Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

Geo

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od Geo »

EDIT: Aha splet jsem si exity, tak nic no.

Pokutujeme za jizdu bez znamky i na nezpoplatnenem useku: http://romankrivanek.blog.idnes.cz/c/34 ... rovat.html .

Kdyby snad nekdo hledal, tak tohle je snad dostatecne spolehlivy zdroj informaci o zpoplatnenych usecich: http://www.sfdi.cz/myto-a-dalnicni-kupo ... ene-useky/ , a dle nej je opravdu R7 se znamkou az od exitu 2.

Takze opet jsem se utvrdil v tom, ze s policajty se nemluvi, a jedina spravna cesta je automaticky vse posilat do spravniho rizeni.
Naposledy upravil(a) Geo dne 21.5.2013 23:06:39, celkem upraveno 1 x.
balance

Příspěvek od balance »

No a Kněževes je EXIT 3, takže ho pokutovali správně, ne? :?
Geo

Příspěvek od Geo »

Jo jo, uz jsem si toho vsimnul. Pardon.
monin

Příspěvek od monin »

Srdce rvoucí článek - být tam nějaký kontakt, tak založím Konto dálniční známka a zašlu mu osobně minimálně 20 dálničních známek. Jednu pro něj a zbytek pro nebohé obyvatele Kněževse, kteří asi nemají ani na poštovní známku natož na dálniční. Je to jen typická ukázka čecháčkovství - ukřivděnost, sebelítost, sebemrskáčství a falešný soucit s ostatními "trpícími" lidmi (obyvatele Kněževsi). Ani za komančů nebyla pětibába žádný prachy - barevná tv Tesla Color stála v roce 1983 15 200,-Kčs.
A je to taky krásná ukázka toho, kam všude vedou ty naše slavné vyjímky. Ještě, že se fakt chystá to nové pojetí dálniční sítě. I v tomto to hodně pomůže. Díky mapmane.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Geo píše: Takze opet jsem se utvrdil v tom, ze s policajty se nemluvi, a jedina spravna cesta je automaticky vse posilat do spravniho rizeni.
precetl jsem si clanek a nerozumim, co presne udelala policie spatne, ze s nima nechcete mluvit? to tady vazne resite problem pokuty za 500 (obed pro rodinu v hospode, kino, dve hodky v bazenu, ctvrtka nadrze benzinu, 15 piv ...)? zaba v mixeru pise, ze je poctivy, tedy hadam, ze tak min 10 let neplatil pokutu.

ja to vidim pozitivne, zaba v mixeru alespon upozornila na zpoplatneny usek. sam jsem o tom nevedel, ale znamku mam samozrejme, takze to neresim.

ps: 15 piv pred 25ti lety odpovidalo castce do 50Kc, dle cenove skupiny. Vysku takove pokuty by tenkrat ani nikdo neresil.
P_V

Příspěvek od P_V »

monin píše: Ani za komančů nebyla pětibába žádný prachy - barevná tv Tesla Color stála v roce 1983 15 200,-Kčs.
To není dobré přirovnání, v té době byl průměrný plat 3000 Kčs.
Mike

Příspěvek od Mike »

a těch pár kilometrů dálnic zadarmo 8-)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Zde se podařilo šoférovi vyskočit a trefit se s autem do baráku ve čtyřech metrech nad zemí. :shock: Nakopl ho příkop. Vrak vůbec nepřipomíná auto. http://olomouc.idnes.cz/clanek.aspx?c=A ... zpravy_kol
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
marfig

Bezohledni ridici - volat Policii?

Příspěvek od marfig »

Zdravim,
neni to tak davno co jsem potkal na D1 pred Vyskovem hovado, ktere podjizdelo odstavnym, snazilo se projet mezi levym a pravym pruhem uprostred, pripadne se to snazil brat po strednim travnatem pruhu, blikal, dojizdel na metr..
Ze mam v aute handsfree napadlo me zavolat na nej Simira & company ... napadlo vas to taky nekdy? Dosli jste az k realizaci? Jak se k tomu PCR stavi?

Myslim ze jsem relativne tolerantni a to ze nekdo porusuje rychlost me nevyvede z miry.. ale tohle mi vazne prislo jako ohrozeni vsech kolem...

Diky za nazor
Martin

Přesunuto, sloučeno nevidím důvod pro samostatné téma - Mzo
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

A nerodila mu třebas žena? :P
Martin_L

Re: Bezohledni ridici - volat Policii?

