I/37 Hradec Králové – Pardubice

[1. úsek] Trutnov (I/14, I/16) – Jaroměř (I/33)
[2. úsek] Hradec Králové (I/31) – Opatovice (D35) – Pardubice (I/36) – Chrudim (I/17) – Ždírec nad Doubravou (I/34) – Žďár nad Sázavou (I/19) – Velká Bíteš (D1)
Odpovědět
Mike

Re: I/37 Hradec Králové – Pardubice

Příspěvek od Mike »

martas píše:Slibovaný odkaz. Doufám, že je to vysvětleno pochopitelně. PS: Na té hlavní fotce je vidět, že ulice Ve střídni je nyní jednosměrná (značka v povzdálí), a lze tak po ní jet jen ze směru z Opatovic.
http://pardubice.idnes.cz/zakazovou-zna ... zpravy_msv
tak maj v tom taky nesmysl, když už by jel řidič směrem na HK, tak po sjezdu u Březhradu může najet na I/37 směr Pardubice a do opatovic vůbec nemusí
o to asi radním jde
ale je to prostě zajížďka
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
martas

Příspěvek od martas »

V tom máte nepochybně pravdu. Uznávám, že pro jednu skupinu řidičů, kteří chtějí jet do Pardubic z Vysoké je to logičtější řešení než přes Opatovice (pokud nepočítám cestu po staré zdlouhavě přes menší vsi). Pak jsou tu ale další, kteří potřebují zajet z různých důvodů do Opatovic. A rovněž také ti, co si to z I/35 zkracovali přes Chvojenec, Borek a Vysokou do Opatovic a odsud na nájezd směr D11. Těch také nebylo málo.
kik

Příspěvek od kik »

Navic je problem i v tom, ze pokud ridic z Opatovic chce natankovat u pumpy tak dle znacky se nesmi vrati zpatky, ale musi odbocit doleva a vratit se az pres Brezhrad.
Na jednu stranu starostu chapu - je opravdu paradox ze v obci s obchvatem vzrostl po jeho dokonceni provoz - ale jim zvolene reseni je opravdu lehce extremni. Navic spousta lidi z Opatovic jezdi autem denne do HK do prace a tohle reseni jen tu zatez prenese nekam jinam. Napr. na mistni komunikace kolem opatovickeho nadrazi apod. Dalsi zvysenou zatezi jsou autobusy ktere predtim stavely na obchvatu a dneska musi projet obci.
martas

Příspěvek od martas »

K té přenesení zátěže. Opatovice nechaly komunikaci u nádraží opravit, takže teď tam je nový povrch. A z Opatovic je to směrem od benzinky na HK (na nájezd na nový čtyřpruh) normálně průjezdné bez omezení. Ten zákaz je ze směru od Vysoké, ne opačně. Toto řešení je do listopadu, tak jsem zvědav, s čím pak všechny strany přijdou.
kamil

Příspěvek od kamil »

Cely problem je v tom, ze nekdy v roce 2008-2009 Opatovice odmitly sjezd z noveho obchvatu na I/37 ve smeru na Vysokou, pokud by tam byl, provoz v obci by byl podstatne mensi ...
kot

Příspěvek od kot »

kamil píše:Cely problem je v tom, ze nekdy v roce 2008-2009 Opatovice odmitly sjezd z noveho obchvatu na I/37 ve smeru na Vysokou, pokud by tam byl, provoz v obci by byl podstatne mensi ...
No, to jsi mě fakt zaskočil, většinou je to právě naopak. Sjezd nejlépe před obcí a druhý za ní...
kamil

Příspěvek od kamil »

kot píše:
kamil píše:Cely problem je v tom, ze nekdy v roce 2008-2009 Opatovice odmitly sjezd z noveho obchvatu na I/37 ve smeru na Vysokou, pokud by tam byl, provoz v obci by byl podstatne mensi ...
No, to jsi mě fakt zaskočil, většinou je to právě naopak. Sjezd nejlépe před obcí a druhý za ní...
Psal jsem to uz na prvni strane vlakna pred 4-mi roky, dokonce jsem daval i odkaz na usneseni zastupitelstva, ale ted uz neni odkaz validni ....
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Neinicioval to ten starosta, co pak blokoval stavbu?
martas

