[D3] 0307 a 0308AB Tábor – Veselí n.L.

Praha – Tábor – České Budějovice – Rakousko
Odpovědět
bumbik

Re: 0307 a 0308AB Tábor – Veselí n.L.

Příspěvek od bumbik »

Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
medvid

Příspěvek od medvid »

bumbik píše:D3 už nemá stavební povolení
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=4144
To je fakt absurdistán. Otevře se nový úsek. tak se zavře ten jediný, který je 100 let starý.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

Myslím, že něco podobněho se díky sporu s Motorestem dalo čekat a myslím, že to stejné se stane u D8.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
Maniac

Příspěvek od Maniac »

DálničářMK píše:Myslím, že něco podobněho se díky sporu s Motorestem dalo čekat a myslím, že to stejné se stane u D8.
I když jsem absolutním zastáncem výstavby dálnic, nějak instinktivně s motocentrem sympatizuji. Nelze si nevšimnout naprosto absurdního měření dvojím metrem, kdy na jednu stranu se chce odstranit stávající fungující napojení a na druhé straně se przní MÚK Třebonice. Holt Motocentrum nemá takovou lobbystickou sílu jako Metropole Zličín.
siesa

Příspěvek od siesa »

Maniac píše:
DálničářMK píše:Myslím, že něco podobněho se díky sporu s Motorestem dalo čekat a myslím, že to stejné se stane u D8.
I když jsem absolutním zastáncem výstavby dálnic, nějak instinktivně s motocentrem sympatizuji. Nelze si nevšimnout naprosto absurdního měření dvojím metrem, kdy na jednu stranu se chce odstranit stávající fungující napojení a na druhé straně se przní MÚK Třebonice. Holt Motocentrum nemá takovou lobbystickou sílu jako Metropole Zličín.
Je to tak, souhlas.... :ok:
Idealnim resenim by bylo udelat sdruzenou MUK a Ackovym exitem pro motocentrum a Bckovym exitem pro Tabor....Nestalo by nic moc navic a spokojenej by byl kazdej...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

A utratit stovky milionů za připojení objektu v hodnotě v řádu jednotek milionů, který podle zákona zákona na dálnici napojen být nesmí a navíc byl v místě povolen v podstatě nelegálně, to je správně? To myslíte vážně? Srovnávat napojení do kolektorů pro komerční zóny u Prahy s dopravními výkony v rádu tisíců až desetitisíců vozidel denně s napojením tohohle objektu je teda dobrej úlet... Kdyby tam byla napojena nějaká velká zóna, která je navíc dostupná i pomocí nějaké běžné silnice, tak mi to přijde v pořádku, ale tohle je velký historický omyl napojený na dálnici, který musí zmizet. Stačí už jen to jak blízko k dálnici je ta budova a její parkoviště namáčknuté ...

Podle mě za to vlastníci objektů zrovna nemůžou (rozhodně ne jen sami) a stát se zachoval jako barbar, ale to spíš díky měření dvojím metrem jinde. Vedle byla přeci benzinka, ta byla vyplacna a motocentrum nikoliv, to je špatně a to by se mělo změnit. Ať dostanou od státu adekvátní náhradu a podnikají jinde, to je jediný adkevátní zákonný řešení celý situace. Varianta napojení budovy na místní komunikaci v Táboře jen prodlouží agónii provozovatelů v místě...
medvid

Příspěvek od medvid »

Asi bude jediné řešení bratry Bratránky vyplatit. Stejně jim to nějak shořelo. Já hlavně nevěřím v přehlédnutí úředníka. Není možné aby přehlédl, že pumpa je dočasná. Podle mě to moc dobře věděli i majitelé motocentra. Já bych je vyplatil a pak šel po tom úředníkovi. Udělal chybu, která stát bude stát x desítek milónů, tak ať si to vyžere. Jistě tam ještě sedí.
prof2

Příspěvek od prof2 »

medvid píše:Asi bude jediné řešení bratry Bratránky vyplatit. Stejně jim to nějak shořelo.
Údajně centrum aktivit přesunuli do jiné provozovny v Táboře a ta jim zatím bohužel neshořela. Tuto provozovnu mají zjevně jen proto, aby mohli podojit stát.
siesa

Příspěvek od siesa »

mapman píše:A utratit stovky milionů za připojení objektu v hodnotě v řádu jednotek milionů, který podle zákona zákona na dálnici napojen být nesmí a navíc byl v místě povolen v podstatě nelegálně, to je správně? To myslíte vážně? Srovnávat napojení do kolektorů pro komerční zóny u Prahy s dopravními výkony v rádu tisíců až desetitisíců vozidel denně s napojením tohohle objektu je teda dobrej úlet... Kdyby tam byla napojena nějaká velká zóna, která je navíc dostupná i pomocí nějaké běžné silnice, tak mi to přijde v pořádku, ale tohle je velký historický omyl napojený na dálnici, který musí zmizet. Stačí už jen to jak blízko k dálnici je ta budova a její parkoviště namáčknuté ...