Příspěvek od Martin_L »

marfig píše:Ze mam v aute handsfree napadlo me zavolat na nej Simira & company ... napadlo vas to taky nekdy? Dosli jste az k realizaci? Jak se k tomu PCR stavi?
Ano, naposledy asi tak před měsícem mě v oblouku MÚK 67 D5 na nájezdu ve směru na Prahu málem vytlačil řidič jiného auta do příkopu, tak jsem auto nahlásil i s RZ na lince 158. PČR se k tomu postavila velmi profesionálně, za chvíli volali, že ho odchytili zhruba o dvacet kilometrů dál a že se tam mám zastavit. Tam mi hlídka z Passatu sdělila, že dotyčný za to dostane pokutu 2500 korun, ale i kdyby ho tam jen čtvrt hodiny zdržovali důkladnou prohlídkou, tak je to dostatečně výchovné.

Takže ano, volat a hlásit, je to jediný účinný způsob.
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Lenny píše:A nerodila mu třebas žena? :P
Komu rodí žena, chová se jako zodpovědný otec a ne jako arogantní stupidní hovado.
Věci je třeba nazývat pravdivě a ne hledat pro tyto bezmozky omluvy.
Osobně jsem to vyřešil kamerou za čelním sklem, investice cca 700 CZK je pakatel proti tomu co tito hlupáci mohou způsobit. Ještě ji doplním o další dozadu. Opravdu blbečky, kteří v 150-ce jedou za Vámi s odtupem 3 metrů nelze tolerovat!!! Pro tento způsob myšlení omluva neexistuje. Jsem nyní v cizině a tady by se takový chudáček divil, jak by s ním Policie zatočila. Ti dělají svou práci řádně je jim zcela jedno, jestli má takový řidič ubožák pod kapotou více HP než vlastního IQ. A na kmortovské RZ (SPZ) zakomlexovaných lobbistů se tu taky nehraje. ;)

Proto říkám, hlásit to Polici a žádat řešení!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Vůbec jsem nechtěl omlouvat jeho chování, jen mi to přišlo vtipně na mysl. Je to idiot, co s takovými. Jezdit mezi levým a pravým pruhem? To se nedělá.

Taky se mě pokoušel vytlačit jeden, až se mi trefil do levé přední části. To světlo i blatník potřebovaly už vyměnit :P A pak se hodně divil, když ho policisté prohlásili za viníka.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

http://www.youtube.com/watch?v=SuY_VHzKdjc
http://www.youtube.com/watch?v=5Z23CzSONiU
http://www.youtube.com/watch?v=HT666XwJR2s

vyborne zpracovane a vyborna hlaska na konci u spotu s motorkou - sam si rozhodnes, jak jedes rychle, ale fyzika rozhodne, jestli budes nebo nebudes zit.

a kdo se tady poznava?
http://www.youtube.com/watch?v=nyOfJTi0jFw
P_V

Příspěvek od P_V »

vaclav: Dá se to pojmout i obráceně: http://www.youtube.com/watch?v=C-tU88S07f0 :)
pivko

Příspěvek od pivko »

Přesně tak, je to úplně stejná pitomost, jako kdyby řekli, že kdyby jel o 10 víc, tak by to projel a vůbec nenaboural. Prostě zase demagogický emo blábol. Kdyby se radši soustředili na to, aby se lidé věnovali řízení, dávali přednost a byli schopni zastavit na vzdálenost, na kterou viděj. Protože to je to, co skutečně stojí životy.

Nemají ještě podobné výživné video třeba jaký hromady mrtvých způsobuje jízda po jednom malým pivu? To by mi tak sedělo.
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

pivko píše:Nemají ještě podobné výživné video třeba jaký hromady mrtvých způsobuje jízda po jednom malým pivu? To by mi tak sedělo.
Samozřejmě, mraky. Např. http://www.youtube.com/watch?v=v81iowTcPJ8
Prostě to hrotěj, že - viz popis Historically the percentage of drivers who have died with a BAC (Blood Alcohol Concentration) exceeding 0.05 was around 37%. By the end of 1992 the Bloody idiot campaign had reduced that to 21%. U nás je to prý jen 1/6.