Příspěvek od martas »

o tom silně pochybuji. Když pominu, že se jedná o dvě úplně jiné osoby, tak hlavní je to, že ten současný starosta za obchvat bojoval a je za něho rád. Tikal byl i proti obchvatu. PS: pokud počasí v pátek dovolí, zajedu nafotit estakádu, takže se na té křižovatce mrknu, zda tam značka aktuálně je či opět není :-)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Byla vyhlášena soutěž na posuny svodidel a další úpravy, podmiňující zvýšení rychlosti na 110 km/h. Stávající modré cedule budou vyměněny za zelené. Ale jaksi je to kratší oproti původnímu, co jsem tady psal. Úsek začíná za MÚK Březhrad a končí 2,3 km za MÚK Steblová ve směru na Pardubice, v opačném směru začíná 1,6 km před MÚK Stéblová a končí před MÚK Březhrad.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Mike

Příspěvek od Mike »

to je přeci jasné
nějakou past je třeba vždy vytvořit
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Oprava končí a začíná až v MÚK Březhrad. Blíže jsem to ještě nestudoval.
balance

Příspěvek od balance »

Hradubická zrychlí na 110 km/h až vyroste nová křižovatka u Stéblové
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=4247
dvs

Příspěvek od dvs »

balance píše:Hradubická zrychlí na 110 km/h až vyroste nová křižovatka u Stéblové
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=4247
Tak jsem zvědav na to posunutí těch starých svodidel kvůli rozhledu.
idnes píše: Kromě úprav v prostoru samotné křižovatky jsou v plánu i menší a časově méně náročné práce na úseku mezi Pardubicemi a Hrobicemi. Ty řidiči pocítí během nadcházejících dnů. "V listopadu vyměníme a doplníme nevyhovující svodidla na staré části I/37," dodal Vebr.
PS: Před nedávnem mne dostalo pracovní omezení kvůli opravě svodidel v SDP: Svedeni do pravého a omezení postupně na 70 a 50. Na dálnici v pohodě stačí v takovém případě 80.

Kromě cyklistů v odstavném pruhu jsem se také setkal s tím, že někdo v pohodě zastavil v prostoru MÚK Stéblová a vysadil spolujezdce... Perfektní je také výskyt cyklistů v protisměru na výjezdu u Globusu.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

a za 3,2 milion Kč Skanska vytendrovala doplnění bezpečnostních prvků na Hradubické pro plánované zvýšení rychlosti na 110 km/h viz.
http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/c ... lay/451474
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Mike

Příspěvek od Mike »

a na základě čeho tam udělají těch 110 ?
on už se změnil zákon ?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Mike píše:a na základě čeho tam udělají těch 110 ?
on už se změnil zákon ?
Proč by se měl měnit zákon? I za dnešních podmínek tam může být až 130 km/h. Stačí, aby se příslušný odbor na krajském úřadě pochlapil a stanovil místní úpravou osazení značek silnice pro motorová vozidla a můžeme jezdit.
Mike

Příspěvek od Mike »

Lenny píše:Proč by se měl měnit zákon? I za dnešních podmínek tam může být až 130 km/h. Stačí, aby se příslušný odbor na krajském úřadě pochlapil a stanovil místní úpravou osazení značek silnice pro motorová vozidla a můžeme jezdit.
a to jsem chtěl právě slyšet
jenže ta Bártovina je v novinářích tak zažraná...
kik

Příspěvek od kik »

Mike píše:
Lenny píše:Proč by se měl měnit zákon? I za dnešních podmínek tam může být až 130 km/h. Stačí, aby se příslušný odbor na krajském úřadě pochlapil a stanovil místní úpravou osazení značek silnice pro motorová vozidla a můžeme jezdit.
a to jsem chtěl právě slyšet
jenže ta Bártovina je v novinářích tak zažraná...
Nejvetsi 'sranda' je ze se tam bezne jezdi 110-130 km/h. Policajta jsem tam nastesti jeste nevidel :P
dvs

Příspěvek od dvs »

Já bych spíš řekl, že se tam jezdí celkem v klidu těch tachometrových 110 km/h.