Podle mě za to vlastníci objektů zrovna nemůžou (rozhodně ne jen sami) a stát se zachoval jako barbar, ale to spíš díky měření dvojím metrem jinde. Vedle byla přeci benzinka, ta byla vyplacna a motocentrum nikoliv, to je špatně a to by se mělo změnit. Ať dostanou od státu adekvátní náhradu a podnikají jinde, to je jediný adkevátní zákonný řešení celý situace. Varianta napojení budovy na místní komunikaci v Táboře jen prodlouží agónii provozovatelů v místě...
Mapmane, to chce klid. Rozhodne jsem nepsal o tom, ze by se mely utracet stovky milionu. Ostatne taky zaco ze??? Stavajici pripojovaci pruhy jsou naprosto dostacujici a prepsat dve cedule urcite nestoji miliony.
Jinak nemyslim si, ze ono namacknuti parkoviste na dalnici je neco proti necemu. U mnohych jinych benzinek je to obdobne.
Reseni se sdruzenym exitem je proste nejrychlejsi a nejlevnejsi variantou.
To, ze by stalo za to, to nejak poresit komplexne, o tom se prit nemusime. S tim souhlasim. Ovsem je treba se zamyslet nad pomerem cen/vykon....
A na zaver jeste vysvetleni, proc jsem zaujal nazor, ze nejlepsi je ten spojeny exit? Neverim, ze by urednici a soudci byli schopni nejak rychle tenhle problem resit. A pro me osobne je priorita, aby ta dalnice byla co nejdriv hotova a nemuseli jsme blbe trcet v nejakych zacpach a cucet pres svodidla na to, jak nam jinak naprosto funkci dva pruhy zarustaji travou...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Jenže my v daném místě stavíme de iure novou dálnici v trase silnice I. třídy, tzn. že je potřeba dodržet normy pro novou výstavbu. Tebou popisované řešení (napojení odpočívky odbočovacím pruhem a připojení formou průpletu s odbočením na MÚK) nepřichází v úvahu z normového hlediska, tzn. aby byly naplněny požadavky normy, musíš doplnit kolektor - a jsme ve stovkách milionů... Jednoduché a levné řešení, které by bylo legislativně čisté, prostě není ;)
siesa

Příspěvek od siesa »

To chapu, ze legislativne je to na stiru... Na druhou stranu na spouste mist se setkavame s ruznou mirou nedodrzovani normy... Ale to uz je vec jina... Hlavne aby se co nejdrive jezdilo plnohodnotne, proboha!
chemer

Příspěvek od chemer »

K čemu slouží ty značky v odstavném pruhu, které se opakují každých cca. 150 m?
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Které značky? Foto?
siesa píše:To chapu, ze legislativne je to na stiru... Na druhou stranu na spouste mist se setkavame s ruznou mirou nedodrzovani normy... Ale to uz je vec jina... Hlavne aby se co nejdrive jezdilo plnohodnotne, proboha!
Ale ono na to dočasné řešení velmi pravděpodobně dojde. Tipuju to osobně tak, že tam bude postavená nová dálnice s výjimkou tohoto jednoho místa a motocentrum bude dočasně napojeno pomocí přenosných značek a žlutého VDZ. A až se dořeší co s připojením, tak se dodělá ten zbytek...
chemer

Příspěvek od chemer »

Fotku nemám, ale vypadá zhruba takto:

Obrázek
adamos

Příspěvek od adamos »

kalibrační značka pro letecké focení ortofotomap. Před focením se namalují na komunikaci, nebo rozmístí do terénu, pomocí nich se pak kalibrují a spojují jednotlivé snímky ortofotomapy, někdy nesprávně nazývané satelitními snímky.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
chemer

Příspěvek od chemer »

Děkuji.
siesa

Příspěvek od siesa »

mapman píše: Ale ono na to dočasné řešení velmi pravděpodobně dojde. Tipuju to osobně tak, že tam bude postavená nová dálnice s výjimkou tohoto jednoho místa a motocentrum bude dočasně napojeno pomocí přenosných značek a žlutého VDZ. A až se dořeší co s připojením, tak se dodělá ten zbytek...
To bybylo rozumne reseni :ok:
Užovka

