D3 - Všeobecně

Praha – Tábor – České Budějovice – Rakousko
Odpovědět
chemer

Re: D3 - Všeobecně

Příspěvek od chemer »

Před deseti lety, když mi bylo 14 jsem si říkal:

1) Za 10 let už rozhodně nikdo nebude volit komunisty.
2) Za 10 let pojedu do Prahy a Č.B. po dálnici.

Naivka no.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

V čtrnácti je to omluvitelný. Já si něco podobnýho řikal před dvacíti a něco léty, když mi táhlo na čtyřicítku ;-) ačkoli dobře znám Hofstadterův zákon. A těm zvenku, co mi řikali "jestli chceš jěště v životě žít v civilizovaný zemi, tak se do nějaký přestěhuj, teď už se budeš moct i vrátit" jsem zpychle nevěřil. ;-)
Mike

Příspěvek od Mike »

když už jsme OT
já si před 20lety myslel, že budu jezdit po dálnici do Hradce a okruh okolo Prahy bude dávno hotový
nakonec dokončili jen tu D5 a i to chvilku trvalo
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Cajkowski

Příspěvek od Cajkowski »

Kdyz jsem si nyni procetl letaky od RSD aktualizovane pro 6/2013, tak jestli to dobre chapu - chybejici useky D3 a R3 stoji hlavne na tom, ze nejsou vykoupene pozemky? U vetsiny useku je napsano, ze budou vyporadany majetkopravni vztahy do 2014, 2015 ci 2016?!
Snowman

Příspěvek od Snowman »

Chtěl bych se zeptat ostatních řidičů jezdících z Českých Budějovic nebo blízkého okolí do Prahy, zda po zprovoznění úseku Veselí nad Lužnicí - Tábor budou jezdit po I/4 přes Písek a Příbram (tuto cestu jsem až dosud preferoval) nebo zda budou do Prahy jezdit přes Tábor a využívat tak nového úseku D3.
KIV

Příspěvek od KIV »

Za sebe říkám, že se nic nemění. Pokud pojedu na Smíchov, tak přes Písek. Pokud do Holešovic, nebo na Žižkov, tak přes Tábor. Na I/4 je rychlá část z Příbrami do Prahy, na I/3 (nově) z Veslí do Miličína a kousek D1 z Mirošovic do Prahy. Na I/4 je slušná část mezi Miroticemi a Příbramí, která má pár nepříjemných brzd v podobě např. průtahu Čimelicemi a křížením s I/19 u Let. Na I/3 je to samé na průtahu Olbramovic a pokud např. v úseku z Miličína do Votic "chytnete" kamion který brzdí dolu celý Votičák, tak u toho také zestárnete. Výjezdy z CB na oba směry jsou také podobné, na I/4 se projíždí Dasným a Češnovicema, na I/3 přes Nemanice a Borek. Ano D3 Veselí - Tábor zatraktivnila tuto trasu, respektive víc ji srovnala s trasou po I/4, ale... viz začátek. :)
pivko

Příspěvek od pivko »

monin píše:
Martin z Ostravy píše:Musíme být rádi i za to "málo" v podobě obchvatu, protože výstavba D3 je bohužel daleko, ne-li v nekonečnu :(
No dobře, takový argument bych bral někdy tak v roce 1993, kdy člověk byl fakt mladý, byl ještě plný euforie z toho co se stalo v roce 89, obden mohl jezdit do Lince (když jsme zde na D3) a začly se pouštět do oběhu nové mince a bankovky bez pěticípé hvězdy. Ale ne v roce 2013, kdy je člověk o 20 let starší, ta euforie už trochu vyprchala a přitom, když pominu nyní to datum 27.06.2013, tak jsme skoro ještě pořád tam kde jsme byli. Tak se pak musím ptát, kdo za to může. Je to státní mašinérie, neschopnost a krátkozrakost úředníků, jsou to ty prachy, je to mix obojího, jsou tam i další věci, nebo je ten celý tah E55, opravdu začarovaný?
Je to naprostá neschopnost a bordel státní správy a to na všech úrovních od obcí, pro kraje až po ŘSD. Tolik diletantismu na jedný kupě, jako při přípravě a realizaci liniových staveb v ČR, to se hned tak nevidí. Ostatně denně se o tom píše tady na fóru v souvislosti s konkrétníma stavbama. Typickej příklad je odsunutí otevření toho kousku D8 loni o půl roku proto, aby si ouřadové mohli mezi sebou kliďánko pošoupnout nějaký lejstra. A tak je to se vším. A pokud nakonec něco postavěj, tak ještě blbě, jako D1 u Ostravy. Pokud si republika není schopna vyřešit alespoň základní dálniční síť, tak ať se nikdo nediví, že to v regionech stojí za starou belu a že turisti jezděj akorát do Prahy. Když to mám brát podle sebe tak tam, kde nevede pořádná silnice prostě nejedu a svoje prachy utratím jinde (což se týká většiny ČR a jižních Čech zvlášť).
kot