Stejně by to chtělo protáhnout 110 až k nádraží Rosice včetně cedule začátku a konce obce.
Ondra O.K.

Příspěvek od Ondra O.K. »

Lenny píše:aby se příslušný odbor na krajském úřadě pochlapil ...
Nojo, ale proc by to delal? Silnice neni stavena v parametrech pro 130 km/h, holt to proste nema v papirech. A kdo by chtel byt zodpovedny za to ze jednou nekdo bude zalovat urad za to ze se tam vysekal ve 130 protoze nevidel za zatacku...

Zkusil jsem to spocitat na papire ze v idelanim pripade na 20 km useku je uspora cca 3 minuty - a to jen v idealnim pripade ze 110 bude po celem useku, nesnizena napr. kolem MUK s R35...a pochopitelne zrychleni, zpomaleni atd...no proste 3 minuty ;)

Pro idealni rychlost 130 km/h je to uspora cca 4.5 minuty

Myslim ze business case za tim je velmi slaby ;)
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Ondro, tady vůbec nejde IMO o časovou úsporu, ale o princip a zejména o uvedení papírového stavu do souladu s reálným na místě. Ta silnice je stavěná s návrhovou rychlostí 100 km/h, což je návrhová rychlost většiny našich eRek po kterých jezdíme i 130 km/h. Takže stačí opravdu málo a jezdit se dá 130 i tady. 110ka je tedy alespoň vhodný kompromis. Už jsem to tu říkal, že kdybychom stejným měřítkem poměřovali i všechna déčka a erka na naší síti, tak bychom rychlost museli natvrdo snižovat na stovkách dalších kilometrů. Od toho máme opravdu v zákoně onu větičku o tom, že řidič má přizpůsobit rychlost jízdy stavu a povaze ... Sečteno a podtrženo, je potřeba najít rozumný kompromis mezi absolutní bezpečností a neomezenou rychlostí a tou ta 110ka dle mého na těchto typech silnic je.
Ondra O.K.

Příspěvek od Ondra O.K. »

Jo, s tim se da zrejme souhlasit. Z hlediska ridice me to pochopitelne taky prijde logicke a za 110 budu rad. Me slo vyse o to ze vzdycky si urednik muze najit dovod proc to tak nejde...tusim minuly tyden se pokud se nepletu zrovna tento urad (prosim opravte pokud ne) vyjadril, ze to na nem vubec nezalezi a je to jen na Policii..a tak kolem dokola... priste to bude ze uprava MUK Steblova se nevyplati, potom nebude na znacky, potom... ;)
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

kik píše: Nejvetsi 'sranda' je ze se tam bezne jezdi 110-130 km/h. Policajta jsem tam nastesti jeste nevidel :P
Tak před rokem až dvěma byla v TV "investigativní" reportáž TV Nova, kteří jezdili v policejním passatu ( :kladivo: ) a chytli tam nějakýho mlaďáka ve Favoritu. Naměřili mu tuším 104 a dostal pokutu.
Jan Petzold

Příspěvek od Jan Petzold »

Já celkem rozumím tomu proč je to celé tak zdlouhavý proces odvislý od norem, bezpečnosti a odpovědnosti toho, kdo tam zvýšení rychlosti dovolí.
Toto je přesně ukázka skutečnosti jak nefunkční a nevýkonná je Česká státní správa. De facto pouhá legalizace stávajícího stavu trvá roky a generuje náklady v řádu desítek miliónů. Ostatně to, že povolit dům či dálnici trvá déle než vlastní stavba je také k zamyšlení.
Odpovědět

Zpět na „I/37“