Pěkné, krajní panelák na Bedřichovské je tak 80 m od výpadovky, toto bude tak max. 50 m ...1975 píše: ...když všem tedy tolik jde o hluk a hluk tak vadí, jak může někdo povolit takovýhle zvěrstvo?
http://www.dumstrizkov.cz/projekt
Vysočanská radiála (D10 - Kbelská)
Re: Vysočanská radiála (R10 - Kbelská)
aby se dohnalo, co se zameškaloMPMP píše:[... Specielně v Praze a okolí (jinde nemám tolik zkušeností) se nejezdí podle dopravního značení, ale podle umístění radarů. V měřeném úseku cca dle limitu a za jeho konce OKAMŽITĚ o 10-15 km/h více. Proč proboha? Ušetříte tím maximálně pár sekund (v extrému minut), ale riziko nehody a následného zdržení v řádu desítek minut se zvyšuje několikanásobně.
dnes jsem přejel z Angers do Montpellier rychlostí cca. 142-150
snadno zjistíte, kolik je to nad limit a kolik jsem tím ušetřil času
a když už jsem tu OT, v tunelech tu maji 90
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
kentanjack
Bydlel jsem přes 2 roky v paneláku u magistrály 5. května, zrovna v období, když tam snižovali rychlost a tyhle teoretický názory, jak 50 km/h je moc fajn a tichý a príma, mě neskutečně vytáčí.MPMP píše:...
Paráda. A kde bydlíte? Asi ne u takového "krpálu", aby Vám auta řvala pod oknem, že?
Jen doplním, že specielně v ulici V Holešovičkách neobstojí argument o tom, že k městu prostě hluk patří. Ano, souhlasím, ale tady ty domy byly dávno předtím, než se vůbec začalo masově autama jezdit. Tihle lidi za to opravdu nemůžou a u hlavní výpadovky si domy nestavěli.
Uši mi fungují až moc dobře a mohu říct, že hluk se tam vůbec nezměnil. Tedy nezměnil se tak, aby to člověk rozeznal.
Jo, začalo to tam bejt klidnější po tom, co se otevřel pražskej okruh, ale to je jiná story. Naopak, když tam předtím profrčelo auto třeba 80 km/h, protože +10 nikdo neřešil, tak bylo zachvíli pryč => "hluk" trval chvíli. Takhle se tam každej plazí cca 45 km/h, takže je slyšet mnohem dýl. Přibylo tam smradu (chodil jsem tam pravidelně běhat, takže to snad dokážu posoudit). Další věc, co mi lezla na nervy je, když tam nebyly radary, tak po instalaci padesátek benga pravidelně každou noc za někým vystartovali s houkačkou. Výborný, hlavně při otevřeným okně. Počáteční troubení a tůrování motorů nasranými řidiči jsem celkem chápal.
Teď pro změnu přebývám na kopci v Holešovičkách...
Tak jsem vcera jel po VR (od Kbelske na R10, zpatky jsme jel pres Brandys) a jel jsme jako obvykle cca 100km/h a asi ted nekterym rozhodim jejich predstavu, ale ac byl slaby provoz tak vetsina jela zhruba stejne. Vycnivala jen jedna ridicka BMW, ktera jela vyrazne rychleji (odhadem pres 150km/h).
I po dalnicich vetsinou jedu jen 120km/h, vic nema moc smysl, uspora casu mala ale spotreba benzinu velka.
I po dalnicich vetsinou jedu jen 120km/h, vic nema moc smysl, uspora casu mala ale spotreba benzinu velka.
Naposledy upravil(a) Pavel_t dne 14.7.2013 12:16:08, celkem upraveno 1 x.
No to je sila. Docela by me zajimalo kdo si to koupi, i klidnejsi byty v novostavbach se prodavaji dlouho. Navic je to nad melkym tunelem metra a ze je metro slyset vim z Karlina a Lehovce, me by to asi nevadilo ale verim, ze nekomu ano. No uvidime, bydlim nedaleko a obcas okolo jezdim tak muzu sledovat jak to bude odbydlene.1975 píše:...když všem tedy tolik jde o hluk a hluk tak vadí, jak může někdo povolit takovýhle zvěrstvo?
http://www.dumstrizkov.cz/projekt
To sice ano ale myslim, ze ta dostavba je stejne zbytecna.1975 píše:což mimochodem zabije možnost dokončení té poloMÚK a odstranění dvou zbytečných křížení a semaforů...
-
1975
No, zbytečná.... O tom, že je u nás určitě "pár" prioritnějších staveb, o tom žádná. Ale třeba podle Ročenky dopravy v Praze je to oblast, která se pravidelně objevuje v kategorii křižovatky s vyšším výskytem nehod.... Přitom, kolik by takové dokončení stálo?
A co to všechno má společného s Vysočanksou radiálou? Další velké OT.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
Roste nám na VR čerpací stanice, poměrně dost rychle. Na napojení se ale nedělá. Je to přesně v místě, kde se pumpa posuzovala v rámci EAI, tj tady: http://www.mapy.cz/s/89Lg
A Eia dopadla pozitivně či negativně?
Co prosim?? 100 m od ekoduktu?? A napojeni bude jako budovano nove? 600 m od MUK??
A čemu se divíš? Je to městská komunikace v majetku města a to si tam udělá co se mu zlíbí
Normy pro R/D a pro MR jsou dost dost jiné ...
Doufám, že to je tak, že to připojení platí město, aby přilákalo nájemníka na pumpu. A pro sichr, aby to bylo obsazené - když už se to teda staví-, tak radši vybereme jednu konkrétní firmu a dáme ji nízký nájem...
To propojeni me az tak moc zily netrha, ovsem vyhozeny prachy za ten ekodukt, to je do nebe volajici!