Příspěvek od kot »

Pánové, nechci se vás dotknout, ale MPMP má dle mě pravdu. Stavba D3 pokračuje na finanční možnosti státu /obstojně/ rychle. Letos se otevřelo 25 km a probíhá výběrové řízení na 0308C a na 0309III . Můžete říci, že oba úseky měří cca 8300 m, ale ve 4/15 by se měl začít stavět 0309II v délce 10680m, takže do 5-6 let přibyde dalších cca 19 000 m! Je mi jasné, že pro toho kdo bydlí nebo jezdí hlavně jihočeským krajem je to stále pomalé, ale jsou i jiná D či R ,která zoufale čekají na začátek výstavby!! Co třeba D u Přerova, Hradce Králové či R4 u Příbrami nebo R35... :oops:
Standa

Příspěvek od Standa »

MPMP píše:
pivko píše:Navíc by třeba lidi konečně přestali jezdit do zaplivanejch Krkonoš, kde ty lyžování a služby stojí za prd a jezdili by třeba do oblasti Ski Amade, která by při kompletní D3 byla něco málo přes tři hodinky.
Je mi líto, ale ČR není tak bohatá, aby mohla postavit dálnici pouze pro "dovolenkáře", který ji využijí max. 50 dní v roce. Mnohem potřebnějších a denně využívaných úseků chybějících dálnic máme dost na jiných místech.
D3 je zařazená do TEN-T (jako "comprehensive"), takže peníze by měly jít z EU - speciálně v téhle méně vytížené části, kde snad nebudou takové spory s ekotalibánem. Na ŘSD bude hlavně dobrá příprava, která zatím zřejmě poněkud pokulhává.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Snowman píše:Jenže u D3 neplatí výše zmíněný předpoklad, že se staví pro "dovolenkáře". D3 se staví nejen pro vnitrostátní provoz, ale též pro mezinárodní tranzitní dopravu a mezistátní napojení na Rakousko. Takže úvahy o dovolenkářích mají svoje opodstatnění při výstavbě např. chorvatské A1, která je stavěna téměř výhradně pro turisty na Jadran, ale to stejné rozhodně neplatí o D3. Jinak D3 je prioritní úsek, už jen z toho důvodu (bez ohledu na všechny další argumenty), že moc více dalších nepostavených dálnic v Česku není. D3/R3 chybí více než 75% celé trasy.
Opět souhlas. Já ale nediskutuju o CELÉ D3, ale pouze o těch 20 km mezi Třebonínem a Nažidly. Prosím nezaměňovat.
Jak to, že "moc více dalších nepostavených dálnic v Česku není"? R1, D11/R11, R35 a další Rx jsou co?
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

MPMP jen malý podotek, 4+3 je 7, nikoliv 5, upravte si i související počty...
Snowman

Příspěvek od Snowman »

R1, R11, R35 a další Rx jsou rychlostní silnice, nikoliv dálnice.
Mike

Příspěvek od Mike »

Lenny píše:A další "R46" bude na světě :D Co varianta půl profil zaplatit z OPD2 a druhou polovinu z národních zdrojů?
to by se musela dokončit R4
pak by z Prahy vedly do Budějovic 2 dálnice jako z Brna do Ostravy ;)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Petanecek

Příspěvek od Petanecek »

Chci se zeptat, zda se všeobecně něco děje s přípravou/plánováním/výběrem zhotovitel/stavbou na celé D3??? Pořád se ruší územní rozhodnutí (viz R52 a nyní i D3 ve Střed. kraj. ) a skutek utek. Prostě mě už to vážně začíná doje***at. 0308C a 0309 odešly spát jako šípková růženka, 0311 a 0312 jsou jako vášky na obzoru bez dohledné vzdálenosti a nebudu zminovat 0310, kde se počítá, až přiletí čáp a nadělí lidem rozum a mozek k organizaci a schvalováním norem.

