
kvůli opravě I/48 kolem čerpaček u FM se tvoří kolony na R48 i kvůli nehodě kamionu, viz. foto z dopravních kamer
- Přílohy
-
- 48-3.jpg (74.58 KiB) Zobrazeno 7933 x
-
- 48-2.jpg (71.05 KiB) Zobrazeno 7933 x
-
- 48-1.jpg (64.45 KiB) Zobrazeno 7933 x
Rychaltice > FM po "staré" II/648:
Most přes R48 se rektifikuje, jsou vyfrézovány závěry. Od mostu až po I/48 je položen nový povrch.
Že by někdo posekl krajnice a po zimě srovnal směrové sloupky ... to se od SSMSK moc čekat nedá (tedy jestli už to převzali od ŘSD)
Most přes R48 se rektifikuje, jsou vyfrézovány závěry. Od mostu až po I/48 je položen nový povrch.
Že by někdo posekl krajnice a po zimě srovnal směrové sloupky ... to se od SSMSK moc čekat nedá (tedy jestli už to převzali od ŘSD)
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Zajímalo by mě, kdy se na II/648 vrátí původní značení, tj. kdy zmizí ty 50.
R48 -> D48 se podařilo!
tady je odkaz na včerejší videoreportáž Michala Poláška viz. http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajst ... se-kolony/
edit: přímý odkaz
edit: přímý odkaz
Naposledy upravil(a) bumbik dne 26.7.2013 17:19:02, celkem upraveno 1 x.
Dneska bude překvapení
. Večer v 18.00 na ČT1 v Událostech v regionech z Ostravy.
ach jo a já zrovna jedu pracovně pryčmipol píše:Dneska bude překvapení. Večer v 18.00 na ČT1 v Událostech v regionech z Ostravy.
Tak už bez překvapení
. Ano, kraj v úterý zamítl odvolání proti vyvlastnění, už to nabylo právní moci (právník Konvičkových to převzal, ŘSD taky). Asi to půjde k soudu, ale stavba by měla zhruba v polovině srpna začít. A u Švantnera se čeká na soudní vystěhování, ale samotný dům stavbě nebrání. Jenom by asi 850 tisíc navíc stála zeď v náspu okolo budovy.
samotný dům brání pouze příjezdové cestě ke stolárně ...
Ano, nicméně projektová manažerka z ŘSD mi řekla, že příjezdovou cestu by do demolice domu mohli nahradit nějakým provizorním sjezdem z R48, aby se nemuselo čekat na vystěhování Švantnera.bumbik píše:samotný dům brání pouze příjezdové cestě ke stolárně ...
no tak aktuálně tam v Rychalticích dočasná příjezdovka ke sběrně surovin z R48 už je, takže stejně mohou udělat příjezdovku ke stolárně, docela chytré ... paráda, už aby to bylo ...
Tak zmíněný problém byl nakonec i v hlavních zprávách na ČT24, takže pozitivní zprávy 
a já jen doplním odkaz na videoreportáž
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... a-zelenou/
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... a-zelenou/