EDIT: dal jsem špatný odkaz, že už jedna sklenička je moc ukazuje toto video http://www.youtube.com/watch?v=9NAtiT73CtQ
vaclav

Příspěvek od vaclav »

pivko píše:Přesně tak, je to úplně stejná pitomost, jako kdyby řekli, že kdyby jel o 10 víc, tak by to projel a vůbec nenaboural. Prostě zase demagogický emo blábol. Kdyby se radši soustředili na to, aby se lidé věnovali řízení, dávali přednost a byli schopni zastavit na vzdálenost, na kterou viděj. Protože to je to, co skutečně stojí životy.
evidente nechapete, co je pointou. vysvetlim.

vetsina vaznych nehod (tak 9/10), co jsem za posledni roky videl (projizdel okolo) mela dva duvody - vysoka rychlost a nabourani do stromu/vozu v protismeru a nebo vysoka rychlost v miste, kde je napr. vyjezd z polnacky (mimo obec), zahrady (v obci) a tedy kolize s vyjizdejicim vozidlem/chodcem/cyklistou.

tedy, zastavit na vzdalenost, na kterou vidim, nemuzu znat, kdyz jedu nekde, kde to neznam, nebot nevim, jaka je ta vzdalenost... a proto musim dodrzovat predepsanou rychlost, ktera zohlednuje mistni situaci.

tedy zpet k vasemu prikladu z uvodu, a to jet v obci klidne +10km/h. kdyz pojedu v obci 40km/h, mam vetsi nebo mensi sanci zabranit kolizi s necim, co se mi najednou objevi v ceste, nez kdyz jedu 60km/h? a vime, ze ve meste je provoz a chaos. nerikejte mi, ze jste nikdo nevjel omylem nekomu do cesty. to je proste zivot, normalni vec, s tim se nic nenadela. jde o to eliminovat rizika a setrit zivoty.
pivko

Příspěvek od pivko »

vaclav píše:
vetsina vaznych nehod (tak 9/10), co jsem za posledni roky videl (projizdel okolo) mela dva duvody - vysoka rychlost a nabourani do stromu/vozu v protismeru a nebo vysoka rychlost v miste, kde je napr. vyjezd z polnacky (mimo obec), zahrady (v obci) a tedy kolize s vyjizdejicim vozidlem/chodcem/cyklistou.
K nehodám nevede "vysoká rychlost", což je samo o sobě naprosto bezobsažný pojem, ale rychlost nepřiměřená povaze komunikace a provozu na ní v daném místě a čase. Jenže o tom ty "reklamy" nebyly. Ty jen naprosto zjednodušujícím a hloupým způsobem ukazují, že kdo jede v daném místě o 5 km/h víc než je rychlost nikoli přiměřená v daném místě a čase, ale úředně od stolu stanovený limit, je zlej pirát.
vaclav píše: tedy, zastavit na vzdalenost, na kterou vidim, nemuzu znat, kdyz jedu nekde, kde to neznam, nebot nevim, jaka je ta vzdalenost... a proto musim dodrzovat predepsanou rychlost, ktera zohlednuje mistni situaci.
Tak a po tomhle jsem si už definitivně jist, že bych vás na silnici potkat rozhodně nechtěl. Tohle co jste napsal, totiž říká, že jste schopnej jet rychlostí byť v rámci úředního limitu i tam, kam nevidíte. A to, že "nemůžete znát" je taky dobrý - kdo tedy tu vzdálenost má znát? Úředník z místního odboru dopravy? Vy si děláte srandu, že jo?
vaclav píše: tedy zpet k vasemu prikladu z uvodu, a to jet v obci klidne +10km/h. kdyz pojedu v obci 40km/h, mam vetsi nebo mensi sanci zabranit kolizi s necim, co se mi najednou objevi v ceste, nez kdyz jedu 60km/h? a vime, ze ve meste je provoz a chaos. nerikejte mi, ze jste nikdo nevjel omylem nekomu do cesty. to je proste zivot, normalni vec, s tim se nic nenadela. jde o to eliminovat rizika a setrit zivoty.
For the record: Rychlostní limit v obci považuji v zásadě za správný.