Podle katastru je nabyvatelem sousedních pozemků "RobinOil", v jehož majetku bude pravděpodobně i ČSPH s okolními plochamy. U MR neplatí, že to musí být odpočívka v majetku vlastníka D/R....pp21 píše:Roste nám na VR čerpací stanice, poměrně dost rychle. Na napojení se ale nedělá. Je to přesně v místě, kde se pumpa posuzovala v rámci EAI, tj tady: http://www.mapy.cz/s/89Lg
Nerozumím? V čem je problém s ekoduktem? Toho se připojení ČSPH ani nedotkne...siesa píše:To propojeni me az tak moc zily netrha, ovsem vyhozeny prachy za ten ekodukt, to je do nebe volajici!
EIA na ČSPH (PHA797) píše:Navržená čerpací stanice přiléhá přímo k tělesu Vysočanské radiály, jedná se o úsek mezi km 1,746 až 2,513 staničení Vysočanské radiály s tím, že vlastní čerpací stanice se nalézá v úseku mezi km 2,136 až 2,293. Čerpací stanice je situována severně od Vysočanské radiály a tudíž navazuje na vozovku ve směru do centra. Vysočanská radiála má v místě vlastní čerpací stanice podélný sklon + 0,5 % a je ve směrovém oblouku R = 1000 m.
Čerpací stanice je napojena na Vysočanskou radiálu pomocí odbočovacího pruhu v délce 220 m a připojovacího pruhu v délce 390 m (odpovídá návrhové rychlosti Vn = 100 km/hod na VR a vjezdové rychlosti do ČS Vc = 40 km/hod, obojí dle ČSN 73 6102 Projektování křižovatek na silničních komunikacích). Odbočovací přídatný pruh je navržen v šířce 3,50 m a svojí polohou nezasahuje do průběhu odbočovacích a připojovacích pruhů Vysočanské radiály (Zvl. ul. Lipnická – Budovatelů). Připojovací přídatný pruh je navržen v šířce 3,25m z důvodu průjezdného profilu biokoridoru na Vysočanské radiále. Vysočanská radiála se nachází v místech odbočovacího pruhu v mírném násypu, v místě připojovacího pruhu je zářez.
Ano, viz oznameni EIA:siesa píše:Co prosim?? 100 m od ekoduktu?? A napojeni bude jako budovano nove? 600 m od MUK??
http://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_PHA797
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
4. 8. 2013, foceno z ekoduktu
- Přílohy
-
- VR_2013_08_04.jpg (104.95 KiB) Zobrazeno 8546 x
Zda se mi to anebo zmizely oba kilometrovníky s hodnotou 0,2XY, které byly na mostě přes železniční trať?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
No ja jenom, ze se ekodukty delaji kvuli zviratum, aby pohodlne a nerusene presla pres silnici. Jsem zvedav, jak moc klidu tem chudakum zajicum a kolouskum prida nonstop cerpaci stanice
Ne ale ted vazne.. To opravdu ekodukt nema zadne ochranne pasmo??
Ne ale ted vazne.. To opravdu ekodukt nema zadne ochranne pasmo??
ekodukt se dělá proto, aby se splnila nesmyslná nařízení a někdo se na tom napakoval
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Mě by docela zajímalo jaká zvířata přes ten ekodukt chodí? Nějací letištní zajíci?
U tohohle konkrétního letištní zajíci, místní kočky plus cyklostezka. Já osobně bych tenhle ekodukt celkem postrádal, kdyby tam nebyl.
Podle mne žádné ochranné pásmo ve smyslu ochraného pásma silnice, železnice nemá. Většinou by tam měl být v územním plánu tzv. USES (Územní systém ekologické stability) a konkrétně tzv. biokoridor. Ty USES se vymezují podle mne pouze v územním plánu a řídí se to asi nějakými metodikami. Příklady absurdit lze nalézt mnoho např. na ekodukt Žehuň na D11 mají zvířata těžký přístup díky oboře Chrčická stráň. Podle mne benzinka je ve srovnání s tou oborou v pohodě.siesa píše:Ne ale ted vazne.. To opravdu ekodukt nema zadne ochranne pasmo??
No to me prave zarazilo, ze jsou ty ekodukty mnohde v podstate nepouzitelne pro svuj puvodni zamer...dvs píše:Podle mne žádné ochranné pásmo ve smyslu ochraného pásma silnice, železnice nemá. Většinou by tam měl být v územním plánu tzv. USES (Územní systém ekologické stability) a konkrétně tzv. biokoridor. Ty USES se vymezují podle mne pouze v územním plánu a řídí se to asi nějakými metodikami. Příklady absurdit lze nalézt mnoho např. na ekodukt Žehuň na D11 mají zvířata těžký přístup díky oboře Chrčická stráň. Podle mne benzinka je ve srovnání s tou oborou v pohodě.siesa píše:Ne ale ted vazne.. To opravdu ekodukt nema zadne ochranne pasmo??
Dalsim takovym prikladem jsou ekodukty na R1, kde na ne sviti lampy poulicniho osvetleni...No proste Kocourkov no....
docele vtipné, když tvrdíte, že na ně svítí osvětlení. Spíše otřesné, když světlo pro zvířata asi není to pravé ořechové. Holt mi v Česku máme asi tolik proudu, že budeme svítit i zvířatům.
No ne ze by se svitilo primo pro zvirata, ale je ospetlena vozovka, ovsem lampy jsou tak vysoke, ze dosviti az na uroven toho ekomostku...Mikulik píše:docele vtipné, když tvrdíte, že na ně svítí osvětlení. Spíše otřesné, když světlo pro zvířata asi není to pravé ořechové. Holt mi v Česku máme asi tolik proudu, že budeme svítit i zvířatům.