Tzn. výstavba D3 je tudíž zastavena. Proto bych si možná i dovolil citovat z fora o R52. Obnovte toto forum v roce 2020, neb psát a dávat sem linky o zastavení, slibech a problémech snad ani nemá cenu.
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Petanecek píše: Obnovte toto forum v roce 2020, neb psát a dávat sem linky o zastavení, slibech a problémech snad ani nemá cenu.
chtelo by to stabilni rozumnou vladu, co dotahne do konce alespon to prvni 4lete obdobi a nejlepe jeste dalsi 4 roky....
MPMP

Příspěvek od MPMP »

vaclav píše:
Petanecek píše: Obnovte toto forum v roce 2020, neb psát a dávat sem linky o zastavení, slibech a problémech snad ani nemá cenu.
chtelo by to stabilni rozumnou vladu, co dotahne do konce alespon to prvni 4lete obdobi a nejlepe jeste dalsi 4 roky....
Proboha, jen to ne! Při současných volebních preferencích a programu "vítězné strany".
vaclav

Příspěvek od vaclav »

MPMP píše: Proboha, jen to ne! Při současných volebních preferencích a programu "vítězné strany".
ot: jj, bohuzel... ale mame fungujici demokraticke volby. to ze jsou cesi proste hloupi (napr. reaguji na podpasovy inzerat vydany den pred volbama v bulvaru starym stb-akem, ztraceji pamet - akce olovo - a vubec reaguji na volebni kampane misto aby se podivali par let zpatky atd.) vyresi v otazce jak se ma zachot jedinec asi jenom emigrace. ty prezidentske volby proste jasne ukazali, ze majorita cechu je tupa. vsichni moji pratele, co jsou cizinci (smerem na zapad) vysledek volby nepochopili. konec ot.

z hlediska vystavby infrastruktury muze ale viteztvi jedne strany a to po dobu aspon 8 let byt prospechem. a v cr je jedno jestli pravo nebo levo.
monin

Příspěvek od monin »

MPMP píše: Proboha, jen to ne! Při současných volebních preferencích a programu "vítězné strany".
Každá politická strana má členy chytrý a hloupý. :D
http://youtu.be/DuujAOn0ysE
Ale na můj vkus, v té straně s těmi největšími volebními preferencemi je i na české poměry těch blbců opravdu přehršle. Což mě nenaplňuje zrovna optimismem. Protože škoda každého promarněrného dne, měsíce. Natož roku, nebo dokonce i čtyř let. :oops:
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Houdini

Příspěvek od Houdini »

monin píše:Každá politická strana má členy chytrý a hloupý. :D
Ale každá nemá předsedu bydlícího v Olbramovicích viz Čapí hnízdo. (Zrovna nedávno jsem poskakoval v koloně do Benešova za černým maserati s spz ...001)
"Při plánování dálnic se nedívám na mapu Čech, ale na mapu Evropy."
Standa

Příspěvek od Standa »

Možná by to už pomalu chtělo zřídit téma "Předčasné volby 2013", nejlépe rovnou v koši ;) , a přesouvat tam příslušné příspěvky. I když zrovna ten poslední se zrovna D3 docela týká :) !
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak teď doufám, že se Eurovia a Strabag neodvolají k ÚOHS viz.
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=4183
Redispero

Příspěvek od Redispero »

bumbik píše:tak teď doufám, že se Eurovia a Strabag neodvolají k ÚOHS viz.
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=4183
Tak Eurovii si posichrovali obnovením prací na R6 Lubenec - Bošov. Ještě pořešit nějak ten Strabag :kladivo:
chemer

Příspěvek od chemer »

V jakém rozsahu je prosím na dálnici poskytována záruka?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

když na to přijde, Eurovia "maká" i na D8 ... R49 Hulín - Fryšták bude stavět Skanska, a R35 dostavba estakády Opatovice taky Skanska a Metrostav, takže Strabag utře nos ... jedině, že by se podařilo obnovit tendr na D1 Přerov - Lipník a že by tam Strabag uspěl, ale to je asi utopie ... takže asi ÚOHS a D3 se bude stavět na svatého dyndy ...
Odpovědět

Zpět na „D3“