Nicméně opět, mnohem nebezpečnější, než jet např. na 5. května v Praze 55 je jet 45 v úzké jednosměrce, kde je 3 metrová mezera mezi zaparkovanými auty po obou stranách. Proto považuji "reklamy" tohoto typu za nebezpečné bláboly, protože opět vedou k tomu, že lidí slepě dodržujou nějaký číslíčka bez toho, aby přitom mysleli. Ostatně vaše výše uvedené tvrzení o tom, že "nemůžete znát" vzdálenost, na kterou vidíte a spoléháte se proto na nějakého úředníka, je toho jen dalším smutným důkazem.
monin

Příspěvek od monin »

Souhlasím s pivkem. My by jsme nejradši na každou činnost kterou provádíme měli úředníka (nejlépe dva), který by nám tu naší činnost schvaloval a ještě k tomu v lepším případě doporučil, v horším případě přikázal, jak to máme přesně dělat. Přece stačí obyčejná lidská soudnost a být duchem přítomen v realitě, tedy v tomto případě na silnici. Snad když jedu po úplně prázdné magistrále kde je 50km/h a tři prázdné jízdní pruhy, tak vím, že i 70km/h je naprosto v pohodě - tedy s tím rizikem, že vím, že za to max. zacáluju, ale nic se nemůže stát. A to samé vím, že když jedu ulicí, kde na každým rohu mám sice garantovanou přednost zprava, ale protože jsem při smyslech a vím, že to drtivá většina těch, co mně tu přednost má dát neví, tak tam nepojedu ani těch 50km/h, ale max 20-30km/h, abych mohl včas zabrzdit před někým, kdo nemá ani zdání o nějaké přednosti zprava a ještě k tomu právě telefonuje, píše sms, nebo email. To samé na přechodu pro chodce a vidím tam přicházet někoho kdo má sluchátka na uších, nebo knihu v ruce a čte si, tak mi je jasný, že to je podstatný rozdíl, než když tam přichází někdo, kdo mi už z dálky děkuje, že ho pouštím, nebo mi už z dálky ukazuje, že mám jet, že ještě nebude přecházet.. atd.atd.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

pivko, posledni dobou jezdim az 60tis rocne, po cele evrope, velice casto v mistech, kde to vubec neznam. posledni lehkou nehodu (plechy na krizovatce v praze) jsem mel asi pred 12ti lety.

kdyz vidim snizeni rychlosti na komunikaci I. tridy na 70km/h tak i kdyz nevidim proc (= moje "nemuzu znat") tak ano, verim urednikovi a zpomalim. vetsinou pak pochopim duvod - napojeni nejake mistni komunikace, kterou jsem nemohl videt, zvlnena silnice atp. a samozrejme, ze rychlost upravuji po celou dobu jizdy dle situace, nejedu fixnutych 90km/h celou cestu.

pouzivat podpasove prirovnavacky jako +5km/h na magistrale/jizni spojce vs. 45 v uzke silnicce apod zde nemusime...

ty reklamy maji zasahnout masu, resi nejcastejsi pricinu nehody a snazi se zachranit lidske zivoty. videa kampane "wipe off five" jsou dobre udelane a jde o dobry napad.

nebo chcete aby besip opravdu vysilal, ze mate projet obci 90tkou, ze tim budete v obci mene casu a tim snizite riziko nehody?

napr. britove maji celou tu kampan nazvanou "Think!", coz by se vam asi mozna zamlouvalo vice.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

to monin - ano, jste dokonaly ridic... handsome, good driver http://www.youtube.com/watch?v=nyOfJTi0jFw

ty kampane jsou prave pro tyto ridice:
monin píše: mohl včas zabrzdit před někým, kdo nemá ani zdání o nějaké přednosti zprava a ještě k tomu právě telefonuje, píše sms, nebo email.
monin

Příspěvek od monin »

Ne to není o dokonalosti, jakoliv tam vidím, tu těžkou ironii, ale o kousku soudnosti. A té je u nás bohužel hodně a hodně málo a to nejen na silnici.
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

monin píše:Ne to není o dokonalosti, jakoliv tam vidím, tu těžkou ironii, ale o kousku soudnosti. A té je u nás bohužel hodně a hodně málo a to nejen na silnici.
To "monin":
Plně souhlasím, normální soudnost byla zcela potlačena. Sebedetailnější předpisy či zákony mohou mít často mnoho výkladů či právních rozborů, podle toho jak je kdo potřebuje vyložit. A vše je to k ničemu.
To co vyjadřuje "monin" nepotřebje žádné komplikované repliky ani komentáře. Je to jednoduché, pochopitelné a velmi často pravdivé. Stačí číst a vnímat obsah, nehledat jinotaje. Nic víc a nic míň.

Protikladem by mohly být třeba tyto příklady z cest, kde je možné zažít asi všechno:
http://www.youtube.com/embed/5RAaW_1FzY ... showinfo=0 :?
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

vaclave, jak je možné, že řidič skútru jel podle předpisů a přesto naboural? http://praha.idnes.cz/ridic-motorky-zem ... zpravy_bur
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“