Ono se to recykluje na skládce, na dálnici drtičku nikdo nepostaví. Jinak řezat to na větší kusy znamená, že pod těmi kusy postavíte nějakou podpěrnou konstrukci, jinak by tem most po prvním proříznutí spadl. V žádném případě by to nebylo rychlejší. Odstřel by byl asi rychlejší, ale povolit ho je dost dlouhá záležitost.DefiantM píše:Mě spíš dostalo to, že to odváží na skládku... Myslel jsem, že se to nějak recykluje? Vždyť je v tom mrtě ocele co by se dala jinde ještě použít.
úsek 14, MÚK 104 Větrný Jeníkov – MÚK 112 Jihlava
Re: úsek 14, MÚK 104 Větrný Jeníkov – MÚK 112 Jihlava
Když jsem viděl, kolik je v tom výztuže, tak nemám pocit, že by odstřel byl jednoduchý. To mi přijde toto řešení rychlejší.Sosa píše:...Odstřel by byl asi rychlejší, ale povolit ho je dost dlouhá záležitost.
Provizorní rozšíření se chýlí ke konci, v neděli chybělo položit jen 2 vrstvy asfaltu.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
a to mají již rozšířené i všechny mosty pod dálnicí? takže se chystá převedení dopravy do 2+2 do jednoho jízdního pásu? má někdo info, kdy to proběhne?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
2+2 do jednoho jízdního pásu až na jaře, teď se začne předělávat střední dělící pás, včetně kanalizace a všech sítí...
Tady se díky stoupacímu pruhu rozšiřuje doslova jen pár metrů dálnice tak se ani nedivím, že už to mají skoro hotové, spíš by mě zajímalo jak je to s mostem přes silnici z Pávova do Červeného kříže na cca 111. km - už jsem tam chvíli nejel ale předtím se tam tuším žádné rozšiřování nedělo -> už byl rozšířen někdy kdysi při opravě nebo mám jen staré informace a přidával se tam teď nějaký nosník?
dnes jsem jel kolem a na středovém pásu už začali sundavat svodidla ve směru na Prahu
-
kentanjack
Nevíte, zda v rámci modernizace bude znovu zprovozněn i tenhle podchod? http://mapy.cz/s/872l
Přijde mi celkem škoda, že je dnes zazděnej.
Přijde mi celkem škoda, že je dnes zazděnej.
Nebude, bude definitivně zavřený. Můžu se zeptat při jakých příležitostech jste ho potřeboval?
hadam, ze minimalne personal by ho uzil. proc se to rusi?
Bylo tam furt nasráno. Personál je na každé straně extra, jinde to není, na D8 u Lovosic se to také zavřelo.
Opravdu? Podle podle PDPS k úseku 14 z 05/2012 má být zachován (je to SO14-204), dokonce je zakreslenej v letáku ... něco se změnilo?hh píše:Nebude, bude definitivně zavřený. Můžu se zeptat při jakých příležitostech jste ho potřeboval?
Není pravda, že to jinde není. Na D11 Vrbová lhota má také podchod (je ale světlý a je do něho vidět z obou stran). Dokonce McDonald má výraznou směrovou ceduli na parkovišti ve směru na Prahu, protože je jenom na jedné straně.hh píše:Bylo tam furt nasráno. Personál je na každé straně extra, jinde to není, na D8 u Lovosic se to také zavřelo.
Pokud chceš přejít na druhou stranu máš tam nadjezd.
-
kentanjack
Já ten podchod nepotřebuju (potřeboval jsem jednou), to bylo špatně pochopeno. Jen mě mrzí, když se podobný části staveb ruší z důvodu zanedbané údržby.
Mimochodem, ta zavřená odpočívka Smrčná ( http://mapy.cz/s/87rO ) se bude nějak rozšiřovat?
Mimochodem, ta zavřená odpočívka Smrčná ( http://mapy.cz/s/87rO ) se bude nějak rozšiřovat?
Ta se spíš definitivně zavře ze stejnýho důvodu, jako všechny malý odpočívky. Nemáte si tam srát, soudruzi
-- stavby musej bejt bezúdržbový.
ŘSD pořád ještě razí dogma, že co se musí udržovat, tak se radši nechá zavřít? Kolik stojí údržba těch pár bezbenzinkových odpočívek a tří podchodů na 200 kilometrech trasy? Nemyslím v absolutním čísle, ale relativně k nákladům na údržbu dálnice? Je to aspoň promile? Proč to v Německu i Rakousku funguje?
Jestli to takhle půjde dál, tak za chvilku zavřeme odstavný pruhy, po nich se přece nejezdí. Svodidla taky omezíme, spisovný řidič nebourá. Pak rychlej pruh, kdo by přece chtěl předjíždět? Čáry na vozovce taky něco stojej, vlastně nám zbydou jen ty billboardy, který jsou prej nevypověditelný!
Jestli to takhle půjde dál, tak za chvilku zavřeme odstavný pruhy, po nich se přece nejezdí. Svodidla taky omezíme, spisovný řidič nebourá. Pak rychlej pruh, kdo by přece chtěl předjíždět? Čáry na vozovce taky něco stojej, vlastně nám zbydou jen ty billboardy, který jsou prej nevypověditelný!
Na každém SSÚD byl jeden člověk, co se každý den staral o malé odpočívky. Mezi Prahou a Brnem jsou 4 střediska. Nehledě k tomu, že co není přivařené se má tendenci samo se to přemísťovat (asi japonský výrobek
). Rovněž záchody vypadaly hodně nevábně a myslím, že by na ně šel jen málokdo.
No kdyby někdo chtěl, tak by pár betonovejch laviček a stolů a dvě tojtojky na parkoviště mohl nainstalovat. Předpokládám, že hlavní trasu údržba každej den stejně projíždí za účelem vizuální kontroly komunikace. Když by tu projížďku dělala osoba pověřená údržbou odpočívek, snad by to tolik nestálo. Ale budiž, žíly mě to netrhá.
Já jsem velký fanoušek malých odpočívek, ale v situaci kdy je na D1 každých 10-20 km benzinka jsou malé odpočívky opravdu spíš nadbytečný luxus ... Víc by se mi líbilo, kdyby benzinky byly ne blíž než 30-40 km a mezi nimi malé odpočívky rakouského stylu. I Slováci už s tím začli ...
end of off-topic
end of off-topic
Řeknu vám, ta minuta na tomto místě mi teda stačila - hluk jako blázen, ohlížení se, jestli nic nejede ...
- Přílohy
-
- stredak.jpg (85.97 KiB) Zobrazeno 10867 x
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Úsek kde je asi nejvíce vidět nějakou práci 
Každopádně ta 80 se moc nedodržuje, takže chlapům tu práci moc nezávidím.
Každopádně ta 80 se moc nedodržuje, takže chlapům tu práci moc nezávidím.
R48 -> D48 se podařilo!
Probíhá zde zajímavá akce. Připravují se Sjezdy pro IZS v km 104,78 P, 106,89 P, 107,45 L, 110,49 P. Akorát, že v místech sjezdů není žádná komunikace na kterou by se dalo sjet, což je jednak divné, a jednak mi uniká smysl takových sjezdů. To samé se připravuje i na úseku 21 v km 154,76 L, 157,50 P, 160,19 L a 160,12 P.
Jde o dočasné sjezdy pro IZS pro dobu modernizace, konzultované s IZS a budují se tam, kde je napojení alespoň an nějakou lesní či polní cestu nejlépe nějakou třetí třídu...
To mi také nedává smysl, dělá se DÚR, dělá se DSP a než se to zrealizuje, bude stavba 14 hotová.