Příspěvek od Užovka »

anebo to připojit =>takhle

asi by to ale stálo taky desítky mega navíc :-(
Snowman

Příspěvek od Snowman »

Tato varianta je myslím neprůchodná. Jednak vlastníci motocentra určitě chtějí napojení přímo z dálnice D3 a ne z kruháče vedle z dálnice a dále by se muselo vést úplně nové územní a stavební řízení (souhlasy vlastníků pozemků a staveb, vynětí ze zemědělského půdního fondu, výkupu pozemků, přejezd přes železnici, ochranné pásmo dálnice atd.) a není vůbec zaručeno, že by to celé prošlo. Tato varianta se mi tak jeví jako neprůchodná.
Podle mě by bylo nejjednodušší majitele motocentra vyplatit jako bývalé majitele benzínky.
chemer

Příspěvek od chemer »

O připojení k dálnici jim samozřejmě nejde. Ti to tam prakticky zapíchli již dávno. Nechápu jen, proč nejsou upřímní a narovinu nepožadují výkup. To jejich neustálé vysílání řeči do médií o tom, že chtějí jen zachovat svoje živobytí, je k smíchu.
Petanecek

Příspěvek od Petanecek »

chemer píše:O připojení k dálnici jim samozřejmě nejde. Ti to tam prakticky zapíchli již dávno. Nechápu jen, proč nejsou upřímní a narovinu nepožadují výkup. To jejich neustálé vysílání řeči do médií o tom, že chtějí jen zachovat svoje živobytí, je k smíchu.
Prostě malá česká ku*vička.. jak je zvykem. Raději to okecat milionkrát, než jít na pult s hotovou věcí. Vždyt pak by bylo mínění proti nim, když to tak vezmeš. Prostě chudáčkové čecháčkové, usmrkaní, vypálení (bůh ví, zda si to neudělali sami) a chtějící trošku potrápit stát za penízky. :jidlo:
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Petanecek: Nevím proč do toho taháte národnost ? ! Nechte si svoje národnostní urážky od cesty :ko:
Nystrom

Příspěvek od Nystrom »

On je nějaký právní nárok na to mít napojenou každou nemovitost přímo z dálnice? Ne, pouze možnost napojení na komunikační síť. Oni měli napojení pouze na benzinku, nic víc. Užovka: v té mapě je cesta z Měšic z ulice Smyslovská přímo k Motocentru, délka cca 200m, to se dá pořídit do 2mil. Kč. Tak to je to řešení. A až jim ho stát zrealizuje, budou pryč bo jim to k ničemu nebude.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Nystrom píše:On je nějaký právní nárok na to mít napojenou každou nemovitost přímo z dálnice? Ne, pouze možnost napojení na komunikační síť. Oni měli napojení pouze na benzinku, nic víc. Užovka: v té mapě je cesta z Měšic z ulice Smyslovská přímo k Motocentru, délka cca 200m, to se dá pořídit do 2mil. Kč. Tak to je to řešení. A až jim ho stát zrealizuje, budou pryč bo jim to k ničemu nebude.
Tam je největší sranda, že sice je stavba trvalá, ale napojená přes stavbu dočasnou. Variantu z Měšic zamáznou nejem majitelé Motocentra, ale hlavně obyvatelé Měšic. V současné době již jim nejde o podnikání na tomto místě, ale o peníze. Jen doufám, že to nedopadne jako s chrtama.

V této souvislosti mě napdá, proč by to měl stát vykoupit? Pro výstavbu dálnice to nepotřebuje, benzinka je jeho, takže pokud by napojil někam bývalou benzinku tak mají majitelé smolíka, protože jejich provozovna bude napojená na to co má být a podnokat tam mohou vesele dál.
grundyg

Příspěvek od grundyg »

Jestli je tu někdo kdo problematiky vidí, mohl by říct, na jakém základě se ustanoví výše kompenzace (odstupného/výpalného, říkejme tomu jak chceme) pro Motocentrum? Jde mi o to, jestli to je jen házení cifer až se obě strany shodnou, nebo jestli to má nějaký reálný základ (třeba odhadní cena nemovitosti plus ušlý zisk za 10 let vypočtený podle daňových přiznání za minulých 10 let). V případě zmíněných Greyhoundů to IMHO na moc reálně vypočtenou kompenzaci nevypadalo, jestliže cena, která tu proběhla na fóru byla skutečná.
Odpovědět

Zpět na „D3“